robijas_Ri je napisao/la:@Pogba
Conte-ov stil igre je 3-5-2 gdje su mu bocni igraci koji ordiniraju po cijeloj strani defanzivno i ofanzivno glavne karike u igri i nema puno igraca koji mogu zadovoljiti te kriterije. Lulic to moze zadovoljiti prvenstveno trkacki a nije los i u realizaciji i mislim da je time privukao Conte-a. Spominjes Nani-a koji nikako ne moze igrati po cijeloj strani nego samo ofanzivno i takav igrac mi se ne uklapa u njegov koncept.
Planirano je da se pređe na 4-3-3, zato se i spomiju igrači kao Nani ili Alexis Sanchez.
Također, veliki je pritisak navijača i medija da se promijeni formacija koja ne donosi rezultate u Evropi, sam Conte i Marotta su priznali da bi se ista igrala, ali da u rosteru nema igrača za nju.
Zato sam i spominjao jačeg beka + Nania.
Senad ima pluća, tačno, ali realno u 3-5-2 se teško bilo kome prilagoditi, treba igrač koji pravi razliku, a ne ptica trkačica. Asamoah je veznjak koji više nego dobro to radi, ali ni on ne može biti spoj Robbena i Maldinia, rijetko je ko to danas, a 3-5-2 to traži. Cafu, Maicon iz primea, Lahm, Zanetti i Zambrotta su takvi, a danas su endemi.
@Cartman,
My bad, spominje se minorna cifra od 5-6 miliona.