Senad Lulic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Senad Lulic

Post Postao/la FaraonTM » 13 maj 2014, 15:32

Chinaglia je napisao/la:pretjeruješ ;) to što je Miha šovinista, nema veze s onim čime se on bavi, a to je fudbal ;) uostalom, to je njegov posao i on sigurno neće naškoditi sam sebi, prema tome, Lule bi bio tretiran kao i svi ostali fudbaleri, a primjer tome je Shkodran Mustafi (Albanac) koji igra za Doriju, tj. standardan je igrač

a odlazak Luleta iz Lazija je de facto gotova stvar ..
Imate li kakvu himnu? Ko ne pjeva taj ne igra :P
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 maj 2014, 14:04

"Zadnji na pripreme reprezentacije doći će Senad Lulić. Njemu prvenstvo u Italiji završava ovog vikenda, a onda sam mu dozvolio da ostane još dva, tri dana kako bi završio neke formalnosti. Lulić će nam se pridružiti 21. maja", istakao je Sušić.

"Lulićeve formalnosti" mogle bi biti odlična vijest za bh. fudbal. Ranije se spominjalo da će fudbaler Lazija po okončanju sezonu potpisati ugovor sa slavnim Juventusom, što nikada nije demantirao ni sam reprezentativac BiH. O tome Sušić nije želio govoriti, ali je u razgovoru za Anadolu Agency pojasnio kada će ostali reprezentativci doći na pripreme za SP:

"Dakle, kako sam rekao, sa Lulićevim dolaskom u Sarajevo bit ćemo kompletni, odnosno na pripremama će biti svih 24 igrača koje sam pozvao na put u Brazil. Konkretno, kompletni putujemo na test utakmicu sa mladom reprezentacijom BiH, koju ćemo 22. maja odigrati u Gradačcu"

Vjerovatno Lula potpisuje za Juve :bih:
1946

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 maj 2014, 14:08

6 dana je ozbiljno kasnjenje.Nadam se da Lula potpisuje za Juventus.Ali opet neka pozuri.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 14:16

Juventus je Juventus. Daleko najbolji klub u Italiji. Nesto slicno kao Bayern u Njemackoj. To bi bio pravi izbor za Lulica. Kao i za sve ostale nase najvece zvijezde.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 14 maj 2014, 16:52

Tih šest dana neće imati nekih posljedica na Senada, odnosno reprezentaciju. Ipak će on trenirati. Nije on neki novi klinac u reprezentaciji. 99% njih već znaju kako drugi diše.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 18:15

Izgleda da su ostala jos samo 4 imena za tu poziciju, na kojoj se namjerava Conte pojacati. Angel di Maria, Evra, Kolarov i Lulic. Za di Mariu kazu da im je preskup ( za njega je jako zagrijan i Manchester City ). Za Evru kazu da ima previse godina. Ostala su jos samo Kolarov i Lulic i jednog od te dvojice bi trebali da kupe. Po mogucnosti prije SP. Mada daju najvise sansni ipak Lulicu. Dogovor je jako blizu. Cijena oko 12 mil EUR.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 maj 2014, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 14 maj 2014, 18:21

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić naredne će sedmice ozvaničiti svoj potpis kao novi igrač Juventusa.

Lulić će, kako je to danas potvrdio selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, na pripreme Zmajeva stići posljednji, 21. maja.

Očekuje se da Lulić nakon kraja sezone u italijanskoj Seriji A, već narednog ponedeljka u Torinu obavi ljekarske preglede.

Dan poslije, u utorak, Lulić bi trebao potpisati ugovor na četiri godine sa najtrofejnijom italijanskom ekipom Juventusom.

Finansijski detalji ugovora još uvijek nisu poznati, ali se pretpostavlja da je Juventus Laziju platio 15 miliona eura odštete za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 maj 2014, 18:26

Juventus vrlo moguće mijenja trenera tako da priče o bilo kakvim dogovorima ne piju vode.
Niti jedan ozbiljan medij (prije svega SKY), jer su Gazzetta i ostali obični tabloidi, nije imao bilo kakvu informaciju o nekom sastanku, dogovoru ili bilo čemu sličnom, a u Italiji se ništa ne može sakriti.

Jedina stvar koja se spominje kao izvjesna je dolazak Nania jer je gratis. A Nani kao hipotetičko lijevo krilo, mada igra i desno, zahtijeva klasičnog i nešto jačeg u defanzivi lijevog beka što Lulić nije.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 14 maj 2014, 18:30

Pogba je napisao/la:Juventus vrlo moguće mijenja trenera tako da priče o bilo kakvim dogovorima ne piju vode.
Niti jedan ozbiljan medij (prije svega SKY), jer su Gazzetta i ostali obični tabloidi, nije imao bilo kakvu informaciju o nekom sastanku, dogovoru ili bilo čemu sličnom, a u Italiji se ništa ne može sakriti.

Jedina stvar koja se spominje kao izvjesna je dolazak Nania jer je gratis. A Nani kao hipotetičko lijevo krilo, mada igra i desno, zahtijeva klasičnog i nešto jačeg u defanzivi lijevog beka što Lulić nije.
Sta nisi zadovoljan sto ste doveli Lulica? :D. Nebi covjek bezveze kasnio na pripreme, nego mora potpisat ugovor i ljekarski napravit. Zbog cega bi Conte otisao, svake godine prvaci Italije?

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 maj 2014, 18:34

Poznato je da nisam. Moj interes je Juventus, a da moj brat rođeni (nemam brata :mrgreen: ) nema kvalitet za Juventus - ne bih ga želio vidjeti u tom dresu, malo ekstremno, ali tako je.
Juventusu treba klasni bek, a Lulić to nije. Tačno je u klubu po njegovoj mjeri i kvalitetima koje ima, tačno.

Ali razumijem vašu radost potencijalnim potpisom Senada.

Conte vrlo vjerovatno odlazi jer se ambicije kluba i njegove ne poklapaju, konkretno po pitanju pojačavanja ekipe na kritičnim mjestima, između ostalog i pomenute lijeve strane.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 14 maj 2014, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 18:35

" The offer has already been put into the pot by Beppe Marotta to try to convince Claudio Lotito to give Lulic. At the moment, however, the situation is frozen and expects the response of the patron biancoceleste" .
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 maj 2014, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 14 maj 2014, 18:39

@Pogba
Conte-ov stil igre je 3-5-2 gdje su mu bocni igraci koji ordiniraju po cijeloj strani defanzivno i ofanzivno glavne karike u igri i nema puno igraca koji mogu zadovoljiti te kriterije. Lulic to moze zadovoljiti prvenstveno trkacki a nije los i u realizaciji i mislim da je time privukao Conte-a. Spominjes Nani-a koji nikako ne moze igrati po cijeloj strani nego samo ofanzivno i takav igrac mi se ne uklapa u njegov koncept.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 18:41

Pogba je napisao/la:Juventus vrlo moguće mijenja trenera tako da priče o bilo kakvim dogovorima ne piju vode.
Za trenera je istina. Spalletti je trenutno u Torinu i pregovara sa Juventusom. / calciomercato.com /
Ali mislim da je Lulic velika zelja direktora kluba. I da ce ga Juventus kupiti u oba slucaja.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 maj 2014, 18:46

robijas_Ri je napisao/la:@Pogba
Conte-ov stil igre je 3-5-2 gdje su mu bocni igraci koji ordiniraju po cijeloj strani defanzivno i ofanzivno glavne karike u igri i nema puno igraca koji mogu zadovoljiti te kriterije. Lulic to moze zadovoljiti prvenstveno trkacki a nije los i u realizaciji i mislim da je time privukao Conte-a. Spominjes Nani-a koji nikako ne moze igrati po cijeloj strani nego samo ofanzivno i takav igrac mi se ne uklapa u njegov koncept.
Planirano je da se pređe na 4-3-3, zato se i spomiju igrači kao Nani ili Alexis Sanchez.
Također, veliki je pritisak navijača i medija da se promijeni formacija koja ne donosi rezultate u Evropi, sam Conte i Marotta su priznali da bi se ista igrala, ali da u rosteru nema igrača za nju.

Zato sam i spominjao jačeg beka + Nania.

Senad ima pluća, tačno, ali realno u 3-5-2 se teško bilo kome prilagoditi, treba igrač koji pravi razliku, a ne ptica trkačica. Asamoah je veznjak koji više nego dobro to radi, ali ni on ne može biti spoj Robbena i Maldinia, rijetko je ko to danas, a 3-5-2 to traži. Cafu, Maicon iz primea, Lahm, Zanetti i Zambrotta su takvi, a danas su endemi.

@Cartman,

My bad, spominje se minorna cifra od 5-6 miliona.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 14 maj 2014, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 maj 2014, 18:46

Nani ima ugovor na jos 4 godine. Takav igrac sigurno da nije gratis. To zaboravi.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 maj 2014, 20:01

Kruzi vijest po twitteru da je Lulicev transfer u Juventus gotova stvar. Potpisuje na 4 godine, i ocekuje se u ponedjeljak na medicinskom pregledu.

Predpostavljam da je to od ovih BHDragonsa ili kako vec, znali su vazda bacati bombe. :mrgreen:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2014, 20:05

samo da mi uzmemo Ogbonnu i Islu u zamjenu, ili barem jednog :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 20:13

Jedva čekam da se završi taj transfer, pa da se malo preselimo na pdf Serija A.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 14 maj 2014, 20:17

Chinaglia je napisao/la:samo da mi uzmemo Ogbonnu i Islu u zamjenu, ili barem jednog :D

Zaista zelis Islu? :)
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2014, 20:24

Celikovac je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:samo da mi uzmemo Ogbonnu i Islu u zamjenu, ili barem jednog :D
Zaista zelis Islu? :)
naravno, proigrali su i drugi igrači u Laziju, zašto ne bi i Isla? ;) čovjek igra odlično za Chile, prema tome, sigurno nije mrtav igrač kako Juventini pišu :D uzmi npr. Giovinca, u Juveu kita (i to u dva navrata), a u Parmi bio jedan od najboljih igrača u ligi :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, invincible1921 i 20 gostiju.