to se zove popularizacija fudbala,babilonTM je napisao/la:FCS je napisao/la:Kakvo smo mi podneblje pa to je za razmatranje. Do prije par godine niti jednu utakmicu nismo imali na tv, na kladionicama naše lige ni na mapi, 99% dobijali domaćini. Danas kada imamo 3 utakmice u zadnjem kolu imamo pitanja tipa:
- zašto stalno sarajevski klubovi to je majorizacija
- zašto taj gošk pa ko njih plaća mi ili hercegovci
- zašto slavija, pa ti skandiraju ratnim zločincima
- zašto, zašto, zašto???????
Kada sve sagledate dođete do zaključka da mi bolju ligu i bolji fudbal i ne zaslužujemo.
Ne treba mnogo kukat, al jedna stvar je realna. U svim državama, u svim ligama, svugdje u svijetu se prenosi na TV utakmica koja je najzanimljivija, koja može donijeti najviše uzbuđenja, sa kvalitetnim pojedincima... U krajnjem slučaju ako u nekom kolu nema derbija, onda se uzima utakmica koju igra neki od klubova koji se bore za titulu...
O tome ne trebam puno pričati više, mislim da ti je jasno. Kod nas nakon jedne sezone u kojoj su prenosili derbi kola, ili bar utakmicu koja na to liči, ove sezone su napravili pravi mali debakl. Nije problem ako su zasnovali prenose na taj način da se iz svakog mjesta odradi jedan prenos, to je u neku ruku i prihvatljivo. Ipak, nije nikako logčno da se pojedini klubovi koji nisu atraktivni, za čije su prenose zainteresovani samo njihovi simpatizeri i niko drugi. Ima li logike da "strasnu" Slobodu prenose kad im u goste dođe "velika" Slavija, zar se nije moglo čekati da u Tuzlu dođe Široki, Borac, Željo, Sarajevo... Imaju li logike prenosi Goška više puta, u utakmicama koje gleda realno samo bliža familija igrača. Ovo zadnje s Borcem opravdavam, ali sa Kozarom, Travnikom... Sve u svemu, lakrdija od prenosa!
meni svejedno ja gledam samo ŽELJU i to uživo,a nek prenose sta hoće