Kad se crveno-crni bus tamo parkira

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Ne znam sa kojeg je ovo portala preuzeto, al pogledaj te kako samo provokativna pitanja je ovaj lik postavljao predsjedniku, o kakvim ovaj zamjerkama prica upravi, realno gledajuci svi mi koji volimo Slobodu nikad nismo bili zadovoljniji radom i kvalitetom uprave odnosno predsjednika Azmira Husicafukara87 je napisao/la:Predsjednik Slobode Azmir Husić: Već mjesec dana čekam prijem kod načelnika Imamovića!
Predsjednik Slobode Azmir Husić izjavio je da nije detaljno upoznat sa tužbama koje bivši nogometaši podnose protiv Slobode, a ni o tome da je Općinski sud Tuzla već presudio da se Muameru Zoletiću izmiri dug od 47.100 maraka.
U dužem telefonskom razgovoru sa saradnikom našeg portala, Husić je govorio i o drugim temama i problemima aktuelnim u tuzlanskom klubu.
- Nisam vido rješenje Općinskog suda Tuzla, pa ne znam kako da se ovim povodom oglasimo. Razumijem da svako traži svoje, bilo da je riječ o jednoj marki ili o hiljadama maraka. Ti momci na to imaju pravo i ne zamjerim im. Međutim, treba realno sagledati situaciju, i ja lično namjeravam, čim se vratim u Tuzlu, porazgovarati sa svakim od bivših igrača. Da pokušamo naći rješenje na obostrano zadovoljstvo. Nisam upoznat da je neko od njih do sada tražio razgovor, niti sam ja nekoga zvao da razgovaramo, a morat ćemo. U protivnom, Sloboda može imati štetu sa nesagledivim posljedicama – kaže Husić.
Neki ljudi nemaju sluha za ovaj posao
Nije upoznat da niko iz kluba nije bio na tri ročišta u predmetu “Zoletić protiv Slobode”. Podsjeća da je Upravni odbor još u martu ove godine uputio žalbu na prvu odluku Općinskog suda u ovom predmetu.
- Neko je morao otići na ročište, a jedino ako nije u pitanju neuredna dostava poziva ili ako neko nije namjerno sakrio poziv za ročište. To ću sve provjeriti. Mi sudske presude moramo poštovati bez obzira koliko za nas bile nepovoljne.
Manjka ljudi u Upravnom odboru, a na našu primjedbu da i dalje glavne aktivnosti u Slobodi zavise od njega, te da je evidentno kako je i dalje glavni finansijer, Husić kaže da je i sam nezadovoljan mnogim stvarima.
- Moj plan broj 1 u ovom trenutku je zakazivanje Skupštine Slobode, čim se s odmora vrate predsjednik i potpredsjednik. Želim uraditi analizu stanja i neke stvari postaviti na pravo mjesto. Naime, kao predsjednik UO više ne želim raditi na ovaj način. Ako ću 90 posto svog vremena raditi za klub, a pri tome, voditi brigu i o ekonomu, dovođenju igrača, obezbjeđenju opreme i takmičenja, izboru mjesta i o plaćanju priprema, te mnogim drugim stvarima, onda to nije u redu. Tražit ću dopunu Upravnog odbora i ljude koji žele pomoći, a ne odmagati u radu. Sada imamo neke ljude koji ili nemaju vremena da se posvete klubu ili nemaju sluha za ovaj posao.
Ako Općina nije zainteresirana tražit ćemo druga rješenja
Odnosi s Općinom su posebna priča. Stalno se obećava veća podrška kluba, a ona, uglavnom, izostaje. Takvo stanje traje bezmalo deset godina i sve se završava mizernom pomoći od nekih 7.000 maraka mjesečno. Nekada je Sloboda bila prioritet općinske vlasti, jer je brend grada, a danas su prioriteti neke druge stvari.
- I to je jedna od stvari koje moramo riješiti. U stvari, hoću da znam da li će Općina stati iza nas ili neće. Obećavali su, ali od toga za sada nema ništa. Evo, već mjesec dana čekam da me primi načelnik Tuzle, Jasmin Imamović. Navodno, sve je bilo dogovoreno, ali je sastanak odgođen zbog dolaska hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Obećali su novi termin sastanka, ali ga već dugo nema, a vrijeme prolazi. I to je jedan od razloga zašto tražim hitno održavanje Skupštine. Svako jutri se budim s mišlju o sastanku s načelnikom i pomoći Slobodi, ali uzalud. Ako Općina nije zainteresirana za ovaj klub, neka to kaže, pa da tražimo druga rješenja.
Na koja druga rješenja misli? Husić je jasan. Kaže, ukoliko ostane na čelu Slobode, uradit će dugoročni plan.
- Sloboda treba ljude koji se razumiju u nogomet, a istovremeno koji razumiju sadašnju situaciju. Ako prihvate da rade u mom timu, morat će raditi s puno ljubavi, a bez vlastitih interesa. To moraju biti situirani ljudi kojima Sloboda neće biti šansa za lični profit. Radit ćemo koliko treba da se Sloboda oporavi i vrati tamo gdje joj je mjesto. Da bi svi imali plate kakve žele, treba stvoriti uslove. Sada je to teško i, ponavljam, tražit ću i dovesti ljude koji imaju puno ljubavi prema Slobodi, a koji joj mogu finansijski pomoći.
Jamčim da Sloboda može biti najbolja, ali ne na kratke staze
Na opasku da je to Sizifov posao, jer su i do sada mnogi koješta obećavali, a malo uradili, predsjednik UO Slobode kaže:
- S poduzetnim ljudima sigurno Slobodi u narednih 10 godina možemo vratiti stari sjaj. Ali, pri tome tražim da nas puste da radimo i da nas u tome ne ometaju. Jamčim da Sloboda može biti najveća u BiH, bez dugova i sudskih presuda. Na kratke staze ne vidim rješenje da klub svrstamo u stabilne premijerligaše.
Spominju se neke Husićeve izjave o tome da će momčad ekspresno u Premijer ligu, te u Evropu. Kaže da nikada takve neodmjerene izjave nije davao.
- Nisam govorio da ćemo za godinu u Premijer ligu i u Evropu. To je uvjetovano radom uprave, organizacijom u klubu, stručnim radom i podrškom društvene zajednice. Spominjao sam Evropu, ali nisam rekao kada. Vratiti ćemo se u Premijer ligu, ali ne mogu garantovati kada, niti iko drugi može. Tome ćemo stalno težiti. Ako se prihvati plan da radimo na duge staze, garantujem u 10 godina najmanje jednom izlazak u Evropu, a možda i više puta. Ali, do toga treba proteći mnogo vode. Ne možemo klub s debelim minusom preko noći dovesti u elitu, a da pri tome, igrači primaju 300 maraka. Tvrdim da je Sloboda u ovom rangu s najmanje plaćenim igračima i s najmanjim budžetom. A kada se jednom vratimo, onda ćemo biti stalno među najboljima, a ne opet tavoriti.
Crnogorac je postavio enormne uslove
Uoči nove sezone, Sloboda je ostala bez mnoštva kvalitetnih igrača. Dovedeni su drugi, ali je opći dojam da klub nema kvalitetu za Premijer ligu. Posebne zamjerke upravi odnose se na puštanje kapitena Gradimira Crnogorca, koji je bio lider u prošloj sezoni, jedan od strijelaca, ali i stub odbrane. Da li je mogao ostati i jesu li tačne informacije koje su pratile njegov odlazak iz kluba?
- Struka odlučuje o puštanju ili dovođenju igrača, ja sam pregovarao. Žao mi je što su otišli neki igrači, među kojima i Crnogorac. Prema njemu smo ispoštovali sve obaveze, rastali smo se korektno, a moram reći da su njegovi zahtjevi bili enormni. Tražio je osjetno više novaca nego u prošloj sezoni, popriličnu svotu na ruke za svaku polusezonu, te visoku plaću. Svjestan sam njegovih kvaliteta, ali i toga da u klubu nemamo mogućnosti za ispunjenje postavljenih uslova. Novac je limitirao i to koje igrače ćemo dovesti, a o tome kakvu ekipu imamo, struka će reći svoje mišljenje. Nadam se da ćemo ponovo jurišati na sami vrh – zaključio je predsjednik Slobode, Azmir Husić.
e onda nije ni cudofukara87 je napisao/la:Preuzeo sam sa TuzlaLive
zlajci je napisao/la:Momci,
Prvo ispeci pa reci, stara je poslovica.
Tko ne zna gdje je Klokotnica vjerovatno je mnogo mlad ili ograničen.
Da, to jeste malo mjesto između Gračanice i Doboja koje pripada TK. Da, njihov stadion nije neka fantazija, ali za njihov rang, ali i za rangove iznad, odličan sa i više no dobrim travnjakom.
Međutim, to opet ne znači da se nekoga naziva pogrdnim imenima. Mi smo zbog čaršijskih šupljaka dobro vračeni unazad. Ne može se poštovati ni svoje, ako prvo ne poštuješ i tuđe. Kup takmičenja su i izmišljena zbog afirmacije najvažnije sporedne stvari na svijetu i u malim sredinama.
Za mene, ovo je odlična ideja i nemojte zaboraviti; postoje momci iz te regije koji godinama prate Slobodu, a ekipa iz Stjepan polja je imala više gostovanja nego mnogi tuzlaci. Ako to ne znate, pametnije je nekad da se malo raspitate.
I zapamtite jednom i zauvijek.
Selo i seljak je personifikacija nečeg vrijednog, marljivog, a prije svega poštenog.
Malograđanština je pak nešto bahato, lijeno i uhljupasto. Više malograđana ima vikendom u Bankerovoj nego u cijeloj Klokotnici.![]()
p.s. izvinite što sam bio grub, ali odrastite ko što bi rekli englezi
Bio sam neki dan dole, momčići od 14-15 god. nose majice Željezničar. Jedno od mnogih naselja koje smo izgubili.zlajci je napisao/la:Ekipa iz Stjepan polja je imala više gostovanja nego mnogi tuzlaci. Ako to ne znate, pametnije je nekad da se malo raspitate.
jest nemojte srat ima ljudi iz klokotnice koji idu na tekme redovno i vi ovo sto pisete niste haman bili par putana na tekmama ljudi idu i na gostujuce pravo lijepa ekipa svaka cast cak mi je i drago dol da se igra dolazimo mi iz TZ dolkerber je napisao/la:ajde eto da vidimoza koga oni navijaju, imaju priliku ako je tako kapa dole za KLOKOTNICU - DOBOJ ISTOK.fukaratz je napisao/la:ne znam sta treba pojedincima da nazivaju Klokotnicu vukojebinom a pola te Klokotnice navija za Slobodu, de se skulirajte prilikom nekih stvari da ne bude opet da nas citav kanton mrzi bez razloga! jos po facebook stranici poceli majmuni pisat svakakve komentare da su na kraju ljudi iz Doboj-Istoka morali reagirati. sramota!
Imam ja rođake neke tamo jedan navija za Željezničar al **** najgluplji je do 27-og koljenaVolimTz je napisao/la:Bio sam neki dan dole, momčići od 14-15 god. nose majice Željezničar. Jedno od mnogih naselja koje smo izgubili.zlajci je napisao/la:Ekipa iz Stjepan polja je imala više gostovanja nego mnogi tuzlaci. Ako to ne znate, pametnije je nekad da se malo raspitate.
A vidjeli Šugavicu samo preko TV-a .VolimTz je napisao/la:
Bio sam neki dan dole, momčići od 14-15 god. nose majice Željezničar. Jedno od mnogih naselja koje smo izgubili.
Kakve veze ima to sto se nedjeljom ne radi ? kad Sloboda svoje utakmica igra Subotom .TzBulevar87 je napisao/la:I ti si usao samo da to napises @Gorki.. tebi izgleda odgovara sad nekih5-6 padobranaca koji ce se prepucavat s tobom.
Ta prica je prezvakana i vrtimose u krug, shvatite to!
Ps. Nadam se da od ove sezone nece jedni te isti nickovi pisat u vrijeme DOMACE utakmice. Nedjeljom se ne radi
Ma jok,samo kažem ono što jesteTzBulevar87 je napisao/la:I ti si usao samo da to napises @Gorki.. tebi izgleda odgovara sad nekih5-6 padobranaca koji ce se prepucavat s tobom.
Benjo_AFC86 je napisao/la:U ponedjeljak sa Metalcem, utorak Zeta, četvrtak sa Bratstvom finale kupa i u subotu sa Gradinom. (vaš raspored)
Jel tebi tesko otvorit stranicu Nogometnog Saveza BIH ?TzBulevar87 je napisao/la:@fukara87
Trebao bi da znas da ce Sloboda u nadolazecoj sezoni svoje utakmice igrati nedjeljom..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.