Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Saurman
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Saurman » 15 avg 2012, 16:24

neo je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Odlaze zbog para, kakvi trofeji crni.
Baš tako kakav Man Utd tim koji nije vidio trofeja poslijednih 5 godina, mora da je astronomska plata prevagnula. :roll:
Da se nisi malo presao i ovde mislio reci "Kakav Arsena, pa to je tim koji nije vidio trofeja posljenih 5 godina "?!

Kada si vec spomenuo 5 godina, United je u tom periodu osvojio:
-4 premielr ligu
-2 liga kupa
-4 COMMUNITY SHIELDA
-1 LP
-1 Fifa Wordld Cup

Znaci ukupno 12 trofea u tih 5 godina.

Arsenal u zadnjih 5 godina je osvojio ovo:
-1 FA CUP

:roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 15 avg 2012, 17:44

Arsenal look to Make a £20million bid for Spanish International Fernando Llorente and hope to announce their fourth summer signing very soon.
Ipak sam bio u pravu da ce krenuti za Llorenteom, vidjet cemo hoce li cijena praviti prepreku.
Takodjer stvari oko Mirallasa su se zakomplikvoale, veoma je blizu prelaska u Everton.
Victoria Concordia Crescit.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 15 avg 2012, 18:04

romariooooooooooooooooooooooooooooo na koji način tebi Arsenal tone majke ti ?. ne znaš situaciju oko stadiona? ne znaš , gdje bi znao, ne znaš situaciju oko uprave normalno.
Oj kako me ovakvi likovi živciraju tačno bi volio da Usmanov udje u upravu i daje 100 miliona za pojačanja :twisted: .
A u barsi vjerujem prvo se moraju pokazat u "DIVING CAMPU" da bi prošli u prvu postavu.
Vođa zna.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 15 avg 2012, 18:11

hahaah diving camp :mrgreen: dobar dobar :lol:

Samo najjaci opstaju (Busquets, etc. ) 8-)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 15 avg 2012, 18:19

Milan hoce Bendtnera : )

svaka cast ManUtd na tim trofejima, ali realno ja trenutno ne vidim da je ta ekipa bas toliko jaca od nas i da je prvi favorit za osvajanje. City ce to biti definitivno po rosteru.

Arsenal : Szczesny, Fabianski, Sagna, Jenkinson, Gibbs, Andre Santos, Vermaelen, Mertesacker, Koscielny, Djourou, Song, Coquelin, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Arteta, Cazorla, Diaby, Gervinho, Walcott, Oxlade-Chamberlaine, Arshavin, Giroud, Podolski

ManUtd : De Gea, Lindegaard, Evra, Ferdinand, Vidić, Smalling, Jones, Evans, Rafael, Anderson, Carrick, Giggs, Fletcher, Scholes, Cleverley, Nani, Valencia, Young, Kagawa, Rooney, Welbeck, Hernandez

na papiru je ovo nijansa razlike, Robina nisam htio nigdje smjestiti... ako se u sjevernom Londonu neke stvari poklope, Arsenal nema nista manje sanse za titulu nego crveni dio Mančestera.. I Čelzi je tu negdje na papiru... rano je jos prognozirati ista. Cekajmo pocetak sezone ali i kraj prelaznog roka..

Robinu kako god hvala...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 avg 2012, 18:33

Sahin je navodno puno blizi Liverpoolu (ako je vjerovati sto pise AS), navadno su ljudi iz Liverpoola u Spaniji da bi zavrsili transfer a pomogao je Alonso iz Reala. Tello im je isto tako interesantan pa ce ga vjerovatno posuditi.
Uglavnom, mala sansa da Sahin dodje u Arsenal.

Mene zanima kad ce se dovesti neko u odbrani. U prosloj sezoni se primilo 49 golova, 20 vise nego prvak. Dalo se 74 gola, 19 manje nego prvak Engleske. Steta sto se Vertonghen nije doveo, ono je bio super igrac za Arsenal. 12.5 miliona i nisu neke pare za dugogodisnje rjesenje.
Nema teoretske da ce se Arsenal boriti za titulu ako se odbrana ne pojaca.

Kako sada stvari stoje, Arsenal je jaci nego prosle godine ali, prelazni rok nije zavrsen, nazalost. Pored toga, konkurencija nije nista slabija, smao su se jos pojacali i uigrali.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 avg 2012, 18:37

Ja sam vrlo zadovoljan ovim prelaznim rokom, naročito dolaskom Girouda, pa i Santija, iako nisam neki njegov fan. Doduše ne mrzim ga, ravnodušan sam.

Nadam se da će doći još dva pojačanja, toliko nam treba, pa da ova ekipa bude beton. Što se tiče odbrane, na pamet mi padaju jednino "francuzi", koji bi mogli biti dostupni na tržištu, a da odgovaraju Arsenalu i da su kvalitetni. Mislim najprije na marsejovce Nkoulua i Mbiu, pa onda i na Sakha.

I što se tiče drugog pojačanja, treba nam napadač (ako RvP ode). Nisam pretjerano nezadovoljan odlaskom Robina, ono što mene brine je kako će Wenger &co. odreagirati. Znalo bi se desiti da nikog ne kupe, pa da daju šansu Chamakhu ili Parku, a onda bi to bila još jedna sezona za gubljenje živaca. A ako dođe neko novi, očekujem da je Wenger znao koga dovodi i da će se uklopiti, makar bolje nego su se uklopili Chamakh i Park.

Opet, kad bi Song otiš'o, njega se da "jednostavno" nadomjestiti M'Vilom. Song je igračina i teško mi je i zamisliti Arsenal bez njega, al' i Yann je takođe. Zato mislim da bi ga (samo) ovaj mogao u potpunosti zamjeniti. Bilo kakvo drugo riješenje je za mene korak unazad.

No bilo kako bilo, ne bih volio da Alek ode. Puno nam znači bez i da igra. Robin takođe puno znači, al' nekako smo svi (bili) pripremljeni na njegov odlazak i bar po meni ima manji uticaj na "izgled" Arsenala nego li Alex.

Opet, čak i da ode, ja sam Alekov vječiti fan. Njegova igra je unikatna i obožavam one pokrete, koje on izvodi dok igra. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 15 avg 2012, 19:40

neo je napisao/la:**** te sakrazam i ironija, kojeg vraga se sada izvlacis...glavni faktor ako RvP ode iz Arsenala su TROFEJI! Sa Arsenalom moze samo ocekviati trofeje tipa Liga kup, FA kup i to je to, cak ni Community Shiled nece moci osvjoiti.

Zar je tesko prihvatiti da picka izdajnicka, koja vam je donjela plasman u LP, koja vam je omogucila dovodjenje SVIH POJACANJA ovog ljeta zeli trofeje, a ne da se igra sa djecom ?! Da zeli da ima medalju PL, LP i ostale, sto sa Arsenalom NECE docekati. Zasto nece ? Pa radi same politike kluba, koja dovodi neke polovne igrace (da se razumijemo Carzorlu ne bi ni doveli da isti nije bio u pola cijene), a prodaje najbolje, Ode Fabregas, ode Nasri i Clichy, ode sada Song, pa sa kim da igra i cemu da se nada ?!

Ako koga zelite pljuvati, neka to bude Wenger koji gura ovu politiku koja je RADI PARA u kojoj nema trofeja. Koliko ja znam fudbal se na prvom mjestu igra radi TROFEJA koje Arsenal nema....
Prvo Song nigdje ne ide. To je pusta zelja vas malih komleksasa... Drugo, dali stvarno mislis da ce Jedinstvo osvojiti i jedan znacajan trofej ove godine? Pa vama kljucni igraci imaju 38 godina! Plus nemate pravoga pleja u ekipi! Jedinstvo ima slabiju ekipu od Arsenala, jedino sto ih izvlaci jeste Ser Zvaka koji izvlaci maksimum iz tih indijanaca.
prati ovo: Gomlan: Szczesny vs. De Gea. Proslo je virjeme Van Der Sara koji je bio neprikosnoven. Ova dva mlada golmana su istog kvlaiteta.
Desni bek: Sagna vs, Rafael Sagna je mnogo iskusniji i bolji od male kiksare Rafaela
Lijevi bek: Evra je vec u godinama dok od Gibbsa se ocekuje da eksplodira ove sezone.
Stoperi: Vidic,Ferdinand vs. Vermalaen,Koscilny . Vidara jeste najbolji stoper u PL godinama ali pitanje je koliko je povreda uticala na njega. Dok su Ferdinanda vec stigle godine. Jedino su rezervni stoperi bolji od Arsenalvih. Evans,Smoling i Jones imaju vise iskustva od Miquela i Bertlya dok su Sqillaci i Djuru losija klasa.
Krila: Giggs,Valencia,Nani,Yung vs. Gervinho,Walcott,OX,Arshavin. Krila su im slicno i golmanima izjednacenoga kvaliteta. Dok su centralni vezni tu ukljucujuci i ofanzivne i defanzivne igrace mnogo kvalitetniji kod Arsenala. Song je jedan od najboljih zadnjih veznih u svijetu dok Arsenal ima mnogo vise i kreativnih igraca. Jedino sto ima Man. Utd. bolje jesu napadaci i sa i bez RVP. Roney je klasa a Welbek i Chicarito su veoma talentovani napadaci. Sa druge strane Arsenal je ove godine doveo sasvim nove igrace na toj poziciji i ocekuje se egzodus ovih postojeci. Afobe jos nema dovoljnog iskustva za PL. I Arsenal definitivno ima i duzu klupu.
Sve u svemu Jedinstvo i nije neki izbor koji ce ti osigurati trofeje ako se uzme da prosle godine nisu uzeli nista. (mozda je i kod njih susa pocela? ;) ) TAKO DA JE JASNO DA ODLAZI ZBOG 220 000 FUNTI KOJE MU NUDE DjAVOLI!!!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 avg 2012, 19:47

@Gunner nisi treb'o. :mrgreen:

United igra više preko krila, dok Arsenal više koristi kreativnost, zato je pomalo ova komparacija neizvediva. Unitedova krila su jednako jaka, kao i naša sredina, manje-više.

Ono gdje United ima prednost je igrač poteza i jaka odbrana. Primaju malo golova, a imaju dovoljno kvalitetnih igrača, da odluče utakmicu čak i kada ih ne ide, pa bio to Giggs ili Nani, Rooney nebitno. U jednom dobrom napadu, svaki veliki igrač ima dovoljno snage.

Kad bi oba tima igrala isti sistem, Arsenal bi bio jači, ovako teško. Po imenima i nije slabiji, al' rek'o bih da su arsenalova imena lošije raspoređena. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 avg 2012, 19:48

http://oak.ctx.ly/r/ai1" onclick="window.open(this.href);return false;

ESPN kaže da je Song blizu Barce. Spominje se cijena od 18 miliona funti.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 15 avg 2012, 19:48

Gunner4 je napisao/la:
neo je napisao/la:**** te sakrazam i ironija, kojeg vraga se sada izvlacis...glavni faktor ako RvP ode iz Arsenala su TROFEJI! Sa Arsenalom moze samo ocekviati trofeje tipa Liga kup, FA kup i to je to, cak ni Community Shiled nece moci osvjoiti.

Zar je tesko prihvatiti da picka izdajnicka, koja vam je donjela plasman u LP, koja vam je omogucila dovodjenje SVIH POJACANJA ovog ljeta zeli trofeje, a ne da se igra sa djecom ?! Da zeli da ima medalju PL, LP i ostale, sto sa Arsenalom NECE docekati. Zasto nece ? Pa radi same politike kluba, koja dovodi neke polovne igrace (da se razumijemo Carzorlu ne bi ni doveli da isti nije bio u pola cijene), a prodaje najbolje, Ode Fabregas, ode Nasri i Clichy, ode sada Song, pa sa kim da igra i cemu da se nada ?!

Ako koga zelite pljuvati, neka to bude Wenger koji gura ovu politiku koja je RADI PARA u kojoj nema trofeja. Koliko ja znam fudbal se na prvom mjestu igra radi TROFEJA koje Arsenal nema....
Prvo Song nigdje ne ide. To je pusta zelja vas malih komleksasa... Drugo, dali stvarno mislis da ce Jedinstvo osvojiti i jedan znacajan trofej ove godine? Pa vama kljucni igraci imaju 38 godina! Plus nemate pravoga pleja u ekipi! Jedinstvo ima slabiju ekipu od Arsenala, jedino sto ih izvlaci jeste Ser Zvaka koji izvlaci maksimum iz tih indijanaca.
prati ovo: Gomlan: Szczesny vs. De Gea. Proslo je virjeme Van Der Sara koji je bio neprikosnoven. Ova dva mlada golmana su istog kvlaiteta.
Desni bek: Sagna vs, Rafael Sagna je mnogo iskusniji i bolji od male kiksare Rafaela
Lijevi bek: Evra je vec u godinama dok od Gibbsa se ocekuje da eksplodira ove sezone.
Stoperi: Vidic,Ferdinand vs. Vermalaen,Koscilny . Vidara jeste najbolji stoper u PL godinama ali pitanje je koliko je povreda uticala na njega. Dok su Ferdinanda vec stigle godine. Jedino su rezervni stoperi bolji od Arsenalvih. Evans,Smoling i Jones imaju vise iskustva od Miquela i Bertlya dok su Sqillaci i Djuru losija klasa.
Krila: Giggs,Valencia,Nani,Yung vs. Gervinho,Walcott,OX,Arshavin. Krila su im slicno i golmanima izjednacenoga kvaliteta. Dok su centralni vezni tu ukljucujuci i ofanzivne i defanzivne igrace mnogo kvalitetniji kod Arsenala. Song je jedan od najboljih zadnjih veznih u svijetu dok Arsenal ima mnogo vise i kreativnih igraca. Jedino sto ima Man. Utd. bolje jesu napadaci i sa i bez RVP. Roney je klasa a Welbek i Chicarito su veoma talentovani napadaci. Sa druge strane Arsenal je ove godine doveo sasvim nove igrace na toj poziciji i ocekuje se egzodus ovih postojeci. Afobe jos nema dovoljnog iskustva za PL. I Arsenal definitivno ima i duzu klupu.
Sve u svemu Jedinstvo i nije neki izbor koji ce ti osigurati trofeje ako se uzme da prosle godine nisu uzeli nista. (mozda je i kod njih susa pocela? ;) ) TAKO DA JE JASNO DA ODLAZI ZBOG 220 000 FUNTI KOJE MU NUDE DjAVOLI!!!
United je kvalitetni od Arsenala i prosla sezona i prije sezone su to pokazale, United ce sigurno biti sa Cityem uz rame za titulu, dok Arsenal tesko.
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 avg 2012, 20:20

Jest, United osvajao titule na utakmicama u kojima se domacinu ponisti gol, pa onda ne svira penal pa onda United da gol iz ofsajda. I tako vec godinama, United izvlace SAF te ovi ljudi u zutom,crnom. Uostalom historija nema veze sa jacinom ekipa. Ova ekipa Uniteda je godinu starija, a ni jedan igrac nije dosao da nosi igru vec su tu Giggs i Scholes, sa neprovjerenim Cleverleyem i Andersonom koji nista nije pokazao. Fletcher bolestan, i dok se on vrati, a jos bio van terena skoro godinu. Ostaje jedino Carrick koji opet nije na nivou Songa.
Celik!3,2,2.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 15 avg 2012, 20:26

Arnelinho je napisao/la:@Gunner nisi treb'o. :mrgreen:

United igra više preko krila, dok Arsenal više koristi kreativnost, zato je pomalo ova komparacija neizvediva. Unitedova krila su jednako jaka, kao i naša sredina, manje-više.

Ono gdje United ima prednost je igrač poteza i jaka odbrana. Primaju malo golova, a imaju dovoljno kvalitetnih igrača, da odluče utakmicu čak i kada ih ne ide, pa bio to Giggs ili Nani, Rooney nebitno. U jednom dobrom napadu, svaki veliki igrač ima dovoljno snage.

Kad bi oba tima igrala isti sistem, Arsenal bi bio jači, ovako teško. Po imenima i nije slabiji, al' rek'o bih da su arsenalova imena lošije raspoređena. :mrgreen:

Hahahahaha pa dobro mozda sam se malo zaletio ali su takodje nasa krila kvalitetnija od njihove sredine... Kako god okrenes mogu oni biti i bolji ali da su tako superorni kao sto pricaju nisu. To ce se i vidjeti ove sezone
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 15 avg 2012, 20:28

http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... ersie.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
JEL SAD PAPERS NEWS? :D
ODE NAM ROBINNNN :lol: :lol: :lol: :lol: .
ja mislim da će se on proslavit ko torres u čelziju
e moj robine, nećeš tam dobijet 10231231231203 zicer pasova po utakmici :oops:
Vođa zna.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 avg 2012, 20:28

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... e-transfer" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogino dabogda!
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 15 avg 2012, 20:29

Osim što je jači od Uniteda, mislim da je Arsenal jači i od Citya i od Chelsea. Ustvari mislim da je Arsenal najjači u Evropi. Svijetu. Po imenima dakako.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 15 avg 2012, 20:31

nedim1993 je napisao/la:http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... ersie.aspx
JEL SAD PAPERS NEWS? :D
ODE NAM ROBINNNN :lol: :lol: :lol: :lol: .
ja mislim da će se on proslavit ko torres u čelziju
e moj robine, nećeš tam dobijet 10231231231203 zicer pasova po utakmici :oops:
Iskreno da kazem, mislim da ce biti cak i gori od torresa.. Torres je pao bio psihicki i sad je evo ga masallah dobar :D dok za ovog RVP-a mislim da ce pasti i nece se nikako vratiti, imao je dobrusezonu , malo i sretnu jer sve sto osuta udje u gol, te nevjerujem da ce ga ici tako i ove godine ;)

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 15 avg 2012, 20:32

MoR je napisao/la:Osim što je jači od Uniteda, mislim da je Arsenal jači i od Citya i od Chelsea. Ustvari mislim da je Arsenal najjači u Evropi. Svijetu. Po imenima dakako.
Naravno da jest, šta si ti mislio, da je neki klub na obroncima sjeverne engleske il gdje već Bolji od kluba iz KAPITAL SITIJA? sa djedovima gigsom i skolsom da ih nose?
Od citya nije jači, za čelzi nisam siguran jer nisu nikako uigrani, uglavnom su jači od UNITEDA
i eto vam naš Kapiten, sretno vam sa njim, smjestite ga lijepo u prostorije vaše bolnice :mrgreen:

eh i da, ako bude igro protiv Arsenala garantujem da će mu neko nogu slomit 8-)
Vođa zna.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 15 avg 2012, 20:34

Bit ce zvizduka :lol:

Inace mislim da je city najjaci sto se tice imena.. a i igraju svaka im dala.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 avg 2012, 20:35

Eto sada je i zvanično, Persi novi igrač Uniteda.
http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... e-transfer" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... ersie.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.