FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Aemon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aemon » 20 maj 2018, 14:28

Emil Velic? Racunajte na istu sezonu ako ne i goru... majku Vam yebem sta napraviste od kluba.
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015, 2019, 2020.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014, 2019, 2021.
Osvajači super-kupa: 1997.
Gazi SDA-ovu prčiju!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 20 maj 2018, 14:37

Bolje da dovede Spahica iz Cottbusa. ista je Agencija :D

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 20 maj 2018, 14:39

AlfredNobel je napisao/la:Igra se FUDBAL, ne ideš na ratište u Siriju. Ko ima fudbalskih kvaliteta i znanja, ne trebaju njemu neke ratne motivacijske poruke. :puke:
Kad se budu dovodile klase tipa Benko, Jajalo, pa i Stepanov, onda ćete vidjeti sve ovo što sam rekao. Njima ne treba hanjcanje, jer su profesionalci i znaju šta jedan profesionalac mora raditi na terenu.
Baš tako! Ovo ljubav prema klubu i srce na terenu je samo jedan segment koji bi igrač trebao imati. Boli me briga ko će biti na terenu da li će igrati neko od 15 godina ili neko od 30 godina, ako ćemo imati rezultat. Rezultat za Sarajevo u jednoj sezoni je ili osvajanje Kupa ili osvajanje prvenstva. Ovo bio sad na kraju drugi ili četvrti nema razlike.

I da još jednom Pavlović :rol: :rol:

dynamodresden1

Post Postao/la dynamodresden1 » 20 maj 2018, 14:40

High je napisao/la:Naziru li se kakva pojačanja, osim Ordagića, Pirića i Misimovića?!
Cuo sam da bugari vade vize,spremaju se prema granici da krenu.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 20 maj 2018, 14:41

Velić je duplo gori od Bojana...kao drugi golman hajd i nekako...

evo opet gledam tekmu i prvi gol, gdje je Hebib od 1m70 a gdje Zajmović 1m85 ? da je Šabanović bio desno ništa ne bi bilo...ali eto nanijetio Hus da čovjeka od 28 punih godina na krilu može napraviti beka na derbiju...ako ne uspije do juniora je....i Bojan vrlo nesiguran nije išao ni na jednu visoku...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 20 maj 2018, 14:43

AlfredNobel je napisao/la:Ebo vas više i argument zvani "igra srcem".. Boli me čim igra ako nema fudbalskog znanja. Evo i ja ću izgunuti na terenu, gore-dole trčati svih 90 minuta, mogu li ja igrati u prvoj postavi? Padnem u komu čim pročitam izjave tipa "igra srcem", "igrajte srcem", "izginite na terenu", "prolijte krv" i slične gluposti. Igra se FUDBAL, ne ideš na ratište u Siriju. Ko ima fudbalskih kvaliteta i znanja, ne trebaju njemu neke ratne motivacijske poruke. :puke:
Kad se budu dovodile klase tipa Benko, Jajalo, pa i Stepanov, onda ćete vidjeti sve ovo što sam rekao. Njima ne treba hanjcanje, jer su profesionalci i znaju šta jedan profesionalac mora raditi na terenu.

Čisto me zaboli što neko izgine na terenu, ako ne zna dupli pas odigrati. Onda svi mi može biti konkurenti za igranje u FKS i neka nam onda svima ovdje podijele ugovore.
sve što pišeš stoji za ofanzivne igrače , od stopera i defanzivnih veznih - destruktivaca se očekuje suprotno, da zaustave napade i presretnu lopte i bezbjedno dodaju suigraču...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 maj 2018, 14:46

Pavlović je produžio ugovor i ima još godinu dana. Velić je puno mlađi ali mislim da će se morati natjecati sa Pavlovićem u izboru prvog golmana, neće ovako mlad golman da sjedi na klupi, sigurno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 20 maj 2018, 15:02

MortemHz je napisao/la:Pavlović je produžio ugovor i ima još godinu dana. Velić je puno mlađi ali mislim da će se morati natjecati sa Pavlovićem u izboru prvog golmana, neće ovako mlad golman da sjedi na klupi, sigurno.
Ako cemo realno Pavlovic je prosjek mrtvi, a ovaj Velic je duplo gori
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 maj 2018, 15:03

ThrillerHz je napisao/la:Marija Serifovic uoci gostovanja na Kosevu: “Prije svega ocekujem fer i musku igru, jer drugacije ne znam! Mi idemo po pobjedu!”

Husref Musemic: “Pritisak je na nama, Marija dolazi rasterecena s motivom da ovde nema sta izgubiti i dat ce sve od sebe, dok smo mi pod imperativom pobjede.”
:urnebes:

Čim je na nama pritisak, gotovo je. Natamburat će nas Marija 3 razlike..
Bahati, bahati Željkan!
1946

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 maj 2018, 15:07

FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 maj 2018, 15:09

Inijesta je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Pavlović je produžio ugovor i ima još godinu dana. Velić je puno mlađi ali mislim da će se morati natjecati sa Pavlovićem u izboru prvog golmana, neće ovako mlad golman da sjedi na klupi, sigurno.
Mlad je, ima slovensko i prije svega bosansko drzavljanstvo i doci ce dzaba, zato je nasima i dobar izbor izgleda.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 maj 2018, 15:12

A ti Vladane idi u Sloveniju, Češku, Austriju, pa ćemo za dvije godine kukat što smo te dali, kao što kukamo za Kapićem, Čatakovićem, Smajlagićem...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 20 maj 2018, 15:17

Ubleha Pavlović nas je koštao trofeja i evrope! Široki, Zaria i Mladost. Preko 15 penala u samo dva mjeseca nije bio sposoban bar jednog odbraniti! :facepalm: Još onaj gol sa centra terena protiv Zarije. Jadno! Zahvaliti se fino i dovesti domaćeg golmana.

Meni ovaj Velić ne izgleda loše. Znao je on biti dobar protiv nas i kona.

dundee
Kontakt:

Post Postao/la dundee » 20 maj 2018, 15:20

esprit24 je napisao/la:Nije Husref kriv sto Rahmanovic sa dva metra gol ne moze pogoditi. Nije Husref kriv sto hebibovic ne zna promit loptu, nije husref kriv sto se ahmet polomi kad izadje 1:1 nije husref kriv sto je hodzic teletabis. U danasnjoj ekipi vrijedi stanojevic, adukor, mujakic, velkoski i donekle kuzmanovic, a ovo ostalo je dno dna. Sto se mene tice ja bih husrefa pustio da odradi evropu, pocetak prvenstva pa da sudimo.
nisam ih ja stavio da igraju nego on..cuj nije kriv..ja sam kriv sto heric sjedi na klupi dok se saricu pravi karijera..ja sam kriv sto lelic ne igra ni minute a hebibovic ne zna lopte primit, ja sam kriv sto je andjusic na posudbi a hebibovic i rahmanovic fulaju prazan go, ja sam kriv sto smo dali hadzica jer ga husref "ne mirise" pa se ahmetovic polomi kad izadje 1 na 1 i kad ganjamo rezultat nemamo back up napadaca...ko je ba kriv neg husref i **** u upravi koje on brani

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 maj 2018, 15:24

Da nije šutio k'o p***a, da je pokazao obraz, da je upirao prstom u ljude u koje upiremo svi kojim je Sarajevo u srcu, halalili bismo mu rezultate. Al je prodao obraz onim koji razaraju klub već dvije godine, zarad svog novčanika je ukaljao ime koje je gradio godinama.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 20 maj 2018, 15:31

MortemHz je napisao/la:
Inijesta je napisao/la:
Mlad je, ima slovensko i prije svega bosansko drzavljanstvo i doci ce dzaba, zato je nasima i dobar izbor izgleda.
Ma nasi ce opet dovesti Velice, Halilovice, Sofrance i nakon priprema svi cemo da se kunemo u njih
A kad dodju ove tekme pod pritiskom pokazat ce se da su to limitirani igraci i igraci s kojim ne mozes dalje od 3-4 pozicije
Ja licno ocekujem jos goru slijedecu sezonu sa ovim nesposobnim idiotima u upravi i nasom legendom Husrefom koji je s njima u ekipi i talu
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 maj 2018, 15:34

@DenchiNL
Kakve veze ima pozicija igrača s ovim što sam napisao? Isto je i za golmana, stopera, veznog i napadača. Znači, ako igra neko defanzivnog veznog onda treba samo biti borben i ostaviti srce na terenu, sve ostale kvalitete su nebitne? Jedan Busquets igra fudbal, niko ga ne loži da mora poginuti na terenu i ne upućuje mu te glupe poruke koje su samo zastupljene kod nas u ligi i čiji je inovator strašni Mulalić.

Gore neko je napisao da Stanojević nije nešto, ali barem ostavi srce na terenu.. To je za mene apsurd. Ako je to jedini kriterijum kojim se trebamo voditi, onda nama nema napretka. Ako je jednom igraču jedina karakteristika da gine na terenu, a sve ostale sposobnosti su mu ravne nuli, onda on nije igrač za FKS, već za Vitez i Čelik. Također, ide mi na nerve ta neka priča o nezalaganju, od čega se pravi neka filozofija. To je sve produkt loših i nedovoljno kvalitetnih igrača koji igraju u FKS.. Kod nas pola igrača je fudbalski neinteligentno, a Boga mi, nisu neke pameti ni van terena. Kad kažem fudbalski neinteligentno, mislim da ne znaju osnove elemente fudbalske igre, kao što je dupli pas, presing, centaršut, pas u prostor, kretnja, otvaranje, prilaženje, iznošenje lopte, a da ne spominjem taktičku odgovornost koje ni nema uopšte. Ti jednostavno kod njih ne vidiš neku pamet u igri, neki dobar potez kojim će te očarati, a jedini koji je imao dosta finih poteza je Adukor. To je jedini naš igrač koji igra mozgom i koji razumije igru.

Kad u ekipi budeš imao igrače tipa Benke, Jajala, Cimirota, Stepanova, onda će i ekipa na nešto ličiti. Naveo sam njih, jer su to igrači koji su fudbalski obrazovani, koji igraju mozgom, koji su iskusni, koji nemaju straha, koji su vođe na terenu, što budi strah u protivniku čim se oni pojave. Što je najbitnije, oni su PROFESIONALCI. Samim tim, oni znaju i svjesni su da gdje god igraju moraju pružiti maksimum na terenu, ne pali kod njih priče o nezalaganju, neke poruke o pogibiji na terenu, jer oni to već imaju usađeno u sebi i to se podrazumijeva.
I onda uporedi njih s jednim Hodžićem, Bekićem, Halilovićem, Velkoskim, Hebibovićem i ostalom družinom.. Nema tu neke prevelike mudrosti, kada budeš imao profesionalne i klasne igrače, onda će biti i rezultata. Dok se god mi budemo zadovljavali igračem tipa Rustemović onomad, koji gine na terenu, a nema nikakvih drugih karakteristika, tapkaćemo u mjestu. I tako ti dođe jedan Kodro i krene pričati o taktici, a Rustemović i ostala telad blehnuli k'o hajvani, kao da čovjek priča o atomskoj fizici.

Dok ne budemo imali igrače tipa gore navedenih, koji imaju pobjednički mentalitet, iskustvo, koji se znaju nositi s pritiskom (i to je izlizana priča, jer je "pritisak" u našoj ligi komičan), koji znaju važnost jedne utakmice, jednog derbija, jednog finala itd., onda ćemo imati uspjeha. Dok god budemo imali igrače s vaginama, koji nemaju pobjednički mentalitet, jer gdje će imati kada dođu iz prosječnih klubova Srbije i Hrvatske, dok budemo imali telad tipa Hodžića koji nema pojma što je uopšte fudbaler, igrače koji nemaju ambicija, a isto tako i trenere koji su ublehe, koji se uče na nama, koji su staromodni, nema ništa od nekog uspjeha. Isto tako, i Uprava i sve te stvari, o kojima mi je više mrsko pisati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 20 maj 2018, 15:35

Pa kad već pričate o golmanu, šta je sa onim KOvačevićem ? Kakav je on ? Nismo ga valjda bezveze slali na posudbe tek onako. Valjda imamo nekih planova za prvi tim ?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 maj 2018, 15:36

skoroalen je napisao/la:Da nije šutio k'o p***a, da je pokazao obraz, da je upirao prstom u ljude u koje upiremo svi kojim je Sarajevo u srcu, halalili bismo mu rezultate. Al je prodao obraz onim koji razaraju klub već dvije godine, zarad svog novčanika je ukaljao ime koje je gradio godinama.
Ne bi njemu niko zamjerio rezultate, poraze, pa čak i goru poziciju i još gore rezultate da je bio realan i iskren u izjavama. Mene je razočarao pič.kastim izjavama, jeftinim izgovorima, branjenu uprave i ostalim ublehama koje veze s vezom nema.

Da ima mu.da ili oči, na početku drugog dijela bi rekao da NIJE ZADOVOLJAN EKIPOM, da nije adekvatno popunjena jer klub nije ispoštovao njegove želje (ako je uopšte i imao želje)! Da ima poštovanja prema navijačima ne bi se zadovoljavao trećim i četvrtim mjestom, da je zakorjeli bolesnik pravio bi pritisak na upravu da dovedu adekvatne igrače da rezultati kluba budu spram veličine istog i ne bi se zadovoljavao menadžerskim igračima i mentalnim patuljcima. Onda da nije imao pregl.upe izjave poslije utakmica koja ne prolazi ni kod male djece, sve bi drugacije bilo. Stao je na stanu lopova i taldzija, radi po njihovoj zelji i volji.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 20 maj 2018, 15:37

"Husref je najbolji izbor, jedini koji može taktički postavit ekipu, najbolji motivator u ligi, drži posebna predavanja o kretnji i pozicioniranju igrača, a i vojnik je kluba neće on sigurno radit ono sto mu nadredjeni kazu, nema kod njega talova i menadzerskih igraca." Tako su pojedini pisali ovdje prije 6-7 mjeseci. A Parmakovski minute nema od kako je dosao, Sofranac povrijedjen i dosao i otici ce, Novakovica prekrizio jer ga ne voli, veznjake gura na stopere, Heric mu 15 utkmica sjedi na klupi dok se popisanom Sariću gradi i cuva forma.
Ovako nam i treba kad smo naucili vrtit 4 trenera u krug, a ispisali smo svi ovdje po covjeku koji je izgradio karijeru i ime i igrao finale lige prvaka. Eto on nam nije valjao, a nek nam slijeganje ramenima i "sta je tu je" valja.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.