FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
A gleda li iko na koji nacin igra odbrana Barselone, ne biraju sredstva kako da zaustave protivnicke napade, onaj Adriano je za samice, a kad sudija svira faul kontra Barselone odmah petorica prilijecu sudiji, mole kume, objasnjavaju kako je pogrijesio, kako su startovali na loptu bas kao u onom skecu nadralista...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Harrison je napisao/la:A gleda li iko na koji nacin igra odbrana Farselone, ne biraju sredstva kako da zaustave protivnicke napade, onaj Adriano je za samice, a kad sudija svira faul kontra Farselone odmah petorica prilijecu sudiji, mole kume, objasnjavaju kako je pogrijesio, kako su startovali na loptu bas kao u onom skecu nadralista...

Nama o udaranju prica navijac Reala

Visca el Barça ! Mes que un club !
Ja jos nijednom nisam vidio situaciju da igraci Barselone ne protestuju kad se protiv njih svira faul pa makar i na centru igralista.
EDIT:
Hajde ti lepo pisu Barcelona ili Barselona pa ti mozda i ne editujem postove ili obrisem skroz.
EDIT:
Hajde ti lepo pisu Barcelona ili Barselona pa ti mozda i ne editujem postove ili obrisem skroz.

- PatrickBateman
- Kontakt:
[youtube][/youtube]Harrison je napisao/la:Ja jos nijednom nisam vidio situaciju da igraci Farselone ne protestuju kad se protiv njih svira faul pa makar i na centru igralista.
Trebalo mi je deset sekundi.
I zanimljivo je da ne spominjes jednog Mourinha koji na svaku odluku,koliko god ocigledna ona bila,skace kao majmun sa klupe i protestuje. Kao on neki buntovnik...

Sejdo ga zakuca majstorski... plasira je halal mu ćufta...
I onda sedždžda.... respect...
I onda sedždžda.... respect...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
znači
ovo nije penal
[youtube][/youtube]
a ovo start za crveni
[youtube][/youtube]
po meni nije ni ono penal,a nije ni pique trebao dobiti crveni... ali ako je dao piqueu crveni onda je morao biti i prije toga penal na alvesu... slične situacije a različiti kriteriji i to nije prvi put ove sezone
sudac vidio igranje rukom messija protiv espanola kod kojeg je opravdano poništio gol
[youtube][/youtube]
a nije vidio ovo
[youtube][/youtube]
braćo moja mila

ovo nije penal
[youtube][/youtube]
a ovo start za crveni
[youtube][/youtube]

sudac vidio igranje rukom messija protiv espanola kod kojeg je opravdano poništio gol
[youtube][/youtube]
a nije vidio ovo
[youtube][/youtube]
braćo moja mila

Prenešeno sa drugog portala:
Jučer je sudac napravio sve što je mogao da se Primera završi. Do kada će trajati taj progon, a niko neće reagovati? Velasco Carballo, više je bio neprijatelj, nego sudac. Kada igrač kao što je Iniesta onako reaguje, onda je sigurno velika nepravda u pitanju. Žele i mogu je osvojiti, ali je jasno da sa onakvim suđenjem to nikako neće biti lako.
Da ne bude zabune, ne radi se tu o plakanju, kukanju, već o (ne)pravdi. Gotovo da se nakon svakog kola vode različite rasprave o sudijskim odlukama na štetu Barcelone. Ni ove sedmice neće biti potrebno čekati utakmicu bijelih, jer je gotovo nemoguće da im protiv Espanyola naškode u sličnoj mjeri kao što je to Barceloni jučer napravio Velasco Carballo. Isključenje Piquea je očito bilo nepravedno. Osim toga, tri penala: na Alvesu, Keiti i ruka Nacha u kaznenom prostoru. U drugom poluvremenu, Barcelona je igrala sa deset igrača protiv dvanaest. I naravno, kada se sjetite šta je Sergio Ramos napravio Costi, te je kažnjen Costa umjesto Ramosa, crveni Piquea boli još više.
Već znamo da u Barceloni ne govore o sucima, kao što je to slučaj u drugim klubovima. Možda se drže i onoga da neki suci ne zaslužuju da ih se spominje. Međutim, ta šutnja više izgleda kao slabost, nego taktika. Sreća je da španjolski mediji pričaju o tome, kažu šta vide, kažu sta misle. Velasco bi se trebao crveniti od stida kada vidi šta (ni)je svirao. Napomena, to je isti onaj sudac koji nije svirao dva penala na Messiju u Valenciji (2-2). Da je i ova utakmica završila remijem, sve ovo bi moglo zvučati kao izgovor. No, pošto su pobijedili srcem i hrabrošću, treba pričati o onome što liči kao namjera da se Barcelona isključi iz borbe za naslov. Pique je od svih bio najiskreniji i najhrabriji, kada je rekao da je sudija imao namjeru da ošteti Barcelonu. Onaj ko je stvarno zaslužio crveni karton, jest Velasco Carballo, ali neka ga niko ne očekuje, jer se 'gospodi' iz Madrida sigurno svidjela njegova izvedba.
Jučer je sudac napravio sve što je mogao da se Primera završi. Do kada će trajati taj progon, a niko neće reagovati? Velasco Carballo, više je bio neprijatelj, nego sudac. Kada igrač kao što je Iniesta onako reaguje, onda je sigurno velika nepravda u pitanju. Žele i mogu je osvojiti, ali je jasno da sa onakvim suđenjem to nikako neće biti lako.
Da ne bude zabune, ne radi se tu o plakanju, kukanju, već o (ne)pravdi. Gotovo da se nakon svakog kola vode različite rasprave o sudijskim odlukama na štetu Barcelone. Ni ove sedmice neće biti potrebno čekati utakmicu bijelih, jer je gotovo nemoguće da im protiv Espanyola naškode u sličnoj mjeri kao što je to Barceloni jučer napravio Velasco Carballo. Isključenje Piquea je očito bilo nepravedno. Osim toga, tri penala: na Alvesu, Keiti i ruka Nacha u kaznenom prostoru. U drugom poluvremenu, Barcelona je igrala sa deset igrača protiv dvanaest. I naravno, kada se sjetite šta je Sergio Ramos napravio Costi, te je kažnjen Costa umjesto Ramosa, crveni Piquea boli još više.
Već znamo da u Barceloni ne govore o sucima, kao što je to slučaj u drugim klubovima. Možda se drže i onoga da neki suci ne zaslužuju da ih se spominje. Međutim, ta šutnja više izgleda kao slabost, nego taktika. Sreća je da španjolski mediji pričaju o tome, kažu šta vide, kažu sta misle. Velasco bi se trebao crveniti od stida kada vidi šta (ni)je svirao. Napomena, to je isti onaj sudac koji nije svirao dva penala na Messiju u Valenciji (2-2). Da je i ova utakmica završila remijem, sve ovo bi moglo zvučati kao izgovor. No, pošto su pobijedili srcem i hrabrošću, treba pričati o onome što liči kao namjera da se Barcelona isključi iz borbe za naslov. Pique je od svih bio najiskreniji i najhrabriji, kada je rekao da je sudija imao namjeru da ošteti Barcelonu. Onaj ko je stvarno zaslužio crveni karton, jest Velasco Carballo, ali neka ga niko ne očekuje, jer se 'gospodi' iz Madrida sigurno svidjela njegova izvedba.
Pocnete ovakve stvari pisati i onda kukate kada vam se simpatizeri Reala nakace na kosti i molite ovuda da brisemo i banujemo.
E pa prvo krenite od sebe pa nesta pricajte onda.
E pa prvo krenite od sebe pa nesta pricajte onda.

Zadnja izmjena: bparena, dana/u 05 mar 2012, 21:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Dirljivo nema sta, jesi li se isplakao kad si ovo procitao? Evo mene suze zalile... ali od smjeha...tech je napisao/la:Prenešeno sa drugog portala:

Sve je sjajno i bajno
Ali ovo ako je crveni karton,direktni,ja pristajem biti necija zena 
A da ne spominjem koliko je samo ostecena Barca ove godine
Ne znam da li sam dobro procitao na jednoj stranici,koja je analizirala sudijske pogreske i pomaganja Barci ove godine, da je na Messiju ove sezone propusteno svirati 16 penala,samo na Messiju.
Ne mogu vjerovati da je to moguce na vrhunskom nivou. Da je to u nasoj ligi i nase sudije, pa ne kazem nista

A da ne spominjem koliko je samo ostecena Barca ove godine

Ne mogu vjerovati da je to moguce na vrhunskom nivou. Da je to u nasoj ligi i nase sudije, pa ne kazem nista

Možemo se mi ismijavati i sve to, ali ovo je žalosno kakvo je suđenje u Primeri. Pa daleko bolje i poštenije suđenje je u našoj ligi.Harrison je napisao/la:Dirljivo nema sta, jesi li se isplakao kad si ovo procitao? Evo mene suze zalile... ali od smjeha...tech je napisao/la:Prenešeno sa drugog portala:
Već znamo da u Barceloni ne govore o sucima, kao što je to slučaj u drugim klubovima. Možda se drže i onoga da neki suci ne zaslužuju da ih se spominje. Međutim, ta šutnja više izgleda kao slabost, nego taktika. Sreća je da španjolski mediji pričaju o tome, kažu šta vide, kažu sta misle. Velasco bi se trebao crveniti od stida kada vidi šta (ni)je svirao. Napomena, to je isti onaj sudac koji nije svirao dva penala na Messiju u Valenciji (2-2). Da je i ova utakmica završila remijem, sve ovo bi moglo zvučati kao izgovor. No, pošto su pobijedili srcem i hrabrošću, treba pričati o onome što liči kao namjera da se Barcelona isključi iz borbe za naslov. Pique je od svih bio najiskreniji i najhrabriji, kada je rekao da je sudija imao namjeru da ošteti Barcelonu. Onaj ko je stvarno zaslužio crveni karton, jest Velasco Carballo, ali neka ga niko ne očekuje, jer se 'gospodi' iz Madrida sigurno svidjela njegova izvedba.![]()
Barca je mucki pokradena na najmanje 4 utakmice, dakle oteti joj bodovi

Da se razumijemo, sudjenje nigdje nije kao kod nas, u svakoj ligi ima sudijskih gresaka i to velikih, da je kojim slucajem barsa zabila gol nekoj ekipi kao Milan Juventusu, a sudiji nije vidio (ili nije htio da vidi) mogu samo zamisliti kako biste ga popljuvali, ma sjetili biste mu se kompletne familije i cijelog njegovog porijekla.
Barselona je kriva sama sebi, nisu joj sudije nista krive, eto kazi mi koliko je Mesi odigrao utakmica u gostima ove sezone i koliko je dao golova. A koliko je Ronaldo zabio u gostima. De nadji mi taj podatak pa onda krivi sudije. Nesto meljate loptu po terenu milion dodavanja Piqe-Puyol-Valdez, a nista konkretno. Sami ste krivi. Skoro svaki gol koji primite kriv je Puyol, lik je taraba, Real daje dva gola na vasem stadionu, a on oba puta pliva po terenu, valensija vam zabija gol, on opet pliva po travi itd.itd. Valdez ne zna lopte ispucati, bolje je Guso ispucavao lopte na Grbavici nego on u Barseloni, al i zato je sudija kriv... a kad ste prosli u finale LP niste pricali o sudjenju Ovreba... tad je bilo ono kao Djuro iz Nadrealista "dobro smo prosli, mog'o nas je zik, mogo nas je zik"..
Barselona je kriva sama sebi, nisu joj sudije nista krive, eto kazi mi koliko je Mesi odigrao utakmica u gostima ove sezone i koliko je dao golova. A koliko je Ronaldo zabio u gostima. De nadji mi taj podatak pa onda krivi sudije. Nesto meljate loptu po terenu milion dodavanja Piqe-Puyol-Valdez, a nista konkretno. Sami ste krivi. Skoro svaki gol koji primite kriv je Puyol, lik je taraba, Real daje dva gola na vasem stadionu, a on oba puta pliva po terenu, valensija vam zabija gol, on opet pliva po travi itd.itd. Valdez ne zna lopte ispucati, bolje je Guso ispucavao lopte na Grbavici nego on u Barseloni, al i zato je sudija kriv... a kad ste prosli u finale LP niste pricali o sudjenju Ovreba... tad je bilo ono kao Djuro iz Nadrealista "dobro smo prosli, mog'o nas je zik, mogo nas je zik"..
Na ovaj boldirani dio prvo cu ti dati ove odgovore:Harrison je napisao/la:Da se razumijemo, sudjenje nigdje nije kao kod nas, u svakoj ligi ima sudijskih gresaka i to velikih, da je kojim slucajem barsa zabila gol nekoj ekipi kao Milan Juventusu, a sudiji nije vidio (ili nije htio da vidi) mogu samo zamisliti kako biste ga popljuvali, ma sjetili biste mu se kompletne familije i cijelog njegovog porijekla.
"Idealni napadački trolist kojeg je ljetos zamislio Pep Guardiola, u sastavu Villa - Alexis - Messi, na terenu je ove sezone zajedno proveo svega 239 minuta!! Prvo je na početku sezone Alexis izostao s terena desetak sedmica zbog povrede mišića desne noge, a zatim je David Villa slomio nogu u decembru. Da stvar bude gora, "prvi sljedeći" napadač u nizu, Pedro Rodriguez, također konstantno kuburi s povredama. Ibrahim Afellay, kao još jedan nominalni napadač u Pepovoj rotaciji povrijedio se još na početku sezone. I Alexis je opet ozljedio prepone i bice van terena dvije sedmice.
Imajući sve ovo u vidu, 135 golova koje je Blaugrana postigla ove sezone su uistinu nevjerovatna cifra! "
Dakle ozljede napadaca su jako bitan faktor. Uz to treba dodati da je i Iniesta ozljeđen vecinu sezone i tek povremeno igrao. Xavi ima problema sa povredom tetiva koju odavno vuce. i Busquets je bio par utakmica out.
Sve su ovo objektivni razlozi "više sile" protiv kojih se ne može.
Druga stvar, sudije. E to su vec subjektivni razlozi. Ti ljudi su ove sezone dosta zla i nepravde nanijeli Barci. To se mora reci jer postoje i dokazi i cinjenice koje idu tome u prilog. Naravno, da tu ima dosta krivice i do same Barce i njene ocajne igre, pogotovu u gostima ali usljed sudijskih krađa na racun Barce sad je razlika na tabeli 10 bodova.
Te iste sudije se jako pomogle i pripazile Real na nekoliko utakmica ove sezone. To su stvari koje se ne mogu negirati i za koje postoje jasni dokazi.
Mene nervira što niko iz Barce ne reaguje, što niko javno ne progovori, vec svi šute

Mourinho je znao sacekivati sudije po parkinzima, gurati prst u oko drugim trenerima, prozivati citavu UEFU javno. Sve za svoj tim.
Pa velika ekipa uvjek mora imati dostojne zamjene, Real ima najjacu klupu na svijetu i ako se neko povrijedi nije neki problem. Ja cu reci da je barsa imala puno srece sa ozlijedama proteklih sezona, svi jaci su uglavno bili tu, a jel ikad Guardiola priznao da je sudija radio u korist barselone, a sigurno je da je bilo utakmica kad je barsa bila dobro pripazena.
bparena je napisao/la:Pocnete ovakve stvari pisati i onda kukate kada vam se simpatizeri Reala nakace na kosti i molite ovuda da brisemo i banujemo.
E pa prvo krenite od sebe pa nesta pricajte onda.![]()
Nemoj pisat ispod mog avatara nemas pravo na to. Mozes me zatjerat u 3 pm ali to da radis nemas pravo i nemoj. Nek se kace Realovi kolko hoce ali nemoj ovo da radis. I sam znas da nista nisam lose napisao......
MI SMO NAJBOLJA EKIPA KOJA FUDBAL IGRA I KOJA CE IGRATI.... ovo je ziva istina i nikoga nije briga ako nam se "navale na kosti".......
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Tacno je da Pep nije rekao da su sudije na nasoj strani i tacno je da i sada ne kaze da su protiv nas. Problem je velikog broja utakmica ali sigurno i namjernih i grubih faula koji su doveli do ovoliko povrijedzenih. Mislim da se ne sjecam ni jednog faula slicnog onih koji se cine nad igracima blaugrane a koji su uradili barsini igraci realovim.Harrison je napisao/la:Pa velika ekipa uvjek mora imati dostojne zamjene, Real ima najjacu klupu na svijetu i ako se neko povrijedi nije neki problem. Ja cu reci da je barsa imala puno srece sa ozlijedama proteklih sezona, svi jaci su uglavno bili tu, a jel ikad Guardiola priznao da je sudija radio u korist barselone, a sigurno je da je bilo utakmica kad je barsa bila dobro pripazena.
p.s. samo se sjeti onog namjernog sutanja Ramosa po zglobu Mesija s ledza prosle ili predprosle godine. Sve u svemu Real je zasluzeno na prvom mjestu ali mislim da je bilo jos mnogo stvari koji sukumovali ovolikom razlikom. Pogledaj i ova videa gore...
- PatrickBateman
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
da upotpunim ovaj gore snimak koji nije montaza - ovo je to remek djelo....
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Samo steta sto Real Madrid i ovakav ima 10b vise od najbolje Barse u historiji kluba tj. nogometaMI SMO NAJBOLJA EKIPA KOJA FUDBAL IGRA I KOJA CE IGRATI.... ovo je ziva istina i nikoga nije briga ako nam se "navale na kosti".......

Eto te ko Combe si

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.