Pep Guardiola se nakon utakmice protiv Sportinga pojavio na press konferenciji, te ni ovaj put nije želio komentarisati suđenje.
''Ja ne bih bio u ovom poslu kada bih mislio da je neko namjerno došao oštetiti nas. Takve se stvari događaju, moramo ih prevazići. Sada se to čini kao nešto novo, ali smo to i u prošlosti radili, morali smo proći različite testove. Ovaj klub je to uvijek tako radio, tako smo morali raditi i mi smo to poštovali'', rekao je Pep.
Trener Barcelone je još jednom ponovio da njegova ekipa nije druga zbog grešaka sudije, ali je i naglasio da nisu 10 bodova udaljeni samo zbog grešaka njegovog tima. ''Sigurno da nismo drugi zbog sudija, neki razlog postoji. Međutim, imati toliko bodova zaostatka nije samo naša krivica i odgovornost, želim da to bude jasno. Nismo stvari napravili toliko loše da bi bili tu gdje jesmo'', rekao je Pep, te poslije dodao da se to odnosilo na zasluge Real Madrida, koji je ove sezone 'nezaustavljiv'.
''Sada je izazov ogroman. Želim da Madrid dođe i osvoji Primeru na Nou Campu'', priznao je Pep, te komentarisao utakmicu protiv Sportinga: ''Na kraju, ono što nam ostaje jest sjećanje na ovu tešku utakmicu, u kojoj smo zabili tri gola. O sudiji niko neće pričati sutra.''
''Ja samo znam da, sve što smo osvojili, osvojili smo samo zato jer smo i zaslužili. Uvijek smo se mnogo trudili da bi pobjeđivali. I večeras su moji igrači reagovali kako treba, trudili su se da nam sedmica bude lijepa, te da se možemo pripremiti za utakmicu Lige prvaka'', dodao je Pep. Na kraju, pohvalio je Keitu i njegovu 'golčinu': ''Jedna od najljepših stvari u zadnjih nekoliko godina je to što sam našao i upoznao igrača kao što je on.''