FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Moramo raditi na tome da zadrzimo ta 3 igraca kao i neke druge. Otici samo trebaju oni uzasni poput Bekića a Sariću neka istekne ugovor i to je to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Da prodaju Adukora, Stanojevica i Mujakica? Uz to ide Saric.
Pa ugasite nam klub pizdohane raspale.
Nemamo mi ni cilj, niti pravac. Cuj ponude koje se ne mogu odbiti. Uhljebe samo novac interesuje koji poslije odlazi Bag pitaj gdje. Novac koji se vise ne upotrebljava u napredak kluba. Gdje su ona 3 miliona KM?
Pa ugasite nam klub pizdohane raspale.
Nemamo mi ni cilj, niti pravac. Cuj ponude koje se ne mogu odbiti. Uhljebe samo novac interesuje koji poslije odlazi Bag pitaj gdje. Novac koji se vise ne upotrebljava u napredak kluba. Gdje su ona 3 miliona KM?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Velkoski, ako mu racunamo i prvi mandat, je proveo nesto manje od (skoro) 3 godine u BiH.
Moze li mu se kako do pocetka nove sezone ubrzati proces dobijanja naseg pasosa pa da ga od naredne sezone ne racunamo kao stranca?
Moze li mu se kako do pocetka nove sezone ubrzati proces dobijanja naseg pasosa pa da ga od naredne sezone ne racunamo kao stranca?
JURIŠ
Ma ispasti cemo iz ligebihuzur je napisao/la:Stigle su ponude (''koje se tesko mogu odbiti'' kako kaze covjek iz kluba) za Adukora, Mujakica i Stanojevica, a Saricu istice ugovor kao i Hebibovicu. Bez ovih 5 igraca mi cemo se boriti za opstanak.

Prodati sve za koje dodje dobra ponuda.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Čestitke svim omladincima na trofejima i dominaciji, svaka čast, ako Bog da da' i prvi tim već od naredne sezone počne pratiti omladince.
Što se tiče prvog tima, već se okrenuti sljedećoj sezoni i stvaranju ekipe. Ekipu treba maximalno pojačati jer je ova trenutna jako loša i ne može ni 10% ispuniti od onoga što klub treba imati za ambicije. Sportski rezultat treba biti na prvom mjestu i samo o tome razmišljati, još jedna sezona bez trofeja je velika katastrofa. Na stranu eksperimente, prodaju igrače, omladince i ostalo - samo rezultat i trofeji!
Što se tiče prvog tima, već se okrenuti sljedećoj sezoni i stvaranju ekipe. Ekipu treba maximalno pojačati jer je ova trenutna jako loša i ne može ni 10% ispuniti od onoga što klub treba imati za ambicije. Sportski rezultat treba biti na prvom mjestu i samo o tome razmišljati, još jedna sezona bez trofeja je velika katastrofa. Na stranu eksperimente, prodaju igrače, omladince i ostalo - samo rezultat i trofeji!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
YNWA je napisao/la:Ma ispasti cemo iz ligebihuzur je napisao/la:Stigle su ponude (''koje se tesko mogu odbiti'' kako kaze covjek iz kluba) za Adukora, Mujakica i Stanojevica, a Saricu istice ugovor kao i Hebibovicu. Bez ovih 5 igraca mi cemo se boriti za opstanak.![]()
Prodati sve za koje dodje dobra ponuda.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- muhamedhulk
- Kontakt:
Definisite dobru ponudu? Marko je otisao za 300k eura + 10% od naredne prodaje. Meni je to smijesna cifra. Presmijesna.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Ja sam cuo mahalsku da im je Ken Cho rekao da ce 2 igraca u Kotrijk i na taj nacin ce “ ubrizgati” finansijsku injekciji, kao onda kad je i Barbaric otiso
Raja vec uveliko prica da je Mujakic jedan od te dvojice, koliko je ovo realno i tacno , ne znam
Raja vec uveliko prica da je Mujakic jedan od te dvojice, koliko je ovo realno i tacno , ne znam
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Dat im Saida i Altiparmakovskog
FK Sarajevo
Sta nije jasno ?MortemHz je napisao/la:YNWA je napisao/la:Ma ispasti cemo iz ligebihuzur je napisao/la:Stigle su ponude (''koje se tesko mogu odbiti'' kako kaze covjek iz kluba) za Adukora, Mujakica i Stanojevica, a Saricu istice ugovor kao i Hebibovicu. Bez ovih 5 igraca mi cemo se boriti za opstanak.![]()
Prodati sve za koje dodje dobra ponuda.![]()
Sarica si zadrzao na zimu i sta si dobio ?
Nasa realnost je da se igraci moraju prodavati, sa tim se pomirite, Adukor nije igrac oko kojeg gradis ekipu, on je tu dosao na godinu-godinu i po i da ide dalje, Mujakic isto nije, pokazuje potencijal za nesto vise, i ovdje treba zahvaliti onima koji su prodali Marka, jer tako smo dobili Mujakica.
Stanojevic je vec igrac oko koji bi se mogao zadrzati, sumnjam da bi neko za njega dao neku veliku lovu.
Kostur ekipe ne moze biti Adukor i neki mladi igrac koji pokazuje potencijal za nesto vise, oni trebaju biti u izlogu za prodaju.
Kostur ekipe trebaju biti oni igraci koji su među kvalitetnijim igracima u ligi, a nemaju zelju ni kvalitet da idu vani. Vratiti Tatomirovica, Dupovca i Milosa. I pored njih Pavlovic(ne bih imao nista protiv da umjesto njega bude Fejzic), Bekic, Stanojevic, Krle, Ahmet, zadrzati i Hebiba. Vratiti Dinu

Nekih 10 takvih igraca, 2-3 kvalitetna igraca koji su ovdje srecom zalutali kao sto je Adukor, i oni su tu da odrade godinu-godinu i po, duze ih nije moguce zadrzati i ne treba gubiti vrijeme na to, ostalo akademci, i cim dodje neka dobra ponuda za akademca prodati, do boljih vremena, kada ces biti u mogucnosti da zadrzis igraca 3-4 godine, a da ti se ne desi slucaj Radovac.
I bitno je da se nastavi dobro raditi u akademiji, jer ova sezona je odlicna, prodali nekoliko igraca i opet na kraju ubjedljivo prvi u svim kategorijama,prikljucili seniorima tri akademca, koji imaju OK minutazu. Sljedece sezone ocekujem jos vise igraca iz akademije.
Sarajevo i Liverpool
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
@YNWA objasnio.
Ovo je upravo onaj sistem o kojem je pričao Amidža prije par godina kad je rekao da ćemo postati veliki evropski klub i afirmisati mlade igrače, konkretno kroz Akademiju. Mislim - nismo postali veliki evropski klub, niti ćemo ikad to biti, grupne faze mnogi od nas neće vidjeti, ali ako ništa proizvodimo mlade igrače za nacionalne selekcije, klub ih prodaje, živimo od toga i svaka čast na tome.
Ovo je upravo onaj sistem o kojem je pričao Amidža prije par godina kad je rekao da ćemo postati veliki evropski klub i afirmisati mlade igrače, konkretno kroz Akademiju. Mislim - nismo postali veliki evropski klub, niti ćemo ikad to biti, grupne faze mnogi od nas neće vidjeti, ali ako ništa proizvodimo mlade igrače za nacionalne selekcije, klub ih prodaje, živimo od toga i svaka čast na tome.

⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ne daj Boze da ga poslusaju i urade ovo sto on predlaze. Haos u najavi... 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Sve je to uredu, i ja sam bio mišljenja da za svakog za koga dobijemo ponudu - istu prihvatimo, ali sada drugačije razmišljam. Unaprijed se zna, složićemo se svi, da pare od prodaje igrača najmanje idu na pojačanja ekipe i unaprijeđenje samog kluba i rezultata. Obzirom da u ekipi imamo dosta rupa koje treba zakrpiti čak i da ostane cijela ova ekipa sada, mislim da je nerealno da se sve rupe zakrpe (kvalitetno) u jednom prelaznom roku a prodaja igrača kao što je Stanojević, Adukor, Mujakić.. je veliki korak nazad i pravljenje dodatnih rupa u ekipi koje treba dodatno krpiti.
Po meni, imamo rupe na bekovima, na stoperskoj poziciji, na krilu, pa čak i u napadu. Kad bi to kvalitetno "zakrpili" uz ostale igrače, bili bi u dobroj situaciji da popravimo rezultate kluba u narednom periodu. Ali valjda to sve bude dobro ako Bog da.
Po meni, imamo rupe na bekovima, na stoperskoj poziciji, na krilu, pa čak i u napadu. Kad bi to kvalitetno "zakrpili" uz ostale igrače, bili bi u dobroj situaciji da popravimo rezultate kluba u narednom periodu. Ali valjda to sve bude dobro ako Bog da.
FK Sarajevo
Ako se desi da nam odu ova 3-4 igraca onda od naseg kluba prave Arizona pijacu. Ovako se nije desavalo ni u najgorim kokuznim vremenima. Za ovo zaista treba imati jak zeludac da sve mozes progutati. A pare od prodaje sto ove djece iz akademije sto od igraca ne bi me iznenadilo da koriste za plate igraca i svoje plate. Sve ce izgleda uraditi samo da ostanu sto duze na svojim funkcijama. Hajd prodat jednog igraca iz prvih 11, pa mozda bi mogao progutati i da prodaju 2 igraca...al 4 da prodas iz prve postave pa to je za zatvora. Jedva cekam da vidim scenario koji ce se desiti.
-
- Kontakt:
vidim neki pitaju gdje je milion od prodaje igraca pa trosi se na plate to je ono sto je Tan uveo samoodrziv klub . prodas Mihojevica,Hadzica,Smajlagica od tih para isplacujes plate proizvedees Mujakica ,Sabanovica,Mustafica pa ce oni doci na red i tako to ide . svi to rade posebno klubovi iz manjih liga al pametni klubovi rade drugacije , zadrze par godina talentovane igrace naprave neki rezultat u evropi pa onda prodaju , mi svoje igrace dajemo za sicu .
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Nije moguće da 1.000.000€ ode na plate igrača u ovako kratkom periodu. Nemoguće i kraj.bordobijeli je napisao/la:vidim neki pitaju gdje je milion od prodaje igraca pa trosi se na plate to je ono sto je Tan uveo samoodrziv klub . prodas Mihojevica,Hadzica,Smajlagica od tih para isplacujes plate proizvedees Mujakica ,Sabanovica,Mustafica pa ce oni doci na red i tako to ide . svi to rade posebno klubovi iz manjih liga al pametni klubovi rade drugacije , zadrze par godina talentovane igrace naprave neki rezultat u evropi pa onda prodaju , mi svoje igrace dajemo za sicu .

Sa tolikim novcem se liga osvajati mora. Joj samo se iznervirati na ovom forumu, ili smo toliki kreteni pa se dovodimo u poziciju da plaćamo igrače mnogo više nego konkurentski klubovi ili novac ide u privatne džepove. Ja nemam drugog objašnjenja.

⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Ma samo prodat sve. Yebo klub i uspjehe, k'o da je bitno osvojit šta, važno je da su plate redovne. 

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:
Mi ako planiramo sljedeće sezone napasti titulu, a vjerujem da planiramo, mi jednostavno moramo zadržati nabrojane igrače. Adukor i Mujakić možda nisu igraci na kojima gradis ekiu, ali definitivno su oni koje treba zadržati ako se planira uzeti koji trofej sljedece sezone jer su uz Ahmetovića, Stanoja i Hebiba možda najbolji igraci koje trenutno imamo. Oni treba da budu srž ekipe, uz eto Krleta, Rahmanovica, Crepulju i Halilovica. Ostala polja popunit akademcima i dat im minutazu. Pa yebemu majku ako Krupa sa djecom moze igrat finale kupa i uzimat bodove svim vecim klubovima u drzavi, zasto mi ne bi mogli gurat svoju djecu. Rijesiti se pod hitno, Saida, Parmaka, Adija, Lelica pa ja bih se rijesio i Sofranca, frajer stalno nesto bolestan a radije ostavio Novakovica, i mozda Radovac negdje na posudbu. Rasteretit budzet i onda ganjat nesto iz vana ali da budes bas prevaga i kvalitet. 

-
- Kontakt:
ja mislim da to tako funkcionise . imas 25 igraca na platnom spisku ,10 trenera s akademijom i sigurno jos 30 uposlenika (fizioterapeute ,tete na salteru,pr sluzbe ,direktore i ostale lelemude . nek je prosjek 2500 a vjerovatno je i vise na 12 mjeseci mnogo je to love . Tan i sponzori pokriju putovanja,pripreme i ostale stvari a ujeren sam da plate isplacuju od love od prodaje igraca ,mislim da je to bas Tanova prica samoodrziv klub .KrajisnikBosnjak je napisao/la:Nije moguće da 1.000.000€ ode na plate igrača u ovako kratkom periodu. Nemoguće i kraj.bordobijeli je napisao/la:vidim neki pitaju gdje je milion od prodaje igraca pa trosi se na plate to je ono sto je Tan uveo samoodrziv klub . prodas Mihojevica,Hadzica,Smajlagica od tih para isplacujes plate proizvedees Mujakica ,Sabanovica,Mustafica pa ce oni doci na red i tako to ide . svi to rade posebno klubovi iz manjih liga al pametni klubovi rade drugacije , zadrze par godina talentovane igrace naprave neki rezultat u evropi pa onda prodaju , mi svoje igrace dajemo za sicu .![]()
Sa tolikim novcem se liga osvajati mora. Joj samo se iznervirati na ovom forumu, ili smo toliki kreteni pa se dovodimo u poziciju da plaćamo igrače mnogo više nego konkurentski klubovi ili novac ide u privatne džepove. Ja nemam drugog objašnjenja.![]()
![]()
![]()
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Sta ste se upalili zbog jednog posta. Pustite se suplje ba, kao i uvijek do sad.
Ja sam bio ubijedjen da Samiru sada istice ugovor, a on jos pola godine. Zamisli na jesen proigra, pa mu produze.
Ja sam bio ubijedjen da Samiru sada istice ugovor, a on jos pola godine. Zamisli na jesen proigra, pa mu produze.
Sabrine mi moje!