FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 08 maj 2018, 14:55

The Game je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:30 juni. koncert Marija Serifovic na Kosevu,ode teren a taman se malo dohavizao :wave:
Sabrina ce tu da dobije VIP mjesto :mrgreen:
I sta ce ona na stadionu pjevat', treba binu pred zapad postaviti, i to joj je previse.

Prvo pretkolo znaci u Zenicu ili Mostar :lol: Ili ako se revans bude igrao kuci, mozda i mogne na Kosevu.
I na Grbavici se mijenja teren, tesko da do tada bude gotovo.
**** Marija! :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 maj 2018, 15:31

Kakva je situacija sa juniorima,imal tu kakav napadac da moze biti back up za Mersu,ako ne onda je Fajic odlicno rjesenje za nas.
Mislim covjek zna ligu u dusu,bolje i on nego da eksperimentisemo sa Parmakovskim,Ademovicem,Melunovicem,Cezar itd itd.
Dovoditi neke propalitete srbijanske,crnogorske,hrvatske,nema potrebe,za njih je Faja Dzeko Bgm.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 maj 2018, 15:52

@skoroalen
U redu je sve ovo što si napisao, ali se ne bih složio s nekim stvarima. Što se tiče tipova trenera, evo spomenuo si Mourinha i Kloppa, ali ne može se to upoređivati. Klopp je po prirodi harizmatičan i energičan lik, ono što bi rekli budala u pozitivnom smislu i to je jednostavno tako. Ali, on je autoritet i to je mnogo drugačije u poređenju s slučajem Uščuplića. Klopp je zezancija lik, jedan od najboljih trenera svijeta. Isto tako i Mourinho.. I on je šala lik, zna se šaliti s igračima, ali i kod njega ima neka granica. Ne možeš ti s takvim trenerima biti haver, okej šala i sve to, ali opet imaju autoritet kod igrača i sveto ide do neke granice. I to se treba razgraničiti s haverskim pristupom koji je kod Džene.. Ne možeš ti s igračima cugati, dopustiti da te gaze kako hoće, psuju ti, rade šta hoće. E upravo je takav bio klan u kojem su bili Puzigaća, Okić, Tatomirović, Barić, a i Velkoski ja mislim. Takav je bio i Stepanov, kad je psovao Hurtiću, e to ti ja govorim. Drugo su zezancije kada postoji granica za to, kada postoji vrijeme za to i kada naspram sebe imaš nekog autoriteta. Zato ti kažem da je to nebo i zemlja.

Ne bi se baš složio ni s ovim dijelom oko Husrefa i Ješića.. Husref je takav trener, da je uvijek bio poznat po psovkama i takvim nekim načinom djelovanja na igrače. Da se odmah razumijemo, to baš i ne podržavam, ali to i nije baš sad neka drama. On to sve radi u nekoj toj uzavreloj atmosferi i ne misli ništa ozbiljno, ali džaba, takav je lik. To baš i ne podržavam, nije baš ni prijatno ako ti saspe psovke prema familiji i slično, ali to što on opsuje pored klupe za vrijeme tekme, to nije neka sad frka aman.
Što se tiče Ješića, to je bila totalna fula i jedan od ljudi koji je najviše unazadio klub u prethodnih nekoliko godina, ali više su krivi oni što su ga tu postavili. Ali, gledaj ovo.. Neka je razbio klan, to u redu, ali ne može se to miješati s drugim stvarima. Čovjek jednostavno nije znao postaviti igru, milion nekakvih grešaka po pitanju same igre, doveo neke smiješne igrače u talu s raznim menadžerima i to je to. Nije kalibar trenera ni za ovu jadnu ligu i o čemu mi dalje da pričamo? I zato nemojmo govoriti da je bilo ovakvih, onakvih i da nije bilo rezultata, jer da si doveo nekog uspješnog i profesionalnog trenera, koji zna svoj posao, to se ništa ne bi izdešavalo.

Što se tiče Dženinih rezultata u Evropi, tu se slažem. Ponavljam, on stvarno ima taj neki osjećaj za vođenje ekipe, samo ga neke druge stvari yebu da postane odličan i da samim tim, dođe i to poštovanje od drugih. Sad da dođe kao trener u prvi tim, ne znam da li bi ga 1% šljivili, počela bi žestoka zafrkancija i javašluk, jer znaju da bi mogli raditi šta hoće. Husref je već druga priča i čovjek samom svojom pojavom donosi strahopoštovanje i tako i treba biti. Sigurno da se i Husref zeza s ekipom,ali postoje granice i vrijeme za sve to. Ne mogu njega igrači gaziti i podyebavati.

Meni je recimo bitno da trener dobro kotira i u drugim okruženjima. Ja govorim, ako hoće da bude ozbiljan trener i trener koji hoće da napravi neku dobru karijeru, mora biti dobar i u komunikaciji. Danas sutra će dobiti priliku negdje vani, možda u nekoj dobroj ligi i zemlji, a ne možeš sebi dozvoliti da ne znaš lijepo sklopiti pet rečenica. Uzeo bi ti primjer Mehe Kodre.. Čovjek je na svim poljima beton, pravi gospodin i pravi primjer kako treba ličiti jedan trener. Zamisli trenera u ligama petice, a da ne zna dvije sastaviti..
Nema to veze da li će on razvaliti ligu ili neće, da li je u finalu ovog ili onog, poenta je drugačija. A to je li on u finalu Kupa ili bio blizu osvajanje lige, okači ti to mačku o rep. Oni su nula ekipa, baš kao i mi ovaj drugi dio sezone. Nemaju igre, nemaju nikakvog smisla u igri, nekog stila igre, nešto što će ih izdvojiti. Ništa ta finala ne znače kod nas, kad je svaka ekipa u par deka, osim tog Zrinjskog, koji je barem malo iznad ovih par godina, mada i oni imaju dobru pozadinu i umiješane prste u svakakvim stvarima. To da li neko nešto osvojio, u finalu ovom, blizu ovog, to je drugo, drugi par opanaka, jer provale i rezultati nemaju nikakve povezanosti.

Slažem se, i Hustef je imao nekih smiješnih izjava. Ali, generalno je to problem kod nas, kod svih trenera. Da li je to manjak samokritičnosti, objrktivnosti, a na kraju problem i vokabulara, općenito. Osim onog Vinka Marinovića i Žižovića iz Radnika, nijedan drugi trener ne zna dati izjave, niti ima neki fond riječi. Pogotovo kad dođu ove male ekipe, pa počnu pomoćni treneri pričati, komedija živa.

Poenta je da ako hoće postati ozbiljan trener i trener koji će imati ambicije i prema inostranstvu, on mora promijeniti svoj mentalitet. Za mene je trener jedan "paket" čitavog jednog niza karakteristika. Kod nas je takav bio Meho Kodro, gospodin i na terenu i izvan njega, ali za nas i nisu takvi, zato i neka je otišao iz ove bijede. Za nas su orangutani poput Mulalića i sličnih.

Uglavnom, to je moje razmišljanje, sigurno da se razlikuje od tvog, ali Bože moj. Pozdrav.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 08 maj 2018, 15:56

miky_hz je napisao/la:30 juni. koncert Marija Serifovic na Kosevu,ode teren a taman se malo dohavizao :wave:
evo jos jedne novosti:
onih 500k km namjenjenih iz kantona za popravku terena je preusmjereno negdje drugo. Necete to vidjet u medijima.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 08 maj 2018, 15:57

Moze pricat ko sta hoce, al Dzeno je im’o muda da napadne i Gladbach u Njemackoj, dok neki ne smiju ni Sirokog u listici...
1946~

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 maj 2018, 16:03

Sad nas i cetnicke fukse sa Koseva tjeraju, ljepota.. :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 maj 2018, 16:10

Nisam ja rekao da on nije dobar trener, razgraničite to ebemu. Ima čovjek šlifa, to je činjenica i to niko ne može osporiti. Govorim neke druge stvari, oko edukacija za licence, njegovog mentaliteta i pristupa nekim stvarima, koje mora da promijeni ako hoće da bude kalibar trenera za vani i da se ozbiljno posveti tome, ukoliko hoće da napravi neki uspjeh.
Ako neće i nema nikakvih ambicija za dalje, onda ne mora ništa, može i bez licenci. Zadovoljiti se vođenjem mlađih kategorija i to je to, to je njegov izbor. Čisto da razjasnimo, da ne bude opet nedoumica i da se stekne dojam da ja njega nešto ne volim ili mrzim, bože sačuvaj.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 08 maj 2018, 16:17

AlfredNobel je napisao/la:Nisam ja rekao da on nije dobar trener, razgraničite to ebemu. Ima čovjek šlifa, to je činjenica i to niko ne može osporiti. Govorim neke druge stvari, oko edukacija za licence, njegovog mentaliteta i pristupa nekim stvarima, koje mora da promijeni ako hoće da bude kalibar trenera za vani i da se ozbiljno posveti tome, ukoliko hoće da napravi neki uspjeh.
Ako neće i nema nikakvih ambicija za dalje, onda ne mora ništa, može i bez licenci. Zadovoljiti se vođenjem mlađih kategorija i to je to, to je njegov izbor. Čisto da razjasnimo, da ne bude opet nedoumica i da se stekne dojam da ja njega nešto ne volim ili mrzim, bože sačuvaj.
Upravu si, dzeno ima potencijal, na njemu je sve, da li ce ga ispuniti ili ce se zadovoljit trenirajuci djecu. Ja koliko sam upucen kazu da je alkohol njegov najveci problem i da se pokusavalo s njim rijesit taj problem i bili su mu spremni platit licenciranje...
1946~

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 08 maj 2018, 16:22

joker90 je napisao/la:Sad nas i cetnicke fukse sa Koseva tjeraju, ljepota.. :lol:
Sta ocekujes, da imamo svoj stadion, ne bi imali tih problema...

Stadion Kosevo je obicna prostitutka koja ce pripast svakom ko plati, a mi tripujemo da smo s tom ribom u vezi.
1946~

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 maj 2018, 16:24

ThrillerHz je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Nisam ja rekao da on nije dobar trener, razgraničite to ebemu. Ima čovjek šlifa, to je činjenica i to niko ne može osporiti. Govorim neke druge stvari, oko edukacija za licence, njegovog mentaliteta i pristupa nekim stvarima, koje mora da promijeni ako hoće da bude kalibar trenera za vani i da se ozbiljno posveti tome, ukoliko hoće da napravi neki uspjeh.
Upravu si, dzeno ima potencijal, na njemu je sve, da li ce ga ispuniti ili ce se zadovoljit trenirajuci djecu. Ja koliko sam upucen kazu da je alkohol njegov najveci problem i da se pokusavalo s njim rijesit taj problem i bili su mu spremni platit licenciranje...
Znam i ja da sr provlačila ta priča, e sad šta će biti, ko zna.. Totalno mi lik djeluje nezainteresovano za bilo šta dalje oko fudbala.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 08 maj 2018, 16:53

FrancescoTotti je napisao/la: evo jos jedne novosti:
onih 500k km namjenjenih iz kantona za popravku terena je preusmjereno negdje drugo. Necete to vidjet u medijima.
Preusmjereno na reflektore i uredjenje onog prostora za zagrijavanje igraca i slicne zajebancije.

Bila je objava o tome na sc.sportu prije nekih mjesec - dva. Jedino da u medjuvremenu nije prebaceno na nesto trece.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 maj 2018, 17:24

@Nobel naravno, poštujem svačije mišljenje. :thumbup:
Al vidi, naš najveći problem je neprofesionalnost u svim segmentima. Igrači nam puše nargile i piju, direktorica nam je lezba alkoholičarka, u upravnom odboru neki advokati i prevaranti... u takvu sredinu, u to jezgro neprofesionalizma, da ubacimo ne znam ti kakvog stručnjaka, ništa aman nećemo postić. Ja sam siguran da, kad bi nas sad preuzeo neki od najboljih stručnjaka iz regiona (Kek, Kranjčar, Nikolić, Jurčić...) ne bi ništa aman ostvarili jer sve vrvi od amatera, uhljeba, neradnika... isto da u truhlog jugu baciš motor od audija i pitaš se što nije isti osjećaj kao u audiju s tim motorom.
Mislim, sve ovo je faktički nevezano za Uščuplića kao trenera, al sve i da nađemo takvog po PS-u kakvog si ti opisao, mislim da bismo ga samo potrošili, tek kad stvorimo skroz zdravu sredinu moći ćemo i filtrirat izbor trenera. :D
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 maj 2018, 17:47

skoroalen je napisao/la:@Nobel naravno, poštujem svačije mišljenje. :thumbup:
Al vidi, naš najveći problem je neprofesionalnost u svim segmentima. Igrači nam puše nargile i piju, direktorica nam je lezba alkoholičarka, u upravnom odboru neki advokati i prevaranti... u takvu sredinu, u to jezgro neprofesionalizma, da ubacimo ne znam ti kakvog stručnjaka, ništa aman nećemo postić. Ja sam siguran da, kad bi nas sad preuzeo neki od najboljih stručnjaka iz regiona (Kek, Kranjčar, Nikolić, Jurčić...) ne bi ništa aman ostvarili jer sve vrvi od amatera, uhljeba, neradnika... isto da u truhlog jugu baciš motor od audija i pitaš se što nije isti osjećaj kao u audiju s tim motorom.
Mislim, sve ovo je faktički nevezano za Uščuplića kao trenera, al sve i da nađemo takvog po PS-u kakvog si ti opisao, mislim da bismo ga samo potrošili, tek kad stvorimo skroz zdravu sredinu moći ćemo i filtrirat izbor trenera. :D
S ovim se slažem, ovo što si napisao sad je tema za jedno pet listova ovdje. Svi znamo da ćemo se mi još dugo patiti i trpiti da bi dočekali jedan uređen klub u svim segmentima. Imali smo šansu dolaskom Tana, stvoriti jedan strahovit klub na svim poljima, pa danas imati jednu konstantu i uživati, ali sve što bošnjo dohvati, to i userre. Imali smo sjajne mogućnosti po pitanju svega i ona titula je samo trebala biti uvertira i podstrek za dalje, a gledaj sad, nismo mrve napredovali, čak štaviše, spali smo na niže grane. Tako da, radovati se ovim instant uspjesima, od nečega ozbiljnijeg nema ništa.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 maj 2018, 18:17

Ja sam alfred skroz kontra tvog stava. Nisam pristalica da trener mora biti usminkan, da fino prica ,da je zgodan , da je diplomirao s 10 itd . vise sam pristalica trenera tipa Prosinecki,Klop, Sliskovic , Blazevic.
Dzenin je problem sto je u mahali i sto je trener FKS

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 maj 2018, 19:01

bordobijeli je napisao/la:Ja sam alfred skroz kontra tvog stava. Nisam pristalica da trener mora biti usminkan, da fino prica ,da je zgodan , da je diplomirao s 10 itd . vise sam pristalica trenera tipa Prosinecki,Klop, Sliskovic , Blazevic.
Druže, nisi razumio šta sam htio reći. Nigdje nisam spomenuo da trener, u ovom slučaju Uščuplić, mora biti ušminkan, zalizan, sako i kravata i te slične stvari. Nisam nigdje rekao da mora biti ala Montella, Guardiola, Kovač. Vidim naveo si kao primjer Robija, ne znam šta si mislio pod tim, možda na to što nije sređen, a to nije ni bit uostalom. Robi priča fantastično, uvijek na nivou svaki odgovor i izjava. Klopp svjetski čovjek, Slišković nije loš, samo što je on na nekim drugim stvarima dosadan.

Ovo ode na skroz nešto deseto.. Ispade da ja sad ocjenjujem nekakav govor.. Kada sam rekao za Dženu da mora popraviti komunikaciju, odnosno svoj vlastiti vokabular, mislio sam da popravi svoje izjave, da ne ponavlja neke uzrečice koje je ponavljao svojevremeno, već da zna dati normalnu izjavu nakon meča, neki intervju za neki medij, kako i priliči nekom treneru koji recimo vodi jedan klub kao što je FKS. I u tome je čitav fazon, nisam ja mislio da se on sad nešto sređuje, da je vazda ošišan, zalizan, ulickan i te piizde materine. To je njegova lična stvar.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 maj 2018, 19:13

AlfredNobel je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Ja sam alfred skroz kontra tvog stava. Nisam pristalica da trener mora biti usminkan, da fino prica ,da je zgodan , da je diplomirao s 10 itd . vise sam pristalica trenera tipa Prosinecki,Klop, Sliskovic , Blazevic.
Druže, nisi razumio šta sam htio reći. Nigdje nisam spomenuo da trener, u ovom slučaju Uščuplić, mora biti ušminkan, zalizan, sako i kravata i te slične stvari. Nisam nigdje rekao da mora biti ala Montella, Guardiola, Kovač. Vidim naveo si kao primjer Robija, ne znam šta si mislio pod tim, možda na to što nije sređen, a to nije ni bit uostalom. Robi priča fantastično, uvijek na nivou svaki odgovor i izjava. Klopp svjetski čovjek, Slišković nije loš, samo što je on na nekim drugim stvarima dosadan.

Ovo ode na skroz nešto deseto.. Ispade da ja sad ocjenjujem nekakav govor.. Kada sam rekao za Dženu da mora popraviti komunikaciju, odnosno svoj vlastiti vokabular, mislio sam da popravi svoje izjave, da ne ponavlja neke uzrečice koje je ponavljao svojevremeno, već da zna dati normalnu izjavu nakon meča, neki intervju za neki medij, kako i priliči nekom treneru koji recimo vodi jedan klub kao što je FKS. I u tome je čitav fazon, nisam ja mislio da se on sad nešto sređuje, da je vazda ošišan, zalizan, ulickan i te piizde materine. To je njegova lična stvar.
Ma jasno je meni sta si ti rekao ,ja ti kazem da je u sustini to sve nebitno . imas trenera koji ignorisu novinare tipa Dzikic ( kosarka) Smajlagic sto je bio u Bosni rukomet , Ivica Osim pa i Amar se cesto sprdaju s njima imas tipa Dzene koji imaju tremu itd. Sustina je znanje i kako drzis svlacionicu neki treneri to rade u mirnom opustajucem sistemu neki ne daju disat igracima a na kraju jedino pravo mjerilo u sportu je rezultat .

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 08 maj 2018, 19:49

The Game je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la: evo jos jedne novosti:
Preusmjereno na reflektore i uredjenje onog prostora za zagrijavanje igraca i slicne zajebancije.

Bila je objava o tome na sc.sportu prije nekih mjesec - dva. Jedino da u medjuvremenu nije prebaceno na nesto trece.
To je trebala Opcina da finansira, ali Boga pitaj sta se tu muti.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 maj 2018, 19:56

AlfredNobel je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:
Znam i ja da sr provlačila ta priča, e sad šta će biti, ko zna.. Totalno mi lik djeluje nezainteresovano za bilo šta dalje oko fudbala.
Placena mu je licenca i odustao je u pola edukacije...zasto samo on zna

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 08 maj 2018, 20:06

Jel Tarik Cerić i dalje u akademiji? pošto vidim vazda je sa gurbetima haver (zuban, hrapa,, i ekipa...)
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 maj 2018, 20:10

Je l' iko čitao Semjonov status na fb i komentare od prije 2-3 dana? Iz napisanog, čini se da bi on bio voljan radit u klubu kao skaut, kao da samo čeka poziv al ga niko ne zove.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk, soe, Vanja8 i 20 gostiju.