Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la kraljttbvb » 25 apr 2023, 16:26

sljivo je napisao/la:
25 apr 2023, 15:56
Ovo
Kod nas je 10 komada haman 10 maraka
je ključ.
Ne laze numanije puno, samo 30%...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 25 apr 2023, 16:36

Eto vozac auta treba razmisljat o kocionom putu motora...

Prije trebaju vozaci motora razmislit o posljedicama svog ubrzanja, slabijeg kocenja i nepostivanja saobracajnih propisa. Da se razumijemo, u porodici mi svi voze ili su vozili motore, ali su svi i padali, te zamalo glavu izgubili. Uglavnom svojim greskama i nepropisnom voznjom.
Nikad nisam razumio ljude koji divljaju po javnim cestama. Uplati sebi kume dan na traci jednom u mjesecu, izdivljaj se i vozi normalno.
Jos su mi jace ove (samo)ubice za volanima krntija starijih od 30 godina, pa oni nesto prestizu i ulaze u makaze, a prestize te kao kamion na autoputu. :mrgreen:
Sve smrtne slucajeve prouzrokovane ekstremno velikom brzinom treba zakonski okarakterisat kao pokusaj ubistva s predumisljajem.

@kraljttbvb

Mislim da si ti malo promasio poentu njegovih postova, iako se on razbacuje cijenama poput Alema (Vodka Absolut 13KM :mrgreen: ). Covjek ti zeli reci da su cijene i dalje prenapumpane, te u totalnoj disharmoniji s plateznom moci prosjecnog BiH gradjanina. Placas za isti proizvod skoro 50% vise (normalna cijena, a ne akcijska), a pri tome minimalna placa 4-5x manja.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 apr 2023, 16:39

Morat cu i ja malo u Njemacku, nisam Kinder Country okusio kako je Marlboro presao 5KM
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2023, 16:50

AshburtonG je napisao/la:
25 apr 2023, 16:36
Eto vozac auta treba razmisljat o kocionom putu motora...

Prije trebaju vozaci motora razmislit o posljedicama svog ubrzanja, slabijeg kocenja i nepostivanja saobracajnih propisa. Da se razumijemo, u porodici mi svi voze ili su vozili motore, ali su svi i padali, te zamalo glavu izgubili. Uglavnom svojim greskama i nepropisnom voznjom.
Nikad nisam razumio ljude koji divljaju po javnim cestama. Uplati sebi kume dan na traci jednom u mjesecu, izdivljaj se i vozi normalno.
Jos su mi jace ove (samo)ubice za volanima krntija starijih od 30 godina, pa oni nesto prestizu i ulaze u makaze, a prestize te kao kamion na autoputu. :mrgreen:
Sve smrtne slucajeve prouzrokovane ekstremno velikom brzinom treba zakonski okarakterisat kao pokusaj ubistva s predumisljajem.

@kraljttbvb

Mislim da si ti malo promasio poentu njegovih postova, iako se on razbacuje cijenama poput Alema (Vodka Absolut 13KM :mrgreen: ). Covjek ti zeli reci da su cijene i dalje prenapumpane, te u totalnoj disharmoniji s plateznom moci prosjecnog BiH gradjanina. Placas za isti proizvod skoro 50% vise (normalna cijena, a ne akcijska), a pri tome minimalna placa 4-5x manja.
Naravno, treba i onaj na motoru razmisljati. Ali kad ti neko izleti to je vec neobzirnost auto vozaca.

slika

Je.bo mu ja mater ako nije bila jeftinija u Tuzli u Bingo (i rekao sam da se ne sjecam tacno), ali dobro ovdje je ista flasa (za 50ml razlike) toliko u dollarima :

slika

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 apr 2023, 17:16

Pa kakvi su ovo protesti,daj idite kuci :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 apr 2023, 17:22

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 apr 2023, 17:30

ASD je napisao/la:
25 apr 2023, 17:22

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Fazon je sto i kod tamnoputih se ovaj izraz koristi kada se nekom drzi lekcija, ruzi, pokusava nekog omalovazavati.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2023, 17:44

Ma dobro to je njihovo, i Rom romu kaze da je cigan, reci mu ti nece mu biti pravo. Ne poredim ih kao narod nego samo izraz

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 apr 2023, 18:20

AshburtonG je napisao/la:
25 apr 2023, 16:36
@kraljttbvb

Znamo mi kako je ovdje bolje od njega.

I da nas drzava guli i da nas firme gule i da nas svak ziv guli.

Samo sto ne mogu ovog njegovog preseravanja i izmisljanja cijena i cega sve ne.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 25 apr 2023, 18:59

alemsa je napisao/la:
25 apr 2023, 17:44
Ma dobro to je njihovo, i Rom romu kaze da je cigan, reci mu ti nece mu biti pravo. Ne poredim ih kao narod nego samo izraz
Istina.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 apr 2023, 19:20

Aerodrom Tuzla je objavio svoj novi cjenik. Parkiranja za automobil je 1,02 EUR za pola sata, 1,53 EUR za sat vremena, 5,11 EUR za jedan dan, 3,58 EUR po danu za više od 7 dana i 2,56 EUR po danu za više od 11 dana. Autobusi plaćaju 15,30 EUR po danu, a minibusi 10,20 EUR po danu. Taksi stajalište se naplaćuje mjesečno 102 EUR.

Poslovni prostor se naplaćuje 1347 EUR mjesečno, a za ugostiteljstvo 15,30 EUR po kvadratnom metru, dok se uredski prostor na katu naplaćuje od 511 do 1278 EUR mjesečno. Za duty free trgovinu prostor se mjesečno naplaćuje 1790 EUR. Rent a car agencijama se naplaćuje 767 EUR mjesečno za poslovni prostor i 5 parkirališnih mjesta. Skladišni prostor se naplaćuje 7,67 EUR po kvadratu, a hangar 5,11 EUR po kvadratu. Bankomati se mjesečno naplaćuju 256 EUR, a automati za prodaju 179 EUR.

Reklamni prostor u holu Aerodrom se naplaćuju od 460 do 747 EUR mjesečno, dok se svjetleće reklame naplaćuju 102 EUR, uz popust na više komada. Viseći baneri se naplaćuju 128 EUR. Zakup zidne površine iza chack-in šaltera se naplaćuje 1020 EUR mjesečno. Brendiranje glavnog ulaza u terminal sa vanjske strane naplaćuje se 665 EUR, a sa unutarnje strane 716 EUR. Brendiranje kliznih vrata naplaćuje se 491 do 767 EUR, a ostakljena fasada lijevo od glavnog ulaza 1023 EUR. 10 sekundi na LED panelu se naplaćuje 205 EUR mjesečno.

Čišćenje uredskog prostora naplaćuje se 102 EUR mjesečno, režijski troškovi 26 EUR, a korištenje interneta 15 EUR mjesečno. Putnicima se internet naplaćuje 1,53 EUR po satu, što je jako čudno obzirom da većina aerodroma ima besplatan internet.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 25 apr 2023, 19:31

RacioEmocionalan je napisao/la:
25 apr 2023, 05:36
RollMan je napisao/la:
24 apr 2023, 21:22
Ko zna radit s parama zivjet ce isto i sa 1000 i sa 5000
Kako mislis zivjeti ce isto? Pokusavam da shvatim sta zelis da kazes a da nemam reakciju kao ostali. Da ce zivjeti isto ili prezivjeti, sto su 2 dijametralno suprotna svijeta?
Sa 1k samac covjek definitivno ne preživljava. Pametnim ulaganjem to ce za godinu uduplat
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 apr 2023, 20:01

Troskovi posjedovanja vozila (manje potrosnje i manje kw) ako prelazis 10k, znaci racunajuci gorivo plus registracija, te redovni mali servis izadju oko 2500 KM godisnje. Svi vanredni popravci, godina u kojoj te kaci veliki servis, onda ljetne/zimske gume, ides dubooko u dzep.

Hrana za samca u gradu, ono osnovno godisnje izbije oko 4000. To je vec preko 6500 sa vozilom. Internet + struja na godisnjem nivou cca 2000 (plus grijanje) i vec si nagurao na preko 8500 KM. A gdje su povremeni izlasci, barem dva puta godisnje planina/more, odjeca/obuca, znaci sa platom 1k na danasnje cijene ne zivis vec prezivljavas.

Druga stvar da radis od kuce ili je firma max satak vremena voznje a zivis na selu, gdje imas nekih 50ak koka nosilja i sigurne klijente. Ili povremeno zapalis cumuranu, preprodajes drva itd. Ali za to trebas dodatnih ulaganja i dosta odricanja.

Razvijene zemlje vecini stanovnistva ne dozvoljavaju da zive na minimalcu, jer drugorocno gledano drustvo od sirotnije nema nikakve koristi. Znaci inflaciju moraju platiti povecanja primanja te posticaji u svim segmentima proizvodnje i prodaje. Jer kako Adam Smith kaze - ko god da slijedi vl interese, pokusavajuci da poboljsa svoje stanje (ovdje dodaj uz drzavnu potporu), taj podstice privrednu ekspanziju od koje ce cijelo drustvo izvuci koristi.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 apr 2023, 20:41, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 25 apr 2023, 20:14

:urnebes: :tokralju:

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 25 apr 2023, 21:08

Asteriks je napisao/la:
25 apr 2023, 20:01
Troskovi posjedovanja vozila (manje potrosnje i manje kw) ako prelazis 10k, znaci racunajuci gorivo plus registracija, te redovni mali servis izadju oko 2500 KM godisnje. Svi vanredni popravci, godina u kojoj te kaci veliki servis, onda ljetne/zimske gume, ides dubooko u dzep.

Hrana za samca u gradu, ono osnovno godisnje izbije oko 4000. To je vec preko 6500 sa vozilom. Internet + struja na godisnjem nivou cca 2000 (plus grijanje) i vec si nagurao na preko 8500 KM. A gdje su povremeni izlasci, barem dva puta godisnje planina/more, odjeca/obuca, znaci sa platom 1k na danasnje cijene ne zivis vec prezivljavas.

Druga stvar da radis od kuce ili je firma max satak vremena voznje a zivis na selu, gdje imas nekih 50ak koka nosilja i sigurne klijente. Ili povremeno zapalis cumuranu, preprodajes drva itd. Ali za to trebas dodatnih ulaganja i dosta odricanja.

Razvijene zemlje vecini stanovnistva ne dozvoljavaju da zive na minimalcu, jer drugorocno gledano drustvo od sirotnije nema nikakve koristi. Znaci inflaciju moraju platiti povecanja primanja te posticaji u svim segmentima proizvodnje i prodaje. Jer kako Adam Smith kaze - ko god da slijedi vl interese, pokusavajuci da poboljsa svoje stanje (ovdje dodaj uz drzavnu potporu), taj podstice privrednu ekspanziju od koje ce cijelo drustvo izvuci koristi.
Jos u ovo nisi racunao kiriju koju svaki samac mora da placa recimo svugdje u svijetu, ne samo u Bosni, osim ako mu otac nije stambenu jedinicu na raspolaganje ostavio sto je rijedak slucaj i nije u korelaciji sa platom od 1000 KM na mjesecnom nivou. Takvima osim stana, otac je obezbjedio i drzavni posao od 1800+ KM, sluzbeno auto, odvojen zivot, itd.

Mislim da je pocetna reakcija par forumasa bila poprilicno opravdana.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 apr 2023, 21:19

Filtrirao sam za samca idealnu situaciju u kojoj eto zivi u svom stanu, da okvirno prikazem kako tvrdnja nema smisla.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 apr 2023, 21:26

Al' ta je situacija daleko od realne. Dosta je realnije ili da ta osoba živi sa roditeljima ili iznajmljuje stan sama ili sa cimerima.

Idealno je i da joj ne treba auto, nego na posao ide pješke.

No, slažem se da je oko 1000 maraka knap. Svaki vanredni trošak će malo poremetiti financije, pa ćeš negdje trebati drugo uštediti.

slika

:rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 25 apr 2023, 21:33

:salut:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 apr 2023, 22:25

Saurman je napisao/la:
25 apr 2023, 09:47
Kako ova raja gine na motorima to nije normalno čim je sunce malo ugrijalo idu ludorije po bh cestama.Prošle godine mislim nije bilo sedmice a da neko nije poginuo na motoru.

Ovaj momak kod Hadžića kad sam vidio u kakvom je stanju Mercedes onda Boga pitaj koliko je on ušao u krivinu.
Problem kod motora je sto svako ko ima motor ce bar jednom pasti, sad hoce li poginuti ili ne to mu je nafaka.

A drugi problem je sto ga nikad ne voze u okvirima ogranicenja i nisu pismeni vozaci kao vozaci kamiona npr.

Prave problem i sebi i drugima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 apr 2023, 22:40

tuzlak1987 je napisao/la:
25 apr 2023, 22:25
Saurman je napisao/la:
25 apr 2023, 09:47
Kako ova raja gine na motorima to nije normalno čim je sunce malo ugrijalo idu ludorije po bh cestama.Prošle godine mislim nije bilo sedmice a da neko nije poginuo na motoru.

Ovaj momak kod Hadžića kad sam vidio u kakvom je stanju Mercedes onda Boga pitaj koliko je on ušao u krivinu.
Problem kod motora je sto svako ko ima motor ce bar jednom pasti, sad hoce li poginuti ili ne to mu je nafaka.

A drugi problem je sto ga nikad ne voze u okvirima ogranicenja i nisu pismeni vozaci kao vozaci kamiona npr.

Prave problem i sebi i drugima.
Pa imas i ti udes s autom pa nastavis voziti, pad se x puta desi i bez tvoje krivice, naletis na sljunak, ili ulje ili nesto. Ako imas kacigu i opremu, prodjes malo bolje. Pado sam 2 put u zivotu, oba puta je bio vozac auto kriv jer sam isao po ograncinju (sreca 35), nije me vidio ukljucivo se u saobracaj sa benzinske. I drugi put kisa bila ljeva, isto tako lik izletio, ali tad sam imao punu opremu nista mi nije bilo a niti motoru, sreca nijednom nije doslo do direktnog udara sa autom, izbjegnes jebga ali onda izgubis i kontrolu nad motorom. To je u 7 godina skoro, eto moze se i tebi desiti da imas udes autom 2 put u 7 godina.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.