Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 apr 2015, 23:24

Nasa liga NE MOZE trenutno biti pogon ni zasta. I to govorim kao osoba koja prati ovu ligu. Rad sa igracima je neozbiljan, tereni su katastrofa. Ni trunke profesionalizma. O cemu da mi pricamo kad su one godine sampion juniorskog prvenstva morali u drugu ligu jer im je prvi tim ispao iz lige. To je apsurd.

Od stubova reprezentacije jedino su Spahic i Dzeko imali bar neki kratki nastup, a ni oni se nisi razvili ovdje.
Celik!3,2,2.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 01 apr 2015, 23:32

AllGunsBlazing je napisao/la:Nasa liga NE MOZE trenutno biti pogon ni zasta. I to govorim kao osoba koja prati ovu ligu. Rad sa igracima je neozbiljan, tereni su katastrofa. Ni trunke profesionalizma. O cemu da mi pricamo kad su one godine sampion juniorskog prvenstva morali u drugu ligu jer im je prvi tim ispao iz lige. To je apsurd.

.
Skracivanjem lige ce se transformisati takmicenja i u omladinskim pogonima, koncetrisat ce se kvalitet.
Mislim da je o Kozari rijec, da su ipali iako su im omladinci bili prvaci, i slazem se to je apsurd.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 apr 2015, 23:36

I najgore sto niko iz te ekipe nije napravio neku karijeru, cak i nema naznaka da ce neko napraviti. Najbitnije nam je da edukujemo trenere jer talenat imamo, a infrastruktura je ipak skuplja od edukacije.
Celik!3,2,2.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 apr 2015, 23:49

Ouuu bravo za Asmira Suljica. :clap:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 apr 2015, 00:43

Vrsajevic out, Suljic in, mali je drzak, siguran na lopti, dobar dribler (ono sto nemamo u timu, s izuzetkom Hajrovica, ali nije mi ni on neki dribler), a uz to u defanzivi perfektan, igrac sa velikim brojem oduzetih lopti od protivnickih igraca, puno trci, vraca se nazad...
Pored Dzeke, Pjanica, Besica i ostalih bi se jos bolje istakao i prodao u ligu petice.
(moje misljenje)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 apr 2015, 01:04

SjeverniVjetar je napisao/la:Jasmin Scuk je igrac koji definitivno treba biti isproban. Imamo krizu u veznom redu, a on je standardno dobar i efikasan u Ceskoj, medju naboljim vezistima.
Pogledao sam nekoliko njegovih utakmica, djeluje mi dosta spor, kao slabija verzija Medunjanina.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 apr 2015, 01:10

Sabinho je napisao/la:Ouuu bravo za Asmira Suljica. :clap:
Gledao sam ovog malog Suljica vise puta dok je igrao u Sarajevu u ono vrijeme kada vam je debeljuca rasturao po BiH lizi. I cinio mi se kao skroz solidan igrac samo nekako nedorecen. Strasan dribler i vrlo brz igrac samo mi se cinilo da nikad nije imao smisla za mjeru. Nikad dosta i tu je cesto znao upropastiti sve dobro sto bi prije napravio. Mislio sam da ce biti bolje prodan i Madjarska mi je bila poprilicno razocaranje. Nadam se da ce ga neko obuzdati jer bi mogao biti bas dobro krilo. Cudilo me tada da ga Jagodic i nije previse zvao u mladu repku.

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 02 apr 2015, 01:38

Šta je s Halvadžićem i Suljićem koji su bili vodeći igrači kadetske reprezentacije Švedske ? Oni su sad juniori.Zna li ko šta se snjima dešava ?

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 apr 2015, 01:43

momirpeh je napisao/la:Šta je s Halvadžićem i Suljićem koji su bili vodeći igrači kadetske reprezentacije Švedske ? Oni su sad juniori.Zna li ko šta se snjima dešava ?
Sve se to poženilo :urnebes:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

ass4sin88
Kontakt:

Post Postao/la ass4sin88 » 02 apr 2015, 09:15

Imam osjećaj da bi baggio husidic iz la galaxija bio dobra opcija na sredini terena?Igra u dobrom timu koji igraju napadački stalno.

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 02 apr 2015, 09:24

ass4sin88 je napisao/la:Imam osjećaj da bi baggio husidic iz la galaxija bio dobra opcija na sredini terena?Igra u dobrom timu koji igraju napadački stalno.
nadam se da nisi ozbiljan,iako sam ga gledao samo 3-4 utakmice dalo se primjetiti da momak blago rečeno nije za repke.

ass4sin88
Kontakt:

Post Postao/la ass4sin88 » 02 apr 2015, 09:32

Jednostavno predosjećaj neki.Treba pružiti priliku igračima čiji timovi su visoko rangirani u svojim ligama,jer takav mentalitet nam treba.Dok npr.Ibisevic i Medunjani igraju u timovima koji se bore za opstanak pa samim tim losa igra i mentalitet u klubu.

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 02 apr 2015, 15:19

ass4sin88 je napisao/la:Imam osjećaj da bi baggio husidic iz la galaxija bio dobra opcija na sredini terena?Igra u dobrom timu koji igraju napadački stalno.
:hmmmmm:

Dosta nam jedan razigravac ovaj stoper i zadnji vezni iz Kladuse :kafa:
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 02 apr 2015, 22:38

http://www.transfermarkt.com/eldin-hadz ... ler/142873" onclick="window.open(this.href);return false;

Sta je sa ovim momkom? :)
FK Željezničar
Chelsea FC

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 apr 2015, 22:47

Keenan.- je napisao/la:http://www.transfermarkt.com/eldin-hadz ... ler/142873

Sta je sa ovim momkom? :)
Povrijedjen je i izbivace prilicno dugo sa terena. :plac:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 apr 2015, 23:00

Ima li ovaj Martic ikakve sanse da bude spreman do juna? Ima li nase drzavljanstvo?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 03 apr 2015, 00:05

Vahid Hambo (20god. 1,92m) klub Inter Turku (Finska). Skoro sam na ovoj temi pisao o njemu. Danas u okviru Finskog Kupa bio dvostruki strijelac u gostujucoj pobjedi, u gradskom derbiu TPS Turku - Inter Turku 1:3 (Hambo 19, 61)
Prosao je omladinske selekcije Finske, trenutno igra za U21 Finske, u toku ovi reprezentativni pauza nastupao je dva puta 25.03 protiv Kazahstana 3:0 (zabio je dva gola) i 29.03 protiv Luksemburga 4:1 (zabio jedan gol). Obe utakmice su bile prijateljske, nema jos zvanicni nastup za U21 Finske, neka ljudi iz saveza reaguju dok nije kasno.
slika

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 apr 2015, 00:18

Haris Vučkić bi na kraju sezone trebao da potpise za Burnley. Nedavno je za ss.ba govorio i ostavio "otvorena vrata" i BiH reprezentaciji.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 apr 2015, 00:53

Cartman je napisao/la:Ima li ovaj Martic ikakve sanse da bude spreman do juna? Ima li nase drzavljanstvo?
Nema nase papire, ali mu nije potrebna promjena sportskog drzavljanstva, znaci samo bi trebao dobiti nas pasos, a to valjda mogu pogurati ovi nasi.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 03 apr 2015, 09:36

bulbasor je napisao/la:
Format je napisao/la:Ovde spominjemo Tankovica a ja sam ga gledao par puta,Bajic je Wc napadac za njega eto.

I Atajica smo prizivali pa sta bi na kraju,nisu ni selektori telad,ima tu gresaka ali prepozna se majstor.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Fazon je sto vecina forumasa u startu otpisuje domacu ligu, i cuje za nekoga ili procita (vjerovatno placeni clanak) i odmah ga daj u reprezentaciju. Zato se moramo vise okretati nasim klubovima i omladinskim pogonima. Zeljo ima dobre omladinske pogone, Sarajevo radi odlicnu stvar sa akademijom ciji rezultati ce se vidjeti tek za nekoliko godina,
Borac ima dobre omladinske selekcije na koje se oslanjaju posljednjih nekoliko sezona, Sloboda, Celik i Velez trebaju vise ulagati u svoje omladince, Zrinjski i Siroki godinama stvaraju dobre mlade igrace. To su mjesta koja trebaju piti pogon za sve mlade selekcije. Doborodosli su i ovi iz vana, ali necemo dovijeka biti dijasporska reprezentacija.
ja sam uvijek bio da se dovode i probavaju igrači konkretno gledao sam Anela Hadzica u Austriji i bio sam veliki pobornik istog u reprezentaciji.medjutim nije isto valjati igrače SC Wiener Neustadt i reprezentativce Belgije :crazy:

definitivno treba biti selektivan i prilikom pozivanja igrača i ne zvati sad svakog poluprofesionalca kopi šutne loptu u 3. finskoj ligi i odmah ga nuditi kao bitno rješenje za reprezentaciju

e sad i tu treba napraviti granicu u godinama.nezgodno je pozivati i premlade igače a opet je loše pustiti ih da "ostare" ili / i odu nekom drugom ako su talenti.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DeeWa, Google Adsense [Bot], hurem, ledesma, Sheyi i 28 gostiju.