Malo preosjetljiva tema da kazemo za nekoga da je ozbiljan ili nije,zato cu se zadrzati na ovome,da bi nekoga razumio moras cuti i njegovu stranu istine a u ovoj zemlji je to jos nemoguce.Pozdrav iz prevruce Banja Luke.....Da ne idemo posve u off proguglaj malo ko je i sta je Bosna, smatro sam te ozbiljnim forumasem i nemoj dopustiti da promjenim to misljenje .
Igrač br. 6
Re: Ognjen Vranješ
RS je entitet, republika samo u nazivu.
E da hoćete probat ko 90e.
E da hoćete probat ko 90e.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Ovo je kada se historija spoznaje na pričama djeda/oca i koje obično počinju: "A 1653. zaklaše nam Turci prapraprapraprapradjeda." Je*o sive,roze, crne i bijele pčele ili kako će već dobiti naziv a?
Historija ko da pišeš kakav roman. Što odgovara to se desilo ili to je naše a što ne odgovara to se nije desilo ili to nije naše

Historija ko da pišeš kakav roman. Što odgovara to se desilo ili to je naše a što ne odgovara to se nije desilo ili to nije naše

- storm_raider
- Kontakt:
Hvala! Dugo me niko nije nazvao "decko".Obarska je napisao/la:Papalukas je napisao/la:Nisam imao puno godina ali ne sjecam se nesto da je 88,89 postojala Bih,ja znam da je postojala Jugoslavija,bila je Republika kao sto je sada RS,manite se supljih prica,ovo je sportski forum ali kad prosipate pamet moram odgovoriti.Sada postoji Republika Srpska svidjalo se to vama ili ne a o "historiskom" znacaju ne bi da pricam, ponasate se kao da su ovdje granice Bogom dane a ne da su se prekrajale svakih 20 godina,ja na primjer do 2000 nisam ni znao da postoje Bosnjaci,imao sam komsije muslimane a sad postujem Bosanjake,svakome svoje,tako bi i vama bilo bolje da postujete Republiku Srpsku u okvirima Bosne i Hercegovine jer bi nas mogla NAZALOST opet docekati 90a godina i Jugoslavija.....Jeste mnogo ljudi poginulo za ideale, ali RS nije bila napadnuta pa su ti ocevi dali zivote za nju, kao sto je BiH bila napadnuta. Tu si se dobro zaebao. RS nije ni postojala, niti ima ikakav kulturoloski ili historijski znacaj. Velika je razlika u tome, sto ovo nije bio gradjanski rat vec agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu, koja je proizvela granice RS-a. Dakle RS je nastala agresijom. Nije to bas nesto cime se treba ponositi. Ja bih se recimo stidio, a i stidim se, pa sad svakom svoje...
Upravo to!
Cuj agresija na BiH,pa decko ti si kontradiktoran sam sebi, po difoltu ispada da je Bosna agresorska tvorevina jer je Proglasila nezavisnost od tadasnje SFRJ bez volje vecine njenih gradjana!

Republika BiH je postojala prije Jugoslavije, a postojace i postoji nakon Jugoslavije. Svojim neznanjem si se diskreditovao od svake ozbiljnije diskusije, ali cu ti odrzati kratak cas historije. Cisto da mozes djeci prenijeti znanje. Zapamti: istina je univerzalna, cak i kada je sramotna. To sto se prije prihvati, lakse ce se gledati oko sebe. Nije sramota priznati istinu, kakva god da je, sramota je lagati sebe i ne daj Boze svoje potomke. To je i kukavicluk.
Republika Bosna i Hercegovina je dobila nezavisnost od tadasnje SFRJ 1. Marta 1992 godine i to je i tvoj, a Boga mi i moj Dan Nezavisnosti, iskljucivo voljom gradjana sa, vjerovao ili ne, skoro 99,50% ljudi koji su zaokruzili "Jesam" na pitanje:
Dakle, iskljucivo voljom gradjana.Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?
Republika Bosna i Hercegovina postoji nesto vise od 1000 godina prema pisanim tragovima i umjesto da si ponosan na svoje predke koji su tumarali ovim prelijepim proplancima i obradjivali njivu, ti se ponosis necim sto je vjestacki sagradjeno na agresiji. RS je izgradjena na idealima, neobrazovanju iskljucivo agresijom, bez ikakve historijske i kulturoloske vrijednostii. To ne mozes poreci, koliko god mislio da je u pitanju americko-njemacko-spanska-tajvansko-australijska zavjera. Nema nikakvih zavjera tu, agresija izvrsena, ljudima zapalili glave i podijelili nazalost zemlju. Taj dio Bosne i Hercegovine ima itekako vrijednost i u kulturi, i u historiji, i u religiji, ali kao nedjeljiv dio BiH koja ima svoju historiju na ovim prostorima pisanu vec vise od 1000 godima. Nije BiH napala neku izmisljenu zemlju pa izgubila rat, vec je Srbija izvrsila agresiju na BiH. A, vidis nije bio ni gradjanski rat.
Vidis, ja bih se stidio necega sto je sagradjeno na agresiji, a pogotovo bih se stidio da to volim, koliko god da je moje. Ali pazi, to sam ja, a Boga mi i stidim se. Gdje zavrsava konfuzija, pocinje RS.
Mozda nemas knjiga kuci, mozda imas, a ne citas ih, ali vidim - imas internet, pa zapali cigaretu i uz toplu kaficu uzivaj uz obavezno stivo, pa onda nauci da slavis zemlju kako toj istoj zemlji dolikuje:
http://sh.wikipedia.org/wiki/Referendum ... ercegovine
Izvinjenje na politickoj temi ostalima, ali sam Ognjen je usao u tu sferu sa tom tetovazom.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 12 jun 2015, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Re: Ognjen Vranješ Tetovaza
nabijem te oceve iz vojske rs na neku stvarBob Rock je napisao/la:
Sto bi ga bilo stid? Golgote rat su prozivljavali svi gradjani ove zemlje, nije to ekskluzivno "pravo" Bosnjaka. Koliko je oceva dalo zivote za Republiku Srpsku?! Koliko ljudi ima status izbjeglice jer nisu zeljeli da zive u Bosni i Hercegovini kakvu je zamislio pisac Islamske Deklaracije... Dosta vise sa tim, eto 20 godina nakon rata grad Sarajevo je pravo olicenje te multietnicke zemlje kakvu je zamislio tvorac Islamske Deklaracije. Vise nije pitanje ni malobrojnih Srba koji tamo zive nego pejzaza od Skenderije pa do Dobrinje.

"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ni ja se nesto ne sjecam da je postojala nekakva abeceda kad sam bio mali.... Dok nisam krenuo u skolu i naucio je.Nisam imao puno godina ali ne sjecam se nesto da je 88,89 postojala Bih

[/quote]storm_raider je napisao/la:Obarska je napisao/la:[quote="
Nisam imao puno godina ali ne sjecam se nesto da je 88,89 postojala Bih,ja znam da je postojala Jugoslavija,bila je Republika kao sto je sada RS,manite se supljih prica,ovo je sportski forum ali kad prosipate pamet moram odgovoriti.Sada postoji Republika Srpska svidjalo se to vama ili ne a o "historiskom" znacaju ne bi da pricam, ponasate se kao da su ovdje granice Bogom dane a ne da su se prekrajale svakih 20 godina,ja na primjer do 2000 nisam ni znao da postoje Bosnjaci,imao sam komsije muslimane a sad postujem Bosanjake,svakome svoje,tako bi i vama bilo bolje da postujete Republiku Srpsku u okvirima Bosne i Hercegovine jer bi nas mogla NAZALOST opet docekati 90a godina i Jugoslavija.....
Hvala! Dugo me niko nije nazvao "decko".![]()
Republika BiH je postojala prije Jugoslavije, a postojace i postoji nakon Jugoslavije. Svojim neznanjem si se diskreditovao od svake ozbiljnije diskusije, ali cu ti odrzati kratak cas historije. Cisto da mozes djeci prenijeti znanje. Zapamti: istina je univerzalna, cak i kada je sramotna. To sto se prije prihvati, lakse ce se gledati oko sebe. Nije sramota priznati istinu, kakva god da je, sramota je lagati sebe i ne daj Boze svoje potomke. To je i kukavicluk.
Republika Bosna i Hercegovina je dobila nezavisnost od tadasnje SFRJ 1. Marta 1992 godine i to je i tvoj, a Boga mi i moj Dan Nezavisnosti, iskljucivo voljom gradjana sa, vjerovao ili ne, skoro 99,50% ljudi koji su zaokruzili "Jesam" na pitanje:
Dakle, iskljucivo voljom gradjana.Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?
A sto izostavljas,ili ne znas u sto cisto sumnjam, ili namjerno izostavis one podatke koji ti ne odgovaraju!
Kolika je prema tadasnjem ustavu bila potrebna izlaznost da bi referendum bio VAZECI? Evo ja cu ti reci, DVOTRECINSKA!!! Da li je postignuta?
Uostalom da skratim pricu,vama se nije ostajalo u zajednickoj drzavi,nama se nije ostajalo u Jugoslaviji u malom,gdje je tu problem? Sto su vasa prava za samoopredjeljenjem vaznija od nasih?
Seres ko foka.
- storm_raider
- Kontakt:
Nema tu podataka koji mi odgovaraju ili ne odgovaraju, niti vidim razlog zasto bi bas meni nesto odgovaralo ili ne odgovaralo? Cinjenice su tu, a kao sto rekoh istina je univerzalna.Obarska je napisao/la:
A sto izostavljas,ili ne znas u sto cisto sumnjam, ili namjerno izostavis one podatke koji ti ne odgovaraju!
Kolika je prema tadasnjem ustavu bila potrebna izlaznost da bi referendum bio VAZECI? Evo ja cu ti reci, DVOTRECINSKA!!! Da li je postignuta?
Uostalom da skratim pricu,vama se nije ostajalo u zajednickoj drzavi,nama se nije ostajalo u Jugoslaviji u malom,gdje je tu problem? Sto su vasa prava za samoopredjeljenjem vaznija od nasih?
Izlaznost je bila 63.6%, sasvim dovoljno da referendum bude vazeci. Kao sto rekoh, podhitno knjigu u ruke, jer mjesec dana nakon referenduma uslijedila je agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu.
I, Boga ti, ko smo to 'mi' i 'vi'? Koga ti predstavljas uopste? Vecina je htjela i izjasnila se tako kako jeste. Vodeci se tvojom logikom bilo je: "Hajde necemo sa je BiH odvojena od SFRJ i idemo je napasti". Ok, tako je manje-vise i bilo, ali sada si upao sebi u oko potvrdjujuci agresiju. Tako je i nastala RS, kao produkt agresije i svega osalog. Ljudi su izginuli na sve strane, iz svih dijelova ove lijepe zemlje i umjesto da ucimo i radimo, mi u 21 stoljecu pricamo o plemenskim podjelama i nepostojecim granicama. Nije tu bilo nikake nato-itd-otd teorije zavjere, nego smo mi kolektivno neobrazovani, a kao takvi nit' cemo cijeniti sebe ni svoje, nit' cemo znati odbraniti ovu zemlju koja je tvoja koliko i moja, koja je bila od tvojih predaka koliko i od mojih. Zivio.
Kakav demagog ... Pa 10-15% Srba je izašlo i većina podržala referendum inače Bošnjaci i Hrvati ne bi mogli "nabiti" 63,6% ...
Kao drugo Četnički SDS je 9. januara sam prekršio ustav usvajajući i proglasujući nekakav RS ...
Kao drugo Četnički SDS je 9. januara sam prekršio ustav usvajajući i proglasujući nekakav RS ...
- storm_raider
- Kontakt:
Nema tu care,sasvim dovoljno ili nije sasvim dovoljno,zakon je jasan DVOTRECINSKA izlaznost, sto se nije desilo znaci referendum nije vazeci!storm_raider je napisao/la:Nema tu podataka koji mi odgovaraju ili ne odgovaraju, niti vidim razlog zasto bi bas meni nesto odgovaralo ili ne odgovaralo? Cinjenice su tu, a kao sto rekoh istina je univerzalna.Obarska je napisao/la:
Izlaznost je bila 63.6%, sasvim dovoljno da referendum bude vazeci. Kao sto rekoh, podhitno knjigu u ruke, jer mjesec dana nakon referenduma uslijedila je agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu.
I, Boga ti, ko smo to 'mi' i 'vi'? Koga ti predstavljas uopste? Vecina je htjela i izjasnila se tako kako jeste. Vodeci se tvojom logikom bilo je: "Hajde necemo sa je BiH odvojena od SFRJ i idemo je napasti". Ok, tako je manje-vise i bilo, ali sada si upao sebi u oko potvrdjujuci agresiju. Tako je i nastala RS, kao produkt agresije i svega osalog. Ljudi su izginuli na sve strane, iz svih dijelova ove lijepe zemlje i umjesto da ucimo i radimo, mi u 21 stoljecu pricamo o plemenskim podjelama i nepostojecim granicama. Nije tu bilo nikake nato-itd-otd teorije zavjere, nego smo mi kolektivno neobrazovani, a kao takvi nit' cemo cijeniti sebe ni svoje, nit' cemo znati odbraniti ovu zemlju koja je tvoja koliko i moja, koja je bila od tvojih predaka koliko i od mojih. Zivio.
Nemojmo se praviti naivni,svi znamo sta je bilo,a u ovom slucaju 100 puta ponovljena laz nece postati istina!
- storm_raider
- Kontakt:
Mozda nije vazeci tebi, ali cijeli svijet ga je priznao kao vazeci. "Care", tu izreku od 100 puta ponovljenoj lazi primjeni na sebe.
Srpski književnik M.Milicević napisa: "Ne mogu naši potomci znati istinu o nama, jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun".
Srpski književnik M.Milicević napisa: "Ne mogu naši potomci znati istinu o nama, jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun".
Svi znamo i ulogu tog cijelog svijeta u raspadu SFRJ i koliko su "pravicni" kad nesto rade u svom interesu! Trazio si cinjenice ja ti iznesem cinjenice,ti opet vrtis svoju pricu,a znas i ti dobro sta je bilo i kako se sve izdesavalo! Toliko od mene a ti vrti svoju pricu,storm_raider je napisao/la:Mozda nije vazeci tebi, ali cijeli svijet ga je priznao kao vazeci. "Care", tu izreku od 100 puta ponovljenoj lazi primjeni na sebe.
Izborio penal 

Too Ogi sine Bosanski !!!
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- Principatus
- Kontakt:
Ubij ih Ognjene! Pokazi im koliko je sati! 

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- adriano_leite
- Kontakt:
Najbolji u defanzivi i izbori penal. Svaka cast momcino.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Ubi ih Ogi, sve fanatikose i samoprozvane sejtane, istetoviraj dušanku majkic i izbori jos jedan penal