Nema potrebe da ga toliko ponizavas samo zbog pada forme. Ako su dva trenera Benfice tolike neznalice, toliko zadovoljnih navijaca velikog portugalskog kluba puki krelci kad kazu "koga smo dobili za tako malo para" a ti vidis nesto sto niko od struke ne vidi, onda dobro. Mozda se vrati u januaru u nas TOSK, hajd'.Jegres je napisao/la: ↑15 okt 2025, 23:49Njemu niko ne moze pomoci, posjeduje neke kvalitete ali strasno limitiran desni bek.
Volio bih da mi neko objasni njegov doprinos? Zna nekad predriblati igraca jacom nogom i to je to. Gdje su ubacaji, pasovi, centarsutevi, ubacivanje iz drugog plana?
A da ne spominjem defanzivne nekvalitete, dezorijentiranost i generalno bezvolja.
Amar Dedić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- NerminFatic
- Kontakt:
Re: Amar Dedić
Ima dobrog menedzera pa se prodo u Beneficu i platio da bude man of the match. Pusti te navijace ne znaju oni. Slab igrac, slijedeca stanica NK podgrmecNerminFatic je napisao/la: ↑16 okt 2025, 13:22Nema potrebe da ga toliko ponizavas samo zbog pada forme. Ako su dva trenera Benfice tolike neznalice, toliko zadovoljnih navijaca velikog portugalskog kluba puki krelci kad kazu "koga smo dobili za tako malo para" a ti vidis nesto sto niko od struke ne vidi, onda dobro. Mozda se vrati u januaru u nas TOSK, hajd'.Jegres je napisao/la: ↑15 okt 2025, 23:49Njemu niko ne moze pomoci, posjeduje neke kvalitete ali strasno limitiran desni bek.
Volio bih da mi neko objasni njegov doprinos? Zna nekad predriblati igraca jacom nogom i to je to. Gdje su ubacaji, pasovi, centarsutevi, ubacivanje iz drugog plana?
A da ne spominjem defanzivne nekvalitete, dezorijentiranost i generalno bezvolja.
Nisam ga poredio sa Mujakicem, nema amaterskih ispada jer je skolovan. Ali uporedi ga sa Kolasincem, neuporediv je i kvalitet i mentalitet.NerminFatic je napisao/la: ↑16 okt 2025, 13:22Nema potrebe da ga toliko ponizavas samo zbog pada forme. Ako su dva trenera Benfice tolike neznalice, toliko zadovoljnih navijaca velikog portugalskog kluba puki krelci kad kazu "koga smo dobili za tako malo para" a ti vidis nesto sto niko od struke ne vidi, onda dobro. Mozda se vrati u januaru u nas TOSK, hajd'.Jegres je napisao/la: ↑15 okt 2025, 23:49Njemu niko ne moze pomoci, posjeduje neke kvalitete ali strasno limitiran desni bek.
Neznalica je i De Zerbi? Odigrao je dovoljno utakmica u reprezentaciji da se donese ovakav sud.
Nema amaterskih ispada ko Mujakic, ali ima nešto gorih. Ono driblanje dva igraca na lijevoj strani vlastitog šesnaesterca, pri cemu je iati napunjen igracima poslije kornera ravno je samoubistvu.Jegres je napisao/la: ↑16 okt 2025, 14:40Nisam ga poredio sa Mujakicem, nema amaterskih ispada jer je skolovan. Ali uporedi ga sa Kolasincem, neuporediv je i kvalitet i mentalitet.NerminFatic je napisao/la: ↑16 okt 2025, 13:22Nema potrebe da ga toliko ponizavas samo zbog pada forme. Ako su dva trenera Benfice tolike neznalice, toliko zadovoljnih navijaca velikog portugalskog kluba puki krelci kad kazu "koga smo dobili za tako malo para" a ti vidis nesto sto niko od struke ne vidi, onda dobro. Mozda se vrati u januaru u nas TOSK, hajd'.Jegres je napisao/la: ↑15 okt 2025, 23:49Njemu niko ne moze pomoci, posjeduje neke kvalitete ali strasno limitiran desni bek.
Neznalica je i De Zerbi? Odigrao je dovoljno utakmica u reprezentaciji da se donese ovakav sud.
Naravno, ljudi uzmi loptu, prebace na drugu stranu na kojoj je trebao biti on i... da je iole ozbiljnija ekipa, gol džaba.
Da bi imao doprinos u ofanzivi za Dedića su, po meni, ključne dvije stvari. Prva je, ako govorimo čisto o iznošenju loptu, to da moramo imati pokretljiv vezni red koji napada prostor. Naprimjer par puta se protiv Kipra i Malte desilo da Dedić povuče loptu, uđe u sredinu i onda nema opcija i mora je vratiti nazad štoperima. Da imamo malo bolje veznjake, sa onakvim njegovim izlascima svaki put bi mogli razviti brz napad ali nama je to misaona imenica.
Druga stvar, da bi išao naprijed i bio opasnost oko protivničkog šesnaesterca, treba mu krilo koje se uvlači u sredinu kako bi mu otvarao prostor. Bitna stvar je i overlap kojeg slabo ima, a to često radi u Benfici, barem se ponudi za to. Kod nas imam osjećaj da je zbog Barbarezovih instrukcija malo i limitiran u tom smislu jer mi svakako u napadu igramo na horuk i fokus nam je da čvrsto stojimo nazad a gore šta bude.
Recimo protiv Malte u prvom poluvremenu je imao jedan lijep overlap sa Bajraktarevićem i realno to je nešto što Amar može raditi jer ima fizičke predispozicije da se često ubacuje naprijed. E sad sa Memićem je to možda malo teže, ali opet itekako izvodljivo. Mislim da je to dio taktičkih (ne)zamisli Barbareza i da on mora poraditi na tom segmentu igre naše desne strane jer smo u tom smislu potentni sa Dedićem, Memićem i Bajraktarevićem.
Zapravo ne da smo potentni, nego je to trenutno možda i najveća snaga reprezentacije u ofanzivi uz, potencijalno, kombinaciju Alajbegović-Kolašinac lijevo. Jer mi ništa ne može odigrati kroz sredinu terena i onda nam samo ostaje tovarenje lopte Alajbegoviću i Memiću/Bajraktareviću i da ih ne bi protivnički bekovi i defanzivni veznjaci ugasil, moraju imati podršku bekova jbg.
Evo recimo pogledajte kako smo izgledali protiv Austrije kad su ušli Alajbegović i Bajraktarević. Nisu uradili apsolutno ništa i uvijek su bili barem udvojeni, nekad i utrojeni, jer nijedan od njih nije imao podršku bekova (Gazibegović i lijevo ne znam je li bio Mujakić ili je Burnić ušao u međuvremenu).
Ne može se igrati fudbal 1vs2 ili 1vs3 jbg.
Druga stvar, da bi išao naprijed i bio opasnost oko protivničkog šesnaesterca, treba mu krilo koje se uvlači u sredinu kako bi mu otvarao prostor. Bitna stvar je i overlap kojeg slabo ima, a to često radi u Benfici, barem se ponudi za to. Kod nas imam osjećaj da je zbog Barbarezovih instrukcija malo i limitiran u tom smislu jer mi svakako u napadu igramo na horuk i fokus nam je da čvrsto stojimo nazad a gore šta bude.
Recimo protiv Malte u prvom poluvremenu je imao jedan lijep overlap sa Bajraktarevićem i realno to je nešto što Amar može raditi jer ima fizičke predispozicije da se često ubacuje naprijed. E sad sa Memićem je to možda malo teže, ali opet itekako izvodljivo. Mislim da je to dio taktičkih (ne)zamisli Barbareza i da on mora poraditi na tom segmentu igre naše desne strane jer smo u tom smislu potentni sa Dedićem, Memićem i Bajraktarevićem.
Zapravo ne da smo potentni, nego je to trenutno možda i najveća snaga reprezentacije u ofanzivi uz, potencijalno, kombinaciju Alajbegović-Kolašinac lijevo. Jer mi ništa ne može odigrati kroz sredinu terena i onda nam samo ostaje tovarenje lopte Alajbegoviću i Memiću/Bajraktareviću i da ih ne bi protivnički bekovi i defanzivni veznjaci ugasil, moraju imati podršku bekova jbg.
Evo recimo pogledajte kako smo izgledali protiv Austrije kad su ušli Alajbegović i Bajraktarević. Nisu uradili apsolutno ništa i uvijek su bili barem udvojeni, nekad i utrojeni, jer nijedan od njih nije imao podršku bekova (Gazibegović i lijevo ne znam je li bio Mujakić ili je Burnić ušao u međuvremenu).
Ne može se igrati fudbal 1vs2 ili 1vs3 jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 26 gostiju.