Ivaylo Petev
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ivaylo Petev
Zna li neko kada je zadnji put, prije ove utakmice jučer, u svijetu profesionalnog fudbala neka ekipa sa 10 igrača zabila 2 gola u gostima? Za ovo se daje otkaz odmah na stadionu.
Najveći krivac je Dzeko zbog promašaja za 3,4:0 i gotovu utakmicu kao i za prekršaj na vrh 16 za 2:2 u 95.minuti...nedopustivo za tako iskusnog igraca.let3 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 13:34A ti "pojedinci sa individualnim greškama" i napadaci koji fulaju su se pretpostavljam sam pozvali i postavili u prvih 11 da igraju, nije to nimalo krivica selektora jelde
Pa ima logike![]()
I da, Dzeku bi pozvao svaki selektor svijeta i stavio da igra u prvih 11.
Kriv je Sehic, kriv je Civic,kriv je Sanicanin, kriv je Pjanic, kriv je Prevljak sto fula, kriv je Dzeko sto fula, ovaj onaj, bog otac
Svi su krivi eto, ali samo nekako selektor nije

Svi su krivi eto, ali samo nekako selektor nije

Budi realan molim te. Jedini kiks a lik ima najlošije kvalifikacije ikada.hurem je napisao/la: ↑14 nov 2021, 13:25Mi smo bili u grupi s 5 timova i samim tim si "zakinut" za 6 "sigurnih" bodova.
Kazahstan je iz 5.sesira i pokazao se kao zeznut protivnik i Ukrajini i nama...Finci su nekako uspjeli izaći na kraj s njima.
Tu se misli na ove reprezentacije iz 6.sesira gdje možeš i s dr.timom pobijediti tipa SanMarino, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn...
Ali nebitno.
Ko je imalo realan, objektivan...kazat će da je u ovim kvalifikacijama ovaj kiks protiv Finske jedini kiks u svakom i pravom smislu te riječi.
Onaj ko je očekivao pobjede u Ukrajini, Finskoj ili protiv Francuza, taj je u zabludi velikoj.
Francuska 1000x jača od Grčke.
Ukrajina je jača od tadašnje Slovačke.
Finska je jača od Litvanije.
Kazahstan je tu negdje s Latvijom.
Fali neki Lihtenštajn.
Upoređuje se NEUPOREDIVO.
Dakle, 6 dobro odrađenih utakmica...neke iznad očekivanja.
Jedna loše odrađena...na njegovu žalost najbitnija.
Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Ukrajine.
Kazahstan je amaterska ekipa. Protiv njih 6 bodova je trebalo biti sigurica. 4 protiv Finske i 3 protiv Ukrajine da bi kvalifikacije mogao nazvati relativno uspješnim.
Nije jedina s 5, bilo je i ranije. Evo malo detaljnije.
SP98 8 utakmica, 3 0 5, 9 bodova, prosjek 1.125
EP00 10 utakmica, 3 2 5, 11 bodova, prosjek 1.1
SP02 8 utakmica, 2 2 4, 8 bodova, prosjek 1
EP04 8 utakmica, 4 1 3, 13 bodova, prosjek 1.625
SP06 10 utakmica, 4 4 2, 16 bodova, prosjek 1.6
EP08 12 utakmica, 4 1 7, 13 bodova, prosjek 1.083
SP10 10 utakmica, 6 1 4, 19 bodova, prosjek 1.9
EP12 10 utakmica, 6 2 2, 20 bodova, prosjek 2
SP14 10 utakmica, 8 1 1, 25 bodova, prosjek 2.5
EP16 10 utakmica, 5 2 3, 17 bodova, prosjek 1. 7
SP18 10 utakmica, 5 2 3, 17 bodova, prosjek 1.7
EP20 10 utakmica, 4 1 3, 13 bodova, prosjek 1.3
Ovo je samo statistički, ali i da izgubi od Ukrajine, opet ove kvalifikacije nisu lošije od onih za EP08 kad smo uzeli 13 bodova od toga 6 protiv Malte, 3 protiv Norveške i Turske i 1 protiv Moldavije. Ostalo sve porazi. Plus taj nedostatak ekipe iz zadnjeg šešira i 6 sigurnih bodova. Uz svakako nejednakost među samim grupama.
Ps. Statistički je Baždarević naš najbolji selektor.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Čmarajlo je šampinjon ooooooooooo
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Da li je pocela hajka sto Barbarez nije selektor ?
Sto se tice bugara uz svu dobru volju i on se uklopio u sivilo, a kako i nece pored saveza i svakojakih menađera.
Sto se tice bugara uz svu dobru volju i on se uklopio u sivilo, a kako i nece pored saveza i svakojakih menađera.
Mjau !
Selektor koji u odlucujucim utakmicama stavlja Civica, Sanicanina, Prevljaka da igraju od prve minute - ne zaslužuje ništa drugo osim momentalnog otkaza.
Upravo ti navedeni igracu su juce satrali ovu selekciju svojom igrackom lošinom i nekvalitetom, a bugarska ubleha ih je selektirala.
Yebeš selektora koji takve parmake bira i stavlja u prvih 11
Upravo ti navedeni igracu su juce satrali ovu selekciju svojom igrackom lošinom i nekvalitetom, a bugarska ubleha ih je selektirala.
Yebeš selektora koji takve parmake bira i stavlja u prvih 11

Pregledo sam toliko clanaka od sinoc, forumasa, ovo ono, opsajd, niko. NIKO nije spomenuo Barbarezu, evo prvi put od tebe to vidim. Zato glup ti je pust ali ono bas.
U ostalom spominjes kao Petev se uklopio u savez, menadzeri ovo ono. Pa ko mislis da ga ja postavio na tu poziciju? Zasto mislis da dan danas poziva Cipetice, Jovicice, ovu buraniju iz Borca, itd itd? Jer mora kolega, jer mora. Tako da nemoj ga stavljat van tog nekog kruga kad je on tu u centru.
@igrajlopte 🐦
Kojim su sve imenima castili Ibrulja jer nije dizao Petrova u nebesa. Na kraju ispade Ibrulj strucnjak za Petrove forumske navijace.ReX je napisao/la: ↑14 nov 2021, 14:09Pregledo sam toliko clanaka od sinoc, forumasa, ovo ono, opsajd, niko. NIKO nije spomenuo Barbarezu, evo prvi put od tebe to vidim. Zato glup ti je pust ali ono bas.
U ostalom spominjes kao Petev se uklopio u savez, menadzeri ovo ono. Pa ko mislis da ga ja postavio na tu poziciju? Zasto mislis da dan danas poziva Cipetice, Jovicice, ovu buraniju iz Borca, itd itd? Jer mora kolega, jer mora. Tako da nemoj ga stavljat van tog nekog kruga kad je on tu u centru.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Valjda ce avenija, i slicni kao avenija, shvatiti da Sasa Ibrulj ipak zna o fudbalu vise nego li svi forumasi zajedno
a covjek je bio samo realan

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Trenutno naših najboljih prvih 11,trebamo igrati sa njima u idućim kvalifikacijama.
Golman:Vladan Kovačevic
Bekovi:Mateo Susic,Bojan Nastic
Štoperi: Siniša Saničanin ,Aleksandar Jovicic
Sredina: Gojko Cimirot,Rade Krunić,Miroslav Stevanović,Luka Menalo
Napad:Milan Đuric,Nemanja Bilbija.
4-4-2
Kovacevic
Nastic Sanicanin Jovicic Susic
Menalo Cimirot Krunic Stevanovic
Đuric Bilbija
4-4-2
Kovacevic
Đuric Bilbija
Baš loše trolaš. I za to treba imati smisla, ne može svako.Spahic98 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 20:25Trenutno naših najboljih prvih 11,trebamo igrati sa njima u idućim kvalifikacijama.
4-4-2
Kovacevic
Đuric Bilbija
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- Beduin
- Kontakt:
Petev se posro na sav svoj rad i dobro koje je do sad napravio.
Promijenio je formaciju i prilagodio igrackom kadru i kvalitetu, a to je bilo najbitnije za nasu reprezentaciju i daleko ranije se trebalo to napraviti, da bi u najbitnijoj utakmici napravio par katastrofalnih i nelogicnih izmjena, neobjasnjivo.
Sto se mene tice moze komotno voditi i dalje reprezentaciju jer nemamo para za boljeg, a najbitnije da se vrati oprobanom receptu i nastavi igrati sa 2 napadaca i igracima na njihovim prirodnim pozicijama. Ako fali igrac, pozovi drugog, nigdje ne pise da Civic mora biti u timu ili onako zgusnuta sredina kad trebas napadati i pobijediti.
I druga stvar, treba sjesti i popricati sa Dzekom i Pjanicem mogu li davati i dalje 100% u svakoj utakmici ili se zele posvetiti klubu i cuvati od povreda. Vrijeme je da se tim uigrava bez njih i priprema za naredne kvalifikacije i LN.
Promijenio je formaciju i prilagodio igrackom kadru i kvalitetu, a to je bilo najbitnije za nasu reprezentaciju i daleko ranije se trebalo to napraviti, da bi u najbitnijoj utakmici napravio par katastrofalnih i nelogicnih izmjena, neobjasnjivo.
Sto se mene tice moze komotno voditi i dalje reprezentaciju jer nemamo para za boljeg, a najbitnije da se vrati oprobanom receptu i nastavi igrati sa 2 napadaca i igracima na njihovim prirodnim pozicijama. Ako fali igrac, pozovi drugog, nigdje ne pise da Civic mora biti u timu ili onako zgusnuta sredina kad trebas napadati i pobijediti.
I druga stvar, treba sjesti i popricati sa Dzekom i Pjanicem mogu li davati i dalje 100% u svakoj utakmici ili se zele posvetiti klubu i cuvati od povreda. Vrijeme je da se tim uigrava bez njih i priprema za naredne kvalifikacije i LN.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
De mi reci zašto nemamo para za boljeg selektora? A zato imaju 16 milijona maraka da renoviraju zgradu od Saveza skros nepotrebno. Odkud ima Dr Kongo para da dovede jednog ambicijosnog stranca iz Argentine da odvede ekipu u Baraz? Nije samo Dr Kongo vec dosta nacije u Africi. Problem je, da naš Savez strpa pare u svoj dzep. Naša reprezentacija je postala privatni biznis za ove kriminalce. Zaradzuje pare preko menadzeri i preko ulaznice. Do sad nisu ni sposobni da napravi športski centar u Butmiru ili da izgradi tereni po Tuzli, Mostara i Banja Luci. Uništili su Olimpika koji je imao neki ambicije u našoj ligi, uništavaju Veleza i sada Tuzla City. Prošle godine su ukrali titulu sistematicki od Sarajeva, da bi cetnicki Borac osvojio. A naša reprezentacija je postala šprdancija da nemozemo Finsku u Zenici pobijediti iako smo njih pred prošli put 4-1 pobijedili. Naša u21 je nikada bila gorja, pozivaju se neki rezervni igraca iz Borca, druge lige Poljske i Madjarske, a igraci koji imaju talent bude izostavljeni, jer menadzeri guraju svoje igrace u mladu reprezentaciju. Ja sam jucer plako nakon poraza, a još tezi mi je kada vidim koliko se Hrvate i Srbe bori za svoju drzavu, a mi ništa. U Mostaru, Livno, Vitez i ostale gradove Hrvate se veselje redi Hrvatske reprezentacije. Srbe isto po Banja Luci, Trebinije i Prijedora, a naši moraju opet Prvenstvo pratiti preko Tv i gledat kako druge slave, jer smo nesposobni da sa ovakvu ekipu nemozemo ništa napraviti. Nisam nikada bio sretni kada sam pratio utakmicu preko TV u 12 sati naveci kada je igrala BiH protiv Argentine u Maracana (najveci Stadion Brazila) pred punom publiku. To ce uvijek bitiBeduin je napisao/la: ↑14 nov 2021, 20:41Petev se posro na sav svoj rad i dobro koje je do sad napravio.
u pamcenje, a sada ostane bol i tuga. Umjesto da napredovamo nakon plasman u SP, mi idemo unazad. Safet Susic koji je nas jedini odveo na SP posto šprdancija. Umjesto da budemo zahvalni kakva legenda nas odveo u ovako velko takmicenje. Mi ga pljuvamo kao svakog igraca koji nama valjao. Ja se nadam da ce doc dobra vremena. Vremena kada najveci legende preuzima odgornost Saveza. A ne neki narkoman i kriminalac kao Vico Zeljkovic. Ps izvinite za moj pravo pis nisam rodjen i odrasto u BiH.
- Beduin
- Kontakt:
Postavio si mi pitanje, a sam si na njega odgovorio. Manje-vise.Harise je napisao/la: ↑14 nov 2021, 22:29De mi reci zašto nemamo para za boljeg selektora? A zato imaju 16 milijona maraka da renoviraju zgradu od Saveza skros nepotrebno. Odkud ima Dr Kongo para da dovede jednog ambicijosnog stranca iz Argentine da odvede ekipu u Baraz? Nije samo Dr Kongo vec dosta nacije u Africi. Problem je, da naš Savez strpa pare u svoj dzep. Naša reprezentacija je postala privatni biznis za ove kriminalce. Zaradzuje pare preko menadzeri i preko ulaznice. Do sad nisu ni sposobni da napravi športski centar u Butmiru ili da izgradi tereni po Tuzli, Mostara i Banja Luci. Uništili su Olimpika koji je imao neki ambicije u našoj ligi, uništavaju Veleza i sada Tuzla City. Prošle godine su ukrali titulu sistematicki od Sarajeva, da bi cetnicki Borac osvojio. A naša reprezentacija je postala šprdancija da nemozemo Finsku u Zenici pobijediti iako smo njih pred prošli put 4-1 pobijedili. Naša u21 je nikada bila gorja, pozivaju se neki rezervni igraca iz Borca, druge lige Poljske i Madjarske, a igraci koji imaju talent bude izostavljeni, jer menadzeri guraju svoje igrace u mladu reprezentaciju. Ja sam jucer plako nakon poraza, a još tezi mi je kada vidim koliko se Hrvate i Srbe bori za svoju drzavu, a mi ništa. U Mostaru, Livno, Vitez i ostale gradove Hrvate se veselje redi Hrvatske reprezentacije. Srbe isto po Banja Luci, Trebinije i Prijedora, a naši moraju opet Prvenstvo pratiti preko Tv i gledat kako druge slave, jer smo nesposobni da sa ovakvu ekipu nemozemo ništa napraviti. Nisam nikada bio sretni kada sam pratio utakmicu preko TV u 12 sati naveci kada je igrala BiH protiv Argentine u Maracana (najveci Stadion Brazila) pred punom publiku. To ce uvijek bitiBeduin je napisao/la: ↑14 nov 2021, 20:41Petev se posro na sav svoj rad i dobro koje je do sad napravio.
u pamcenje, a sada ostane bol i tuga. Umjesto da napredovamo nakon plasman u SP, mi idemo unazad. Safet Susic koji je nas jedini odveo na SP posto šprdancija. Umjesto da budemo zahvalni kakva legenda nas odveo u ovako velko takmicenje. Mi ga pljuvamo kao svakog igraca koji nama valjao. Ja se nadam da ce doc dobra vremena. Vremena kada najveci legende preuzima odgornost Saveza. A ne neki narkoman i kriminalac kao Vico Zeljkovic. Ps izvinite za moj pravo pis nisam rodjen i odrasto u BiH.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kad smo kod Sofrenica. odmah mi ovo u glavi.
Milorad Sofrenić, potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, jedan je od 12 članova Izvršnog odbora FSBiH koji je glasao za imenovanje Ivayla Peteva na poziciju selektora Zmajeva.
Ne mari Sofrenić i istomišljenici previše za time što su navijači i veliki dio javnosti protiv dolaska bugarskog trenera. Naprotiv, na predstavljanju nasljednika Duška Bajevića govorio je o iskustvu Sergeja Barbareza, objasnivši kako je zbog toga Petev dobio prednost...
I dok Sofrenić drži lekcije i morališe, njegov sin Zoran Sofrenić obavlja funkciju trenera golmana u mladoj reprezentaciji BiH.
I ne samo što je trener, nego je, očito i zloupotrijebio svoju poziciju. Na pripremama Radnika iz Bijeljine, gdje je trener golmana, a donedavno je bio i sportski direktor, pojavio se u opremi fudbalske reprezentacije BiH.
Prema Pravilniku o reprezentacijama FSBiH kompletna sportska oprema koju zaduže igrači i stručni štab je povratna!
Očito da to pravilo ne važi za sina potpredsjednika FSBiH.
Milorad Sofrenić, potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, jedan je od 12 članova Izvršnog odbora FSBiH koji je glasao za imenovanje Ivayla Peteva na poziciju selektora Zmajeva.
Ne mari Sofrenić i istomišljenici previše za time što su navijači i veliki dio javnosti protiv dolaska bugarskog trenera. Naprotiv, na predstavljanju nasljednika Duška Bajevića govorio je o iskustvu Sergeja Barbareza, objasnivši kako je zbog toga Petev dobio prednost...
I dok Sofrenić drži lekcije i morališe, njegov sin Zoran Sofrenić obavlja funkciju trenera golmana u mladoj reprezentaciji BiH.
I ne samo što je trener, nego je, očito i zloupotrijebio svoju poziciju. Na pripremama Radnika iz Bijeljine, gdje je trener golmana, a donedavno je bio i sportski direktor, pojavio se u opremi fudbalske reprezentacije BiH.
Prema Pravilniku o reprezentacijama FSBiH kompletna sportska oprema koju zaduže igrači i stručni štab je povratna!
Očito da to pravilo ne važi za sina potpredsjednika FSBiH.
nakon odgledanih tekmi hrvatske i smrdije, doslo mi samo da jednom skocim i skiknem, bosna je sampion
in tuta we trust, pridruzujem se wandinim cestitkama

in tuta we trust, pridruzujem se wandinim cestitkama

Ozbiljniji si forumas i nemoj molim te biti glup, niko ne trazi da se pobjeđuje Portugal u Lisabonu, ali trazim da se dobija raspala Finska, Kazahstan, Armenija i ostale qrceve reprezentacije.Beduin je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:02
Normala, sta ce Vlahovic/Mitrovic/Tadic/Jovic naspram ovakvog potencijala Dzeko/Prevljak/Demirovic/Kodro![]()
Istina, vezni red kao i sama odbrana Srbije nisu nista posebno, ali su i dalje bolji od nas, a napadacki potencijal komsija je vrhunski. Mi smo kiturina u svakom smislu, a kao takvima jedino nam jos i ostaje da probamo na motivaciju i zajednistvo.
Kakav kvalitet imaju Makedonci? Sta to oni imaju bolje od nas, ne budite idioti, ovo smece nikad nije trebalo sletiti u Sarajevo, a kamoli nesto vise.