RK Bosna

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Trigger » 13 jun 2011, 02:13

aleksandar_veliki je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:Triger cujem da je bilo nekih visocana na probi. Jel istina??
Na probi nije bilo, ali da se nude, nude se brate i to "velike" visocke nade. Mozda jedan i dodje, sacekajte do srijede. Samo zadnjih godina ne igra u Visokom.
nesto mi to "smrdi" na jos jednog faruka u ekipi :)

Od jednog je Pipe poceo praviti igraca, valjda je to skontao i ovaj drugi. Ovo mu je zadnji voz, ili jesi ili nisi.
Mala dopuna Aco golemi!
Nije samo od jednog Pipe počeo 'praviti' igrača....ima i onaj što se vratio, na vrijeme skont'o.... :P
A za Halilbegovića - pa to možeš naći i na zvaničnom Borčevom sajtu - Momak kao 'pregovara' sa Bosnom (SA)!
Želja, želja kod njega sad postoji, a pregovori.... :roll:

PS:
@adn_sah
Nemoj mo o pravopisu i gramatici...molim te! Miješaš deminutiv s pridjevom koji ima baš te izuzetke....
a što se tiče 'prometnosti' kod vas...pa sad su samo ostala 2 "stranca"..ostali nagulili...a vaši mladi su godinama u vrhu takmičenja svojih vršnjaka, samo gdje "završe"!? Vogošća, Kakanj....
Poštujem visočku Bosnu, klub sa historijom i tradicijom, ali - nesuvislo je ovih zadnjih 5-6 godina praviti bilo kakava poređenja između 'imenjaka sportskih', znaš ti to i sam....
Pozz
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jun 2011, 02:30

aleksandar_veliki je napisao/la:Trigger, kakve crne uspjesne omladinske kategorije. Bio u Visokom ova dva dana, nula bodova. Sest ekipa dva potencijalna igraca, ali samo potencijalna. Bas sam se razocarao, uocio jednog beka kod Borca, ima dobru ljevaku, ali valjda nije nas, iz Srbije ga doveli.
Aco moj,
nisi me izgleda 'skont'o ili si žurio kad si čitao moj post....
Odavno ja pišem da je BiH u silaznoj putanji sa mladim rukometašima i to najviše zbog "stručnjaka"!
Uopšteno sam govorio o različitosti između ekipnih uspjeha "mladih i seniora", s akcentom da treba tzražiti mlade talente i raditi s njima (mnogo više individualno) a ne trčati za ekipnim uspjesima kako bi se trener 'promovisao'!
Bio sam samo pola dana u Visokom i svu tu djecu već vidio....Ni taj 'mali', trenutno pravi potencijal Stefan Radulović (ex-Partizan, danas BL) ne znači da će postati 'igračina'...čudan je taj period adolescentskog doba za sportiste, pogotovo za rukometaše....sjetite se Nenada Malenčića svojevremeno najboljeg maldog u Europi i još mnogi sličnih!
Naveo sam malog Jusufovića kao primjer da Pipe ne zanemaruje mlade (domaće) ako u nekom vidi potencijal, ali to nije i garancija da će postati igrač većih dometa...to je suština.
A obi sa "Akademije"?
Prvo neka se raščisti ona situaciju u vezi antidopinga, pod broj jedan, a drugo i sam si napisao - oni su rasadnik za susjede...a Pavlak, Grbavac....o tom potom.
Potencijal je Herceg ali dječko više voli školu ('faks') tako da će teško to dvoje moći 'sastaviti' u današnje vrijeme profesionalizma.
Bosno moja poharana....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 13 jun 2011, 02:41

Trigger je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:Triger cujem da je bilo nekih visocana na probi. Jel istina??
Na probi nije bilo, ali da se nude, nude se brate i to "velike" visocke nade. Mozda jedan i dodje, sacekajte do srijede. Samo zadnjih godina ne igra u Visokom.
nesto mi to "smrdi" na jos jednog faruka u ekipi :)

Od jednog je Pipe poceo praviti igraca, valjda je to skontao i ovaj drugi. Ovo mu je zadnji voz, ili jesi ili nisi.

Mala dopuna Aco golemi!
Nije samo od jednog Pipe počeo 'praviti' igrača....ima i onaj što se vratio, na vrijeme skont'o.... :P
A za Halilbegovića - pa to možeš naći i na zvaničnom Borčevom sajtu - Momak kao 'pregovara' sa Bosnom (SA)!
Želja, želja kod njega sad postoji, a pregovori.... :roll:

PS:
@adn_sah
Nemoj mo o pravopisu i gramatici...molim te! Miješaš deminutiv s pridjevom koji ima baš te izuzetke....
a što se tiče 'prometnosti' kod vas...pa sad su samo ostala 2 "stranca"..ostali nagulili...a vaši mladi su godinama u vrhu takmičenja svojih vršnjaka, samo gdje "završe"!? Vogošća, Kakanj....
Poštujem visočku Bosnu, klub sa historijom i tradicijom, ali - nesuvislo je ovih zadnjih 5-6 godina praviti bilo kakava poređenja između 'imenjaka sportskih', znaš ti to i sam....
Pozz
A vidis u Visokom je prije nekih 4-5 godina bio jedan "belaj" kada su juniori jednu zavrsnicu odigrali lose. Tada su rastjerali dosta dobrih dobrih igraca(vecina ih je otisla u vogoscu il kakanj,a onda prestali igrat) ostavili samo par njih i vrazalic je bio jedan od tih otjeranih. jedno vrijeme nije nikako bilo omladinskih selekcija i bas tad je nastao problem za Bosnu koja se uvijek oslanjala na svoje igrace. I kada su najbolji bili a i sad.

PS drago mi je sto si bio u Visokom. Nije losa atmosfera bila. Nije ko kad Vi igrate protic Ciudada al eto tu je negdje :) malo provokacije nemoj se ljutit ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jun 2011, 03:01

adn_sah je napisao/la:....A vidis u Visokom je prije nekih 4-5 godina bio jedan "belaj" kada su juniori jednu zavrsnicu odigrali lose. Tada su rastjerali dosta dobrih dobrih igraca(vecina ih je otisla u vogoscu il kakanj,a onda prestali igrat) ostavili samo par njih i vrazalic je bio jedan od tih otjeranih. jedno vrijeme nije nikako bilo omladinskih selekcija i bas tad je nastao problem za Bosnu koja se uvijek oslanjala na svoje igrace. I kada su najbolji bili a i sad.

PS drago mi je sto si bio u Visokom. Nije losa atmosfera bila. Nije ko kad Vi igrate protic Ciudada al eto tu je negdje :) malo provokacije nemoj se ljutit ;)

Nema ljutnje, drugar.
Znam ja podobro 'stanje' u Visokom kad je rukomet u pitanju i to nije samo "crno-bijelo"....ima tu i sudžuke, peke, stelje...
A što se tiče naših navijača - pa bujrum i vama!
Nije vam daleko, fina džada, dođite, popunite Mojmilo, il' Skenderiju, pa uzivajte u evropskom rukometu, gledajte "in live" evropske rukometne velikane...to je jedina prilika- ne samo vama... ;)
Bosno moja poharana....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 13 jun 2011, 09:10

Trigger je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:....A vidis u Visokom je prije nekih 4-5 godina bio jedan "belaj" kada su juniori jednu zavrsnicu odigrali lose. Tada su rastjerali dosta dobrih dobrih igraca(vecina ih je otisla u vogoscu il kakanj,a onda prestali igrat) ostavili samo par njih i vrazalic je bio jedan od tih otjeranih. jedno vrijeme nije nikako bilo omladinskih selekcija i bas tad je nastao problem za Bosnu koja se uvijek oslanjala na svoje igrace. I kada su najbolji bili a i sad.

Nema ljutnje, drugar.
Znam ja podobro 'stanje' u Visokom kad je rukomet u pitanju i to nije samo "crno-bijelo"....ima tu i sudžuke, peke, stelje...
Nije vam daleko, fina džada, dođite, popunite Mojmilo, il' Skenderiju, pa uzivajte u evropskom rukometu, gledajte "in live" evropske rukometne velikane...to je jedina prilika- ne samo vama... ;)
Iskreno ja sam dolazio (zagreb, ciudad, st. petersburg, medvedi), a znam da je sigurno jos 50-tak visocana dolaziolo na te utakmice. Zato sto se tice podrske ne briniti se imate vi iz Visokog podrusko kad igrate evropu. Visocani znaju prepoznati uspjeh. Ne znam jesil bio na finalu kadetskog Bosna- Izvidjac kada su na kraju pljeskom nagradili ekipu izvidjaca na kojima se vidjelo da nisu to ocekivali. :D

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jun 2011, 10:12

adn_sah je napisao/la:
Trigger je napisao/la:.....Nema ljutnje, drugar.
Iskreno ja sam dolazio (zagreb, ciudad, st. petersburg, medvedi), a znam da je sigurno jos 50-tak visocana dolaziolo na te utakmice. Zato sto se tice podrske ne briniti se imate vi iz Visokog podrusko kad igrate evropu. Visocani znaju prepoznati uspjeh. Ne znam jesil bio na finalu kadetskog Bosna- Izvidjac kada su na kraju pljeskom nagradili ekipu izvidjaca na kojima se vidjelo da nisu to ocekivali. :D
Svako ko voli sport, rukomet će otići na dobru tekmu, pogotovo kad nije daleko. Zato i poštivanje "+" za sve takve ljubitelje sporta....a posebno kad dođu da podrže, ili gledaju RK Bosna-SA. ;)

Nisam bio na finalu (obaveze) kadeta, to što pišeš o aplauzu dječaicam iz Ljubuškog to za mene ima dvojako značenje:
1. Sretan sam !- Imate u Visokom pravu publiku, ljude koji cijene i rad i znanje i drugih.
2. Žalosno ! - Dječaci su kažeš bili "iznenađeni" gestom publike, nisu to očekivali.....Ko i šta ti mladim osobama-sportistima, sutra ljudima, "puni" (i sa čime) glavu, kad dođu na "druge" parkete, kad djeluju pomalo preplašeno, a zbunjeno i iznenađeno kad dožive aplauz!???
Meni je to žalosno, jer i na ovim prostorima nekad djeca bila vesela i družila se putem sporta, postajali prijatelji, drugari, znanci (kao što je i danas običaj u svijetu).... na svim takmičenjima mladih ma gdje da se to održavalo, kako god se to mjesto zvala i koji je "većinski" narod tu živio, koji jezik govorio! Jednostavno, sportska takmičenja su služila sportskoj svrsi ali i imala onu 'drugu', ljudsku, dimenziju.
Žalosno! :cry:
Danas si presretan kad se sve završi bez incidenata, a djeca zbunjena kad dobiju aplauz !!!!
Hvala vam na tom gestu u ime sporta i dobrih ljudi (eto, uzimam sebi to pravo) moji dobri Visočani-Visočaci. Svaka čast. :D
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 13 jun 2011, 15:34

Trigger je napisao/la:
Baš se "nakucah", smori vas....al', ponavljam, uskoro će Trigger u 'posmatrače'...a ima ko pisati, ima stručnjaka, znalaca, informatora..... Vratite na PF drugara "imeime" - stručan je, igrao je, zna momak..... :)
znas da sam rekao da necu vise da pisem ako bosna bude ispod -10 u sarajevu protiv medjeda...
nema svrhe raspravljati se sa "strucnim " pojedincima koji su najavljivali pobjedu... ;) ovo se ne odnosi na triggera...
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jun 2011, 15:58

imeime je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Baš se "nakucah", smori vas....al', ponavljam, uskoro će Trigger u 'posmatrače'...a ima ko pisati, ima stručnjaka, znalaca, informatora..... Vratite na PF drugara "imeime" - stručan je, igrao je, zna momak..... :)
znas da sam rekao da necu vise da pisem ako bosna bude ispod -10 u sarajevu protiv medjeda...
nema svrhe raspravljati se sa "strucnim " pojedincima koji su najavljivali pobjedu... ;) ovo se ne odnosi na triggera...
vratio se Šime.... :)
Neka te, ne budi "na kraj srca"....znaš da se ti i ja često nismo "slagali" ali sve je bilo u fer-granicama jedne polemike različitih mišljenja...a bilo je i mnogo sličnih razmišljanja.... 8-)
Bosno moja poharana....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 13 jun 2011, 16:26

Trigger je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:
Trigger je napisao/la:.....Nema ljutnje, drugar.
Svako ko voli sport, rukomet će otići na dobru tekmu, pogotovo kad nije daleko. Zato i poštivanje "+" za sve takve ljubitelje sporta....a posebno kad dođu da podrže, ili gledaju RK Bosna-SA. ;)

Nisam bio na finalu (obaveze) kadeta, to što pišeš o aplauzu dječaicam iz Ljubuškog to za mene ima dvojako značenje:
1. Sretan sam !- Imate u Visokom pravu publiku, ljude koji cijene i rad i znanje i drugih.
2. Žalosno ! - Dječaci su kažeš bili "iznenađeni" gestom publike, nisu to očekivali.....Ko i šta ti mladim osobama-sportistima, sutra ljudima, "puni" (i sa čime) glavu, kad dođu na "druge" parkete, kad djeluju pomalo preplašeno, a zbunjeno i iznenađeno kad dožive aplauz!???
Meni je to žalosno, jer i na ovim prostorima nekad djeca bila vesela i družila se putem sporta, postajali prijatelji, drugari, znanci (kao što je i danas običaj u svijetu).... na svim takmičenjima mladih ma gdje da se to održavalo, kako god se to mjesto zvala i koji je "većinski" narod tu živio, koji jezik govorio! Jednostavno, sportska takmičenja su služila sportskoj svrsi ali i imala onu 'drugu', ljudsku, dimenziju.
Žalosno! :cry:
Danas si presretan kad se sve završi bez incidenata, a djeca zbunjena kad dobiju aplauz !!!!
Hvala vam na tom gestu u ime sporta i dobrih ljudi (eto, uzimam sebi to pravo) moji dobri Visočani-Visočaci. Svaka čast. :D

U potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao :D

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 13 jun 2011, 17:28

Sto se gesta tice, Visocaci su pokazali svoj nivo. Pismeni ljudi bili i ostali. Svaka cast i respekt od Sarajlije .

D-mol
Kontakt:

Post Postao/la D-mol » 14 jun 2011, 00:27

A vidis u Visokom je prije nekih 4-5 godina bio jedan "belaj" kada su juniori jednu zavrsnicu odigrali lose. Tada su rastjerali dosta dobrih dobrih igraca(vecina ih je otisla u vogoscu il kakanj,a onda prestali igrat) ostavili samo par njih i vrazalic je bio jedan od tih otjeranih. jedno vrijeme nije nikako bilo omladinskih selekcija i bas tad je nastao problem za Bosnu koja se uvijek oslanjala na svoje igrace. I kada su najbolji bili a i sad.

PS drago mi je sto si bio u Visokom. Nije losa atmosfera bila. Nije ko kad Vi igrate protic Ciudada al eto tu je negdje :) malo provokacije nemoj se ljutit ;)[/quote]

koji su to igraci tad dosli u vogoscu?
Horde Zla

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 14 jun 2011, 00:34

D-mol je napisao/la:A vidis u Visokom je prije nekih 4-5 godina bio jedan "belaj" kada su juniori jednu zavrsnicu odigrali lose. Tada su rastjerali dosta dobrih dobrih igraca(vecina ih je otisla u vogoscu il kakanj,a onda prestali igrat) ostavili samo par njih i vrazalic je bio jedan od tih otjeranih. jedno vrijeme nije nikako bilo omladinskih selekcija i bas tad je nastao problem za Bosnu koja se uvijek oslanjala na svoje igrace. I kada su najbolji bili a i sad.

koji su to igraci tad dosli u vogoscu?[/quote]

Hajd' na PF - Vogošća....
Bosno moja poharana....

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 15 jun 2011, 10:10

Bosna u 1.kolu protiv Metalurga u regionalnoj ligi . . Moje misljenje da ce Bosna zavrsiti 2,3 ili 4. u ovoj regionalnoj ligi . Zagreb je jaci od Bosne , Metalurg i Partizan su tu nedje .. :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 15 jun 2011, 13:53

Rukometna Liga prvaka: Bosna u petom šeširu
Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je spisak klubova učesnika ovosezonske Lige prvaka, kao i jakosne grupe za žrijeb.
Rukometaši sarajevske Bosne svrstani su u petu jakosnu grupu (šešir), zajedno s ekipama Pick Szegeda (Mađarska), Silkeborga (Danska) i pobjednikom kvalifikacija.

Žrijebanje grupa bit će obavljeno 28. juna u Beču. EHF je 24 ekipe podijelio u šest jakosnih grupa. U posljednjem šeširu su pobjednici tri kvalifikacijska turnira i pobjednik pozivnog turnira.

Grupna faza takmičenja počinje 28. septembra, a završava desetim kolom u februaru 2012.

Pregled jakosnih grupa:

- šešir 1: Barcelona (Španija), Hamburg (Njemačka), Čehovski medvedi (Rusija), Montpellier (Francuska)
- šešir 2: Veszprem (Mađarska), Zagreb (Hrvatska), Kopenhagen (Danska), Cimos Koper (Slovenija)
- šešir 3: Ciudad Real (Španija), Kiel (Njemačka), Constanta (Rumunija), Kadetten Schaffhausen (Švicarska)
- šešir 4: St. Peterburg (Rusija), Chambery (Francuska), Ademar Leon (Španija), Füchse Berlin (Njemačka)
- šešir 5: Pick Szeged (Mađarska), Bjerringbro-Silkeborg (Danska), Bosna (BiH), pobjednik kvalifikacija 1
- šešir 6: pobjednik kvalifikacija 2, pobjednik kvalifikacija 3, pobjednik kvalifikacija 4, pobjednik pozivnog turnira.

samo da zaobidjemo ciudad i kiel iz treceg i ademar i berlin iz cetvrtog, sa constantom i kadetenom koliko toliko se mozemo nositi ( barem u sarajevu), ista takva je situacija i sa petersburgom i chamberyem, i volio bih cimos iz drugog sesira, to bi nekako bilo idealno
Za zivot cijeli!

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 15 jun 2011, 15:08

Najbolja grupa:
Hamburg;
Cimos Koper;
Constanta;
St. Peterburg;
Bosna BH Gas;
pobjednik kvalifikacija 2, pobjednik kvalifikacija 3, pobjednik kvalifikacija 4

Najgora grupa:
Čehovski medvedi;
Veszprem;
Ciudad Real;
Füchse Berlin;
Bosna;
pobjednik pozivnog turnira;
"Welcome to prime time, bitch!"

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 15 jun 2011, 16:04

ima li naznaka ko od pojacanja dolazi u bosnu
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 15 jun 2011, 17:58

Freddy Krueger je napisao/la:Najbolja grupa:
Hamburg;
Cimos Koper;
Constanta;
St. Peterburg;
Bosna BH Gas;
pobjednik kvalifikacija 2, pobjednik kvalifikacija 3, pobjednik kvalifikacija 4

Najgora grupa:
Čehovski medvedi;
Veszprem;
Ciudad Real;
Füchse Berlin;
Bosna;
pobjednik pozivnog turnira;
Otkad su Medvedi bolji od HSV-a i Montpelliera? O Barceloni neću ni da pričam...

Najbolja grupa:

Čehovski Medvedi
Kopenhagen
Constanta
St. Petersburg
Bosna BH Gas
Neki iz ovih jeftinih kvalifikacija, ne sa pozivnicom

Bezveze im je ovaj kriterijum za jakosne grupe, Ciudad Real i Kiel mogu da pojedu skoro sve timove iz prvog i drugog šešira. Mislim da bi trebali uvesti timske koeficijente kao UEFA, ovo je smiješno...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 jun 2011, 19:21

Hawking je napisao/la:Otkad su Medvedi bolji od HSV-a i Montpelliera? O Barceloni neću ni da pričam...
Ovako ili onako tu su 2 poraza,a opet je ljepše otići na Hamburg,Barcelonu nego na Medvede.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 15 jun 2011, 19:30

a znal neko kako se odredjuju ove jakosne grupe???

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 jun 2011, 15:03

Rosas7 je napisao/la:ima li naznaka ko od pojacanja dolazi u bosnu
Samo ti nemoj da se sikiras. Znamo svi kakvu ljubav imas prema USD Bosna.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.