Potencijalni selektori 2014-

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori 2014-

Post Postao/la Cartman » 24 jun 2014, 14:11

Niko ne treba da se uci na svetinji, pa taman bio zlatni ljiljan. Svaka cast Sergeju, ali ne moze se repka tek tako preuzet. Vidimo sta je Hrvatska dobila. Vaha ili Bajevic, iskreno mislim da smo nayebali ako nam dodje polovnjak tipa Bazdarevica ili neko neiskusan kao Barba.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 jun 2014, 14:22

drummer je napisao/la:Njemacki profesionalizam a bh srce.Nema jaceg spoja.
Cuj Prosinecki ce se ucit na nasoj reprezentaciji.Pa nek onda radije budu nasi treneri Mesa,Hadzibegic obojica su bolji od njega a plus su nasi.
Eto Barbarez je pogresan prijedlog a Prosinecki dobar :rol: :rol:
ako cemo gledati samo njemacki profesionalizam, onda bi samo Brazzo dosao u obzir. Mada je moja jedina zelja Vaha ili Lagerback. dobro bi bilo napraviti nekakav pritisak na savez, da barem pokusaju Vahu dovesti
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 24 jun 2014, 14:29

Pa i Bilić je došao neiskusan na klupu Hrvatske reprezentacije, pa je od njih napravio sjajnu reprezentaciju koja je bila i u top 5 selekcija svijeta po FIFA rankingu. Pobjede nad Engleskom, Njemačkom i drugim jakim reprezentacijama govore da to njegovo "neiskustvo" uopšte nije igralo ulogu.

Stoga, jasno je da neiskustvo trenerskog posla može ali i ne mora biti neki pokazatelj. Sergej sasvim sigurno ima karakter, autoritet i znanje za taj posao. O tome kako bi on svoje taktičke zamisli prenio na igrače, i kakve su njegove taktičke zamisli uopšte bi se dalo razgovarati i zbog toga bi to bila velika kocka.
Međutim, Sergej je kao kapiten ove reprezentacije dokazao da je sjajan vođa i lider, i zbog toga, ako već Vaha ne htjedne preuzeti mjesto selektora, ne bih imao ništa protiv vidjeti ovu legendu bh. fudbala na selektorskoj poziciji.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 24 jun 2014, 14:31

Zasto rizikovati, bolje je u ovom trenutku igrati na sigurno :D

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 24 jun 2014, 14:32

nama treba motivator i pravi patriota koji se razumije u fudbalske sposobnosti igraca i koji nece biti pod uticajem nekih raznovrssnih menadjera i klanova
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 jun 2014, 14:33

MaksuzBaksuz je napisao/la:Nemogu sam da vjerujem da Sergej moze voditi nasu repku! Ako cemo po zaslugama (trenerskim) onda sigurno hvala NE.

Nebi imo nista protiv nekog malo mladjeg trenera (izmedju 40 i 50), ali mora biti pcelica radilica (kao sto Austrija ima ovog Svicarca, ili kao sto su Njemci nekad uzeli mladog Löwa) - Ipak taj trener bi trebo biti autoritet i znati sa nasim **** mentalitetom. Neznam dali je Prosinecki ta ptica radilica, ali neki drugi ozbiljan trener mi nepada naum (Mihajlovic je isto mlad ali daleko mu kuca bila)!
Vjeruj mi da bi Robi davno bio selektor Hrvatske da nije nepotkupljiva postenjacina. Navijaci ga zele vise nego bilo koga drugog ali on sa Mamicem nikad nece glumiti u istom filmu. Takav covjek je po meni idealan za nas. Hendikep mu je neiskustvo ali ipak sjedio je godinama na klupi Hrvatske repke kao pomocnik Bilica, a dobar posao je odradio i u Zvezdi koliko sam cuo. Ipak neki navijac Zvezde bi ovo mogao potvrditi ili opovrgnuti. Prosle godine je bio i hit trener u Turskoj ali ipak na zalost nije dugo trajao. Nije Robi Vaha to je sigurno. Ali da bi radio puno i posteno u to nemam ni grama sumnje. Ne bi njega morali nagovarati da prica sa Tankovicem ili Hrgotom to bi bilo ucinjeno i prije nego bi se mi sjetili na forumu upitat. U to sam siguran

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 24 jun 2014, 14:34

Rule_hz je napisao/la:nama treba motivator i pravi patriota koji se razumije u fudbalske sposobnosti igraca i koji nece biti pod uticajem nekih raznovrssnih menadjera i klanova
To druze a ovo pravi patriota je najvaznije od svega,uz ovo da nema necasnih rabota,menadzera i to.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 jun 2014, 14:35

Rule_hz je napisao/la:nama treba motivator i pravi patriota koji se razumije u fudbalske sposobnosti igraca i koji nece biti pod uticajem nekih raznovrssnih menadjera i klanova
Ma treba nam i takticar dobar. Mi smo takticki razyebani u ovoj utakmici protiv Nigerije. PROTIV AFRICKE EKIPE BITI IZDOMINIRAN TAKTICKI. Pa to je sramota.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 24 jun 2014, 14:36

dubrovnik je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la:Nemogu sam da vjerujem da Sergej moze voditi nasu repku! Ako cemo po zaslugama (trenerskim) onda sigurno hvala NE.

Nebi imo nista protiv nekog malo mladjeg trenera (izmedju 40 i 50), ali mora biti pcelica radilica (kao sto Austrija ima ovog Svicarca, ili kao sto su Njemci nekad uzeli mladog Löwa) - Ipak taj trener bi trebo biti autoritet i znati sa nasim **** mentalitetom. Neznam dali je Prosinecki ta ptica radilica, ali neki drugi ozbiljan trener mi nepada naum (Mihajlovic je isto mlad ali daleko mu kuca bila)!
Vjeruj mi da bi Robi davno bio selektor Hrvatske da nije nepotkupljiva postenjacina. Navijaci ga zele vise nego bilo koga drugog ali on sa Mamicem nikad nece glumiti u istom filmu. Takav covjek je po meni idealan za nas. Hendikep mu je neiskustvo ali ipak sjedio je godinama na klupi Hrvatske repke kao pomocnik Bilica, a dobar posao je odradio i u Zvezdi koliko sam cuo. Ipak neki navijac Zvezde bi ovo mogao potvrditi ili opovrgnuti. Prosle godine je bio i hit trener u Turskoj ali ipak na zalost nije dugo trajao. Nije Robi Vaha to je sigurno. Ali da bi radio puno i posteno u to nemam ni grama sumnje. Ne bi njega morali nagovarati da prica sa Tankovicem ili Hrgotom to bi bilo ucinjeno i prije nego bi se mi sjetili na forumu upitat. U to sam siguran
Druze,neprihvatljivo je da se strani neiskusni trener uci na nasoj reprezentaciji,radije neka se uce nasi neiskusni treneri.Tacka.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 24 jun 2014, 14:42

drummer je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Druze,neprihvatljivo je da se strani neiskusni trener uci na nasoj reprezentaciji,radije neka se uce nasi neiskusni treneri.Tacka.
Da opet naglasim, u potpunosti sam za Vahu ili Kodru, ali nemam ništa protiv Prosinečkog. Ne znam odakle tebi da je to neiskusan trener. Očito baš ne pratiš nogomet. Prvo je u stožeru Hrvatske reprezentacije sudjelovao na Euru 2008. , zatim je Crvenu Zvezdu doveo u red i napravio dobru ekipu. Nakon toga odlazi u turski prvoligaš, koji se tada već oprostio od najvišeg ranga i spašava ga. To ljeto dobija ponudu Bešiktaša, koju njegov klub odbija. Dakle tri samostalne sezone. Nije neiskusan, ali Vaha, Kodro ili Baždarević bi bili bolje rješenje.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 jun 2014, 14:43

drummer je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Ma nazalost mi nemamo trenera tih godina njegovog kalibra. Zamisli kako je lako u danasnje vrijeme Hrvatu voditi Zvezdu i da te delije(deklarirani cetnici postuju). Njegova rijec je kako kazu svjedoci za vrijeme Bilica u Hrvatskoj repki bila postovana i vise nego Biliceva. Znaci ima i iskustvo repke a i nama bi odgovarao jer bi mu tesko ovi iz saveza prisli radi njihovih marifetluka. Kad je otpilio Mamica ovima bi obrisao pod. Ja ga osobno smatram vrlo kredibilnim a je li nas ili nije. To me puno ne tangira. A kad malo bolje pogledas da sta je nego nas, ne kao Dzeko sigurno ali nije ni stranac.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 24 jun 2014, 15:28

znači Pape ide...hvala mu za sve....tek će se vidjet u budućnosti koliko teško je kontrolisat Spahu i kompaniju...u slijedećim kvalifikacijama nam predviđam debakl...Vahu slobodno zaboravite...neće čovjek da se smara s našim mentalitetom gdje svi misle da znaju bolje od selektora....Barba je meni prilično drag lik,ali on je nešto aka Niko Kovač...tanak ko lizalo što se tiče trenerskog posla...vjerovatno će to biti neki naš lokalni "stručnjak"...Slišković ili nešto na taj kalup...sve u svemu,ko god dođe imat će vraški težak posao....da objasni Spahi i Misketu da ih je vrijeme pregazilo i da svoje mjesto trebaju lagano da prepuštaju nekom mlađem
A.F.C. Bournemouth!

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 24 jun 2014, 15:32

Od ovih imena koja se spominju samo Vaha, čak i Bajević nije neko rješenje.
Kodro, Barbarez, Slišković ? Ne, hvala.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 24 jun 2014, 15:33

Amar Dzeko je napisao/la:Pa i Bilić je došao neiskusan na klupu Hrvatske reprezentacije, pa je od njih napravio sjajnu reprezentaciju koja je bila i u top 5 selekcija svijeta po FIFA rankingu. Pobjede nad Engleskom, Njemačkom i drugim jakim reprezentacijama govore da to njegovo "neiskustvo" uopšte nije igralo ulogu.

Stoga, jasno je da neiskustvo trenerskog posla može ali i ne mora biti neki pokazatelj. Sergej sasvim sigurno ima karakter, autoritet i znanje za taj posao. O tome kako bi on svoje taktičke zamisli prenio na igrače, i kakve su njegove taktičke zamisli uopšte bi se dalo razgovarati i zbog toga bi to bila velika kocka.
Međutim, Sergej je kao kapiten ove reprezentacije dokazao da je sjajan vođa i lider, i zbog toga, ako već Vaha ne htjedne preuzeti mjesto selektora, ne bih imao ništa protiv vidjeti ovu legendu bh. fudbala na selektorskoj poziciji.
Slazem se , bio bi i , potencijalno, dugorocno rjesenje, s energijom i da se bavi dijasporom i talentima , za sta stariji treneri nemaju bas zivaca i vremena...
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 24 jun 2014, 15:46

Konjic Muhamed idealan za selektora repke :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 24 jun 2014, 16:01

fukarezv je napisao/la:Konjic Muhamed idealan za selektora repke :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
makar ga ne bi vise slusali u prenosu utakmica :D

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 24 jun 2014, 16:27

Dali neko od upucenih moze da mi razjasni dvije stvari?
Prva stvar je vezana za Barbareza koji je istinska legenda BH fudbala a zanima me ima li covjek uopste trenerske licence,jel pokusao trenirati makar kakvu selekciju pjetlica,isao po kakvim seminarima ili stazirao uz neko poznatije ime? Ja razumijem da svi zelimo vidjeti kapitena na kormilu,ali definitivno imam mnogo dilema povodom njega?

Druga stvar koja mi nije jasna je Vaha?
Licno je moj prvi izbor ako ga budemo u mogucnosti dovesti ali mi je nejasno da covjek ne iskazuje nikakvu zelju za tako necim?Ovdje neki pricaju kao nece Vaha kriminalci u savezu,da se vrsi pritisak i slicne budalestine? Ko je konkretno iz saveza vrsio pritisak na Susica i na bilo koji nacin mu se petljao u posao?Pa ja bi bio prezadovoljan da je takvih u savezu bilo i da je neko makar ukazao telećaku na tako nesto.Ko mu je diktirao spisak?Ja se nadam da ce to biti Vaha ali et..puno je nepoznanica ;)
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jun 2014, 16:38

Drago mi je što i mediji pišu o Vahi kao budućem selektoru.Ako ne bude htio,bar znamo da neće a ne da ga nisu pozvali :D
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jun 2014, 16:40

Babayaro je napisao/la:Od ovih imena koja se spominju samo Vaha, čak i Bajević nije neko rješenje.
Kodro, Barbarez, Slišković ? Ne, hvala.
+1
Samo Vaha. Inace je isti **** ko sada. Moze komotno i Pape ostat. Bajevic zadnje cetri godine ili je u penziji ili vodi neke ljeve Grcke klubove. Ne hvala.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 24 jun 2014, 16:44

arhimed89 je napisao/la:Dali neko od upucenih moze da mi razjasni dvije stvari?
Prva stvar je vezana za Barbareza koji je istinska legenda BH fudbala a zanima me ima li covjek uopste trenerske licence,jel pokusao trenirati makar kakvu selekciju pjetlica,isao po kakvim seminarima ili stazirao uz neko poznatije ime? Ja razumijem da svi zelimo vidjeti kapitena na kormilu,ali definitivno imam mnogo dilema povodom njega?
U HSV-u su Barbi nudili da vodi njihove mladje selekcije,pa kasnije i da bude pomocni trener,da stekne neko iskustvo pa da ga imenuju za sefa strucnog staba,ali je Barba to odbio trenutno ga ne zanima fudbal.Covjek se bacio u kocku,samo igra po poker turnirima.Pa vi vidite da li bi to bilo dobro rjesenje za novog selektora,ali i cisto sumnjam da bi Barba prihvatio kad bi mu nudili za selektora.Ali on definitivno trenutno rjesenje nije !
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano i 24 gosta.