Pitanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ZahaKING
Kontakt:

Re: Pitanja

Post Postao/la ZahaKING » 07 jul 2014, 20:39

jasmin10 je napisao/la:e imam jedno pitanje :D
ovako, prije sat vremena mi je dolazio lik da mi prikopca telemahov internet, wirellas i to sve. i hvalio se brzinom kako je 5 puta brze nego li prethodni internet....
a ustvari, sada mi internet stopa nenormalno, trebalo mi je oko 15-ak minuta samo da udjem da postavim ovo pitanje. zna li neko do cega je ili da li se nekome ovo desilo ?
gdje ti je ruter, gdje si ti? koliki je domet? kakve su postavke rutera?

moraš otvoriti ono nešto tipa http://192.168.1.1" onclick="window.open(this.href);return false; ili je 0.0 nisam siguran :mrgreen:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 07 jul 2014, 21:25

jasmin10 je napisao/la:e imam jedno pitanje :D
ovako, prije sat vremena mi je dolazio lik da mi prikopca telemahov internet, wirellas i to sve. i hvalio se brzinom kako je 5 puta brze nego li prethodni internet....
a ustvari, sada mi internet stopa nenormalno, trebalo mi je oko 15-ak minuta samo da udjem da postavim ovo pitanje. zna li neko do cega je ili da li se nekome ovo desilo ?
a jel on provjerio brzinu interneta kojeg je priključio na licu mjesta? :roll:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jul 2014, 09:00

To ti je vjerovatno testna brzina, oni prvo 24 sata puste užasno spor net, pa onda normalnu brzinu koju plaćaš, zato ti je net bio spor sinoć, a možda će takav biti i danas :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 09 jul 2014, 00:05

Zašto najviše pričaju oni koji najmanje znaju :?: :?:
Pustiću sunce da topi ljubav!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 00:05

hoshafka je napisao/la:Zašto najviše pričaju oni koji najmanje znaju :?: :?:
Zato sto oni koji znaju su pametni a valjda si shvatio da pametni sute previse ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 jul 2014, 00:07

Otelo je napisao/la:
Zato sto oni koji znaju su pametni a valjda si shvatio da pametni sute previse ;)
rece covjek sa prosjekom od 23 posta dnevno :thumbup:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 00:09

mirzatele je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
rece covjek sa prosjekom od 23 posta dnevno :thumbup:
Pa vecina ovih postova je ispisana na temi Liverpoola a tamo je ludnica za vrijeme tekme, pa reprezentacije i sl.
40% su one world postove, pa ima i samo smajliji, slike ali kad je ozbiljna rasprava ima dosta toga pametnog za reci.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 jul 2014, 00:10

zezam se tebra ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 00:12

mirzatele je napisao/la:zezam se tebra ;)
Napet sam pa onda :D

Ali 23 posta dnevno su 46 minuta dnevno na forumu i kad se uzme da pisem na 15+ tema bude realan broj ;)

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 09 jul 2014, 21:35

Otelo je napisao/la:
pa nije ti to neki odgovor, to je kao da sam ja pitao zašto je mlijeko bijelo a ti kažeš zato što nije crno.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 21:43

hoshafka je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
pa nije ti to neki odgovor, to je kao da sam ja pitao zašto je mlijeko bijelo a ti kažeš zato što nije crno.
E, kako da ti objasnim kad znas i sam.

Evo hipoteticki:
Ako ja znam da je vrijeme relativna i prostorna dimenzija i ta tema je predmet razgovora ljudi koji nemaju pojma o tome oni ce pricati 10h kako vrijeme protice, kako se ne mozemo vratiti nazad ni ti otici na pred i onda bi ja morao da objasnjavam sta je prosor, relativnost i dimenzija i kako je vrijeme u 3D-u i tako to.
Lakse sutati nego se raspravljati sa budalom ;)

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 09 jul 2014, 21:46

a ti ko znaš o tome ? :P
Realnost je da o tome niko nema blage realno. Vrijeme je izmišljeno da bi neke stvari imale smisla.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 21:47

nedim93 je napisao/la:a ti ko znaš o tome ? :P
Realnost je da o tome niko nema blage realno. Vrijeme je izmišljeno da bi neke stvari imale smisla.
Pa hipoteticki sam pisao. Moze biti bilo sta drugo u pitanju.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 09 jul 2014, 21:48

Otelo je napisao/la:
nedim93 je napisao/la:a ti ko znaš o tome ? :P
Pa hipoteticki sam pisao. Moze biti bilo sta drugo u pitanju.
znam znam :D, htjedoh da napišem da je nevezano za temu al sam nešto lijen :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 21:51

Pa nije off jer sam na taj nacin objasnjavao svoju teoriju da oni koji znaju sute.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 09 jul 2014, 21:58

evo šta ja mislim zašto glupani najviše pričaju:
1. Kad imaš vrlo usko znanje ti misliš da je to sve što se može spoznati, zapravo ne vidiš široko i ne vidiš gdje bi sve mogao pogriješiti, vrtiš se stalno oko istih stvari. Što više znaš to si nesigurniji pa ti se i ne priča o tome.
2. Postoje i oni koji su svjesni da malo znaju pa onda praznom pričom to pokušavaju nadoknaditi.

Al nekako činjenica je da su budale najglasnije :)

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 09 jul 2014, 22:02

To se meni redovno dešava kad sam na poligonu ili negdje u društvu gdje se priča o fudbalu, i kad stručnjaci počnu pričat u vezi npr trenutno svjetskog, i mahom malo stariji momci 25-30 godina, koji, slušajući ih prate fudbal iz istog razloga zbog kojeg ga prate i cure - da bi bili u modi.

I kad mi dojade neke gluposti ubacim se kažem nešto i onda ljudi totalno puknu šta ti znaš, bla bla i samo ušutim, ne da mi se ići toliko naširoko :D .

Npr svi pljuju glavnog sudiju za poništen gol džeke :eh:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jul 2014, 22:02

hoshafka je napisao/la:evo šta ja mislim zašto glupani najviše pričaju:
1. Kad imaš vrlo usko znanje ti misliš da je to sve što se može spoznati, zapravo ne vidiš široko i ne vidiš gdje bi sve mogao pogriješiti, vrtiš se stalno oko istih stvari. Što više znaš to si nesigurniji pa ti se i ne priča o tome.
2. Postoje i oni koji su svjesni da malo znaju pa onda praznom pričom to pokušavaju nadoknaditi.

Al nekako činjenica je da su budale najglasnije :)
Ima i toga :kafa:

Ja kad nesto ne znam onda sutim i pravim se da slusam.
Npr. kad se raspravlja o NBA-u (kojeg planiram pceti pratiti da bi i kosarkasima zagorcavao vrijeme na forumu) tad sutim i kazem da ne gledam, ali valjda je glupanima tesko priznati da nisu upoznati sa necim ;)

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 11 jul 2014, 17:52

Ovo mi se cini kao najprikladnija tema pa raspalim.. Ima li neko direktno ili indirektno iskustvo sa solarnim panelima ? Gdje bi se moglo nabaviti, da li postoje eventualno podsticaji za ugradnju i je li oporezovana energija koju proizvedes ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 11 jul 2014, 18:09

Moja tetka to ima u Hrvatskoj, bgm su puno para "zinuli", ali ne plaćaju više nikom struju, imaju za svoje potrebe, ove godine namjeravaju ugraditi rotor ispod stalka (velikog stalka) za ove solarne panele, tako da ih može okretati u pravcu sunca :) po nekoj "logici" više struje ide tako :wave:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Jabroni, StevieG8 i 80 gostiju.