Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Rahman
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Rahman » 13 sep 2012, 19:05

Kakvo branjenje u grckoj,kakva igra sa jednim napadacem sta vam je?
Nije igra sa jednim napadacem branjenje, ako imas Stevanovica i Lulica po bokovima a Misketa, Pjanica 8-)

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 sep 2012, 19:16

Rahman je napisao/la:
Kakvo branjenje u grckoj,kakva igra sa jednim napadacem sta vam je?
Nije igra sa jednim napadacem branjenje, ako imas Stevanovica i Lulica po bokovima a Misketa, Pjanica 8-)

NIsam rekao da branjenje=igra sa jednim napadacem.Mislio sam da se ne treba ni braniti ni igrati sa jednim napadacem.Iako ta igra sa jedinim napadacem dosta zavisi i od ostalih igraca i njihove isturenosti ili povucenosti.Donekle se i slazem s tobom ali po meni bi trebali u ocitu ofanzivu na pocetku pa poslije zamijeniti Ibisevica recimo za bilo koga,a ne obrnuto.To je sve od stava do stava,najvaznije je sta selektor misli :)
Nad tobom sunce najljepše sja

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 20:19

delpiero20 je napisao/la:
Neko neki dan govori igrati cemo na onom sa atletskom, a ja se sturio...kad ti sad kazes od Olympiacosa stadion...tu te bukvalno moze pljunut navijac :lol:

Ima da gori...jbg
Ma ja sam to jučer napisao i sliku objavio povodeći se za Reprezentacija . ba, oni su stavili sa strane bili da igramo na Spiros Louis stadionu u Atini, al evo, ipak je došlo do promijene, o kojoj sam vas obavijestio :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 13 sep 2012, 21:15

slika
:? :oops:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 sep 2012, 21:16

pinoglavi je napisao/la:Evo prijavih se i ja jer ne mogu vise da trpim ovu ocitu fudbalsku ignoranciju u ovoj temi.
Kakvo branjenje u grckoj,kakva igra sa jednim napadacem sta vam je? U grcku da se takticki nadmudrujemo sa njima? Odakle ste vi pali? Pa ljudi jedu one koji se takticki sa njima nadmudruju.Usavrsili su svoju defanzivnu igru gotovo do perfekcije,a vi bi da se i mi sa onakvom odbranom koja protiv lihtenstajna go prima (istina zbog okolnosti uredu je sto smo primili go,ali ipak je to lihtenstajn) branimo i cekamo kontru.U grcku sa 2 napadaca i napadat od prve minute da se izgube ljudi.Pape kornere treba razradit da se tacno zna ko ce koga cuvat i nadat se da nece bit samo posmatraci u kornerima kao sto se desilo protiv velike Latvije.
Druga stvar vidim da ima velikih fudbalskih znalaca koji bi isprobavali nove igrace u jednoj od najvaznijih utakmica kvalifikacija,a ima i onih koji su uspjeli sastavit tim bez Pjanica.Pa prije bi prihvatio da mladji Zec,koji nastupa nije upisao, igra umjesto zdravog Dzeke,nego tim bez Pjanica.A neki su i stavljali Vrsajevica na lijevu stranu,momku svaka cast ali lijevom ni ustopat ne zna.Ne bih o tacnom sastavu to najbolje zna nas selektor,ali sa 2 napadaca moramo igrati.
Po mojoj procjeni mi nemamo sta izgubiti u Grckoj.U slucaju pobjede i ovjere ta 3 boda i kod kuce protiv Litvanije trebamo stvarno biti talenti da prospemo prednost(Grcka 4 dana poslije nas igra protiv Slovacke u Bratislavi a tu ocekujem zvjersku borbu Slovaka bar za remi)u slucaju nerijesenog rezultata ogromne sanse bi imali za prvo mjesto,a poraz nije ni blizu katastrofe zato jer ima revans u Zenici a i Grcka je u prethodnim kvalifikacijama znala dosta zicer utakmica remizirati tako da bi ih mogli brzo sustici(cak mozda i poslije 4. kola) ;)
Pozdrav :)
Evo ja licno bih samo da ti kazem da se slazem sa tobom!! :lol: Mene ako se pita napad nam je najbolja odbrana. Jos imajuci u vidu kakva nam je klimava odbrana!! :D A ubojit napad. Dzeku i Vedu ne razdvajati. Neka ih zajedno. Vedo ce u najmanju ruku,ako nista drugo, bar odvlaciti dva igraca na sebe i na taj nacin pomoci Dzeki. Mislim da ne bi trebali ni zabiti gol bas previse rano jer bi onda Grci krenuli zesce napadati. Nego tamo negdje oko 30 minute idealno. Kad bi uspjeli odrzati tih 1-0 negdje do 60-65, ili jos bolje zabiti jos jedan do tad, onda laganice izvesti jednog od napadaca i uvesti Medu ili koga vec da ppjaca odbranu. Samo trebamo nametnuti svoju igru kako smo navikli i igrati. Jer ako se pokusamo nadmudrivati sa njima u njihovoj igri nece nas nigdje biti!! Eto toliko od mene! 8-)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 sep 2012, 23:06

Vidim vodi se ona prica o legendarnim, zeznutim Grcima i u istom mahu se spominje pobjednicki mentalitet. No pobjednicki mentalitet se ne sastoji od toga da covjek sebi ispira mozak, brinuci se o tome kako bi protivnik mogao doci do pobjede i sta sve krivo moze da se desi, jer su to kao misteriozni i strasni Grci od kojih citava fudbalska Europa drhti.

Ustvari je to nesto veoma jednostavno, umjesto straha od odgovornosti i pritiska, radujes se iz dubine srca tom izazovu, tako da nemozes docekati da istrcis na polje i pokazes sve sto mozes, bukvalno zelis da rastavis i unistis protivnika, pri prvom koraku na teren odlucno znas da si dosao samo po pobjedu, da je to nesto sto je odluceno, sto je tvoje, nesto na sta protivnik nema pravo, jer mu neces dozvoliti. Iz toga vuces samopouzdanje koje ne poznaje kiks, nego ti daje leprsavost i slobodu kreativnost, nepredvidljivost. Glad prema tom uspjehu je tako jaka da ces se boriti 90+ minuta i neces dati protivniku da dodje sebi.

Kakvo taktiziranje i prilagodjavanje. Otici i igrati kako nama lezi, a oni nek se pred svojom publikom brinu kada ce lopta od silnih prilika zavrsiti u njihovoj mrezi. Sjetite se ludih Turaka, kako su se svi bojali tog protivnika.

Strahovali od gola u zadnjim minutama...i zato su ih i primali. Samo je jedna repka na tom Euru bila sigurnija u sebe, da uvali Turcima gol u zadnjoj minuti, ta ista repka je izumila pobjednicki mentalitet. Ta ista repka, to jest njen podmladak je popio 4 gola od nase U21, nekoliko dana poslije potopa Grcke, koja je brutalno bila unistena za 15 minuta. To je formula za nasu pobijedu u Grckoj.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 23:12

Principatus je napisao/la:Vidim vodi se ona prica o legendarnim, zeznutim Grcima i u istom mahu se spominje pobjednicki mentalitet. No pobjednicki mentalitet se ne sastoji od toga da covjek sebi ispira mozak, brinuci se o tome kako bi protivnik mogao doci do pobjede i sta sve krivo moze da se desi, jer su to kao misteriozni i strasni Grci od kojih citava fudbalska Europa drhti.

Ustvari je to nesto veoma jednostavno, umjesto straha od odgovornosti i pritiska, radujes se iz dubine srca tom izazovu, tako da nemozes docekati da istrcis na polje i pokazes sve sto mozes, bukvalno zelis da rastavis i unistis protivnika, pri prvom koraku na teren odlucno znas da si dosao samo po pobjedu, da je to nesto sto je odluceno, sto je tvoje, nesto na sta protivnik nema pravo, jer mu neces dozvoliti. Iz toga vuces samopouzdanje koje ne poznaje kiks, nego ti daje leprsavost i slobodu kreativnost, nepredvidljivost. Glad prema tom uspjehu je tako jaka da ces se boriti 90+ minuta i neces dati protivniku da dodje sebi.

Kakvo taktiziranje i prilagodjavanje. Otici i igrati kako nama lezi, a oni nek se pred svojom publikom brinu kada ce lopta od silnih prilika zavrsiti u njihovoj mrezi. Sjetite se ludih Turaka, kako su se svi bojali tog protivnika.

Strahovali od gola u zadnjim minutama...i zato su ih i primali. Samo je jedna repka na tom Euru bila sigurnija u sebe, da uvali Turcima gol u zadnjoj minuti, ta ista repka je izumila pobjednicki mentalitet. Ta ista repka, to jest njen podmladak je popio 4 gola od nase U21, nekoliko dana poslije potopa Grcke, koja je brutalno bila unistena za 15 minuta. To je formula za nasu pobijedu u Grckoj.
x

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 sep 2012, 23:14

Naši su se igrači u Portugalu,u atmosferi gdje igraju pred punim tribinama protivničkih navijača koji zvižde na svaki njihov dodir sa loptom da prostite,usrali ko grlice.
A u Grčkoj će atmosfera biti još puno više neprijateljska prema njima,to me brine.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 sep 2012, 23:26

ZZtop10 je napisao/la:slika
:? :oops:
Pusti pizdarije tabloida.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 sep 2012, 23:29

Tabloid, upravo tako.
Joj kada se sjetim kada nije prije neta bilo, mislim, ono, nije se koristio, redovno bih uzimao te novine, izlazile utorkom i petkom, i ono se čovjek zamisli kada čita, rekao bi, za 5 godina ćemo osvojiti Evropu koliko talenata imamo :lol:

nanek

Post Postao/la nanek » 13 sep 2012, 23:43

Hmm dobra punuda za Grcku moglo bi se i otici :)

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 13 sep 2012, 23:47

zizu1991 je napisao/la:Tabloid, upravo tako.
Joj kada se sjetim kada nije prije neta bilo, mislim, ono, nije se koristio, redovno bih uzimao te novine, izlazile utorkom i petkom, i ono se čovjek zamisli kada čita, rekao bi, za 5 godina ćemo osvojiti Evropu koliko talenata imamo :lol:
bash takoo a ja josh stalno slao postom kao glasao za navijace ono bili ciji su navijaci najboljii a tad bili velezovi , celikovi , gradine , travnika bugojna hahah visokog haha ma loodilo majku im :lol: :lol: :lol:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 14 sep 2012, 00:46

@kristian , nešto me stid umjesto tebe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Vođa zna.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 sep 2012, 01:00

Nadam se da ce na spisku za ove utakmice bit Visca, Stevanovic, Zec, Alispahic, Cocalic i Zukanovic u odnosu na prosli spisak. I onaj Hadzic slavni ako sredi papire. Isto tako bi volio da izlete Svraka, Vrsajevic i Vrancic. Nema ni Avduka sta trazit, ali mogao bi i ja bit treci golman, nema nikakvog znacaja.

Ali realno, jedino su mozda Svraka i Vrancic u opasnosti, a poziv ce sigurno dobit Stevanovic, dok bi mogli i Visca, Alispahic i Zec. Coca i Zukanovic nikad, iako zasluzuju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 14 sep 2012, 01:19

realan_coek je napisao/la:Ne razumijem stvarno sto gurate pjanića van i ubacujete trkače pa nemože grčku nadrčat ni rep sastavljena od atletičara, sto neznači da su najjača rep. svijeta. Sta vam je sto moramo igrat po njihovim "pravilima" kad smo tehnički 3 puta jači treba spustit loptu i pustit ih da trče i molit boga da dzeko i vedo nece gadjat tribine. U svakom slučaju imam povjerenje u SAFETA sta god da odluči to je najbolja varijanta jer nemozemo mi sa foruma znati stanje u repki bolje od njega.
Nuto jest coek realan aferim momcino

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 14 sep 2012, 02:18

Cuj nemamo sta izgubiti u Atini?

Normalno da imamo.. Ako izgubimo tamo onda moramo pobjediti u Zenici sa vecom razlikom kako bi bili prvi.. Stvarno me nervira ovo ako izgubimo nema veze..

Tamo igrati 4-5-1 i mozemo ih ubiti kao one proklete francuze u Parizu. Ovo je daleko najvaznija utakmica u kvalifikacijama i ako pobjedimo, mozemo reci da smo vec jednom nogom u Brazilu.

Inace ne mislim da navijaci mogu donijeti prevagu na utakmicama, ali ovdje bi podrska 5-10 hiljada nasih jako pomogla. Jedini razlog je sto je tamo paklena atmosfera, i to bi do nekle napravilo ravnotezu.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 sep 2012, 04:42

Ma treba otici u Atinu u velikom stilu,reci tamo na konferenciji za stampu,ljudi nemojte se ljutiti mi smo dosli ovdje po sva 3 boda i tako ce mo i igrati a vi radite sta god hocete,i smijite se koliko god hocete.Jos plus toga imamo i motiv vise da vam se revansiramo za onaj poraz u zenici od 0:4.Fino izaci na teren,nek oni zvizde koliko god hoce,igrati nasu ofanzivnu igru ko i uvijek(napad je najbolja odbrana) ulivat im po gol u svakom poluvremenu i cao, dovidjenja,vidimo se u zenici ,malo prije naseg odlaska u brazil,ha ja.Kaze Vedo,icemo u grcku da se nadigravamo(jeblo vas nadigravanje),nego recite ovako,idemo u Grcku po pobjedu pa sta bude.Cim on kaze icemo se nadigravati od toga nista nema ;) .Treba ih u startu odmah prepasti,pa nek se oni misle koliko hoce :D
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 sep 2012, 07:48

Zizu1991, posto si aktivan :mrgreen: , mogao si postaviti ovdje igrace Grcke i u kojim klubovima igraju, da vidimo s cime raspolazu. :D
A moze i neko drugi, nebitno.

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 14 sep 2012, 08:29

Ovako bi moja ekipa izgledala protiv Grcke

------------- Begovic
Mujdza - Vranjes - Spahic - Salihovic
------------ Zahirovic
-Stevanovic -- Pjanic ------ Lulic
-------- Dzeko ----- Ibisevic

Protiv male ekipe sa Pjanicom i Misketom, a protiv velikih sa Pjanicom.

Neznam kako bi igrali Cocalic, Besic, Hadzic, Kolasinac, i ostali u poziciju gdje igra Zahirovic.. mozda su bolji :?: Ne kazem da nam nije Zahirovic dobar ali imamo dosta igraca u tu poziciju..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 sep 2012, 08:30

mak_033 je napisao/la:Cuj nemamo sta izgubiti u Atini?

Normalno da imamo.. Ako izgubimo tamo onda moramo pobjediti u Zenici sa vecom razlikom kako bi bili prvi.. Stvarno me nervira ovo ako izgubimo nema veze..
stvarno ce biti tesko pobijediti sa vecom razlikom od 1-0 ili 2-1.Jos uvijek stojim pri izjavi da nemamo sta izgubiti tamo,osim naravno ogromne sanse da se priblizimo Brazilu.
Nad tobom sunce najljepše sja

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.