Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 20 apr 2012, 17:32

amere dobro ti je viđenje što se situacije u Borussiji tiče, i dobro si upućen ;) . Ja imam informaciju da je odšteta Santane 3,5 miliona ali nek nam to netko od BvB.ovaca potvrdi ako ima tačne informacije...

Znam ja da te pare koje dobijemo nemogu komplet ići samo za transfere, treba pokriti i plaće igrača i ostale troškove. Ali što se tiče rate za stadion mislim da je kod Borussie drugačija situacija. Grad je u potpunosti izgradio stadion i on snosi troškove a sva zarada od prodaje dresova, šalova i ostalih artikala ide direktno u gradski budžet. Ali opet, nisam 100% siguran da je baš tako ali to je ono što sam uspio skontati iz nekih informacija i članaka...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 apr 2012, 17:51

@ Pale

evo sada sam bas gledao situaciju oko stadiona i vlasnik istog je klub, koji ce po primjeru ostalih klubova godisnje vracati Bankama odredjen iznos koji je dogovoren prije gradnje stadiona.

Npr. HSV placa godisnju ratu od 17 miliona eura, i bit ce prvi klub koji ce otplatiti svoj stadion 2015.godine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 apr 2012, 18:01

super, hvala na infu ;)
Agieren statt reagieren

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 apr 2012, 13:09

sad je i Xhaka potvrio da se dogovorio sa gladbachom, sad se još moraju i kluovi dogovoriti. Gladbach navodno nudio 6,5 dok ovi traže cekija...Bumo vidli. Sam da nečekaju previše pa da im neko uleti...

Sam mi nije jasTno zaš su posuidili Petersena i još traže Derdiyoka....Morti je ova posudba iz Bayernove perspektive bila loši potez. Igrat će on više nego u Bayernu, no morti smo ga trebali dati u truliji klub di bi igrao puno više!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 apr 2012, 13:15

ma kakav Petersen, otkud ti to ? to su samo glasine bile, zasada nema ništa od toga a i čisto sumnjam da će i biti.

Također sumnjam da će se i Helmes dovoditi, mogli smo ga u januaru dovesti kad je bio puno jeftiniji nego sad pa nismo, tako da nevjerujem niti da ćemo ga sada dovoditi

edit: sad vidim da si ispravio post i napisao Derdiyok, e to je već druga priča :)
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 21 apr 2012, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 apr 2012, 13:15

Pale_Companion je napisao/la:ma kakav Petersen, otkud ti to ? to su samo glasine bile, zasada nema ništa od toga a i čisto sumnjam da će i biti.

Također sumnjam da će se i Helmes dovoditi, mogli smo ga u januaru dovesti kad je bio puno jeftiniji nego sad pa nismo, tako da nevjerujem niti da ćemo ga sada dovoditi
Za Petersena sam ja mislio da je gotovo.

A kaj se tiće Helmesa, to sam krivo napisao, mislio sam na Derdiyoka!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 apr 2012, 13:32

Što se Xhake tiče Eberl ide u nedjelju u Basel da se konačno dogovore oko odštete.. Basel traži 10 mil, mi smo ponudili 6,5. Vjerovatno budu iscrpni pregovori ali nadam se da će Eberl iskoristiti svoje pregovaračke sposobnosti i uspijeti isposlovati neku razumnu cijenu po nas. Očekujem da ovaj transfer bude ozvaničen u ponedjeljak ujutro.
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 apr 2012, 17:33

Niste imali sreće @Pale, jer Bayern je pobijedio pa ćemo mi morat' ić' na pobjedu danas. ;)

Bit' će zato bolja utakmica jer da je bilo drugačije u Bremenu sumnjam da bi mi bili 100 % skoncentrisani na meč s vama. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 apr 2012, 17:34

nema veze, yebiga dadoše gol na kraju.... nadam se dobroj tekmi...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 apr 2012, 00:08

ovo je danas bio naš prvi poraz od dva gola razlike otkada nas Favre vodi
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 apr 2012, 00:18

Pale_Companion je napisao/la:ovo je danas bio naš prvi poraz od dva gola razlike otkada nas Favre vodi
Nije sramota izgubit' 2 razlike od prvaka! :D

Dobra/solidna utakmica danas. Imali ste neke šanse. Onaj pomoćni sudija se na momente gubio. Svirao vam 2 offsidea koja nisu postojala ili su bila u najmanju ruku sumnjiva, a isto tako i nama 1 offiside u 2.pol.
Al' ne treba mu zamjerit' jer stvarno su bile milimetarske situacije/odluke.

Kao da ste se i prije utakmice već pomirili s tim 4-tim mjestom :? .

Cijelim srcem vam želim plasman u grupnu fazu LP! ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 apr 2012, 00:36

hvala na lijepim željama ;)

nismo se mi predali nego je stvarno bilo teško parirati bvb-u, visok tempo su držali tokom čitavog susreta i dobro su udvajali i zatvarali prostor...

bilo je par sumnjivih odluka, lično mislim da onda na početku tekme kada je reus izašao 1 na 1 pred golmana nije bilo zaleđe, e da nam je to sudija pustio bilo bi vjerovatno 0:1 i potpuno druga priča... također onaj poništeni pogodak hankea mi je sumnjiv pravo...

no bez obzira na sve bvb je zasluženo slavio i još jednom čestitke prvacima...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 apr 2012, 17:03

ode Dante u Bayern na ljeto. Službeno je. drago mi je da se i ova trakavica oko njegovog transfera završila.. Dante hvala ti na svemu što si dao ovome klubu i želim ti svu sreću u budućnosti... Proveo je ovdje tri i pol godine nakon prelaska iz Standarda, odigrao negdje oko 100-tinjak utakmica i dao 8 golova...

Protiv Augsburga svi su na raspolaganju osim Stranzla koji će propustiti tekmu zbog suspenzije(žuti kartoni). Jantsckhe se vraća na desnog beka a Neustdater će na 6-icu... Augsburg je jedna zaista neugodna ekipa, dižu svoju igru i formu iz kola u kolo. Bit će to jedna teška utakmica, njima su potrebni bodovi za opstanak a nama za LP. Nadam se i očekujem pobjedu, ali biti će iznimno teško...

Ovo je i ujedno posljednja utkamica ove sezone na Borussia Parku i ujedno posljednja utakmica odnosno oproštaj Reusa, Dantea i Neustadtera pred navijačima Borussie. Očekujem da će biti vrlo emotivan rastanak
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2012, 18:09

Ocekujem da ce se ova odsteta od 4,7 miliona Eura odmah proslijediti ka prvaku za usluge Santane koji bi vise nego kvalitetno nadomjestio odlazak Dante-a. Jos ostaje da se vidi kako ce se zavrsiti sapunica oko Xhaka-e.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 apr 2012, 18:11

Neustadter je ispao kreten sho prelazi u schalke ja nevidim gdje on to moze igrat na zadnjem veznom pored moritza hogera .

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 apr 2012, 19:56

@amerosm
i ja očekujem santanu umjesto dantea, felipe je i više nego dobra zamjena za dantea... santana je po meni možda uz van buytena najbolji stoper lige što se tiče igre glavom, jedino u čemu je santana lošiji od dantea je pas igra odnosno otvaranje igre, no dobro za to bi trebao xhaka da posluži za kojeg se iskreno nadam da že ubrzo postati naš igrač.. no bude li i basel dalje tražio 10 mil (neki portali navode i cifru od 12,5 mil eura) mislim da onda nema ništa od transfera jer stvarno šta je previše je previše, pogotovo kad je riječ o 19-godišnjaku...

@gruezi

moram ti priznat da mi je drago što nas Roman napušta, jer se sada otvara pozicija za nekog boljeg DM-a. Neustadter nije loš igrač, dapače dobar je, jak je u duelima i odličan je trkač, ali brate što se tiče pasova tu je loš, da ne govorim da slučajno upiše neku asistenciju ili da neki ključni pas...
slažem se da neće moći odmah da uleti u prvih ''XI'', ali s vremenom smatram da hoće jer je on tip igrača što vama upravo i treba.. treba neko u vašoj ekipi da obavlja i ''prljavi posao'' da trči za ostale i osvaje lopte ne sredini... fantazista kod vas je ionako previše...
Agieren statt reagieren

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 26 apr 2012, 20:53

Pozdrav,vidim ima ovdje zdrave rasparve :D Kad se samo sjetim gdje ste prosle godine u ovo vrijeme bili :o vec ste bili odpisani i spremni za deportaciju u 2 ligi,a gle vas sad,borite se za L.P sto cete realno i izboriti,to 4 mjesto i kvalifikacije koje cete uz malo srece i proci nadam se.Imate 6 bodova vise od Svaba i bolju gol razliku od njih,tesko vas mogu skiniti sa 4 pozicije.Drago mi je sto klub napokon gleda u zadravu buducnost i razvoj ovog nekad renomiranog Njemackog i Europskog kluba.Ne mozete zadrzati najbolje igrace ali zato mozete dovesti odgovarajuce zamjene sto je jedan od uvjeta za normalan i zdrav rad kluba i put ka napredku.Nadam se da cete na ljeto zadrzati golmana Der Stegen-a po meni jedan od najbolji mladi golmana u Europi.Sigurno za sezonu dvije cete za njega klapnuti veliki novac...Puno srece do kraja i naravno u kvalifikacijama za L.P al o tome cemo u julu.. :D

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 apr 2012, 23:08

Boze sacuvaj brezobrazluka pa jbt svicarska liga je slabija od cvajte po kojem osnovu oni traze 8 miliona a o 12 da I ne govorima. Pa jbt toliko nekosta ni trasch ni salihovic ni granero ni sahin a sve dokazani igraci . Oni za ovog balavca traze 12 miliona na osnovu jedne dobre tekme na old traffordu. Boze sacuvaj .pa rudy iz hoffe je za klasu bolji od njeg a duplo jeftiniji.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 27 apr 2012, 00:28

@rekordmeister

fala na željama i dobroj analizi ;) , slobodno se uključi ponekad...

@gruezi

e baš to, 12 mil je stvarno smiješno, da ne kažem bezobrazno... da se razumijemo mali je veliki potencijal, za svojih 19 godina ima i finih ostvarenja iza sebe. Osvojio je Svjetsko Prvenstvo sa Švicom za mlade, titula švicarske lige, nosioc igre veznog reda Basela sa kojim je napravio podvig plasiravši se u 1/8 finala (izbacviši pritom Man Utd)... No kao što si i rekao bolji i dokazaniji igrači od njega su se prodavali za manju cifru... MIslim da je 8 mil Borussijin ''schmerzgrenze'' plus dodatne premije...

Problem je(ovo je i Eberl izjavio) što ekipe dobro znaju da trenutno imamo solidan bankovni saldo. Znaju da smo okrenuli dosta love sa prodajom Reusa, Dante + ostale premije u ovoj sezoni te sad vodstva tih klubova žele da nam ''izmuzu'' što je više moguće love.. Yebiga, danas se u svijetu fudbala tako vrti kolo... No vjerujem u Eberla i u njegove sposobnosti i da će na kraju situacija oko Xhake se dobro rasplesti i po jednu i po drugu stranu... Problem je što je Xhaka želja br.1 Favrea, te je na Eberla pala i dužnost da ovaj transfer i završi..
Dobra stvar u svemu ovome je što je već sve dogovoreno sa Xhakom i njegovim agentom i Xhaka se i javno oglasio da je sve dogovorio sa Borussiom i da ima veliku želju da igra za nas...

Danas je navodno Favre izjavio za **** da nema namjeru dovoditi Santanu, te da za tu poziciju namjerava dovesti nekog kvalitetnijeg stopera. :? Šta sad to treba da znači kad je prije par dana Rainer Bonhof u Doppelpasu potvrdio da imamo inters za Santanu, i to pred Zorcom na kome se dalo vidjeti da je taj interes odavno poznat upravi Dortmunda..Vidjet ćemo šta će da se desi...

Navodno, 1.maja kad je i godišnja skupština Borussije, trebalo bi da bude/u predstavljeno jedno ili više pojačanja za narednu sezonu...
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 apr 2012, 16:15

gruezi je napisao/la:Boze sacuvaj brezobrazluka pa jbt svicarska liga je slabija od cvajte po kojem osnovu oni traze 8 miliona a o 12 da I ne govorima. Pa jbt toliko nekosta ni trasch ni salihovic ni granero ni sahin a sve dokazani igraci . Oni za ovog balavca traze 12 miliona na osnovu jedne dobre tekme na old traffordu. Boze sacuvaj .pa rudy iz hoffe je za klasu bolji od njeg a duplo jeftiniji.

A sto bi bio bezobrazluk? Ovi iz Gladbaha hoce Xhaku, Bazel im ga spreman prodati i to je to. Niko nije kriv Gladbahu sto Bazel nece da daje igrace za kikiriki.

Bas je bezobrazno traziti tolike pare za lika koji je: veliki potencijal, za svojih 19 godina ima i finih ostvarenja iza sebe. Osvojio je Svjetsko Prvenstvo sa Švicom za mlade, titula švicarske lige, nosioc igre veznog reda Basela sa kojim je napravio podvig plasiravši se u 1/8 finala (izbacviši pritom Man Utd)

Ako vec hoce ove tvoje dokazane igrace - neka ih kupe. Jos ce im i para ostati. Posebno Rudyja, koji je duplo jeftiniji, a za klasu bolji.

Ah taj bezobrazni Bazel...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.