Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Fanfara
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la Fanfara » 17 nov 2011, 01:03

Od ovih što ostavljaju Papeta samo su gori ovi što prizivaju Jagodića,Amara i slične .. Pa ljudi šta vam je,da Amar Osim dođe i 'naređuje' Spahiću,Džeki .. ? Nek se on drži Zebe,Adilovića ..

Je li Pape znalac ? Nije.
Kakva mu je trenerska karijera? Nikakva.
Je li manipulator i motivator? Nije.
Je li autoritet ? Nije.
Nije ni temperamentan niti emotivan.Pa življi je nišan od njega!
Gdje je bio na tekmi za dobrobit BH fudbala? U Francuskoj.
Gdje je bio svih ovih godina,u ratu i poslije rata?
Zašto sinoć nije rekao volio bih ostati ili idem,nemam ovdje više šta tražiti.Nego,ne znam.Veli neka ipak alternative.Ako bude šta primamljivo odlazim,ha ja!
Preuzeo je reprezentaciju koja je konačno u tim kvalifikacijama postala respektabilna od Ćire i šta je napravio? Ništa.Nije dobio nijednu bitnu utakmicu.Kikso u Rumuniji i Albaniji.Jedva savladao 8 Bjelorusa na Bilinom.Jedina dobra stvar su tekme u Bjelorusiji i Francuskoj.Ćiro je od nas ovo napravio(odmah da znate ne volim ni tog ustašu,ali treba biti realan),a Sušić je dobio igrače poput Mujdže,Lulića,Medunjanina,Begovića i na kraju Papca.Pa i Pjanić nije igrao kod Ćire,jer je još bio nezreo.Znate li koja su to pojačanja gledajući individualno te momke.Zašto je forsirao cijelo vrijeme neke svoje igrače? Zašto Zahirović,a ne Subašić recimo?Zašto Zec,po kojem osnovu?Zašto Bešić? Zašto Muslimović(cijenim ga i previše,ALI..)? Mediji su mu maltene dovodili igrače kada je trebalo.Zašto je sinoć stojao kao direk uz onaj direk od klupe za rezervne igrače? Gdje su emocije,gdje su sugestije igračima,dreka,galama,gestikulacije rukama,nogama,glavom,nosom,gdje su stvari koje svaki trener radi za vrijeme jedne utakmice?Gdje je slavlje kod gola,gdje je tuga na licu kod primljenih,gdje je pritisak na sudiju(to mora raditi Lulić,pa vidjeli ste šta bi),gdje je osmijeh na licu,ljutnja,odraz nekog raspoloženja? Uvalio i starog Osima u sve ovo,izgubljen cijelo vrijeme.Ne zna šta radi.Umjesto da je rasteretio sve,pa kao mudonja sav pritisak javnosti,medija,navijača,protivničkih,naših,policije,redara,dobavljača lopti(SpecialOne je stručnjak za to) on se povukao u 10 plan i sletio danas u Sarajevo i kaže 'ma žao mi je al' šta ćeš život ide dalje'.Ma ide Pape,al' ide i Portugal dalje.A mi ? Mi smo opet moralni pobjednici ! Po ko zna koji put.Jedino što je dobro od svega sinoć je to što smo krenuli sa 6 stopera u liniji(Spahić,Jahić,Zahirović,Papac,Medunjanin i Rahimić) hahahahaha dobro je što postaje smiješno,bar ću se oraspložit nakon što sam od sinoć shrvan bolom :D PAPE LEGENDO ODLAZI !

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 01:04

mighty_reds je napisao/la:Moram priznati da na početku sam bio dosta skeptičan za Sušića (svi smo) ali čovjek mora ostati.Ključ uspjeha u ekipi lako može biti i zadato povjerenje od strane saveza i(li) navijača.Ko što neko reče Bilić je najbolji primjer kada je čovjeku data šansa da ispravi greške i on je to učinio.U grupi koja nam slijedi Slovačka Latvija i Litvanija su manje više na nivou Bjelorusije koje smo sa lakoćom dobili tako da razloge ne treba tražiti u nekoj taktici.Puno vrijedi kada selektor ostane dva ciklusa jer tim automatski dolazi uigran i ne mora se adaptirati na rad novog selektora.

I da, smatram da čovjek nije podbacio ove kvalifikacije.Ispadanje u baražu ne smatram neuspjehom jer smo naletjeli da bolju momčad.Ne trebamo se smatrati sada toliko velikim i čovjeku ne ponuditi ugovor iz razloga što nije uspio proći Portugal a čitave kvalifikacije je odradio savršeno. ;)
Kad si zadnji put gledao Slovacku, to je jedna odlicna ekipa moglo bi se reci da je u rangu sa nasom a pored toga ima odlicnog selektora sto mi u ovom momentu nemamo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 nov 2011, 01:08

Susic sto prije treba sjesti sa FSBiH i saopstiti zeli li nastaviti sljedeci ciklus kvalifikacija. Mi nemam vremena za gubljenje i odluka najkasnije mora biti donesena do pocetka decembra.
Treba se konsultovati sa kojim zahtjevima treba ici u Bratislavu - za mene je glupo da on ide ukoliko ne ostane na klupi - dalje treba ugovoriti sto vise prijateljskih utakmica, treba selektirati nove igrace i iste testirati u tim utakmicama, treba vec sada poceti praviti analizu protivnika u kvalifikacijama za SP itd itd.
Dakle nesmijemo vise nista prepustiti slucaju i odluke moraju biti donesene u sto kracem roku i nadam se da ce Susic pravilno odluciti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

nihco

Post Postao/la nihco » 17 nov 2011, 01:09

Kuko je napisao/la: ja ne pljujem po papetu, samo smatram da je los trener, trener koji nije u stanju izvuci maksimum iz ekipe koju vodi.
a sta je po tebi maximum prethodnih kvalifikacija ukljucujuci i baraz?[/quote]
pa maksimum je izraditi ekipu koja ce imati koncept, nece igrati stihijski, nece previse oscilirati, nece dozvoliti da bude u toku jednog ciklusa tri puta potucena do nogu.......rezultat koji smo postigli nije prava slika igre koju smo pokazali.
Sent from my Commodore 64

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 17 nov 2011, 01:09

vendeta87 je napisao/la:
mighty_reds je napisao/la:Moram priznati da na početku sam bio dosta skeptičan za Sušića (svi smo) ali čovjek mora ostati.Ključ uspjeha u ekipi lako može biti i zadato povjerenje od strane saveza i(li) navijača.Ko što neko reče Bilić je najbolji primjer kada je čovjeku data šansa da ispravi greške i on je to učinio.U grupi koja nam slijedi Slovačka Latvija i Litvanija su manje više na nivou Bjelorusije koje smo sa lakoćom dobili tako da razloge ne treba tražiti u nekoj taktici.Puno vrijedi kada selektor ostane dva ciklusa jer tim automatski dolazi uigran i ne mora se adaptirati na rad novog selektora.

I da, smatram da čovjek nije podbacio ove kvalifikacije.Ispadanje u baražu ne smatram neuspjehom jer smo naletjeli da bolju momčad.Ne trebamo se smatrati sada toliko velikim i čovjeku ne ponuditi ugovor iz razloga što nije uspio proći Portugal a čitave kvalifikacije je odradio savršeno. ;)
Kad si zadnji put gledao Slovacku, to je jedna odlicna ekipa moglo bi se reci da je u rangu sa nasom a pored toga ima odlicnog selektora sto mi u ovom momentu nemamo.
moram priznati da ih nisam gledao od duela sa nama (ako se ne varam 3-2 za nas bilo) ali u ovim kvalifikacijama su bili užasni čak je Armenija ispred njih završila pa se vodim samo tom logikom.
Slažem se za selektora, Vladimir Weiss je odličan.
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 01:12

mighty_reds je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:

moram priznati da ih nisam gledao od duela sa nama (ako se ne varam 3-2 za nas bilo) ali u ovim kvalifikacijama su bili užasni čak je Armenija ispred njih završila pa se vodim samo tom logikom.
Slažem se za selektora, Vladimir Weiss je odličan.
Samo pogledaj igracki kadar s kojim raspolaze, pa covjece kod njih je Skrtel u obrani bolji od sve i jednog naseg odbranbenog a da ne govorim o Hamsiku, on je za Pjanica i Misimovica vanzemaljac.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 01:12

vendeta87 je napisao/la:

Veze ti nemas.Slovacka je vec jednom dobila po guzici i to kod kuce od nas.Sta mislis ko je tada BIH repku vodio.Sigurno taj Slovacki odlicni selektor.Da nebude pametovanja kako je to bilo samo prijateljski,mozemo napomenuti da je Talijanski selektor bio nogiran dva dana nakon poraza od BIH.Znaci svaki mec je na svoju ruku bitan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 nov 2011, 01:15

Ni jednom dosad kao ni jucer nismo prosli na prvenstvo pa ne vidim sta se digla tolka frka. Pape nije odveo ekipu ali ima mnogo zasluga.Dosta posla je uradio.Otkrio neke mlade igrace, uveo neki rad i red, profesionalizam u ekipu.Uci na svojim greskama.Ne dize euforiju, ne psuje po TV-u.Osvojio je najvise bodova u svim kvalifikacijama itd...
Ako ne prodje na Svjetsko 2014 tad mu treba dati otkaz, slazem se.Grupa nam je sasvim dobra i sve osim prolaska je lose :) i neuspjeh.
On je iz ovih kvalifikacija izvukao maximum.Isto pitanje kao prethodnik.Sta je po vama bio maximum ovih kval. ukljucujuci i baraz ?
Prvo mjesto u grupi? Prolazak pored ovakvog Portugala u barazu?(ne opravdavam losu igru u pojedinim momentima tokom kval. ali da smo imali 100% svoju noc i puno srece tesko da bi prosli sinoc)
Ako mislite tako, nerealni ste i glupi ko noc.

@Fanfara, pape ima autoritet, sigurno isti ako ne i veci nego vas miljenik Ciro.
Motivator jest sigurno, dok manipulator i ne treba biti.Nije sve u zivosti jarane.Cuj mora bit zivahan da bi bio trener, nidje veze.
I jos bitnije, Pape je najveca legenda Bosanskog fudbala.Niko ga nikad nece stici, vjerovatno ni Dzeko.
Trenutno je malo onih koji bi bolje obavljali posao od njega, ili onih koji bi prosli sinoc. Tih zapravo i nema.

@nicho
Izgovori su ti nula, cuj nije nam igra tolko dobra kolko je rezultat. Dabogda mi osvojili SP bez ikakve igre.Razmisljanje nula. :oops:
Ja svakako mislim da odavno nismo jace,disciplinovanije i ljepse igrali.Potuceni smo par puta ali smo isto tako par puta pokazali da znamo i to da znamo kao nikad prije igrati fudbal (Francuska) a isto tako smo pokazali da mozemo povezat dosta tekmi bez poraza i/ili primljenog gola.
Mislim svakom svacije.
PAPE OSTANI!!!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 01:16

harishp je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:

Veze ti nemas.Slovacka je vec jednom dobila po guzici i to kod kuce.Sta mislis ko je tada BIH repku vodio.Sigurno taj Slovacki odlicni selektor.Da nebude pametovanja kako je to bilo samo prijateljski,mozemo napomenuti da je Talijanski sektor bio nogiran dva dana nakon poraza od BIH.Znaci svaki mec je na svoju ruku bitan.
HAHAHAHAH dobila po guzici u prijateljskoj utakmici, pa ti stvarno nemas pojma o zivotu. Pa priatelljske utakmice pravi selektori kao sto je to selektor Slovake koriste za razne keperimente i tu rezultat ne igra ama bas nikakvu ulogu.

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 17 nov 2011, 01:16

Pape odlazi , pomozi BH fudbalskoj reprezentaciji !

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 17 nov 2011, 01:17

Osto ne osto, nikad mi nećemo otić nigdje.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 nov 2011, 01:18

i sta cemo ako Papetu komitet produzi mandat :?: :?: :?: :?: :?:

nastavicemo traziti da ode i prije zvanicnih utakmica, zaista vas ne shvatam...Evo nek sutra dodje AmarOsim ja cu ga podrzavati jer ipak izborniku treba podrska a ne konstantno vrijedjanje, omalovazavanje i sl...Dokle vise :roll: :roll:

nekad se stvarno zapitam i pomislim da su GLAVNI KRIVCI za neuspjeh navijaci tj. dezurni kriticari i pljuvaci selektora jos od prvog dana na selektorskoj poziciji, jer kako se snaci u takvoj atmosferi u kojoj te od prvog dana niko ama BAS NIKO NE PODRZAVA...

Zapitajte se malo, jer sam ubjedjen da je od prvog dana selektor imao podrsku da ne bi doslo do baraza, ne bi doslo do toga da moramo pobjediti francuze za 1 mj, vec bi igrali revijalnu utakmicu...

Evo ovaj prvi @vendetta bash kao i ovaj @famfamfan su selektora pljuvali od prvog dana, jel tako da ne grijesim :roll: valjda sto nije po njihovoj BOJI
15.10 - 15.06 ...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 nov 2011, 01:18

Fanfara je napisao/la:Pape odlazi , pomozi BH fudbalskoj reprezentaciji !
Druze djaba se mi raspravljamo ovdje sa ovim Papeljubcima, on je za njih sveta krava i gotovo. Al nadam se da ce otici valjda su ovi iz komiteta uvijdeli da covjek nema blage veze. Odoh na spavanje ranim sutra na posao.

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 17 nov 2011, 01:23

vendeta87 je napisao/la:
Fanfara je napisao/la:Pape odlazi , pomozi BH fudbalskoj reprezentaciji !
Druze djaba se mi raspravljamo ovdje sa ovim Papeljubcima, on je za njih sveta krava i gotovo. Al nadam se da ce otici valjda su ovi iz komiteta uvijdeli da covjek nema blage veze. Odoh na spavanje ranim sutra na posao.
.. vidiš da ih je 75 % za Papeta .. tako on 'vide' i ostale stvari vezane za ovu državu i zato ona i jeste tu gdje jeste.. fino spavaj jaro !

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 17 nov 2011, 01:24

Fanfara je napisao/la:Od ovih što ostavljaju Papeta samo su gori ovi što prizivaju Jagodića,Amara i slične .. Pa ljudi šta vam je,da Amar Osim dođe i 'naređuje' Spahiću,Džeki .. ? Nek se on drži Zebe,Adilovića ..

Je li autoritet ? Nije.
Zašto sinoć nije rekao volio bih ostati ili idem,nemam ovdje više šta tražiti.Nego,ne znam.Veli neka ipak alternative.Ako bude šta primamljivo odlazim,ha ja!
Preuzeo je reprezentaciju koja je konačno u tim kvalifikacijama postala respektabilna od Ćire i šta je napravio? Ništa.Nije dobio nijednu bitnu utakmicu.Kikso u Rumuniji i Albaniji.Jedva savladao 8 Bjelorusa na Bilinom.Jedina dobra stvar su tekme u Bjelorusiji i Francuskoj.Ćiro je od nas ovo napravio(odmah da znate ne volim ni tog ustašu,ali treba biti realan),a Sušić je dobio igrače poput Mujdže,Lulića,Medunjanina,Begovića i na kraju Papca.Pa i Pjanić nije igrao kod Ćire,jer je još bio nezreo.Znate li koja su to pojačanja gledajući individualno te momke.Zašto je forsirao cijelo vrijeme neke svoje igrače? Zašto Zahirović,a ne Subašić recimo?Zašto Zec,po kojem osnovu?Zašto Bešić? Zašto Muslimović(cijenim ga i previše,ALI..)? Mediji su mu maltene dovodili igrače kada je trebalo.Zašto je sinoć stojao kao direk uz onaj direk od klupe za rezervne igrače? Gdje su emocije,gdje su sugestije igračima,dreka,galama,gestikulacije rukama,nogama,glavom,nosom,gdje su stvari koje svaki trener radi za vrijeme jedne utakmice?Gdje je slavlje kod gola,gdje je tuga na licu kod primljenih,gdje je pritisak na sudiju(to mora raditi Lulić,pa vidjeli ste šta bi),gdje je osmijeh na licu,ljutnja,odraz nekog raspoloženja? Uvalio i starog Osima u sve ovo,izgubljen cijelo vrijeme.Ne zna šta radi.Umjesto da je rasteretio sve,pa kao mudonja sav pritisak javnosti,medija,navijača,protivničkih,naših,policije,redara,dobavljača lopti(SpecialOne je stručnjak za to) on se povukao u 10 plan i sletio danas u Sarajevo i kaže 'ma žao mi je al' šta ćeš život ide dalje'.Ma ide Pape,al' ide i Portugal dalje.A mi ? Mi smo opet moralni pobjednici ! Po ko zna koji put.Jedino što je dobro od svega sinoć je to što smo krenuli sa 6 stopera u liniji(Spahić,Jahić,Zahirović,Papac,Medunjanin i Rahimić) hahahahaha dobro je što postaje smiješno,bar ću se oraspložit nakon što sam od sinoć shrvan bolom :D PAPE LEGENDO ODLAZI !
Mora da nisi vidio suze u ocima poslije kradje u Francuskoj!?
Mora da nisi vidio sve one radosti kad mi dadnemo gol.
Mora da nisi vidio sinoc nemocnu facu, da je mogao mislim da bi se odmah presvukao i zabio 2 onako iz inata.

Ti bi da u Bosni posten covjek tjera i radi sta mu je volja, pa gdje ti zivis majka mu stara.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 17 nov 2011, 01:28

niko ovdje ne govori da smo morali proci portugal...sto hocemo da kazemo da smo sinoc osramoceni i pali bez casti ;)

vidim da se potencira to pitanje zar ste ocekivali da ce pape proci sa bih?

svi smo cekivali, mada smo znali da nije realno...

ne bih mu nista rekao da je zavrsilo 1:0, 2:1....ali bratee 6:2 halo :lol:

imali smo ove kvalifikacije bas dosta blackoutova :D

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 17 nov 2011, 01:29

nema sad vremena za mjenjane trenera. ali ovaj put da nam cilj bude 1 mjesto a ne baraz. :D sa grcima je tesko bitno je samo da neizgubimo. ove ostale ekipe niso bas tako jake ali ih niposto podcjenivati da nas nebi iznenadili.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 nov 2011, 01:29

Kad je sve ovo pocelo ja sam bio Papetov najveci kriticar - i sad mi se Pape ne svidja.

Ali cinjenica jeste da ako nema bolje opcije (u smislu Bajevic ili Halilhodzic ili neko tog kalibra) - onda nek ostane. Bolje da ostane nego da se pocinje sa nule. Valjda je i on nesto naucio iz svega ovoga.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 17 nov 2011, 01:31

Kuko je napisao/la:
Fanfara je napisao/la:Od ovih što ostavljaju Papeta samo su gori ovi što prizivaju Jagodića,Amara i slične .. Pa ljudi šta vam je,da Amar Osim dođe i 'naređuje' Spahiću,Džeki .. ? Nek se on drži Zebe,Adilovića ..

Je li autoritet ? Nije.
Mora da nisi vidio suze u ocima poslije kradje u Francuskoj!?
Mora da nisi vidio sve one radosti kad mi dadnemo gol.
Mora da nisi vidio sinoc nemocnu facu, da je mogao mislim da bi se odmah presvukao i zabio 2 onako iz inata.

Ti bi da u Bosni posten covjek tjera i radi sta mu je volja, pa gdje ti zivis majka mu stara.
isto tako sam i ja sinoc vidio suze u ocima naroda...

kad su nas tabali da ti jednostavno krenu suze na oci...sta cemo sa ova 3 miliona? jel narod ostavljen na cjedilu? jesul odigrali kao bosanci ili kao kukavice...

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 17 nov 2011, 01:32

nihco je napisao/la:
Kuko je napisao/la: ja ne pljujem po papetu, samo smatram da je los trener, trener koji nije u stanju izvuci maksimum iz ekipe koju vodi.
a sta je po tebi maximum prethodnih kvalifikacija ukljucujuci i baraz?
pa maksimum je izraditi ekipu koja ce imati koncept, nece igrati stihijski, nece previse oscilirati, nece dozvoliti da bude u toku jednog ciklusa tri puta potucena do nogu.......rezultat koji smo postigli nije prava slika igre koju smo pokazali.[/quote]

Tipicno bosanski ili balkanski svejedno je.. da smo kojim slucajem sinoc prosli ne bi ti ovo prico..

Mada me i zanima gdje nas je sreca posluzila. Po meni smo igrama zasluzili 4 boda od Albanije, protiv Bjelorusije nije bila neka leprsava igra, ali Bjelorusija u dva meca nije bukvalno nista napravila, isto kao sto mi sinoc nismo (igrali smo kolko su nam Portugalci dopustili). Od Rumunije smo u Zenici bili bolji i ostvarili pobjedu, tamo zasluzeno izgubili. Protiv Francuske na svom losi, tamo zasluzili 3 boda ali pokradeni. U barazu ispali od dosta boljih u svakom smislu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], denza, eleGancy, torbica i 11 gostiju.