FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Pasha_car_aga
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Pasha_car_aga » 01 jul 2009, 12:31

Joj brate ja sam gledao onog malog Malkica ono je sila igrac nije mi jasno kako on nije imao mjesta u Slobodi ove sezone, pa dijete igra poput Bajramovica u reprezentaciji, mali melje sve pred sobom, ne razumijem strucni stab Slobode samo se uzdaju u ove stare i ofucane fudbalere poput Mesica!
Zasto ne dadnu priliku juniorima i ne vezu ih ugovorima po 3 ili 4 sezone, i mislim da bi vec narednu sezonu vec bila jaka konkurencija, a ne ovako sveke sezone je krpljenje tima, fali ovaj, fali onaj............?

Pozdrav svima!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 jul 2009, 14:42

ma ima dosta mladih igraca u Slobodi u i oko prvog tima,samo sad ne mogu svi doc na red,onda evidentno je da menadzeri guraju neke.
btw danas u 11 sati zvanicno poceli radovi na izgradnji sjeverne tribine stadiona Tusanj,radovi su simbolicno poceli rusenjem starog ulaza sa sjevera.

slika
takodjer,danas su izvuceni parovi za narednu sezonu Premijer lige BiH,prvo kolo igramo na Kosevu protiv Sarajeva
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 01 jul 2009, 14:50

haj neka hvala dragom Bogu nek su počeli graditi
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jul 2009, 00:18

Evo parova:
1. kolo:
Sarajevo – Sloboda

2. kolo:
Sloboda – Laktaš

3. kolo:
Leotar – Sloboda

4. kolo:
Sloboda – Čelik

5. kolo:
Široki – Sloboda

6. kolo:
Sloboda – Zvijezda

7. kolo:
Zrinjski – Sloboda

8. kolo:
Sloboda – Slavija

9. kolo:
Željezničar – Sloboda

10. kolo:
Sloboda – Rudar

11. kolo:
Borac – Sloboda

12. kolo:
Travnik – Sloboda

13. kolo:
Sloboda - Modriča

14. kolo:
Velež – Sloboda

15. kolo:
Sloboda – Olimpik
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jul 2009, 00:52

Mesic u Rudaru iz Velenja..svaka mu cast ko ga proda,stvarno je majstor za utrpat robu

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 jul 2009, 01:01

E nek su ga prodali, vazda mi je bio mrzak.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 02 jul 2009, 01:06

el-fighter je napisao/la:E nek su ga prodali, vazda mi je bio mrzak.

mi imamo isto mišljenje o njemu kada je zadnji put igrao u sarajevu
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jul 2009, 01:17

A zna li ko vrijednost transfera?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 02 jul 2009, 01:22

omerbavarac je napisao/la:A zna li ko vrijednost transfera?
To se u našoj državi ne govori, jer, radi se o malim ciframa. Mogu ti po svojoj procjeni reći da Sloboda za njega nije mogla dobiti više od 40-50 hiljada KM.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 02 jul 2009, 09:19

Ne govori se zbog talova a ne zbog malih iznosa...

Tuzlak, gdje ce biti smjesteni gostujuci navijaci u narednoj sezoni? Posto je srusen legendarni cumez :D
Ili ce im jednosavno biti zabranjen dolazak?? :?
010 ISN'T JUST A CODE

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jul 2009, 13:14

RK Gradacac je napisao/la:Ne govori se zbog talova a ne zbog malih iznosa...

Tuzlak, gdje ce biti smjesteni gostujuci navijaci u narednoj sezoni? Posto je srusen legendarni cumez :D
Ili ce im jednosavno biti zabranjen dolazak?? :?
mislim,dakle nista jos nije sigurno,da gostujuci navijaci mogu otpisat Tusanj naredne sezone zbog rekonstrukcije..ma samo nek se uradi tribina,ne moraju jednom ni doc,al onda naredne sezone ce svi imat uslove k'o ljudi na novoj tribini,mada nista nije falilo ni kavezu :P ,nekako ih je bilo lijepo pogledati tamo :mrgreen:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 02 jul 2009, 13:32

Drago mi je da su napokon se sjetili raditi taj "stadion", da ga za dvije sezone abd. napune HZ. Pozdrav

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 jul 2009, 12:22

Sloboda je pred potpisom ugovora sa Jasminom Moranjkicem lijevim bocnim Celika,izgleda da Elmir Kuduzovic ipak ide :( ..takodjer,na dobrom putu je da se ostvari i prelazak Damira Husica iz Zvijezde

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 jul 2009, 12:27

Samo nek se pojacavaju, valja se i slijedecu sezonu boriti za Europu.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 03 jul 2009, 13:11

Ove godine sa ovakvom ekipom prva vam je rezervisana 8-) :lol:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 jul 2009, 15:23

Osim sa izmijenjenim igračkim sastavom, Sloboda će u novu sezonu ući i sa poprilično izmijenjenim klupskim menadžmentom.

Naime, nakon ostavke Enesa Mešanovića na mjesto sportskog direktora, njegov posao će u budućnosti raditi Mersed Kovačević, proslavljeni igrač Slobode, koji je do sada obnašao funkciju direktora Škole fudbala.

Tako će Mešanović preuzeti upražnjenu funkciju direktora marketinga, dok će dosadašnji v.d. direktor Zdenko Jurić i zvanično postati direktor kluba, nakon što je prije dva mjeseca ostavku na to mjesto podnio Ćamil Čustović.

U klubu sa novim-starim imenima na rukovodećim mjestima i dalje žele zadržati isti kurs, a to je Sloboda u vrhu tabele, s tim da će se novi sportski direktor bazirati na poboljšanje uslova rada mlađih selekcija, iz kojih već duži period do prvog tima dolazi mali broj igrača spremnih za premijerligaška iskušenja.

Ne trpim improvizaciju i prosjek i tako ću se postaviti od samog početka. Istina je da nam se proteklih godina mnogo talenata gubilo u procesu dolaska do prvog tima i pokušat ćemo naći sistem kako to prevazići. Danas mi je prvi radni dan i tek nakon što obavim razgovore sa svim saradnicima, Upravi ću ponuditi svoj plan rada – istakao je Mersed Kovačević, prilikom prvog predstavljanja medijima sa nove funkcije.

Predsjednik Salih Šabović je istakao da je shodno zaključcima Skupštine kluba počela rekostrukcija Upravnog odbora u kojem će iz dosadašnjeg sastava ovog tijela ostati pored njega još Nermin Čolić, Rasim Lapandić i Davud Zahirović. Mjesta u novom Upravnom odboru bit će zvanično ponuđena direktorima tuzlanskih direkcija javnih preduzeća, a planirano je da u Upravi kluba budu i predstavnici medija, te navijača.

Sportski direktor će ponuditi prijedlog reorganizacije omladinskog pogona, a klupska Komisija sistematizaciju radnih mjesta u drugim segmentima kluba, kojom će velikim dijelom biti smanjen broj radno angažovanih u klubu.

Kada je prva ekipa u pitanju, jučer su jednogodišnje ugovore sa Slobodom potpisali bivši igrač Senad Mujić koji je zadnju sezonu igrao u Laktašima, i Denis Mujkić, golman koji je na još godinu dana produžio ugovor sa klubom.

Ekipa će trenirati u Tuzli do 9. jula kada ide na turnir u Čakovec, gdje će odmjeriti snage sa domaćinom Međimurjem, Varteksom, te slovenskom Naftom iz Lendave.
dobro je,bar je Mujkic produzio,Elmir Kuduzovic izgleda ide,eto Mujic je definitivno potpisao,Papaz i Savic su tu,treniraju,a sad se pojavila informacija da pored Moranjkica iz Celika je tu i Emir Hadzic napadac,to bi bila odlicna vijest,ali se to jos treba provjeriti

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 jul 2009, 15:51

Za Hadzica nisam cuo, ali ako postoji mogucnost da potpise za nas bio bi veliko pojacanje, inace jos se protivim dolasku Mujica. Ma nije on neki igrac, ali eto morali su nekoga dovesti, a nadam se da ce biti jos pojacanja s obzirom da je dosta igraca napustilo redove Slobode.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jul 2009, 11:51

Nakon brojnih odlazaka, u rudarsku 2, su konačno počela pristizati i pojačanja, pa je tako nakon Senada Mujića drugo pojačanje Slobode za narednu sezonu, Semir Slomić.
Semir Slomić je prošle sezone došao u Slobodu iz ekipe, Budućnost Banovići.

Dobrim igrama u crveno-crnom dresu, na sebe je skrenuo pažnju brojnih klubova, bio je na pragu prelaska u zagrebački Dinamo ali je na kraju obukao dres hrvatskog prvoligaša Croatia Sesvete.

U Sesvetama nije dobio pravu priliku, često je bio povrijeđen, uspio je zaigrati tek 7 puta. Dvadesetogodišnji Slomić, sada se vratio na Tušanj gdje će se pokušati ponovo vratiti u staru formu.

Nisam imao mnogo sreće sa povredama ali mlad sam igrač i preda mnom je dosta vremena. Tamo su bili zaista odlični uslovi ali uprava tog kluba nije ispoštovala ugovor onako kako smo se dogovorili pa sam odlučio prekinuti saradnju sa tim klubom.
Drago mi je što sam se vratio u Tuzlu, Sloboda je veliki klub, ambicije su nam samo vrh i naravno izlazak u Evropu, rekao je Semir Slomić

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 jul 2009, 13:29

Jučer je riješena enigma Okanović. Napadač Slobode dogovorio je uslove za ostanak na Tušnju. Dosadašnji dug bit će isplaćen u ratama, kao i dvije plate, a sklopiće novi ugovor prema kojem bi Okanović još najmanje dvije godine igrao u Slobodi, izjavio je sportski direktor Mersed Kovačević.
Sloboda danas odlazi u Čakovec, na turniru će igrati s Varteksom (10.jul), Međimurjem (11.7.) i Naftom iz Lendave (Slovenija, 12. 7), nakon čega ostaje sedam dana na pripremama u Ludbregu.
Tamo je dogovoren susret s mađarskim prvoligašem Kapošvarom (15.jul), a 19. jula s lokalnim klubom.

Povratak u Tuzlu najavljen je za 19. jul. Do tada, trebalo bi sa Croatijom Sesvete dogovoriti detalje izdavanja ispisnice za Semira Slomića koji se vratio u Slobodu. Pregovara se o ostanku i sa Elmirom Kuduzovićem.
U Slobodi će “tumbanja” biti u omladinskom pogonu. Bato Mehanović trenirat će pionire, Denis Sadiković kadete, a Ibrahim Crnkić juniore. Traži se m jesto za Denisa Karića i Samira Kuduzovića, koji su okončali igračku karijeru, izjavio je Kovačević.

bez obzira ko jos pojaca napad usudio bi se reci da je napad jaci nego prosle sezone,Okanovic je ostao,Bekic i Muhamed Mujic su jednu godinu stariji,zreliji,iskusniji,tu su i Senad Mujic i Semir Slomic kao dostojne zamjene za Tosunovica i Mesica,trazi se jos jedan spic.Problem nastaje na mjestu centralnog veznog gdje su nam pod hitno potrebna 2 igraca,kao i 2 odlicna stopera,zavisno od pojacanja na tim pozicijama(ukoliko to budu neki jaki i provjereni igraci) mogla bi Sloboda ponovo i ove sezone napasti sam vrh PL

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 jul 2009, 16:28

u Živinicama ima par odličnih mladih igrača ... a zna se kakva je tamo škola ;)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: fukara87, mirsonetz i 11 gostiju.