NCAA košarkaška liga
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan
Re: NCAA košarkaška liga
Lijepo sam rekao pretpostavke 

Pa da , al sad redaju na osnovu ciste projekcije/talenta igraca.
Kad budu potrebe timova uracunali na kraju sezone , bit ce pomjeranja.
Rodny Hoodu ce pasti nakon jucerasnje predstave.
Mada mene nije previse impresionirao svakako , 21 godisnji swigman nekonstantnog suta (ring a bell) > Shabazz
Kad budu potrebe timova uracunali na kraju sezone , bit ce pomjeranja.
Rodny Hoodu ce pasti nakon jucerasnje predstave.
Mada mene nije previse impresionirao svakako , 21 godisnji swigman nekonstantnog suta (ring a bell) > Shabazz
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Hood je izgledao prepadnut, posebno na kraju utakmice, a Jabari je išao na silu. Kažu da Jabari igra raznovrsniju košarku nego Melo u tim godinama, ali šut mu je slabiji. Jabari je dobar, ali nije tako dobar za prvog pika.
Hood je kvalitetan šuter, a može i sam sebi kreirati situaciju iz koje može poentirati. Mislim da se jučer vidjelo veliko neiskustvo kod oba igrača. Treba uzeti u obzir da Mercer ima jako iskusne igrače koji su godinama zajedno u timu, to se odlično jučer vidjelo. Ljudi su bili tako smireni tokom cijele utakmice da su podsjećali na psihopate, dok su igrači Duke-a počeli puštati suze 3 minute do kraja utakmice. Gubili su besmisleno lopte, forisrali nemoguće šuteve, ulaze a vrhunac je odbrana koja nije postojala.
Hood-a očekujem u top 20 i pored lošije partije, a naravno Jabari top 3 pik, najgore 5 pik.
Je li iko gledao ovog momka iz Australije? Kažu da je igračina i ogroman potencijal.
I još jedna stvar, Wiggins novi LBJ?
Ne vjerujem u to, fali mu 20kg i mnogo veća snaga u duelima.
Hood je kvalitetan šuter, a može i sam sebi kreirati situaciju iz koje može poentirati. Mislim da se jučer vidjelo veliko neiskustvo kod oba igrača. Treba uzeti u obzir da Mercer ima jako iskusne igrače koji su godinama zajedno u timu, to se odlično jučer vidjelo. Ljudi su bili tako smireni tokom cijele utakmice da su podsjećali na psihopate, dok su igrači Duke-a počeli puštati suze 3 minute do kraja utakmice. Gubili su besmisleno lopte, forisrali nemoguće šuteve, ulaze a vrhunac je odbrana koja nije postojala.
Hood-a očekujem u top 20 i pored lošije partije, a naravno Jabari top 3 pik, najgore 5 pik.
Je li iko gledao ovog momka iz Australije? Kažu da je igračina i ogroman potencijal.
I još jedna stvar, Wiggins novi LBJ?

- Donnie Darko
- Kontakt:
Jabari je u apsolutno najgorem slučaju treći pik. Nema teorije da se Exum ili bilo ko drugi probije u top3 pika. Ako se ne desi nešto nepredviđeno, neka povreda ili nešto.
Rodney Hood puni u oktobru 22 godine , nema on neki veliki upside.
Za Exuma kazu da je novi MCW , playmaker u tijelu beka.
Gdje moze ofanzivno vise ponudit.
Al rizik je on , preci iz Australijske lige u NBA ono(prevelik skok).
Jabbari izgleda zasputeno
uzasan je defanzivno , ne znam dal ce ikad moci sacuvati NBA trojke
ovako ga moras gurati na cetvorku(kao Mela sada , kasnije u karijeri) al tesko da se moze nositi sa nikad boljim mocnim forwardima lige.
Wiggins ocigledno nije novi LBJ , jer je isti u njegovim godinama stavljao 20-5-5 u NBA-u.
Al moze biti "odgovorniji" Rudy Gay , sto je u biti Paul George.
Bolje selekcija suta i angazovaniji u odbrani.
P.G nije lose za tezit , daleko od toga.
Za Exuma kazu da je novi MCW , playmaker u tijelu beka.
Gdje moze ofanzivno vise ponudit.
Al rizik je on , preci iz Australijske lige u NBA ono(prevelik skok).
Jabbari izgleda zasputeno
uzasan je defanzivno , ne znam dal ce ikad moci sacuvati NBA trojke
ovako ga moras gurati na cetvorku(kao Mela sada , kasnije u karijeri) al tesko da se moze nositi sa nikad boljim mocnim forwardima lige.
Wiggins ocigledno nije novi LBJ , jer je isti u njegovim godinama stavljao 20-5-5 u NBA-u.
Al moze biti "odgovorniji" Rudy Gay , sto je u biti Paul George.
Bolje selekcija suta i angazovaniji u odbrani.
P.G nije lose za tezit , daleko od toga.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
meni se wiggins više dopao od parkera, jabari mi je nekako nezgrapan, trom.. mislio sam da je viši 4-5 cenata od wigginsa, ali podaci kažu da isti.. mislio sam da je wiggins prenapuhan, ali sinoćnja partija nije bila loša.. odličan je cuter, prati igru, fali mu još tih ofanzivnih poteza i može bit odličan nba igrač..
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Nisam nesto puno gledao ove NCAA kosarkase, ali koliko sam vidio Embiid mi djeluje kao 1. pick. A Parker me nekako podsjeca na PP-a, samo ima bolji osjecaj za blokadu. Koliko sam ja uspio da vidim. A sto se Wigginsa tice, mogu samo reci da je strasan atleta.
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kakva drama i zavrsnica sinoc u jos jednom upsetu, SFA sa trojkom i faulom izjednacio na par sekundi do kraja i onda u OT-u izbacili VCU 
Danasnji program i ostatak zdrijeba:

Danasnji program i ostatak zdrijeba:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The 2nd round game between Kentucky and Kansas State, did start in the weirdest way possible. Kentucky opened the game, shooting 2 technical freethrows, before tip off. Kansas State bench player Brian Rohleder got the technical foul call during warm ups.

Da te volim duša zna, draga moja BiH
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Gatorsi i Cardsi rutinski do Sweet 16 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Kasni Oregon protiv Wisconsin-a. Jedva čekam početak meča!
Wisconsin je favorit ali nikad se ne zna u NCAA, to je najbolje Mercer pokazao.
Wisconsin je favorit ali nikad se ne zna u NCAA, to je najbolje Mercer pokazao.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Al' kakva tekma Thamesa, 30 od 55p Aztecsa 
Oborio Kawhiev rekord

Oborio Kawhiev rekord

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Calliste je pravi snajperista. Čovjeku kojem je uvijek hladno
Navijam za Oregon jer je Wisconsin favorit

Navijam za Oregon jer je Wisconsin favorit

Sjajno prvo poluvrijeme Oregon-a. Igraju na jako visokom tempu i Wisconsin nije imao nikako pravog odgovora ni u napadu ni u odbrani protiv rastrčanih Ducks-a. Nevjerovatne dvije trice Joseph Young-a za 30 sekundi. Jason Calliste igra jako racionalno i ne troši lopte kao recimo Young koji je i lider ekipe ali trebaš imati jednog Young-a koji po nekim potezima podsjeća na Nate Robinson-a (brzim šutem).
Frank Kaminsky u Badgers-ima ne može ništa pogoditi. Trica im 4 - 12 i ako žele pobijediti moraju mnogo toga promijeniti u drugom poluvremenu. Imali su par situacija igrača samog na tricu koje je promašivao otvoren šut i upravo radi toga i gube sa dvanaest razlike na poluvremenu.
Napominjem samo da je Wisconsin bio favorit na ovom meču.
Frank Kaminsky u Badgers-ima ne može ništa pogoditi. Trica im 4 - 12 i ako žele pobijediti moraju mnogo toga promijeniti u drugom poluvremenu. Imali su par situacija igrača samog na tricu koje je promašivao otvoren šut i upravo radi toga i gube sa dvanaest razlike na poluvremenu.
Napominjem samo da je Wisconsin bio favorit na ovom meču.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
I prvi upset danas, ispadoše Cuse i Boeheim od Daytona, u dramatičnoj završnici Ennis ofula tricu za pobjedu, a danas su bili na 0 od 10 za 3p 

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
I Cuse je svoje zavrsio.
Ennis vukao, mislim da je dao zadnjih 11 poena za Cuse, ali na kraju promasio sut za vodstvo, pa je na samom kraju imao i sut za tri poena za pobjedu, ali nije uspio pogodit.
Cuse bez pogodjene trojke (0-10) i zaboravio sam podatak, ali mislim da od 94' godine se prvi put dogadja da neki tim nema pogodjene trojke.
Sa druge strane Flyersi 7-16 za tri poena, na kraju da su sutnuli frizider i on bi prosao kroz obruc.

Ennis vukao, mislim da je dao zadnjih 11 poena za Cuse, ali na kraju promasio sut za vodstvo, pa je na samom kraju imao i sut za tri poena za pobjedu, ali nije uspio pogodit.
Cuse bez pogodjene trojke (0-10) i zaboravio sam podatak, ali mislim da od 94' godine se prvi put dogadja da neki tim nema pogodjene trojke.

Sa druge strane Flyersi 7-16 za tri poena, na kraju da su sutnuli frizider i on bi prosao kroz obruc.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Za pet minuta Wisconsin je postigao čak sedamnaest poena a primili su samo šest, Kaminsky ušao u seriju i sada zaostaju samo jedan razlike. Nevjerovatna atmosfera u dvoran gdje mislim nema niti jednog navijača Oregon-a 

Pa šta radi taj Johnathan Loyd, nevjerovatno. Koliko pogrešnih poteza, ako Oregon izgubi on će biti glavni krivac za to.
Gotovo je ovo, 3 - 4 šuta Wisconsin promašuje u napadu i opet uhvate skok. Naravno jedna je morala upasti, na drugoj strani Young, koji inače dominira forsira i promašuje.
Kako samo naivno Oregon gubi ovu utakmicu, fuj, doslovno fuj.
Da, na kraju pobjeda Badgers-a
Gotovo je ovo, 3 - 4 šuta Wisconsin promašuje u napadu i opet uhvate skok. Naravno jedna je morala upasti, na drugoj strani Young, koji inače dominira forsira i promašuje.
Kako samo naivno Oregon gubi ovu utakmicu, fuj, doslovno fuj.
Da, na kraju pobjeda Badgers-a

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Badgersi se spasiše upseta i trojkom Brusta izboriše ključnu prednost na kraju. idu u sweet 16
Da vidimo sad štrebere

Da vidimo sad štrebere

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Imaš li neki stream gdje ne moram biti maksimalno skoncentrisan da razlikujem igrače normalno a ne samo crni i bijeli?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.