Heller je napisao/la:Vise o geologiji i stijenama zna "padavicar" u I razredu rudarsko geološke škole nego Semir
oni tuneli se sami napravili ? da pocnem kopat ispod svoje kuce ? mozda imaju tuneli do berlina ?
[youtube][/youtube]
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Heller je napisao/la:Vise o geologiji i stijenama zna "padavicar" u I razredu rudarsko geološke škole nego Semir
Sta reci?neo je napisao/la:Naravno da nisu piramide, vec sam pisao to. No to se moglo jako pametnije iskorsititi i privuci turisti. Kao sto se u Medjugorju nije ukazala gospa ni ovde nema piradmida, no Gospu su dobro unovcili i pretsatvili kao svjetski hit
Inace, za one koji se pitaju da li je ono ljudskih ruku djelo, da jeste, no piramida nijeProcitajte historju Visokog, tj tog podrucja i biti ce vam jasno o cemu se radi.
Samo cu vam dati smjernicu da su tuneli koristeni kao izlaz u slucaju opasnosti da je glavni put blokiran radi raznoraznih problema (kao npr rat).
Jedna od teza koju su imali ti 'arheolozi' je da ugao stranice nije od 45 stepeni,vec od 25,a svaka budala,prostim okom vidi da se radi o uglu vecem od 25 stepeni(toliko o kredibilitetu) plus je u emisiji isjeceno sve sto je Semir rekao kao svoju protivtezu,zato on i jeste ostao 'nijem'!Zar stvarno mislis da covjek ne bi imao neke svoje argumente na to sve sto su oni iznijeli??hamzaTM87 je napisao/la:Danas sam na Nat Geo u onoj emisiji Ancient X Files gledao o nasim piramidama . Dosla su neka dva strucnjaka i za 5 dana su dokazali da ovo nisu piramide , vec da je sve stvoreno prirodnim procesima . To su predoli Osmanagicu , ali on se samo pravio lud.
nije to bas takonedim1993 je napisao/la:meni zdrav razum nalaže ne što su u Bosni, da ono nije nasatalo prirodnim procesom. majku mu od kad se ploče i tuneli sami prave. ne znam opet. a što osporavaju velike institucije nije ni čudo.
Pa zamislite koliko će to narušit glas historičara koji su tvrdili da su ovde bili narodi koji nisu vjerovali ni u šta, i onda odjednom bum, piramide, mjesta koja služe za zagrobni život. tj znače da su ti narodi vjerovali u božanstva.
fora je da bi se čitava historija promijenila.
ako je ko gledo film promotej (promotheus) baš onaj jedan kaže , Bog ne pravi pravilne oblike
http://www.piramidasunca.ba/bs/piramida ... sunca.html" onclick="window.open(this.href);return false; Prijatelju i ja se mnogo zanimam oko toga,a na toj njihovoj stranici pratim sva desavanja i update-i su redovni,.Pozdrav!Adi_Zepce je napisao/la:Ima li sta od ovog u Visokom?.Mislim da li se je otkrilo sto novog u proteklim mjesecima?
E pa da si bolje upucen u situaciju i da te zanima,kao sto kazes,onda bi i znao zasto iskapanja idu sporo!Jack777Pott je napisao/la:Zanimljiva tema, oduvijek me ovo zanimalo, al nisam do sad naletio na forumu. Mrsko mi je citat sve od pocetka, al vjerujem da ima barem par ljudi koji dijele moje misljenje. Ovi sto su otkrili nesto su se previse zaletili i zbog oblika tog brda rekli da je piramida. Ja vise vjerujem da je to neki stari grad, a vrlo moguce i da je taj grad podzemni, odnosno da je izgradjen i onda prekriven zemljom. Cisto sumnjam da su to piramide, no mozda i jesu, kamo srece nekog turizma u ovoj drzavi.
Ono sto bi htio jos da kazem. Da je ovakvo sta otkriveno u Hrvatskoj ili Srbiji bilo bi podrzano sa svih strana, BiH se uvijek nekako gleda u negativnom kontekstu i svi misle da u ovoj drzavi nikad nista nece biti da valja. I ono sto me dosta iritira je to sto ovo bas presporo iskapaju, vise se bave micanjem prasine sa postojecih iskopa, nego daljnjim kopanjem, zbog toga sam ja, a i dosta ljudi dodatno skepticni. Bilo bi mi logicnije da se to brzo sredi i da ljudi navale, a kad navale nema stajanja
Trebas ti pogurat s parama,a ne trazit sebeRockefeller je napisao/la:Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu?
E vidis,pitanje si postavio sa smijehom ,naravno i u saljivom tonu,ali upravo ta tvoja druga recenica ocrtava glavnu karakteristiku naseg naroda!Ako mene nema tu i ako nemam nekog upliva,nema nista od moje pomoci...Sve nam se svelo na dobitak u istom momentu,nema rada za opste dobro i dobro koje bi valjalo nasoj djeci i njihovoj djeci desetinama godina poslije...Za nasto sto vrijedi,trebaju godine mukotrpnog rada i odricanja,da bi se dobio zeljeni rezultat,ali te u neku ruku i razumijem,jer je ovaj narod toliko izvaran da ne vjeruje vise ni samom sebi.Medjutim,treba negdje i povuci liniju,posebno kad upoznas ljude koji dodju iz Perua,Australije,Frnacuske,Njemacke da pomognu otkopavanje...Tad vidis da si na dobitku,koji nije materijalan,ali se osjecas ispunjenim i ko zna kako ti sutra ta osoba moze pomoci ili ti njoj...Rockefeller je napisao/la:Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu?
eto ja sam bio tamo nekoliko puta,sam glupi bosanci ne mogu skontat nikako,nek svako ode pa nek pricaNEZALAGANJE je napisao/la:E vidis,pitanje si postavio sa smijehom ,naravno i u saljivom tonu,ali upravo ta tvoja druga recenica ocrtava glavnu karakteristiku naseg naroda!Ako mene nema tu i ako nemam nekog upliva,nema nista od moje pomoci...Sve nam se svelo na dobitak u istom momentu,nema rada za opste dobro i dobro koje bi valjalo nasoj djeci i njihovoj djeci desetinama godina poslije...Za nasto sto vrijedi,trebaju godine mukotrpnog rada i odricanja,da bi se dobio zeljeni rezultat,ali te u neku ruku i razumijem,jer je ovaj narod toliko izvaran da ne vjeruje vise ni samom sebi.Medjutim,treba negdje i povuci liniju,posebno kad upoznas ljude koji dodju iz Perua,Australije,Frnacuske,Njemacke da pomognu otkopavanje...Tad vidis da si na dobitku,koji nije materijalan,ali se osjecas ispunjenim i ko zna kako ti sutra ta osoba moze pomoci ili ti njoj...Rockefeller je napisao/la:Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu?
Zodiac je napisao/la:Nisu piramide nego neki podzemni tuneli,prolazi ili šta već koji su se prije nekog vremena koristili iz ovih ili onih razloga,bila je jednom emisija neki britanci radili baš objašnjeno sve,sad da li je istina ko će ga znat.
Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 8 gostiju.