Bosanske piramide

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

samir_tm87
Kontakt:

Re: Bosanske piramide

Post Postao/la samir_tm87 » 17 nov 2012, 04:35

Heller je napisao/la:Vise o geologiji i stijenama zna "padavicar" u I razredu rudarsko geološke škole nego Semir :mrgreen:

oni tuneli se sami napravili ? da pocnem kopat ispod svoje kuce ? mozda imaju tuneli do berlina ?

[youtube][/youtube]

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 dec 2012, 01:16

Ima li sta od ovog u Visokom?.Mislim da li se je otkrilo sto novog u proteklim mjesecima?
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 17 dec 2012, 20:19

Danas sam na Nat Geo u onoj emisiji Ancient X Files gledao o nasim piramidama . Dosla su neka dva strucnjaka i za 5 dana su dokazali da ovo nisu piramide , vec da je sve stvoreno prirodnim procesima . To su predoli Osmanagicu , ali on se samo pravio lud.
ZELJEZNICAR 1921!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 dec 2012, 20:32

meni zdrav razum nalaže ne što su u Bosni, da ono nije nasatalo prirodnim procesom. majku mu od kad se ploče i tuneli sami prave. ne znam opet. a što osporavaju velike institucije nije ni čudo.
Pa zamislite koliko će to narušit glas historičara koji su tvrdili da su ovde bili narodi koji nisu vjerovali ni u šta, i onda odjednom bum, piramide, mjesta koja služe za zagrobni život. tj znače da su ti narodi vjerovali u božanstva.
fora je da bi se čitava historija promijenila.

ako je ko gledo film promotej (promotheus) baš onaj jedan kaže , Bog ne pravi pravilne oblike
Vođa zna.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 17 dec 2012, 20:37

Naravno da nisu piramide, vec sam pisao to. No to se moglo jako pametnije iskorsititi i privuci turisti. Kao sto se u Medjugorju nije ukazala gospa ni ovde nema piradmida, no Gospu su dobro unovcili i pretsatvili kao svjetski hit ;)

Inace, za one koji se pitaju da li je ono ljudskih ruku djelo, da jeste, no piramida nije :) Procitajte historju Visokog, tj tog podrucja i biti ce vam jasno o cemu se radi.

Samo cu vam dati smjernicu da su tuneli koristeni kao izlaz u slucaju opasnosti da je glavni put blokiran radi raznoraznih problema (kao npr rat).
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 dec 2012, 00:28

neo je napisao/la:Naravno da nisu piramide, vec sam pisao to. No to se moglo jako pametnije iskorsititi i privuci turisti. Kao sto se u Medjugorju nije ukazala gospa ni ovde nema piradmida, no Gospu su dobro unovcili i pretsatvili kao svjetski hit ;)

Inace, za one koji se pitaju da li je ono ljudskih ruku djelo, da jeste, no piramida nije :) Procitajte historju Visokog, tj tog podrucja i biti ce vam jasno o cemu se radi.

Samo cu vam dati smjernicu da su tuneli koristeni kao izlaz u slucaju opasnosti da je glavni put blokiran radi raznoraznih problema (kao npr rat).
Sta reci? :lol: :lol: :lol: Kad budes otisao i vidio,onda se javi za raspravu,moze?Ne znam sta si pisao prije i upoznat sam sa historijom Visokog,pa cu te upitati da mi odgovoris na jednu banalnu stvar,a to je da mi objasnis onda kako zemljani prekrivac,dakle onaj koji prekriva fino obradjeni kamen ispod,moze biti star 12000 godina(sto je potvrdio Federalni pedoloski zavod),a da se istovremeno poklapa sa historijom SREDNJEVJEKOVNOG grada Visoki!? Bez tog odgovora,nemam namjeru da ulazim u daljnju raspravu sa tobom...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 dec 2012, 00:33

hamzaTM87 je napisao/la:Danas sam na Nat Geo u onoj emisiji Ancient X Files gledao o nasim piramidama . Dosla su neka dva strucnjaka i za 5 dana su dokazali da ovo nisu piramide , vec da je sve stvoreno prirodnim procesima . To su predoli Osmanagicu , ali on se samo pravio lud.
Jedna od teza koju su imali ti 'arheolozi' je da ugao stranice nije od 45 stepeni,vec od 25,a svaka budala,prostim okom vidi da se radi o uglu vecem od 25 stepeni(toliko o kredibilitetu) plus je u emisiji isjeceno sve sto je Semir rekao kao svoju protivtezu,zato on i jeste ostao 'nijem'!Zar stvarno mislis da covjek ne bi imao neke svoje argumente na to sve sto su oni iznijeli??
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 18 dec 2012, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 18 dec 2012, 00:34

nedim1993 je napisao/la:meni zdrav razum nalaže ne što su u Bosni, da ono nije nasatalo prirodnim procesom. majku mu od kad se ploče i tuneli sami prave. ne znam opet. a što osporavaju velike institucije nije ni čudo.
Pa zamislite koliko će to narušit glas historičara koji su tvrdili da su ovde bili narodi koji nisu vjerovali ni u šta, i onda odjednom bum, piramide, mjesta koja služe za zagrobni život. tj znače da su ti narodi vjerovali u božanstva.
fora je da bi se čitava historija promijenila.

ako je ko gledo film promotej (promotheus) baš onaj jedan kaže , Bog ne pravi pravilne oblike
nije to bas tako :D ja koliko sam se informisao o visockim piramidama doznao sam da one nisu bile koriscene u te ''zagrobne'' svrhe niti u bozanstva - imale su drugu svrhu ;) koju to se ne zna bas 100% al grobnice nisu - bilo bi tragova grobova ;) neki su djavo tamo radili :D

ako mene pitate - ja msm da su to ipak piramide stvorene od strane ljudi ;) jer kao sto rece nedim bas da se ploce i tuneli sami prave - nebih rekao :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 dec 2012, 00:35

Adi_Zepce je napisao/la:Ima li sta od ovog u Visokom?.Mislim da li se je otkrilo sto novog u proteklim mjesecima?
http://www.piramidasunca.ba/bs/piramida ... sunca.html" onclick="window.open(this.href);return false; Prijatelju i ja se mnogo zanimam oko toga,a na toj njihovoj stranici pratim sva desavanja i update-i su redovni,.Pozdrav! ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 dec 2012, 18:55

Druge nema neg lopate i krampove u ruke i pravac Visoko.Otkopati pa vidjeti sta ima,a nesto ima,ne mora biti sad piramida,al nesto moze biti,a sta god da je ce nama na korist,pa i ako ne bude nista doci ce turisti mislici da je nesto pa ce potrositi para i tako sve dok ne bude 100% da nema nista(a ima nesto)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 19 dec 2012, 10:01

On nije izumio piramide,on je izmislio piramide :D :D :D :D :D :D
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 28 dec 2012, 21:47

Zanimljiva tema, oduvijek me ovo zanimalo, al nisam do sad naletio na forumu. Mrsko mi je citat sve od pocetka, al vjerujem da ima barem par ljudi koji dijele moje misljenje. Ovi sto su otkrili nesto su se previse zaletili i zbog oblika tog brda rekli da je piramida. Ja vise vjerujem da je to neki stari grad, a vrlo moguce i da je taj grad podzemni, odnosno da je izgradjen i onda prekriven zemljom. Cisto sumnjam da su to piramide, no mozda i jesu, kamo srece nekog turizma u ovoj drzavi.

Ono sto bi htio jos da kazem. Da je ovakvo sta otkriveno u Hrvatskoj ili Srbiji bilo bi podrzano sa svih strana, BiH se uvijek nekako gleda u negativnom kontekstu i svi misle da u ovoj drzavi nikad nista nece biti da valja. I ono sto me dosta iritira je to sto ovo bas presporo iskapaju, vise se bave micanjem prasine sa postojecih iskopa, nego daljnjim kopanjem, zbog toga sam ja, a i dosta ljudi dodatno skepticni. Bilo bi mi logicnije da se to brzo sredi i da ljudi navale, a kad navale nema stajanja :mrgreen:
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2012, 22:30

Jack777Pott je napisao/la:Zanimljiva tema, oduvijek me ovo zanimalo, al nisam do sad naletio na forumu. Mrsko mi je citat sve od pocetka, al vjerujem da ima barem par ljudi koji dijele moje misljenje. Ovi sto su otkrili nesto su se previse zaletili i zbog oblika tog brda rekli da je piramida. Ja vise vjerujem da je to neki stari grad, a vrlo moguce i da je taj grad podzemni, odnosno da je izgradjen i onda prekriven zemljom. Cisto sumnjam da su to piramide, no mozda i jesu, kamo srece nekog turizma u ovoj drzavi.

Ono sto bi htio jos da kazem. Da je ovakvo sta otkriveno u Hrvatskoj ili Srbiji bilo bi podrzano sa svih strana, BiH se uvijek nekako gleda u negativnom kontekstu i svi misle da u ovoj drzavi nikad nista nece biti da valja. I ono sto me dosta iritira je to sto ovo bas presporo iskapaju, vise se bave micanjem prasine sa postojecih iskopa, nego daljnjim kopanjem, zbog toga sam ja, a i dosta ljudi dodatno skepticni. Bilo bi mi logicnije da se to brzo sredi i da ljudi navale, a kad navale nema stajanja :mrgreen:
E pa da si bolje upucen u situaciju i da te zanima,kao sto kazes,onda bi i znao zasto iskapanja idu sporo! ;) Prvo,imali su zabranu svakog iskopavanja na povrsini,za sta su bili zasluzni brojni protivnici ovog projekta...Naime,na vrhu piramide Sunca je srednjevijekovni grad Visoki,koji je nacionalno blago i cija je zastitna zona bila oko 20-50m(precnik),da bi je,oni koji nisu zeljeli da se sazna sta je to u Visokom,prosirili na nekih 200+m,bez ikakvog opravdanog razloga!U tih 200m ulazi vrh piramide,pa sve do njenog platoa u podnozju,cime su se zaustavila sve iskopavanja na povrsini!Sve sonde su morale biti zatrpane,jer se,kao,unistvao grad Visoki! :roll: Uslijedila je tuzba Fondacije,proces od neke 2-3 god,da bi se konacno dobila pozitivna presuda za nastavak iskopavanja prije 2-3mjeseca,mozda i vise,ne znam tacno!Zbog svega toga,vise su se cistili tuneli,jer se to nalazi ispod povrsine...Druga stvar su finansije,jer sam pricao sa covjekom i on kaze da skoro sve sam finansira plus neka simobolicna podrska nekih institucija i sponzora.Zbog toga se ljeti i organizuju volonterske akcije,da se to ubrza...Te akcije se odrzavaju vec 3 god,a koliko ljudi zna za njih!??One koje zanima,znaju,imaju to procitati na stranici koju sam postavio prije,pa bujrum,lopatu u sake i pomoci,pa ce ici brze!Nemam nista protiv tebe,ali mnogi se pitaju sta i kako,ali niko konkretno nista ne radi...Onakav kompleks se ne otkopava preko noci!Jedna piramida u Meksiku,koliko sam citao,se otkopavala 50 god,a imali su svu mogucu podrsku vlasti,pa izracunaj koliko ce to kod nas potrajati,ovim tempom!Zivio! ;)

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 28 dec 2012, 22:38

Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu? :D

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 28 dec 2012, 22:45

Rockefeller je napisao/la:Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu? :D
Trebas ti pogurat s parama,a ne trazit sebe :D
Rođen s tobom da budem

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 dec 2012, 22:45

Nego ljudi realno sta je to tamo ? Nesto ima 100% ali sta je, da li su to neki ostaci zemunica, starih djelova grada ili fakat piramide ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2012, 22:47

Rockefeller je napisao/la:Dobro otkopavaću ako treba. Nego... ima li mene gdje tu? :D
E vidis,pitanje si postavio sa smijehom ,naravno i u saljivom tonu,ali upravo ta tvoja druga recenica ocrtava glavnu karakteristiku naseg naroda!Ako mene nema tu i ako nemam nekog upliva,nema nista od moje pomoci...Sve nam se svelo na dobitak u istom momentu,nema rada za opste dobro i dobro koje bi valjalo nasoj djeci i njihovoj djeci desetinama godina poslije...Za nasto sto vrijedi,trebaju godine mukotrpnog rada i odricanja,da bi se dobio zeljeni rezultat,ali te u neku ruku i razumijem,jer je ovaj narod toliko izvaran da ne vjeruje vise ni samom sebi.Medjutim,treba negdje i povuci liniju,posebno kad upoznas ljude koji dodju iz Perua,Australije,Frnacuske,Njemacke da pomognu otkopavanje...Tad vidis da si na dobitku,koji nije materijalan,ali se osjecas ispunjenim i ko zna kako ti sutra ta osoba moze pomoci ili ti njoj...

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 28 dec 2012, 22:55

Nisu piramide nego neki podzemni tuneli,prolazi ili šta već koji su se prije nekog vremena koristili iz ovih ili onih razloga,bila je jednom emisija neki britanci radili baš objašnjeno sve,sad da li je istina ko će ga znat.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 dec 2012, 22:57

NEZALAGANJE je napisao/la:
E vidis,pitanje si postavio sa smijehom ,naravno i u saljivom tonu,ali upravo ta tvoja druga recenica ocrtava glavnu karakteristiku naseg naroda!Ako mene nema tu i ako nemam nekog upliva,nema nista od moje pomoci...Sve nam se svelo na dobitak u istom momentu,nema rada za opste dobro i dobro koje bi valjalo nasoj djeci i njihovoj djeci desetinama godina poslije...Za nasto sto vrijedi,trebaju godine mukotrpnog rada i odricanja,da bi se dobio zeljeni rezultat,ali te u neku ruku i razumijem,jer je ovaj narod toliko izvaran da ne vjeruje vise ni samom sebi.Medjutim,treba negdje i povuci liniju,posebno kad upoznas ljude koji dodju iz Perua,Australije,Frnacuske,Njemacke da pomognu otkopavanje...Tad vidis da si na dobitku,koji nije materijalan,ali se osjecas ispunjenim i ko zna kako ti sutra ta osoba moze pomoci ili ti njoj...
eto ja sam bio tamo nekoliko puta,sam glupi bosanci ne mogu skontat nikako,nek svako ode pa nek prica
kameni blokovi 2m sa 1 debljine metar se nekako prirodno popeli,poredali,poslozili itd
naravno kao da mi ovako napaceni mozemo vjerovat da se nama moze nesto dobro desit
a i ako se desi mi cemo to vec unistit,poznati smo po tome

i da nek nama treba neko doc iz vana rec sta imamo a sta nemamo

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 28 dec 2012, 22:59

Zodiac je napisao/la:Nisu piramide nego neki podzemni tuneli,prolazi ili šta već koji su se prije nekog vremena koristili iz ovih ili onih razloga,bila je jednom emisija neki britanci radili baš objašnjeno sve,sad da li je istina ko će ga znat.
slika
britanci koji su rekli da je ovo brdo pod uglom od 22 stepena :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 8 gostiju.