Sergej Barbarez

the scouser
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez

Post Postao/la the scouser » 05 apr 2010, 00:18

bosanac723 je napisao/la:Jel ko primjetio bradu u Sergeja??? :D
Isti Chuck Norris :mrgreen:
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 12 apr 2010, 11:54

Interesuje me klupa u Hamburgu!

Ser­gej Bar­ba­rez će us­ko­ro ima­ti li­cen­cu Pro­fi tre­ne­ra, ovje­re­nu u NSBiH. Biv­ši ka­pi­ten re­pre­zen­ta­ci­je, ne­kad vrsni no­go­me­taš Han­se Ro­štok, Ham­bur­ga, Ba­je­ra (L), aktu­el­ni je član Upra­ve u HSV -u. Ka­ko mu man­dat us­ko­ro is­ti­če, vrlo je mo­gu­će da Ser­gej sje­dne na klu­pu klu­ba u ko­jem je bio naj­bo­lji stri­je­lac, ali i prvo ime Bun­de­sli­ge.

- Ka­tja Kra­us, je­dna od še­fi­ca u klu­bu, ne­da­vno me zva­la na raz­go­vor, da vi­di­mo šta i ka­ko da­lje. Član sam Upra­vnog odbo­ra klu­ba, na vo­lon­ter­skoj osno­vi. Moj man­dat is­ti­če, mi­slim na­re­dne go­di­ne u ja­nu­aru. Ra­spo­lo­žen sam da ra­dim ne­što vi­še, ali ne po sva­ku ci­je­nu. HSV je moj klub, pu­no je stva­ri ko­je ni­su ka­ko tre­ba, što se na kra­ju vi­di po re­zul­ta­ti­ma. Vi­djet ću ko­li­ko ću če­ka­ti, ali ja­sno je da me in­te­re­su­je po­sao tre­ne­ra, jer mi­slim da na te­re­nu, odno­sno na klu­pi, mo­gu naj­vi­še pru­ži­ti - izja­vio je za «San» Ser­gej Bar­ba­rez, ko­jeg su na­vi­ja­či i naj­ve­ći dio spor­tske ja­vnos­ti fa­vo­ri­zi­ra­li u kam­pa­nji za bh se­le­kto­ra, a na­kon odlas­ka Mi­ro­sla­va Bla­že­vi­ća. Bar­ba­rez je obe­ćao da će se u re­pre­zen­ta­ci­ju vra­ti­ti.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 apr 2010, 12:53

Cjenim Barbarez prvenstveno kao covijeka pa onda kao fudbalera, i jednog od legendi kluba za kojeg navijam, ali tesko ce on na poziciju trenera ukoliko Labbadia dobije otkaz. Sigurno je bolji nego ovaj sadasnji trener HSV-a, ali ukoliko dodje do otkaza Hoffmann nece rizikovati da dovede neiskusnog trenera, jer bi s jos jednim neuspjehom i njegov posao bio pod upitnikom. Ukoliko ode Labbadia treba ocekivati nekog iskusnog lisca, mozda koji ce Barbareza uzeti kao pomocnika, ili bi mu za pocetak bilo dobro u ruke dati drugu ekipu HSV-a da se prvo tu dokaze. Tesko je neki trener u Bundesligi nakon zavrsene licence dobio u ruke prvu ekipu, da prije toga nije vodio drugu ekipu ili bio asistent nekom treneru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 apr 2010, 13:13

amerosm je napisao/la:Cjenim Barbarez prvenstveno kao covijeka pa onda kao fudbalera, i jednog od legendi kluba za kojeg navijam, ali tesko ce on na poziciju trenera ukoliko Labbadia dobije otkaz. Sigurno je bolji nego ovaj sadasnji trener HSV-a, ali ukoliko dodje do otkaza Hoffmann nece rizikovati da dovede neiskusnog trenera, jer bi s jos jednim neuspjehom i njegov posao bio pod upitnikom. Ukoliko ode Labbadia treba ocekivati nekog iskusnog lisca, mozda koji ce Barbareza uzeti kao pomocnika, ili bi mu za pocetak bilo dobro u ruke dati drugu ekipu HSV-a da se prvo tu dokaze. Tesko je neki trener u Bundesligi nakon zavrsene licence dobio u ruke prvu ekipu, da prije toga nije vodio drugu ekipu ili bio asistent nekom treneru.
Meni je Barba apsolutno najdraži od svih reprezentativaca naše reprezentativaca, ali mi trenutno djeluje da je malo preambiciozan. Za njega samog bi bilo najbolje da na početku trenerske karijere zauzme mjesto pomoćnika nekog od proslavljenih trenera. Žao mi je što, uprkos tome što je bio i konkurent Papetu, nisu uspjeli da nađu zajednički jezik oko toga da Barba bude pomoćni trener i desna ruka Papetu.

Po meni, najbolja opcija za Barbu ali bogami i za naš tim, je da od onog skota Tulića preuzme mladu reprezentaciju. On bi stekao neophodno iskustvo ali bi sigurno i svojim radom i autoritetom proizveo mnoge kvalitetne igrače.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 apr 2010, 13:18

NoName je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Cjenim Barbarez prvenstveno kao covijeka pa onda kao fudbalera, i jednog od legendi kluba za kojeg navijam, ali tesko ce on na poziciju trenera ukoliko Labbadia dobije otkaz. Sigurno je bolji nego ovaj sadasnji trener HSV-a, ali ukoliko dodje do otkaza Hoffmann nece rizikovati da dovede neiskusnog trenera, jer bi s jos jednim neuspjehom i njegov posao bio pod upitnikom. Ukoliko ode Labbadia treba ocekivati nekog iskusnog lisca, mozda koji ce Barbareza uzeti kao pomocnika, ili bi mu za pocetak bilo dobro u ruke dati drugu ekipu HSV-a da se prvo tu dokaze. Tesko je neki trener u Bundesligi nakon zavrsene licence dobio u ruke prvu ekipu, da prije toga nije vodio drugu ekipu ili bio asistent nekom treneru.
Meni je Barba apsolutno najdraži od svih reprezentativaca naše reprezentativaca, ali mi trenutno djeluje da je malo preambiciozan. Za njega samog bi bilo najbolje da na početku trenerske karijere zauzme mjesto pomoćnika nekog od proslavljenih trenera. Žao mi je što, uprkos tome što je bio i konkurent Papetu, nisu uspjeli da nađu zajednički jezik oko toga da Barba bude pomoćni trener i desna ruka Papetu.

Po meni, najbolja opcija za Barbu ali bogami i za naš tim, je da od onog skota Tulića preuzme mladu reprezentaciju. On bi stekao neophodno iskustvo ali bi sigurno i svojim radom i autoritetom proizveo mnoge kvalitetne igrače.
HAHAHAH

Joj, nemojte samo spominjati Tulića. Helem, dijelim tvoje/vaše mišljenje. Trebalo bi Barbi dati odriješene ruke ali sa našom mladom reprezentacijom. Neka tu ispeče svoj zanat, napravi nešto od naših kloceva i to je to. A, onda neka, aBd, nađe neki klub gdje će ga gledati kako on to zaslužuje - KAO BOŽANSTVO.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 23 apr 2010, 16:46

Barbarez: Sušić mi nije interesantan"

Izbor selektora je dogovoren unutar četiri zida, mi smo bili tek statisti", kazao je

Autor: Nermin MAHMUTOVIĆ (GLOBAL)23.04.2010. 12:07

"Sergej Barbarez nikad nije imao moć odlučivanja kao aktuelni, nesposobni predsjednik NSBiH Sulejman Čolaković. Nije mogao niti će ikad moći potrošiti novac zaveden pod stavkom „ostali troškovi“ kao osuđeni kriminalac i savjetnik za neizvjesnost Munib Ušanović.

Međutim, Čolaković, Ušanović, Dominković i svi ostali poslušni marginalci koji vode NSBiH kod navijača nikad neće imati ugled koji ima Sergej Barbarez, bivši kapiten koji će se, prije ili kasnije, vratiti tamo gdje mu je i mjesto - u NSBiH. U intervjuu za Global Sergej Barbarez govori o trenutnim aktivnostima na sticanju profi licence, HSV-u, mogućnosti da Bayern kupi Edina Džeku i, svakako, o NSBiH, uz koji se u posljednje vrijeme sve više vežu informacije o interesiranju Tužilaštva BiH i drugih istražnih organa države.

GLOBAL: Odslušali ste i drugi semestar u Edukacionom centru pri Nogometnom savezu BiH s ciljem sticanja UEFA-ine profi licence. Kakvi su dojmovi?
BARBAREZ: Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim predavanjima. Kako je ovo i jedini put ka sticanju diplome odnosno zvanja trenera, nije teško. Ono najbolje tek slijedi, uspješna primjena nakon završetka edukacije.

GLOBAL: Znači, bliži se trenutak kada ćete na klupi HSV-a zamijeniti Brunu Labbadiju?
BARBAREZ: To, već, ne znam... Snovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Hamburg već ima trenera.

GLOBAL: Šalu nastranu, Labbadia je u Evropskoj ligi s HSV-om napravio sjajan posao.
BARBAREZ: Slažem se da je plasman u polufinale Evropske lige dosta dobar uspjeh, ali posao još uvijek nije završen. On će biti potpun samo ukoliko eliminiramo i engleski Fulham te osiguramo finale koje se ove godine igra na našoj HSH Nordbank Areni. U svim utakmicama, izuzev, možda, onih protiv PSV Eindhovena, pokazali smo da smo u stanju ići do samoga kraja.

GLOBAL: Istovremeno, HSV ne stoji najbolje u Bundesligi...
BARBAREZ: Niko nije previše zadovoljan trenutnim plasmanom u domaćem prvenstvu.

Stuttgart, Werder, pa i Wolfsburg “pušu’’ nam za vrat želeći, kao i mi, izboriti “posljednji voz’’ za Evropu i sljedeće sezone. Nije ostalo previše do kraja, ali optimist sam.

GLOBAL: S obzirom da ste, u neku ruku, već veteran Bundeslige, zanima nas Vaše mišljenje o mogućnosti da najveći njemački klub Bayern u svoje redove na ljeto dovede Edina Džeku…
BARBAREZ: Karl-Heinz Rummenigge je nedavno odbacio takvu mogućnost i, poznajući ovdašnji mentalitet, znam da nije folirao. Mario Gomez, Ivica Olić i Arjen Robben su dosad postignuli oko 35 golova, što znači da realizacija napadačkog reda nije upitna. Njegovo obrazloženje glasi da su Bayernu potrebniji igrači na nekoliko deficitarnijih pozicija.

Čak kada bi im i bio potreban napadač, što nije slučaj, iz principijelnih razloga ne bi dali 40 miliona eura ni za koga, pa ni za našeg Džeku. Ruku na srce, malo ekipa u cijeloj Evropi ima toliki novac za kupovinu igrača. Milan ga nema, definitivno, to je jasno. Ukoliko se ne pronađe neki kompromis, odnosno razmjena igrača uz doplatu, bojim se da Džeki ne preostaje previše opcija - ili ostanak u Wolfsburgu ili eventualni odlazak u Englesku. U oba slučaja Džeko ne može izgubiti, s tim što bi se, siguran sam, naš napadač sjajno snašao na Otoku.

Razmišlja da bojkotuje utakmice sa Švedskom i Njemačkom
GLOBAL: Nezaobilazna tema, kada je Sergej Barbarez u pitanju, svakako je i nogometna reprezentacija BiH. Uskoro ćemo igrati prijateljske utakmice sa Švedskom i Njemačkom. Hoćete li prisustvovati ovim susretima?
BARBAREZ: Ne znam šta bih rekao... Nisam još odlučio. Srce želi, razum govori da ne bih trebao. Volim reprezentaciju, igrače i navijače, ali mi se čini da je najpametnije da se sada sklonim ustranu.

GLOBAL: Zašto?
BARBAREZ: Razočaran sam. Ne znam ima li smisla o tome bilo šta više i pričati. Naš najveći problem, općenito, jeste nada. Ne mislim samo sporta već i društva, države... Već godinama ne želimo realno sagledati kako stoje stvari. Zanosimo se i sanjamo da možemo nešto promijeniti. A ne možemo. Kada shvatimo da smo došli do zida, razočarenje je potpuno.

GLOBAL: Mislite na farsu u vezi s izborom selektora?
BARBAREZ: Naravno. Naslućivao sam, ali nisam vjerovao šta su pojedinci u stanju uraditi. Izbor je dogovoren unutar četiri zida, mi smo bili tek statisti koji trebaju stvoriti privid da je sve regularno. Nisam imao nijedan procent šanse da uspijem.

GLOBAL: Pružajući svu moguću podršku Safetu Sušiću i ne želeći omalovažavati njegov trud i pristup otkad je imenovan za selektora, moramo Vas zamoliti da nam pojasnite na šta konkretno mislite?
Nisam odgovarao jer sam mlad, ambiciozan...

BARBAREZ: Problem je u politici. Nisam odgovarao jer sam mlad, motiviran, ambiciozan, željan uspjeha i popularniji kod navijača nego svi oni zajedno. Čini se da svi podjednako ne žele da BiH bude uspješna.

GLOBAL: Imate li podatak, koliko njih?
BARBAREZ: Od njih 15, koliko ih sjedi u Izvršnom odboru, barem 13-14.

GLOBAL: Fudbalski savez Republike Srpske se protivio Vašem izboru pravdajući to činjenicom da selektor ne može biti neko ko je organizirao utakmicu „Bola, Kodro i prijatelji“.
BARBAREZ: Nisam čovjek koji voli pričati na takav način jer sam odgojen u drugačijem vremenu, ali moram reći: Bošnjaci se nisu usprotivili, baš suprotno, odmah su to podržali. Vidjelo se da je sve ranije dogovoreno. Tamo, osim politike, prevladavaju i lični interesi, sport nema ništa s tim.

GLOBAL: Željko Petrović, bivši trener PSV Eindhovena i Boaviste, tvrdio je da ste uoči izbora za selektora jedini imali konkretan plan. Da li je to tačno?
BARBAREZ: Da, pitajte Muniba Ušanovića i Jasmina Bakovića.

GLOBAL: Zašto njih?
BARBAREZ: Oni su moj plan odnijeli na Izvršni odbor i prezentirali ga ostalim članovima. Prekršio sam sve svoje principe, želio sam nešto napraviti, imao sam ogromnu želju i motiv. Mislim da ništa slično opet ne bih ponovio.

GLOBAL: Da li se sve to reflektiralo na odnos sa Safetom Sušićem?
BARBAREZ: Ne, naravno. Sušića sam prvi put upoznao nedavno. Nije moje da ga sad nešto ja kritiziram ili hvalim. Čovjek je dobio posao i zbog reprezentacije koju svi volimo želim mu svu sreću svijeta kako bi BiH odveo na EP. Meni, lično, nije interesantan.

Svaka promjena u onakav NS je dobrodošla
GLOBAL: Mislite li da bi povratak Jusufa Pušine mogao donijeti promjene u NSBiH, najomraženiju sportsku organizaciju u BiH?
BARBAREZ: U vrijeme dok sam igrao, Pušina je bio predsjednik. Sreli smo se nedavno u Sarajevu. Moja poruka je jasna i nedvosmislena, svaka promjena u onakav NS je dobrodošla.

GLOBAL: Ukoliko predsjednik Nogometnog saveza BiH Kantona Sarajevo nastavi putem kojim je krenuo i doprinese raščišćavanju odnosa unutar NSBiH, može li računati na Vas?
BARBAREZ: Zbog navijača i duga prema njima nikad do kraja neću zatvoriti vrata NSBiH. Nemam na to pravo. Ukoliko se ikada dese promjene, bit ću na raspolaganju."
Definitions belong to the definers, not the defined

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 apr 2010, 18:02

Sacuvaj boze intervjua :roll: :shock:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 23 apr 2010, 18:08

edina je napisao/la:Barbarez: Sušić mi nije interesantan"

Izbor selektora je dogovoren unutar četiri zida, mi smo bili tek statisti", kazao je

Autor: Nermin MAHMUTOVIĆ (GLOBAL)23.04.2010. 12:07

"Sergej Barbarez nikad nije imao moć odlučivanja kao aktuelni, nesposobni predsjednik NSBiH Sulejman Čolaković. Nije mogao niti će ikad moći potrošiti novac zaveden pod stavkom „ostali troškovi“ kao osuđeni kriminalac i savjetnik za neizvjesnost Munib Ušanović.

Međutim, Čolaković, Ušanović, Dominković i svi ostali poslušni marginalci koji vode NSBiH kod navijača nikad neće imati ugled koji ima Sergej Barbarez, bivši kapiten koji će se, prije ili kasnije, vratiti tamo gdje mu je i mjesto - u NSBiH. U intervjuu za Global Sergej Barbarez govori o trenutnim aktivnostima na sticanju profi licence, HSV-u, mogućnosti da Bayern kupi Edina Džeku i, svakako, o NSBiH, uz koji se u posljednje vrijeme sve više vežu informacije o interesiranju Tužilaštva BiH i drugih istražnih organa države.

GLOBAL: Odslušali ste i drugi semestar u Edukacionom centru pri Nogometnom savezu BiH s ciljem sticanja UEFA-ine profi licence. Kakvi su dojmovi?
BARBAREZ: Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim predavanjima. Kako je ovo i jedini put ka sticanju diplome odnosno zvanja trenera, nije teško. Ono najbolje tek slijedi, uspješna primjena nakon završetka edukacije.

GLOBAL: Znači, bliži se trenutak kada ćete na klupi HSV-a zamijeniti Brunu Labbadiju?
BARBAREZ: To, već, ne znam... Snovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Hamburg već ima trenera.

GLOBAL: Šalu nastranu, Labbadia je u Evropskoj ligi s HSV-om napravio sjajan posao.
BARBAREZ: Slažem se da je plasman u polufinale Evropske lige dosta dobar uspjeh, ali posao još uvijek nije završen. On će biti potpun samo ukoliko eliminiramo i engleski Fulham te osiguramo finale koje se ove godine igra na našoj HSH Nordbank Areni. U svim utakmicama, izuzev, možda, onih protiv PSV Eindhovena, pokazali smo da smo u stanju ići do samoga kraja.

GLOBAL: Istovremeno, HSV ne stoji najbolje u Bundesligi...
BARBAREZ: Niko nije previše zadovoljan trenutnim plasmanom u domaćem prvenstvu.

Stuttgart, Werder, pa i Wolfsburg “pušu’’ nam za vrat želeći, kao i mi, izboriti “posljednji voz’’ za Evropu i sljedeće sezone. Nije ostalo previše do kraja, ali optimist sam.

GLOBAL: S obzirom da ste, u neku ruku, već veteran Bundeslige, zanima nas Vaše mišljenje o mogućnosti da najveći njemački klub Bayern u svoje redove na ljeto dovede Edina Džeku…
BARBAREZ: Karl-Heinz Rummenigge je nedavno odbacio takvu mogućnost i, poznajući ovdašnji mentalitet, znam da nije folirao. Mario Gomez, Ivica Olić i Arjen Robben su dosad postignuli oko 35 golova, što znači da realizacija napadačkog reda nije upitna. Njegovo obrazloženje glasi da su Bayernu potrebniji igrači na nekoliko deficitarnijih pozicija.

Čak kada bi im i bio potreban napadač, što nije slučaj, iz principijelnih razloga ne bi dali 40 miliona eura ni za koga, pa ni za našeg Džeku. Ruku na srce, malo ekipa u cijeloj Evropi ima toliki novac za kupovinu igrača. Milan ga nema, definitivno, to je jasno. Ukoliko se ne pronađe neki kompromis, odnosno razmjena igrača uz doplatu, bojim se da Džeki ne preostaje previše opcija - ili ostanak u Wolfsburgu ili eventualni odlazak u Englesku. U oba slučaja Džeko ne može izgubiti, s tim što bi se, siguran sam, naš napadač sjajno snašao na Otoku.

Razmišlja da bojkotuje utakmice sa Švedskom i Njemačkom
GLOBAL: Nezaobilazna tema, kada je Sergej Barbarez u pitanju, svakako je i nogometna reprezentacija BiH. Uskoro ćemo igrati prijateljske utakmice sa Švedskom i Njemačkom. Hoćete li prisustvovati ovim susretima?
BARBAREZ: Ne znam šta bih rekao... Nisam još odlučio. Srce želi, razum govori da ne bih trebao. Volim reprezentaciju, igrače i navijače, ali mi se čini da je najpametnije da se sada sklonim ustranu.

GLOBAL: Zašto?
BARBAREZ: Razočaran sam. Ne znam ima li smisla o tome bilo šta više i pričati. Naš najveći problem, općenito, jeste nada. Ne mislim samo sporta već i društva, države... Već godinama ne želimo realno sagledati kako stoje stvari. Zanosimo se i sanjamo da možemo nešto promijeniti. A ne možemo. Kada shvatimo da smo došli do zida, razočarenje je potpuno.

GLOBAL: Mislite na farsu u vezi s izborom selektora?
BARBAREZ: Naravno. Naslućivao sam, ali nisam vjerovao šta su pojedinci u stanju uraditi. Izbor je dogovoren unutar četiri zida, mi smo bili tek statisti koji trebaju stvoriti privid da je sve regularno. Nisam imao nijedan procent šanse da uspijem.

GLOBAL: Pružajući svu moguću podršku Safetu Sušiću i ne želeći omalovažavati njegov trud i pristup otkad je imenovan za selektora, moramo Vas zamoliti da nam pojasnite na šta konkretno mislite?
Nisam odgovarao jer sam mlad, ambiciozan...

BARBAREZ: Problem je u politici. Nisam odgovarao jer sam mlad, motiviran, ambiciozan, željan uspjeha i popularniji kod navijača nego svi oni zajedno. Čini se da svi podjednako ne žele da BiH bude uspješna.

GLOBAL: Imate li podatak, koliko njih?
BARBAREZ: Od njih 15, koliko ih sjedi u Izvršnom odboru, barem 13-14.

GLOBAL: Fudbalski savez Republike Srpske se protivio Vašem izboru pravdajući to činjenicom da selektor ne može biti neko ko je organizirao utakmicu „Bola, Kodro i prijatelji“.
BARBAREZ: Nisam čovjek koji voli pričati na takav način jer sam odgojen u drugačijem vremenu, ali moram reći: Bošnjaci se nisu usprotivili, baš suprotno, odmah su to podržali. Vidjelo se da je sve ranije dogovoreno. Tamo, osim politike, prevladavaju i lični interesi, sport nema ništa s tim.

GLOBAL: Željko Petrović, bivši trener PSV Eindhovena i Boaviste, tvrdio je da ste uoči izbora za selektora jedini imali konkretan plan. Da li je to tačno?
BARBAREZ: Da, pitajte Muniba Ušanovića i Jasmina Bakovića.

GLOBAL: Zašto njih?
BARBAREZ: Oni su moj plan odnijeli na Izvršni odbor i prezentirali ga ostalim članovima. Prekršio sam sve svoje principe, želio sam nešto napraviti, imao sam ogromnu želju i motiv. Mislim da ništa slično opet ne bih ponovio.

GLOBAL: Da li se sve to reflektiralo na odnos sa Safetom Sušićem?
BARBAREZ: Ne, naravno. Sušića sam prvi put upoznao nedavno. Nije moje da ga sad nešto ja kritiziram ili hvalim. Čovjek je dobio posao i zbog reprezentacije koju svi volimo želim mu svu sreću svijeta kako bi BiH odveo na EP. Meni, lično, nije interesantan.

Svaka promjena u onakav NS je dobrodošla
GLOBAL: Mislite li da bi povratak Jusufa Pušine mogao donijeti promjene u NSBiH, najomraženiju sportsku organizaciju u BiH?
BARBAREZ: U vrijeme dok sam igrao, Pušina je bio predsjednik. Sreli smo se nedavno u Sarajevu. Moja poruka je jasna i nedvosmislena, svaka promjena u onakav NS je dobrodošla.

GLOBAL: Ukoliko predsjednik Nogometnog saveza BiH Kantona Sarajevo nastavi putem kojim je krenuo i doprinese raščišćavanju odnosa unutar NSBiH, može li računati na Vas?
BARBAREZ: Zbog navijača i duga prema njima nikad do kraja neću zatvoriti vrata NSBiH. Nemam na to pravo. Ukoliko se ikada dese promjene, bit ću na raspolaganju."
pa ovo je zalosno...cuj svaka promjena dobrodosla, pa jedva se rjesili Pusione a on ga podrzava...padas Barba padas...nisko Barba nisko...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 apr 2010, 18:40

Pusina je bio svetac u odnosu na ove. I njemu je barem srce na mjestu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 23 apr 2010, 18:54

a sta ocekivati od sergeja. politron saveza place sto nije u kolu, podrzava lopove i pljuje susica, aferim momcino :roll:
Cuva Bog Zelju svog!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 apr 2010, 18:59

Upravo procitah post iznad tvoga i mislim se "sto ne bi bio pomocnik" i krenoh da napisem svoje misljenje a ti me vec preduhitrio :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mozda bi trebao preuzeti B momcad HSV i nju neko vrijeme trenirati. Iako nije to bas neko mjerilo kakav si ti trener,al trebas se dokazati. Meni se svidja Barbarezov temparament i to sto je ambiciozan. To je rijesenje za uspjeh,samo nesmije "pregorjeti"u svemu tome. Mana jest sto nema iskustva,al ima i dosta prednosti. Prvo,legenda je HSV i imati ce podrsku SVIH navijaca. Nikada necu zaboraviti kad je odlazio iz HSV i na zadnjoj utakmici na stotine postera na tribinama pise "Barbarez,bleib hier". Igraci HSV su mnoge zvijezde,i sa njima treba znati. Sto se toga tice,Sergej je ko stvoren. On je takva licnost da nece nikada raditi nesto sto nezna i u sta nije siguran. U svemu ovome ima nesto. Nebi on tek tako govorio da zeli biti trener HSV. Ocigledno je da on ima neciju podrsku ko ga gura u klubu.

Ako mu uprava i navijaci vjeruju,zasto ne bih i ja???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 apr 2010, 20:10

Barbarez je kralj ,ali i da je dosao ne bi se puno zadrzao ,jer bi ,poznavajuci njega licno ,i njegov temperament ,usprotivio se vlasnicima naseg fudbala ,i tu bi bio kraj.
Bolje je Barba sto nisi tu ,kad dodju promjene ,i ti ces doci ,do tada cemo se valjati u blatu i bicemo dno dna ,u svakom pogledu...jos kad vidim ovdje neke komentare protiv ovog covjeka ,shvatim da nam ovo stanje i treba ,uzivajmo!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 apr 2010, 15:47

Evo dobio Labadia otkaz, Barbarez vec duze vrijeme prica da ga zanima klupa HSV-a...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 27 apr 2010, 17:57

Cartman je napisao/la:Evo dobio Labadia otkaz, Barbarez vec duze vrijeme prica da ga zanima klupa HSV-a...
Pa ja gospodin moze biti pomocnik u HSV-u, a trazi izricito da bude selektor BiH. :roll: :roll:
Cuva Bog Zelju svog!

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 27 apr 2010, 18:04

mirzza je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Evo dobio Labadia otkaz, Barbarez vec duze vrijeme prica da ga zanima klupa HSV-a...
Pa ja gospodin moze biti pomocnik u HSV-u, a trazi izricito da bude selektor BiH. :roll: :roll:
I meni je to palo na pamet, ne bi bas da se uci na hamburgu ali moze na reprezentaciji :(
Bruno Labadija (Labbadia) otjeran je iz Hamburga. Dok se čeka imenovanje novog trenera, ekipu slavnog njemačkog kluba vodit će dosadašnji pomoćni trener Rikardo Moniz (Ricardo), koji će već u četvrtak biti na iskušenju protiv Fulema u revanšu polufinala Evropske lige.

Čašu strpljenja uprave Hamburga prelio je krah od Hofenhajma od 1:5, gdje su Vedad Ibišević i Sejad Salihović imali svoj dan postigavši tri gola.

Sukob s igračima

Kola su se slomila na Labadiji, koji je, navodno, bio i u sukobu sa pojedinim igračima, ali bivši fudbaler Hamburga i član Upravnog odbora ovog njemačkog kluba Sergej Barbarez tvrdi da sada već bivši trener nije jedini krivac.

- Trebali bi i fudbaleri preuzeti dio krivice, mada, ako ćemo iskreno, ovo je Labadiji treći klub i svaki put je imao isti problem. Čim je malo veći klub i grad, onda je veći pritisak. Nije izdržao ni do kraja sezone. Uvijek je šteta mijenjati, ali izgleda da nije moglo drugačije - kaže Barbarez za "Dnevni avaz" iz svog hamburškog doma.

Ko će biti novi trener? Sergej?

- Nekad sigurno hoću - kaže u svom rezervisanom stilu bivši kapiten reprezentacije BiH te nastavlja:

Prvo učiti

- Polako. Neki moj idealni plan je da počnem raditi kao prvi ili drugi pomoćnik i da, možda, učim godinu-dvije. Ipak, nekoliko puta sam rekao upravi da mogu računati na mene, da sam tu. Završio sam školovanje za profesionalnu licencu i naravno da me taj posao zanima. Vidjet ćemo šta će biti - govori Barbarez.

Ipak, naš as tvrdi da je malo vjerovatno da će sada izbor pasti na njega.

- Ne vjerujem da će ljudi iz kluba baš u ovom trenutku posegnuti za nekim bez iskustva, koga će odmah baciti u vatru. Za mene ima vremena, nekad ću sigurno biti trener Hamburga - govori Barbarez.

Naši proradili protiv nas

Labadiji su glave došli Ibišević i Salihović.

- Ni njima ne cvjetaju ruže, i tamo se govori o smjeni trenera. Ispade da su proradili protiv nas - kaže Barbarez.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 apr 2010, 18:09

Zato Balji koji je isto tako valjao repci ,kao igrao u velikim klubovima nije bilo ispod casti biti pomocnik selektora. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 27 apr 2010, 18:38

harishp je napisao/la:Zato Balji koji je isto tako valjao repci ,kao igrao u velikim klubovima nije bilo ispod casti biti pomocnik selektora. :roll:
Jbg gospodinu Sergeju repka bi sluzila kao poligon za ucenje, dok HSV to ne moze biti, dvostruki arsini "idola BH navijaca", pa se pitam ko je ovdje lud a ko patriota.
Lafo mu Susic nije interesantan, nek ti je interesantan neki svabo u HSV-u.

Toliko o patriotzmu doticnog. :roll:
Cuva Bog Zelju svog!

Lishche
Kontakt:

Post Postao/la Lishche » 27 apr 2010, 18:53

mirzza je napisao/la: Jbg gospodinu Sergeju repka bi sluzila kao poligon za ucenje, dok HSV to ne moze biti, dvostruki arsini "idola BH navijaca", pa se pitam ko je ovdje lud a ko patriota.

Ustati kad spominješ Barbareza... Toliki je patriota...
http://www.powerplaymanager.com/r219458

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 27 apr 2010, 18:56

Lishche je napisao/la:
mirzza je napisao/la: Jbg gospodinu Sergeju repka bi sluzila kao poligon za ucenje, dok HSV to ne moze biti, dvostruki arsini "idola BH navijaca", pa se pitam ko je ovdje lud a ko patriota.

Ustati kad spominješ Barbareza... Toliki je patriota...
... bio
Cuva Bog Zelju svog!

Lishche
Kontakt:

Post Postao/la Lishche » 27 apr 2010, 19:00

mirzza je napisao/la:
... bio
To si ti neki specijalizirani uređaj za mjerenje patriotizma pa ćeš da cijeniš ko je manji a ko je veći... I ko je "bio"...
http://www.powerplaymanager.com/r219458

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.