Pogledao sam ljestvice po skupinama.
BiH će, u slučaju pobjede nad Norveškom,
biti najbolja trećeplasirana reprezentacija, sa četiri boda (-1 gol-razlika sada, 0 ako dobijemo jedan razlike, +1 ako dobijemo dva razlike itd.) i
proći će u doigravanje!!!
Od sedam skupina, u četiri se nalaze po dvije momčadi sa nula bodova, što znači da te skupine otpadaju jer trećeplasirani nikako ne mogu dohvatiti četiri boda.
U
skupini 3 Kazahstan i Rumunjska imaju po tri boda i igraju međusobno u zadnjem kolu, ali Kazashstan ima lošiju gol-razliku od nas, tako da u slučaju remija ostaju sa istom gol-razlikom, a u slučaju pobjede izbacuju Rumunje. U
skupini 7 Ukrajina i Turska imaju po tri boda i igraju međusobno. Ako to završi neriješeno, Turci su treći s -1 gol-razlikom, što znači da smo mi i sa minimalnom pobjedom bolji. Inače, obje te ekipe su igrale na prošlom EP-u, a i pobjednik te skupine je bio sudionik turnira 2012. u Hrvatskoj, Slovenija.
Dakle, bilo kakva pobjeda nas vodi u doigravanje sa sedam drugoplasiranih (realnost je, po meni, da tamo igraju Mađarska, Slovačka, Rumunjska, Hrvatska, Srbija, Nizozemska, Ukrajina).
Na EP su se plasirali:
Belgija (domaćin)
Rusija (skupina 3)
Slovenija (skupina 7)
Izravni okršaji za plasman:
Italija - Mađarska (skupina 1)
Azerbajdžan - Slovačka (skupina 2)
Španjolska - Hrvatska (skupina 4)
Portugal - Srbija (skupina 5)
Nizozemska - Češka (skupina 6)
*ekipe na lijevoj strani prolaze i u slučaju remija i u slučaju pobjede