EP Litvanija 2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Freddy Krueger
- Kontakt:
Re: EP Litvanija 2011
Josip Vranković, selektor košarkaške selekcije Hrvatske, našeg rivala na „Eurobasketu 2011“, objavio je spisak od 25 igrača na koje računa u Litvaniji. Na spisku nema Zorana Planinića, ali ni Davora Kusa. Novo ime je naturalizirani Amerikanac, član Cedevite Dontaye Draper.
Vranković će uskoro spisak skratiti na 16 imena koja će se pripremati za EP.
Spisak igrača:
Lukša Andrić, Marko Banić, Stanko Barać, Bojan Bogdanović, Marko Car, Mario Delaš, Dontaye Draper, Hrvoje Kovačević, Krešimir Lončar, Damir Markota, Hrvoje Perić, Fran Pilepić, Marko Popović, Leon Radošević, Marin Rozić, Damjan Rudež, Krunoslav Simon, Rok Stipčević, Goran Suton, Marko Tomas, Ante Tomić, Roko Ukić, Zoran Vrkić, Luka Žorić, Tomislav Zubčić.
Vranković će uskoro spisak skratiti na 16 imena koja će se pripremati za EP.
Spisak igrača:
Lukša Andrić, Marko Banić, Stanko Barać, Bojan Bogdanović, Marko Car, Mario Delaš, Dontaye Draper, Hrvoje Kovačević, Krešimir Lončar, Damir Markota, Hrvoje Perić, Fran Pilepić, Marko Popović, Leon Radošević, Marin Rozić, Damjan Rudež, Krunoslav Simon, Rok Stipčević, Goran Suton, Marko Tomas, Ante Tomić, Roko Ukić, Zoran Vrkić, Luka Žorić, Tomislav Zubčić.
"Welcome to prime time, bitch!"
- skyisthelimit
znaci taj Sutoncic ipak izabrao za hrvate da igra, aj hajd nema veze ko neki igrac, tek u 25 godini se saznalo za njega. a i danas je ispodprosjecan igrac, mora se reci da nas je pojacao tom odlukom
15.10 - 15.06 ...
Vjerovatno. Ali imao je super tesku sezonu, tako da ako odmori nece biti bez razloga. Ali mislim da ce da igra.dubrava je napisao/la:Jel se zna hoće li Nowitzki igrati za Švabe?!
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Uvijek na papiru super jaki, a na kraju nista od toga. Kad su u Beogradu uspjeli da ono iskockaju, sve mogu. Bas sve.D1n0 je napisao/la:Team France:
Tony Parker / Antoine Diot / Yannick Bokolo
Mickael Pietrus / Nando De Colo
Nicolas Batum / Mickael Gelabale
Boris Diaw / Ali Traore / Florent Pietrus
Joakim Noah / Ronny Turiaf
Alternates: Kevin Seraphin, Andrew Albicy, Fabien Causeur
Odlicna, odlicna ekipa...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Slatinash_7
- Kontakt:
Znal se zasto im ne igra onaj mladi play koji je ako me sjecanje ne vara na NikeHoops prije 2 godine bio odlican,i meni se cini da im je igrao sad na ovom zadnjem prvenstvu??I Rodrigo Beubois jel on ima njihovo drzavljanstvo tako mi se cini.Osim toga predobra ekipa Batum ce ja mislim biti vodja uz Parkera naravno.2 centra sa nevjerovatnom kolicinom energije to im sigurno treba.PF dobri na kraju sezone Diaw je proigrao u Bobcatsima a Ali Traore je po meni odlican igrac.Nando De Colo nije neka zamjena al eto ne moze sve biti idealnoneno#4 je napisao/la:Uvijek na papiru super jaki, a na kraju nista od toga. Kad su u Beogradu uspjeli da ono iskockaju, sve mogu. Bas sve.D1n0 je napisao/la:Team France:
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Ali Traore je klasicni centar. Taj play ti je Albicy, i on je prva zamjena.Slatinash_7 je napisao/la:Znal se zasto im ne igra onaj mladi play koji je ako me sjecanje ne vara na NikeHoops prije 2 godine bio odlican,i meni se cini da im je igrao sad na ovom zadnjem prvenstvu??I Rodrigo Beubois jel on ima njihovo drzavljanstvo tako mi se cini.Osim toga predobra ekipa Batum ce ja mislim biti vodja uz Parkera naravno.2 centra sa nevjerovatnom kolicinom energije to im sigurno treba.PF dobri na kraju sezone Diaw je proigrao u Bobcatsima a Ali Traore je po meni odlican igrac.Nando De Colo nije neka zamjena al eto ne moze sve biti idealnoneno#4 je napisao/la:Uvijek na papiru super jaki, a na kraju nista od toga. Kad su u Beogradu uspjeli da ono iskockaju, sve mogu. Bas sve.D1n0 je napisao/la:Team France:
Nijedan centar im nema dobar sut, nijedan ne zna da odigra ledjima na vrhunskom nivou. Opet zive i umire sa sutom. De Colo je jedini koji bi mogao da bude konstanta, mada je i on dosta oscilirao u Valensiji.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Slatinash_7
- Kontakt:
To je taj
Momak pravo dobro igra u svakom slucaju vrijedi ga povesti umjesto Bokoloa,barem po meni.Dao je na ovom proslom prvenstvu par trica i ima prelijepe assiste al eto sta je tu je.Zive i umiru od suta to je tacno,al sa Parkerovim prodorima mozda se moze nabiti par poena iz reketa vise nego se to ocekuje.Mislim da ce Batum tu igrati veliku ulogu,i da bi mozda u nekom idealnom raspletu mogli do polufinala
Joj prvenstvo ce da gori pa sve bolja od bolje reprezentacija.Osim ovih kvalifikanata.Pa jedna Italija je u 5. sesiru ako se ne varam,a dolaze koliko ja znam sa strasnom ekipom,ok NBA zvijezde ne znaju igrati zajedno i to sve stoji,previse lopti im treba ali ako se to sve poslozi moze biti problema za sve.
Ja opet navijam za Ruse,a ne znam nista o njima,imas li kakav spisak ili bilo sta....

Joj prvenstvo ce da gori pa sve bolja od bolje reprezentacija.Osim ovih kvalifikanata.Pa jedna Italija je u 5. sesiru ako se ne varam,a dolaze koliko ja znam sa strasnom ekipom,ok NBA zvijezde ne znaju igrati zajedno i to sve stoji,previse lopti im treba ali ako se to sve poslozi moze biti problema za sve.
Ja opet navijam za Ruse,a ne znam nista o njima,imas li kakav spisak ili bilo sta....
Slatina Bog i batina
Znaci svi se slazemo da Srbija osvaja? 

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Slatinash_7 je napisao/la:To je tajMomak pravo dobro igra u svakom slucaju vrijedi ga povesti umjesto Bokoloa,barem po meni.Dao je na ovom proslom prvenstvu par trica i ima prelijepe assiste al eto sta je tu je.Zive i umiru od suta to je tacno,al sa Parkerovim prodorima mozda se moze nabiti par poena iz reketa vise nego se to ocekuje.Mislim da ce Batum tu igrati veliku ulogu,i da bi mozda u nekom idealnom raspletu mogli do polufinala
Sto se tice Francuza, Parker uvijek u kljucnim mecevima ima sut od 3/14, ili 4/15. Uvijek zakaze u kljucnim momentima. Po imenima su odmah iza Spanije sigurno, ali imena ne igraju. Igra tim, igra kolektiv.Kompletna Rusija
Nešto drugačiji koncept od čak 30 imena osmislio je David Blatt, čiji će posao krenuti već od 27. lipnja kad će u tjedan dana ispitati 16 kandidata od kojih bi se četvorica trebala priključiti "pravom" popisu od 14 imena.
Rusi bi barem na papiru trebali imati i te kako konkurentnu momčad, predvođenu Andrejem Kiriljenkom, Viktorom Hrjapom i J.R. Holdenom. Do primarnog cilja i plasmana na OI igre, pokušat će doći kroz grupu D u kojoj su sa Slovenijom, Gruzijom, Bugarskom, Ukrajinom i Belgijom.
Sergej Bikov (CSKA)
Andrej Voroncevič (CSKA)
Evgeni Voronov (Dinamo)
Aleksej Žukanenko (Dinamo)
Saša Kaun (CSKA)
Viktor Keiru (Dinamo)
Andrej Kirilenko (Utah)
Timofej Mozgov (Denver)
Sergej Monja (Himki)
Anton Ponkrašov (Spartak)
Vitali Fridzon (Himki)
J.R. Holden (CSKA)
Viktor Hrjapa (CSKA)
Aleksej Šved (CSKA).
Ali ima i ona da nekada moraju proguliti, nesto slicno kao Spanci u fudbalu. Da li ce to ovaj put da bude, vidjet cemo. Mnogo me interesuje kako ce npr. Noah da se snadje.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Slatinash_7
- Kontakt:
Zr nije SS neki dan pisao kako se JR oprostio od kosarke zajedno sa Langdonom??Ako je to tacno onda ostane jedno mjesto opet za play-a kojem ne znam ime a igrao je na proslom prvenstvu ooooj al me ova imena slabo sluze 
Nije los spisak rusa,ako Kirilenko bude na nivou kao onda kad su uzeli mogu biti jako opasni.Tu su Khryapa i Mozgov koji je iskusniji i mislim da moze dosta napraviti.Sved i Vorontcevitch isto tako imaju malo vece iskustvo i mogu dobro pokriti AK47 i Viktora.Jedino sto me brine je da li ce Blatt imati srce staviti Monyu na klupu zarad ove dvojice.I onda ostane Bykov i Ponkrashov da pokriju play-a mozda ovaj prvi bude i na 2 igrao.Ko ce ga znati kako ce to Blatt zamisliti.Uglavnom mogu daleko po mom skromnom misljenju.
A Noah ko Noah centar sa puno energije i dobar u skoku i odbrani igraca slicnih fizikalija,nesto jace ce ga odpuhati.U napadu je malo je reci los i zivit ce od asissta.

Nije los spisak rusa,ako Kirilenko bude na nivou kao onda kad su uzeli mogu biti jako opasni.Tu su Khryapa i Mozgov koji je iskusniji i mislim da moze dosta napraviti.Sved i Vorontcevitch isto tako imaju malo vece iskustvo i mogu dobro pokriti AK47 i Viktora.Jedino sto me brine je da li ce Blatt imati srce staviti Monyu na klupu zarad ove dvojice.I onda ostane Bykov i Ponkrashov da pokriju play-a mozda ovaj prvi bude i na 2 igrao.Ko ce ga znati kako ce to Blatt zamisliti.Uglavnom mogu daleko po mom skromnom misljenju.
A Noah ko Noah centar sa puno energije i dobar u skoku i odbrani igraca slicnih fizikalija,nesto jace ce ga odpuhati.U napadu je malo je reci los i zivit ce od asissta.
Slatina Bog i batina
Mislim da ce Holden da igra jos ovo prvenstvo i to je to onda. Kraj jedne velike karijere. Pitanje je da li ce Viktor da bude spreman nece se znati jos to. Plus Kaun nije mnogo igrao tokom sezone, ali ako im se poklopi par stvari mogu sigurno daleko. Jer Blatt je TOP 3 selektora sigurno, mozda je jedino ovdje Duda bolji, ostali tesko. Monya ce sigurno na klupu, ako Viktor bude spreman.Slatinash_7 je napisao/la:Zr nije SS neki dan pisao kako se JR oprostio od kosarke zajedno sa Langdonom??Ako je to tacno onda ostane jedno mjesto opet za play-a kojem ne znam ime a igrao je na proslom prvenstvu ooooj al me ova imena slabo sluze
Igrac kojeg ti trazis je Dimitriy Khvotsov. Mali, brzi play, cini mi se '89 ili '90 godiste.
P.S. Danas je Dirk pojasnio da ce donijeti odluku u narednim sedmicama da li ce se pridruziti njemackoj repki. Ja se iskreno nadam da hoce.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ja ne znam kako ovaj Monya uvijek bude u kadru nacionalnoga tima,em dobije cak i solidnu rolu,em ima i nekakvu respektabilnu reputaciju,da ne duljim,ja nikad u zivotu nisam vidio da je taj tip odigrao dobru utakmicu 

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
kod njega nikad nije bilo dvojbe, mislim da ce igrati (naravno ukoliko bude zdrav)P.S. Danas je Dirk pojasnio da ce donijeti odluku u narednim sedmicama da li ce se pridruziti njemackoj repki. Ja se iskreno nadam da hoce.
nego, je li poznato ko ce igrati za Italiju, mislim prvenstveno na NBA zvijezde, da li ce nastupiti

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Vjerovatno da. Ako ne bude nepredvidjenih okolnosti, povreda i slicno.Puma je napisao/la:kod njega nikad nije bilo dvojbe, mislim da ce igrati (naravno ukoliko bude zdrav)P.S. Danas je Dirk pojasnio da ce donijeti odluku u narednim sedmicama da li ce se pridruziti njemackoj repki. Ja se iskreno nadam da hoce.
nego, je li poznato ko ce igrati za Italiju, mislim prvenstveno na NBA zvijezde, da li ce nastupiti![]()
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
A klasicni divljak, kada ga usere, i ima svoju noc moze da lupi u seriji 3 - 4 trice, ali pretezno nema svoju noc. Nemaju Rusi bolje, bio je veliki hype oko njega ali na kraju nista.Dylan Dog je napisao/la:Ja ne znam kako ovaj Monya uvijek bude u kadru nacionalnoga tima,em dobije cak i solidnu rolu,em ima i nekakvu respektabilnu reputaciju,da ne duljim,ja nikad u zivotu nisam vidio da je taj tip odigrao dobru utakmicu
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Neno,sta mislis o sansama domacina,uvijek sam volio njihovu igru,al nema nazalost vise Sarasa i Macijauskasa,nesto ne vidim osim Siskauskasa neko impresivno ime da trenutno imaju,iako oni uvijek i sa momcima iz Zalgirisa mogu poluditi i unistiti svakoga tricama,ipak ako im budu Javtokas,Jasaitis i slicni glavni igraci ne vjerujem da mogu dalekoneno#4 je napisao/la:A klasicni divljak, kada ga usere, i ima svoju noc moze da lupi u seriji 3 - 4 trice, ali pretezno nema svoju noc. Nemaju Rusi bolje, bio je veliki hype oko njega ali na kraju nista.Dylan Dog je napisao/la:Ja ne znam kako ovaj Monya uvijek bude u kadru nacionalnoga tima,em dobije cak i solidnu rolu,em ima i nekakvu respektabilnu reputaciju,da ne duljim,ja nikad u zivotu nisam vidio da je taj tip odigrao dobru utakmicu

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
- Slatinash_7
- Kontakt:
Američki košarkaši Trajan Langdon (1976) i J.R Holden (1976) objavili su kraj karijere nakon što je njihov CSKA pobjedom nad Himkijem od 74:63 osvojio titulu.
Riječ je o igračima koji su ostavili dubok trag u moskovskom klubu sa kojim su osvojili pregršt trofeja. Langdon je došao u klub 2005, a Holden 2002 i od tad je CSKA svake sezone osvajao titulu kao i Kupove 2005, 2006, 2007 i 2010. Posebno mjesto imaju naravno osvojene i dvije Eurolige i to 2006. i 2008. Holden je još 2003. dobio rusko državljanstvo i za nacionalni tim je igrao od 2005. do 2008. uz osvojenu zlatnu medalju na EP 2007.
Evo tog texta o kojem sam pricao.znaci Holden otpada sa spiska a po meni Khovtsova treba zvati mali je predobar igrac.A Monya ne znam zasto on ima minutu na svom kontu al eto nekim cudom ima,mozda sada dolaskom Sveda i Voroncevicha ce izgubiti to,barem se ja nadam
Riječ je o igračima koji su ostavili dubok trag u moskovskom klubu sa kojim su osvojili pregršt trofeja. Langdon je došao u klub 2005, a Holden 2002 i od tad je CSKA svake sezone osvajao titulu kao i Kupove 2005, 2006, 2007 i 2010. Posebno mjesto imaju naravno osvojene i dvije Eurolige i to 2006. i 2008. Holden je još 2003. dobio rusko državljanstvo i za nacionalni tim je igrao od 2005. do 2008. uz osvojenu zlatnu medalju na EP 2007.
Evo tog texta o kojem sam pricao.znaci Holden otpada sa spiska a po meni Khovtsova treba zvati mali je predobar igrac.A Monya ne znam zasto on ima minutu na svom kontu al eto nekim cudom ima,mozda sada dolaskom Sveda i Voroncevicha ce izgubiti to,barem se ja nadam
Slatina Bog i batina
Langdon zavrsio karijeru
Najbolji suter u Evropi kojega sam ja ikada gledao..

- Slatinash_7
- Kontakt:
Krilo Denver Nuggetsa Danilo Gallinari još je jedna evropska zvijezda u NBA ligi koja je odlučila nastupiti na Eurobasketu u Litvaniji krajem ovog ljeta.Dylan Dog je napisao/la:Langdon zavrsio karijeru![]()
Gallinari je za Italiju zadnji put nastupio prije više od tri godine, a kako su Talijani nakon dva propuštena Eurobasketa konačno uspjeli izboriti Eurobasket, zapravo su kao i mi dobili pozivnicu, ovaj 22-godišnji igrač je odlučio nastupiti za Azzure.
"Trenutno se odmaram, potom idem u Kinu kako bih učestvovao u jednom NBA programu. Po povratku ću da počnem da treniram i potom se priključujem reprezentaciji na pripremama za Eurobasket", rekao je igrač Denvera koji je u ovaj klub stigao zimus iz NY Knicksa.
Evo i text za Gallinarija,koliko ja znam Bellineli je igrao kvalifikacije tako da sa njim ne bi treblao biti problema.Basile se oporavio,samo ne znam je li se oprostio,u svakom slucaju Talijani ko Talijani odlicna vanjska linija unutra suplja prica,cetvrtfinale max domet
Slatina Bog i batina
Igrat ce Saras na prvenstvu. Zvali su i Ramunasa, ali covjek je rekao ne poslije Pekinga i nije htio da pogazi svoju rijec. Bez obzira sto se ozlijedio Kleiza i Maciulis. Vracaju se braca Lavrinovic, vraca se Kaukenas, sa Javtokasom, Valunciunasom, Jasaitisom, Pociusom, Geceviciusom, Kalneitisiom i ostalim sasvim korektna ekipa. Eh, sada je pitanje kako ce relativno mlada ekipa da se nosi sa ovolikim pritiskom. Tu ce glavna uloga biti ovih starijih prije svega Kaukenasa, i brace Lavrinovic. Jer Saras nema vise snage za 30 minuta, mozda po 10+.Dylan Dog je napisao/la:Neno,sta mislis o sansama domacina,uvijek sam volio njihovu igru,al nema nazalost vise Sarasa i Macijauskasa,nesto ne vidim osim Siskauskasa neko impresivno ime da trenutno imaju,iako oni uvijek i sa momcima iz Zalgirisa mogu poluditi i unistiti svakoga tricama,ipak ako im budu Javtokas,Jasaitis i slicni glavni igraci ne vjerujem da mogu dalekoneno#4 je napisao/la:A klasicni divljak, kada ga usere, i ima svoju noc moze da lupi u seriji 3 - 4 trice, ali pretezno nema svoju noc. Nemaju Rusi bolje, bio je veliki hype oko njega ali na kraju nista.Dylan Dog je napisao/la:Ja ne znam kako ovaj Monya uvijek bude u kadru nacionalnoga tima,em dobije cak i solidnu rolu,em ima i nekakvu respektabilnu reputaciju,da ne duljim,ja nikad u zivotu nisam vidio da je taj tip odigrao dobru utakmicu
Uglavnom kao i obicno suterska ekipa, ali imat ce i puno vise opcija nego u Turskoj bez obzira sto im nece igrati Kleiza.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.