Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

newton_heath_lyr
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la newton_heath_lyr » 14 dec 2008, 08:39

Zna li neko na kome web site-u mogu da narucim dres od Vedada ?
BosnaE

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 dec 2008, 10:09

newton_heath_lyr je napisao/la:Zna li neko na kome web site-u mogu da narucim dres od Vedada ?
mozes na http://www.achtzehn99.de

ali ako nisi iz njemacke moras preko email njihove naruciti. za to ides na "kontakte"!
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 14 dec 2008, 12:33

sretno Vedade danas
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

jasmin_1990
Kontakt:

Post Postao/la jasmin_1990 » 14 dec 2008, 12:49

vedad je kralj koje je realniji od mnogih koji mu se dive i nerealno ga guraju u velikane evropskog fudbal

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 14 dec 2008, 13:32

jasmin_1990 je napisao/la:vedad je kralj koje je realniji od mnogih koji mu se dive i nerealno ga guraju u velikane evropskog fudbal
To sam i ja mislio, prije nego sto sam vidio kako momak sa lahkocom daje golove..smotan je osto, nema sta, i nece se to tako brzo promjeniti :lol: ali zna bolje dati gol od Luca Toni-a a on je kao fol neka evropska spic-zvijezda! Pa ako je on ta zvijezda, onda je Vedo jos veca i sigurno moze jednog dana zaigrati za nekog velikana evropskog fudbala! Nista, vidjecemo kako bude islo dalje, kako bude na proljece igrao itd..ali ako nastavi ovako, kao do sada, onda sam siguran da na ljeto igra u nekom klubu, kojem se mozda ni u snu nije nadao ;)

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 14 dec 2008, 13:40

jasmin_1990 je napisao/la:vedad je kralj koje je realniji od mnogih koji mu se dive i nerealno ga guraju u velikane evropskog fudbal

ne znam sta hoćes reći s tim,ali ako mislis da Vedi nije mjesto među velikanima,onda si ti nerealan čovjek ili
nisi upućen ....
ISTINA JE TU NEGDJE OKO NAS

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 14 dec 2008, 15:00

slika

danas će majstor utrpat 2 komada Šalkeu :)

ahminhoo
Kontakt:

Post Postao/la ahminhoo » 14 dec 2008, 15:12

ne dva neg tri,,ja ti kažem,,,a što se tiče repke mislim da vedo i muslimović,,da su savršen tandem,,,đeko mi skroz ide na hurac,,,a i nije u nekoj formi....

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 14 dec 2008, 15:20

u koliko sati počinje utakmica hof-šal.

ahminhoo
Kontakt:

Post Postao/la ahminhoo » 14 dec 2008, 15:27

saiko1 je napisao/la:u koliko sati počinje utakmica hof-šal.
u 17 h na ftv-u

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 14 dec 2008, 15:30

ahminhoo je napisao/la:
saiko1 je napisao/la:u koliko sati počinje utakmica hof-šal.
u 17 h na ftv-u
fala ti :D
nemam FTV u Sloveniji ali snaćit ću se :mrgreen:

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 14 dec 2008, 15:31

ma kakav FTV :) gledamo na SportKlubu uz komentar Marjana :mrgreen:

idemooo Zmajevi od Bosne :D

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 14 dec 2008, 15:36

Vedo i Sejade nek vam je sa srecom danas, domovina je ponosna na vas!!!!!! 8-)

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 14 dec 2008, 22:44

Zenga je napisao/la:Vedo i Sejade nek vam je sa srecom danas, domovina je ponosna na vas!!!!!! 8-)
Jes Boga mi.

srecnik
Kontakt:

Post Postao/la srecnik » 15 dec 2008, 08:13

Ibisević odigrao najslabiju utakmicu od početka sezone, što je i razumljivo obzirom da je kraj sezone. Inače kompletna ekipa hoffenheima je zakazala, nije to bila ona njihova prepoznatljiva igra!

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 15 dec 2008, 08:30

srecnik je napisao/la:Ibisević odigrao najslabiju utakmicu od početka sezone, što je i razumljivo obzirom da je kraj sezone. Inače kompletna ekipa hoffenheima je zakazala, nije to bila ona njihova prepoznatljiva igra!
Nisu oni igrali lose,vec je schalke igrao odlicno u obrani. Ibisevic nije zabio gol,al to neznaci da je bio los,bas naprotiv. Imao je 3 odlicne asistencije za ba i obasija,ali ovi to nisu iskoristili. Imao je i jednu sansu kad je iz okreta prilicno dobro sutirao. Nije se moglo vise jer su ga uvjek bar dva stopera cuvala.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 15 dec 2008, 10:44

MANNHEIM - Prije 12 godina Fredi Bobič postao je najbolji strijelac nogometne Bundeslige sa 17 postignutih pogodaka. Prošlog vikenda na münchenskoj Allianz Areni reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević zabio je Bayernu svoj 18. ovosezonski gol u dresu Hoffenheima i čvrsto drži vrh ljestvice strijelaca. Izbjeglica iz BiH Ibišević i donedavni trećeligaš Hoffenheim postali su hit nogometne Europe.

Hoffenheim igra sezonu iz snova?

- Naš uspjeh traje predugo da bi bio samo san. Prestali smo sanjati i sad želimo da ova stvarnost potraje što dulje.

Jesu li porasle klupske ambicije nakon ovako uspješne polusezone?

- Ovosezonski je cilj bio ostati u Bundesligi. Do danas nitko nije zatražio ništa više od toga, ni trener Rangnick se ne izjašnjava.

Može li Hoffenheim osvojiti njemački naslov ili bar izboriti Ligu prvaka?

- Ostalo nam je još cijelo bundesligaško proljeće i budemo li razmišljali o naslovu ili Ligi prvaka, mogli bismo izgubiti koncentraciju. K tome, očekujem sve teže utakmice jer nas ostali klubovi sada ozbiljnije shvaćaju i dobro će proučiti našu igru.

Hoćete li uskoro napustiti Hofenheim? Odšteta od 11 milijuna eura za vodećeg strijelca Bundeslige nije pretjerana?

- Oko mog ugovora već se stvaraju kaos i cirkus, iako sam još godinu i pol vezan za Hoffenheim. Naravno, očekujem sve više ponuda, ali zasad nemam ni planova ni želje da napustim Hoffenheim. Kao tinejdžer navijao sam za Ajax zbog amsterdamske nogometne škole, a danas mi to više nije važno. O interesu drugih klubova znam samo ono što piše u novinama. Ni tih 11 milijuna eura ne zanima me, brigu za sve to prepustio sam menadžeru.
Kakvu ulogu u vašem golgeterskom preporodu ima pomoćni trener Hoffenheima Tomislav Marić?

- Tomi ne voli kad o tome govorim, ali moram reći da je odličan motivator. Posljednjih mjeseci uvijek mi je bio na raspolaganju kad mi je trebalo. Dosta sam naučio od njega tijekom individualnih treninga, posebno mi je pomogao prošle sezone kad sam bio u golgeterskoj krizi. Tu sezonu u 2. Bundesligi postigao sam samo pet pogodaka i zaista mi je trebala Tomijeva pomoć.

Kako se nosite s pritiskom javnosti i medija?

- Pokušavam ostati normalan. Trudim se udovoljiti svim zahtjevima novinara, ali istodobno zadržati svoj mir. Nikoga ne puštam u svoj privatni život.

Kako ste se iz St. Louisa vratili u europski nogomet?

- Prije odlaska iz BiH odigrao sam dvije utakmice za U-16 reprezentaciju, pa sam zadržao neke kontakte s ljudima iz nogometnog saveza. Na vlastitu inicijativu uspio sam se progurati u U-21 reprezentaciju BiH i sam platio sve troškove putovanja na prijateljsku utakmicu u Orašje, gdje se obilježavalo otvaranje stadiona. Na tribinama je bilo dosta menadžera i klupskih skauta kojima sam zapeo za oko.

Kako ste zatim dospjeli u PSG?

- Malo je nedostajalo da tada završim u Hajduku. Igor Štimac mi je nudio ugovor, ali već se javio i PSG. Francuzi, doduše, nisu nudili ugovor, već probnu utakmicu, no zadovoljio sam njihove kriterije i 2004. se našao u Parizu.

18 pogodaka postigao je Ibišević ove sezone u Bundesligi

11 milijuna eura odštete tražit će Hoffenheim od klubova koji žele Ibiševića
Jesu li vas zvali i drugi hrvatski klubovi?

- Bio sam u kontaktu s Robertom Prosinečkim, koji me je pozvao u NK Zagreb. Od toga nije bilo ništa, ali meni je strašno godilo razgovarati s mojim dječačkim nogometnim uzorom. Zbog Prosinečkog sam nakratko počeo simpatizirati Crvenu zvezdu, htio sam čak obojiti kosu u plavo. Međutim, roditelji mi to nisu dopustili pa sam se rasplakao.

Što vam je izbornik BiH Ćiro Blažević rekao na upoznavanju u reprezentaciji?

- Ej, sine! Jesi ti onaj što daje golove? Bilo je to prošlog ljeta prije utakmice BiH - Bugarska.

Kakvo je vaše mišljenje o Ćiri Blaževiću?

- Iznimno iskusan trener koji trikovima i forama motivira momčad i stvara izvanrednu atmosferu u reprezentaciji.

Možete li usporediti trenera Hoffenheima Ralfa Rangnicka i Blaževića?

- Ralf i Ćiro su dva svijeta. Kod Rangnicka je sve proračunato, on je perfekcionist. Blaževićevi treninzi su jednostavniji, više se brine kako nas zabaviti i motivirati. Mislim da u reprezentaciji BiH uživa više nego u nekom klubu.

Imate “zelenu kartu”, jeste li razmišljali o nastupu za američku reprezentaciju?

- Amerikanci su zakasnili. Javili su mi se tek pet dana prije debitantske utakmice za reprezentaciju BiH protiv Norveške u ožujku. Više se nisam htio predomisliti.

Izbjeglički put od Vlasenice do zvijezda

MANNHEIM - Vlasenica - Tuzla - Baden - St. Louis - Pariz - Dijon - Aachen - Hoffenheim. Tako izgleda životni i nogometni put Vedada Ibiševića. Ratni vihor otjerao ga je 1992. iz rodne Vlasenice, a 16 godina poslije doživio je svjetsku slavu kao vodeći strijelac Bundeslige.

Iza vas je zaista neobična nogometna karijera?

- Klasična izbjeglička priča. Kad je rat počeo, imao sam sedam godina i iz Vlasenice je obitelj otišla u Tuzlu, a nakon toga 2000. u švicarski Baden. Dakle, ne u Basel, kako većina medija piše. Međutim, roditelji nisu mogli legalizirati boravak u Švicarskoj pa smo se uz pomoć rodbine 2001. preselili u američki St. Louis. Ubrzo je obitelj dobila dozvolu boravka, a ja sam nastavio igrati nogomet. Studirao sam međunarodni biznis na University of St. Louis. Igrao sam sveučilišnu ligu i 2003. postao 'rookie' godine. Već tada sam se želio vratiti u Europu.

Zašto ste tada odabrali baš PSG?

- Želio sam igrati u velikom klubu. U PSG-u se, doduše, nisam naigrao, pa sam nakon polusezone prihvatio posudbu i zatim ugovor s francuskim drugoligašem Dijonom. Pretprošle sezone igrao sam u bundesligašu Alemanniji iz Aachena i zajedno s njom ispao iz lige. U ljeto 2007. Hoffenheim je ušao u 2. Bundesligu i platio milijun eura odštete za mene. Tada nisam znao ništa o tom klubu, ali ispalo je odlično.

Sedam puta ste mijenjali boravište i živjeli u pet država. Jeste li naučili jezike?

- Ne mogu se požaliti. Dobro govorim francuski, njemački i engleski. Često u klubu služim kao prevoditelj.

Od Hrvata najviše cijenim Šimunića

Kakav je status Hrvata u Bundesligi?

- Svi visoko kotiraju. Posebno cijenim Josipa Šimunića. Nekoliko puta sam imao priliku zaključiti da je izvanredan obrambeni nogometaš. Moram reći da mi nije jasno zašto Ivan Rakitić nije standardni prvotimac Schalkea. Čudi me što si Schalke može dopustiti da takav igrač uglavnom sjedi na klupi.

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 15 dec 2008, 18:35

Mislim da bi se moglo rezimirati nakon jucerasnje utakmice.BH igraci cak dvojica se nalaze u idealnoj postavi polusezone,Dzeko i Salihovic su bili na pragu ali eto koja se to nacija moze pohvaliti boljim uspjehom.Sva cetvorica su nosioci igre u svojim ekipama(nadam se samo da nam Sejada nece ugusiti na klupi)koje kotiraju u vrhu BL.Vedo dao 18 golova pa sada kad se kaze Bosna misli se Vedo cak su NJemci naucili pravilno izgovarati njegovo prezime.Ovo je pravi nacin predstavljanja svoje zemlje u EU jos kad bi to neki u BH(politicari)skontali gdje bi nam bio kraj.POZDRAV ZA RAJU NA FORUMU :)

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 15 dec 2008, 19:10

Ammim je napisao/la:Mislim da bi se moglo rezimirati nakon jucerasnje utakmice.BH igraci cak dvojica se nalaze u idealnoj postavi polusezone,Dzeko i Salihovic su bili na pragu ali eto koja se to nacija moze pohvaliti boljim uspjehom.Sva cetvorica su nosioci igre u svojim ekipama(nadam se samo da nam Sejada nece ugusiti na klupi)koje kotiraju u vrhu BL.Vedo dao 18 golova pa sada kad se kaze Bosna misli se Vedo cak su NJemci naucili pravilno izgovarati njegovo prezime.Ovo je pravi nacin predstavljanja svoje zemlje u EU jos kad bi to neki u BH(politicari)skontali gdje bi nam bio kraj.POZDRAV ZA RAJU NA FORUMU :)
Bravo Ammin, ti k´o da mi misli citas svakim tvojim postom slika
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 15 dec 2008, 19:35

Ammim je napisao/la:Mislim da bi se moglo rezimirati nakon jucerasnje utakmice.BH igraci cak dvojica se nalaze u idealnoj postavi polusezone,Dzeko i Salihovic su bili na pragu ali eto koja se to nacija moze pohvaliti boljim uspjehom.Sva cetvorica su nosioci igre u svojim ekipama(nadam se samo da nam Sejada nece ugusiti na klupi)koje kotiraju u vrhu BL.Vedo dao 18 golova pa sada kad se kaze Bosna misli se Vedo cak su NJemci naucili pravilno izgovarati njegovo prezime.Ovo je pravi nacin predstavljanja svoje zemlje u EU jos kad bi to neki u BH(politicari)skontali gdje bi nam bio kraj.POZDRAV ZA RAJU NA FORUMU :)
je.eš političare oni neće nikad ništa skontati, niti nešto dobro napraviti za našu zemlju
Fala BOGU pa imamo naše momke koji čine čuda po Evropi.
POZDRAV NAZAD :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: boatenkk, Google Adsense [Bot], torbica i 7 gostiju.