NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adriano_leite
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la adriano_leite » 10 jul 2010, 20:05

majestic24 je napisao/la:@adriano_leite pricas gluposti...jesi ikad gledao utakmice Lakersa bez Kobeja?? Pa zasto su onda u timu Artest i Lamar Odom nego da ga zamjene???
PA UPRAVO O TOME GOVORIM, NJEGA MOGU ZAMIJENITI, JAMESA NE MOZE NIKO ZAMIJENITI, POGLEDAJ MALO TO, PO MENI JE JAMES KVALITETNIJI, ALI SVAKO IMA SVOJE MISLJENJE, ZAR NE?
Da je James osvojio prsten sa Cavsima, svi bi drugacije pricali, ali realno do prosle sezone nije imao tim da osvoji kao Kobe sto ima u Lakersima niz sezona, gledao sam Lakerse naravno, koji imaju cijelu petorku odlicnu, koju Cavsi nikada nisu imali, zato govorim o individualnoj snazi Jamesa naspram Kobija, upravo zbog timova u kojima igraju, James je sve na svojim ledjima nosio, dok se neigranje Kobija malo osjeti. James je cijelu franchisu nosio na svojim ledjima, dok Kobe nije. Svi mrze Jamesa nakon ovog poteza, ali ja kao navijac Cavsa ja sam ogorcen, ne mogu reci da ga mrzim, zelim mu sve najbolje, a sa nama ce biti sta bude, ko zna, sve je pred nama.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 10 jul 2010, 20:15

al znaci zamisli kad brayant ima isti prosjek ko james (otprilike isti) a igra u ekipi u kojoj ima dobtrih igraca gdje uvjek makar dvojica dadnu po 20+ poena i jamesa gdje on ima ekipu u kojoj on sam zabija poene,pa da brayant igra u cavsima imo bi preko 50 poena u prosjeku
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 10 jul 2010, 20:33

adriano_leite je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Cuj sta je smijesno...ono sto je James postigao dosad u karijeri je ispodprosjecno za sve igrace iz prve petorke u nba ligi...covjek je igrao jednom finale i izgubio ga sa 4-0...igrac koji se izgubio u 70% najvaznijih utakmica njegove karijere i sad je kao on jedan od najboljih svih vremena...to je nezahvalno izjaviti prema svim velikanima koji su igrali u NBA ligi...sve sto on ima na najvisem nivou su partije iz regularne sezone i to je to...
Sto se tice toga da je individualno bolji do Kobe-ja...to nije smijesno vec zalosno
To sto je Kobe osvojio ne bi nista napravio bez cijelog tima Lakersa. James je izgubio finale od Spursa, James sam, on ih je i doveo do finala sam, jer uporedi malo historiju Lakersa i koji su igraci tu igrali, pogledaj Cavse i ko je tu sve igrao. Pogledaj sastav koji je nastupio za Cavse u finalu koje su izgubili, pogledaj malo i bit ce ti jasno, NADAM SE. James je od prosjecne ekipe Cavsa napravio klub koji se 3 godine bori za naslov prvaka, dok su Lakersi i bez Kobija bili to sto su sada, Kobe to nije napravio od njih, nije napravio ono sto je James napravio od Cavsa. Tek prosle sezone su Cavsi imali ekipu koja je bila kompetentna za naslov, ali James je bio indisponiran i to je kljucni razlog zasto su Cavsi ispali od Bostona. Pogledaj utakmice Lakersa bez Kobija, igraju kao da ga i nema, dok Cavsi bez Jamesa su bili preslabi. Pogledaj to i odluci, nemoj ono djecije, ja sam cuo davno za Kobija i navijam za Lakerse jer su osvojili dosta titula. Eh to je smijesno a i zalosno u isto vrijeme.
Eto još i reci da tvoj LbJ nije imao dobre suigrače. Pa stavi Kobea sa Mo Williamsom, Delonte Westom, Ilagauskasom itd itd. Problem je što je LbJ slabo gleda na druge u napadu, a sad će u Heatu da jedna lopta bude malo :!:
I Love this game !!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jul 2010, 20:44

elninho_resTO je napisao/la:al znaci zamisli kad brayant ima isti prosjek ko james (otprilike isti) a igra u ekipi u kojoj ima dobtrih igraca gdje uvjek makar dvojica dadnu po 20+ poena i jamesa gdje on ima ekipu u kojoj on sam zabija poene,pa da brayant igra u cavsima imo bi preko 50 poena u prosjeku
Pa trebaju tu asistencije saigraca da se zabiju kosevi, James bio najbolji asistent Cavsa, Mo koji je play imao je 5.3 asistencije u zadnjoj sezoni, kao playmaker tako malo asistencija imati, ko je jos asistirao? Ne moze sam uzeti loptu i guliti na kos, kakvih 50 koseva u prosjeku, to je za malu djecu prica.

Mes Que Un Club!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 jul 2010, 20:47

Ovo ce najvise s..bati Bosha jer nece imati dovoljno lopti i igrat ce kao i za americku reprezentaciju , balgo receno prosjecno za svoj potencijal , oba igraca ole da su playmakeri da je lopta stalno kod njih , vidjet ce mo kako ce to funkcionisati.
Ali L James vise nikad nece stati u istu recenicu sa Jordanom , Olajuwonom , Magicom , Birdom , Bryantom ....

Ipak Wade nije Pipen a Bosh nije Rodman , to je isto kao da su se udruzili u ono doba Jordan , Magic i Olajuwon ili u kasnijem Jordanovskom pohodu Jordan , Malone i Barkley (I Tomas) ....

To sebi Jordan nebi dopustio , Pipen jest jedan od 50 najboljih , ali nije u to doba bio jedan od najboljih 5 igraca u ligi , Rodman jest bio najbolji skakac i defanzivac ali je bio parmak u napadu i to zesci , a Bosh je jedan od 3 najbolaj visoka igraca u ligi prema tome ovo je i suvise nego p..kasto od njega , a mogao je da bude jedan od najvecih , sad nece biti ni blizu , makar osvojio 7 prstenova ,
Pa jedan R Miller je za njega igracina sa velikim m..ima koji igrao isto u Indiani sam i takmicio se protiv Jordana.

Jer ubrzo ce i Kobe u penziju i umjsto da se Bosh , Wade , James , Carmelo , Howard i CP3 takmice jedan protiv drugoga da vide ko je bolji prva trojica od 10 najboljih igaraca u ligi se udruzila , gdje je to zelja za nadigravanjem i dokazivanjem :roll:

Ode i NBA u k..ac a taman sam se ponadao da se dize , kao sto su nam lakersi i boston pruzili dramu i draz jos od bulls-a i jazz-a :roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jul 2010, 20:48

bosanac035 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Cuj sta je smijesno...ono sto je James postigao dosad u karijeri je ispodprosjecno za sve igrace iz prve petorke u nba ligi...covjek je igrao jednom finale i izgubio ga sa 4-0...igrac koji se izgubio u 70% najvaznijih utakmica njegove karijere i sad je kao on jedan od najboljih svih vremena...to je nezahvalno izjaviti prema svim velikanima koji su igrali u NBA ligi...sve sto on ima na najvisem nivou su partije iz regularne sezone i to je to...
Sto se tice toga da je individualno bolji do Kobe-ja...to nije smijesno vec zalosno
To sto je Kobe osvojio ne bi nista napravio bez cijelog tima Lakersa. James je izgubio finale od Spursa, James sam, on ih je i doveo do finala sam, jer uporedi malo historiju Lakersa i koji su igraci tu igrali, pogledaj Cavse i ko je tu sve igrao. Pogledaj sastav koji je nastupio za Cavse u finalu koje su izgubili, pogledaj malo i bit ce ti jasno, NADAM SE. James je od prosjecne ekipe Cavsa napravio klub koji se 3 godine bori za naslov prvaka, dok su Lakersi i bez Kobija bili to sto su sada, Kobe to nije napravio od njih, nije napravio ono sto je James napravio od Cavsa. Tek prosle sezone su Cavsi imali ekipu koja je bila kompetentna za naslov, ali James je bio indisponiran i to je kljucni razlog zasto su Cavsi ispali od Bostona. Pogledaj utakmice Lakersa bez Kobija, igraju kao da ga i nema, dok Cavsi bez Jamesa su bili preslabi. Pogledaj to i odluci, nemoj ono djecije, ja sam cuo davno za Kobija i navijam za Lakerse jer su osvojili dosta titula. Eh to je smijesno a i zalosno u isto vrijeme.
Eto još i reci da tvoj LbJ nije imao dobre suigrače. Pa stavi Kobea sa Mo Williamsom, Delonte Westom, Ilagauskasom itd itd. Problem je što je LbJ slabo gleda na druge u napadu, a sad će u Heatu da jedna lopta bude malo :!:
Hoces li ti da kazes da su Mo, Delonte, Big Z, bolji od Artesta, Odoma, Fishera, Bynuma, Gasola? Ako to ti mislis onda nemamo sta pricati. Cavsi imaju solidnu ekipu, popunjenu na svim pozicijama, ali fale tu jos 2 3 igraca kao sto sam naveo u prethodnim postovima, treba svjeza krv, Jamesa nema, idemo dalje. O tome da slabo gleda saigrace govori prosjek od 7 asistencija u karijeri.
Hvala, molim lijepo. Pozdrav.

Mes Que Un Club!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 10 jul 2010, 20:55

@Kobe Bryant ne brini nista sljedece sezone ce melo i cp3 potpisati za New York pa ce biti 3 na 3 Miami vs New York :lol: :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 10 jul 2010, 21:07

Džaba njemu 7-8 asistencija u prosjeku kad je milijarde napada završio sam da niko lopte nije taknuo, kraljica James nikad nije bio istinski vođa na terenu, što KObe jeste,a sad možda on misli da će pored Wadea biti prva violina, MALO SUTRA, dobio je igrače koje je sam tražio u Clevelandu, nije uspio, NIKAD NEĆE BITI "KRALJ" kako ga nazivaju jer su kraljevi vođe, Jordan, Wade, Kobe, Magic...
I Love this game !!!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 10 jul 2010, 22:06

bosanac035 je napisao/la:Džaba njemu 7-8 asistencija u prosjeku kad je milijarde napada završio sam da niko lopte nije taknuo, kraljica James nikad nije bio istinski vođa na terenu, što KObe jeste,a sad možda on misli da će pored Wadea biti prva violina, MALO SUTRA, dobio je igrače koje je sam tražio u Clevelandu, nije uspio, NIKAD NEĆE BITI "KRALJ" kako ga nazivaju jer su kraljevi vođe, Jordan, Wade, Kobe, Magic...
brw slazem se
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jul 2010, 22:49

bosanac035 je napisao/la:Džaba njemu 7-8 asistencija u prosjeku kad je milijarde napada završio sam da niko lopte nije taknuo, kraljica James nikad nije bio istinski vođa na terenu, što KObe jeste,a sad možda on misli da će pored Wadea biti prva violina, MALO SUTRA, dobio je igrače koje je sam tražio u Clevelandu, nije uspio, NIKAD NEĆE BITI "KRALJ" kako ga nazivaju jer su kraljevi vođe, Jordan, Wade, Kobe, Magic...
Sto mi ne odgovori na pitanje? Da li je imao bolji tim nego sto je Kobe imao? Da li su saigraci koje je Kobe imao, bili bolji od onih koje je James imao? Da li je Kraljica ili Kralj to ce pokazati vrijeme, na nama je da cekamo strpljivo i da vidimo. Tim koji je dobio u ovoj sezoni, moze se reci da je trazio, ali naravno, moglo je biti bolje, mogao je Amare biti doveden a ne Jamison, bilo je tu kombinacija, ali sta je tu je, idemo dalje. Bice kako bude. Svi imamo svoja misljenja i to je to. To da li je bio istinski vodja na terenu, govori samo za sebe vrijeme prije Jamesa i za vrijeme Jamesa u Cavsima. Ne znam ciji si ti fan, za koga navijas, molim te reci mi? Je li to Boston, LAL, Chicago?

Mes Que Un Club!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 10 jul 2010, 23:40

elninho_resTO je napisao/la:al znaci zamisli kad brayant ima isti prosjek ko james (otprilike isti) a igra u ekipi u kojoj ima dobtrih igraca gdje uvjek makar dvojica dadnu po 20+ poena i jamesa gdje on ima ekipu u kojoj on sam zabija poene,pa da brayant igra u cavsima imo bi preko 50 poena u prosjeku
Pa trebaju tu asistencije saigraca da se zabiju kosevi, James bio najbolji asistent Cavsa, Mo koji je play imao je 5.3 asistencije u zadnjoj sezoni, kao playmaker tako malo asistencija imati, ko je jos asistirao? Ne moze sam uzeti loptu i guliti na kos, kakvih 50 koseva u prosjeku, to je za malu djecu prica.
ako se ne varam i kobe je najbolji asistent lakersa.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jul 2010, 23:58

slika :mrgreen: :mrgreen:

Juwan Howard blizu Miamia.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2010, 00:25

Wolverine je napisao/la:
ako se ne varam i kobe je najbolji asistent lakersa.
Evo vidi je li uporedivo:
Kobe: A 5.0; A/TO 1.57
LBJ: A 8.6; A/TO 2.49
Eto pa uporedi ta 2 segmenta vezana za asistencije
Evo jos par podataka vezano za to:
LBJ 6.mjesto po broju asistencija sa 651 asistencijom dok je Kobe 31. mjesto sa 365 asistencijom
Asistencije po utakmici LBJ opet 6. mjesto sa 8.6 ispred njega su samo jedni od najboljih playmakera lige, dok je Kobe 25. mjesto sa 5.0. Sto se tice odnosa asistencija i izgubljenih lopti LBJ 28.mjesto, Kobe 72. mjesto. Eto toliko od mene vezano za taj segment igre. Hvala

Mes Que Un Club!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 11 jul 2010, 00:29

statistika neigra,po njoj je dosta igraca bolje od joradana
al haj daj ovaj podatak
lbj rijesio zadnjih napada?
kobee riijesio zadnjih napada?
mozete dat podatke kakve hocete,al jordan,magic,kobe
pa james i ostali
"BEEN THERE WON THAT"

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 11 jul 2010, 00:30

ali lebron je vecinu vremena u clevelandu igrao playmakera covjece boziji. on im i jest kreirao napade, a ne mo williams.

elninho, kobe ispred birda, olajuwona? hm...

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 11 jul 2010, 00:34

pa ne bash ispred njih,al u istu grupu sa njima definitivno,nego sam u afektu,poenta je da sam odvojio jamesa
i slazem se za to daje igro pleya,tj radio je sve,kobe se samo posveti poziciji sutera i nepetlja se drugim u posao,odradi svoje i nakraju kad treba uzme stvar u svoje ruke,znaci govorim da je vecina igraca koja bi igrala toliku ulogu u timu imala takve statistike i zato statistike nisu mjerodavne,vecinom
"BEEN THERE WON THAT"

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 11 jul 2010, 00:36

okanite se vise statisticke uporedne LeBrona i Kobea, statistika itekako zna zavarat.Uvjek se sjetim one izreke:Statistika je ko bikini,... :lol: :lol:
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 11 jul 2010, 00:36

Znas zasto Clevland nije osvojio prsten??? Zato sto su igraci pussy,krenuvsi od Mo Wilimasa pa do "kinga" Jamesa. Kad god su dobili loptu,useru se dok je drze...neznaju sta bi s njom.

Sto mislite zasto Phil drzi Fishera u timu?? Tip nema pojma,vuce se ko moja nepokretna baba, al covjek ima muda i povuce tricu kad je najpotrebnije i napravi preokret. Danas je takvih igraca malo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 11 jul 2010, 00:39

ne bih reko da lik nema pojma. fisher je klasicni role player. i jedan je od najboljih clutch igraca danas u ligi. kad bi miami kojim slucajem njega uspio dobit, ja bi ih smatro najvecim favoritom za titulu.

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 11 jul 2010, 01:00

Sto mi ne odgovori na pitanje? Da li je imao bolji tim nego sto je Kobe imao? Da li su saigraci koje je Kobe imao, bili bolji od onih koje je James imao? Da li je Kraljica ili Kralj to ce pokazati vrijeme, na nama je da cekamo strpljivo i da vidimo. Tim koji je dobio u ovoj sezoni, moze se reci da je trazio, ali naravno, moglo je biti bolje, mogao je Amare biti doveden a ne Jamison, bilo je tu kombinacija, ali sta je tu je, idemo dalje. Bice kako bude. Svi imamo svoja misljenja i to je to. To da li je bio istinski vodja na terenu, govori samo za sebe vrijeme prije Jamesa i za vrijeme Jamesa u Cavsima. Ne znam ciji si ti fan, za koga navijas, molim te reci mi? Je li to Boston, LAL, Chicago?
Rekao sam ti da Cleveland nimalo ne zaostaje za Lakersima po rosteru, problem je bio u LeBronu i njegovom nabijanju statistike, što Kobe ne radi bar u zadnjih nekoliko sezona, a ja sam fan Lakersa i Bullsa... i REDICKA :D
I Love this game !!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.