SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Ahmed.S
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Ahmed.S » 06 jun 2010, 12:01

Meni Subotic nikad nije bio neki igrac..Izdvojit cu samo trojku kao klase iz Srbije,Ivanovic,Vidic,i Milos Krasic kojeg skoro pa najvise gotivim kao fudbalera s ovih prostora..Ima i onaj Jovanovic nije los,al nije u rangu s njima ili ja nisam gledao dovoljno utakmica...

Fenix95
Kontakt:

Post Postao/la Fenix95 » 06 jun 2010, 18:03

po meni :
1.Njemacka
2.Srbija
3.Australija
4.Gana :)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 jun 2010, 19:00

Utakmicu Srbija-Gana će suditi Argentinac Hector Baldassi. Pomoćnici će mu biti takođe Argentinci, Ricardo Casas i Hernan Maidana.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 06 jun 2010, 19:02

Australija i Njemacka prolaze...
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 06 jun 2010, 19:07

biti ce australci nabrijani pravo protiv srba, u toj utakmici ce igraci poput culine, jedinka, vidosica imati dodatni motiv za pobjedu ;) . steta sto tu nije vise mark viduka :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 jun 2010, 19:17

Teodosic Milos je napisao/la:
Ahmed.S je napisao/la:Meni Subotic nikad nije bio neki igrac..Izdvojit cu samo trojku kao klase iz Srbije,Ivanovic,Vidic,i Milos Krasic kojeg skoro pa najvise gotivim kao fudbalera s ovih prostora..Ima i onaj Jovanovic nije los,al nije u rangu s njima ili ja nisam gledao dovoljno utakmica...
ma Subotic je mlad jos uvjek.,....njemu treba utakmica da igra sa nekim iskusnim stoperom i jakim....a ne tamo u NJemackoj ligi gdje i ja mogu da igram....Jovanovic je dobar pravo....nadam se da ce dobiti priliku u Liverpulu,pa onda da ga vidi svijet kako je dobar....dokazao se dovoljno i u LS
mislim da imas potencijala za 6. njemacke lige :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ma srbija ima niz problema. pantelic je covjek koji cesto igra za sebe, zigic nije nikako u formi....nema tu ni jedinstva u reprezentaciji, stalni je to problem te reprezentacije kada dodje na velika takmicenja jer svi tu sebi umisle da su zvijezde neke
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 jun 2010, 20:59

Ako u Srbiji nema jedinstva onda nema ni u jednoj repki na svetu.Pazi sta sam ti rekao.
Stanka i Panta su vencani kumovi nerazdvojni oduvek,Lukovic je kum ne znam tacno sa kim.Lane i Krasic najbolji drugovi od detinstva ne razdvajaju se nikada...mladja garda Tosic,Petrovic nerazdvojna...u ovoj repki jedinstvo je izrazeno vise nego i u jednoj repki.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 06 jun 2010, 21:20

moj druga prokomentarisa da ja najbolje da zigic brani, jer se ionako svaka lopta odbija od njega ;)

p.s. krasic objasnjava...kako se igra!
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 jun 2010, 21:57

Sinoć dobra utakmica, za mene neočekivano puno golova. Polako Srbija dolazi do igre iz kvalifikacija, to je sigurno. Škripi u odbrani, ali to je manje-više očekivano jer nema Vidića. Za njegovog partnera u odbrani na SP, sam favorizovao Subotića. Nakon viđenog u ove tri pripremne tekme, sad više nisam tako siguran. Nek Antić odluči Luković ili Subotić, on najbolje zna.

effe_sa je napisao/la: ma srbija ima niz problema. pantelic je covjek koji cesto igra za sebe, zigic nije nikako u formi....nema tu ni jedinstva u reprezentaciji, stalni je to problem te reprezentacije kada dodje na velika takmicenja jer svi tu sebi umisle da su zvijezde neke

Sa ovim vezano za Žigića se slažem .Očigledno je da momku fali utakmica, nije se mogao iskazati pored Ville, a ono što je odigrao, odigrao je korektno. Pantelić se trudi, mnogo trči, svako ko to poriče, jednostavno laže. Bez Pante ja ne mogu zamisliti bilo kakvu formaciju repke Srbije. Što se "nejedinstva" u repki tiče, ako postoji ijedna pozitivna stvar u repki, onda je to jedinstvo i veliko drugarstvo.

p.s. Imam neki osjećaj da ćeš svim srcem navijati protiv Srbije na SP. :D
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 jun 2010, 22:47

alan_kardec je napisao/la:Sinoć dobra utakmica, za mene neočekivano puno golova. Polako Srbija dolazi do igre iz kvalifikacija, to je sigurno. Škripi u odbrani, ali to je manje-više očekivano jer nema Vidića. Za njegovog partnera u odbrani na SP, sam favorizovao Subotića. Nakon viđenog u ove tri pripremne tekme, sad više nisam tako siguran. Nek Antić odluči Luković ili Subotić, on najbolje zna.

effe_sa je napisao/la: ma srbija ima niz problema. pantelic je covjek koji cesto igra za sebe, zigic nije nikako u formi....nema tu ni jedinstva u reprezentaciji, stalni je to problem te reprezentacije kada dodje na velika takmicenja jer svi tu sebi umisle da su zvijezde neke

Sa ovim vezano za Žigića se slažem .Očigledno je da momku fali utakmica, nije se mogao iskazati pored Ville, a ono što je odigrao, odigrao je korektno. Pantelić se trudi, mnogo trči, svako ko to poriče, jednostavno laže. Bez Pante ja ne mogu zamisliti bilo kakvu formaciju repke Srbije. Što se "nejedinstva" u repki tiče, ako postoji ijedna pozitivna stvar u repki, onda je to jedinstvo i veliko drugarstvo.

p.s. Imam neki osjećaj da ćeš svim srcem navijati protiv Srbije na SP. :D
na svjetskom prvenstvu cu navijati za njemacku koja mi je najdraza reprezentacija poslije BiH...tako je u svim sportovima kod mene...a protiv nikog necu navijat, samo navijam za one koje volim a ovo protiv i to nije sportski....ima tu nekih reprezentacija koje vise simpatisem a neke manje.....i sigurno je srbija imala prije i vecih igraca od ovih sto danas ima primjer stojkovica, mihajlovica i kompanije....jednostavno realno mislim da je precijenjena ova reprezentacija i mislim da neki igraci generalno ne shvataju ozbiljno situaciju nije tu ta ozbiljnost i disciplina kao npr kod nijemaca....to se vidi po ovim pripremama, mozda srbija i bljesne na svjetskom, ima u svakom slucaju selektora koji je veliki strucnjak, koji je jos sjajan iz dana kada je vodio atletiko madrid.....pantelic je npr dobar napadac ali cesto svojeglav, žigić mi je jedno vrijeme bio pravo dobar ali nekako mi je sad u opadanju...stanković dobar ali već u godinama i ne više na vrhuncu...zanimljiv igrač krasić.....mislim kada reprezentacija ima problema sa novim zelandom onda je jasno svakom da tu nesto ne štima, e sad vi navijački gledate pa je to druga stvar i to je normalno da se nadate....

a za ovog poznavaoca fudbala koji govori o bundesligi samo da ga podsjetim da je pored subotića u bundesligi igralo još par srpskih internacionalaca i jako mi se čini da je tu bio i krstajić jako bitan igrač za srbiju a da jedan rukavina čak igra u drugoj bundesligi pa sad ak je bundesliga slaba koliko su onda ti igrači slabi (pogotovo ovi iz cvajte)....mržnja neka prema nijemcima je kod njega iz drugih razloga a u to ne bi ulazio
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 jun 2010, 23:55

Bitno je da je Jovanovic pravo dobar, jer je godinama blistao u vrhunskoj ligi. :D Sta ce Neven, uopste mu nije tesko biti dobar stoper u tako jadnoj ligi gdje jedan Todosija Milos (izvini ako sam pogresno ukucao) moze igrati u ekipama kao sto su Koln, Hannover...
Samo me nesto cudi i uvijek se pitam, kako to da Nijemci uvijek ili gotovo uvijek dolaze do samih zavrsnica velikih fudbalskih smotri. A gotovo svi igraci te reprezentacije cine igraci slabasne Bundeslige. Zasto to Englezi ne uspjevaju koji igraju "najjacu ligu" svijeta?
Mora da je do srece ili do sudijskih nepravdi. :D
Vom Jäger zum Gejagten

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 07 jun 2010, 00:26

geronimo je napisao/la: Samo me nesto cudi i uvijek se pitam, kako to da Nijemci uvijek ili gotovo uvijek dolaze do samih zavrsnica velikih fudbalskih smotri. A gotovo svi igraci te reprezentacije cine igraci slabasne Bundeslige. Zasto to Englezi ne uspjevaju koji igraju "najjacu ligu" svijeta?
Hehe, ja kont'o mali memo piso ovaj post :D

Po ovom postu da se zakljuciti da ti tvrdis da je Bundes liga jaca od Premijer lige? :o

Jeste, ali od nase Premijer lige. ;)
93,4 % " !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 jun 2010, 00:44

ambrozija je napisao/la:
geronimo je napisao/la: Samo me nesto cudi i uvijek se pitam, kako to da Nijemci uvijek ili gotovo uvijek dolaze do samih zavrsnica velikih fudbalskih smotri. A gotovo svi igraci te reprezentacije cine igraci slabasne Bundeslige. Zasto to Englezi ne uspjevaju koji igraju "najjacu ligu" svijeta?

Po ovom postu da se zakljuciti da ti tvrdis da je Bundes liga jaca od Premijer lige? :o

Mali Memica je za tebe ekspert. Slabo zakljucujes sta drugi hoce reci, hajd priznaj da ti je to prirodna mahana. :lol:
Nego, deder ti nama reci ko ce biti iznenadjenje ovog prvenstva? Evo recimo, ja bih se iznenadio ako igraci iz "kolijevke fudbala" dodju do finala.
Vom Jäger zum Gejagten

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 07 jun 2010, 00:49

Bundesliga je mnogo, mnogo podcijenjena iz jedno prostog razloga, tamo ne igraju zvijezde. Slabim poznavaocima fudbala je to dovoljno da je proglase slabom. Meni je baš iz tog razloga iz godine u godinu draža. Počelo mi se gaditi ovo prosipanje para.
YNWA!

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 07 jun 2010, 01:20

geronimo je napisao/la:
ambrozija je napisao/la:

Mali Memica je za tebe ekspert. Slabo zakljucujes sta drugi hoce reci, hajd priznaj da ti je to prirodna mahana. :lol:
Nego, deder ti nama reci ko ce biti iznenadjenje ovog prvenstva? Evo recimo, ja bih se iznenadio ako igraci iz "kolijevke fudbala" dodju do finala.
Ma Njemacka osvaja ovaj put, jer gotovo svi igraci te reprezentacije cine igraci najjace lige,tj Bundeslige :D :D :D
93,4 % " !!!

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 07 jun 2010, 08:25

Cijenim sve komantare napisane na temu igra učesnika ove grupa na svjetskom prvenstvu, ali moram da se osvrnem na neke od analiza ige iz ovih pripremnih utakmica... Mislim da nema potrebe za nekim dubokim analizama, jer je svjetsko prvenstvo najveće reprezentativno takmičenje na svijetu, pa niko sa nekom velikom preciznošću ne može predvidjeti kako će se stvari odvijati na tako velikom takmičenju...može da bude dosta faktora koji će uticati na to da neka ekipa da više ili manje na terenu, kao što su klimatski uslovi, nadmorska visina kao i atmosfera na tribinama sa kojom se većina igrača nije susretala... jedino što ja mogu da kažem oko ovog S.P. je to da će se igrati u dosta čudnim uslovima, pomalo za nas Evropljane nefudbalskim ali šta je tu je...

Ja momcima samo mogu da poželim sretan put i sreću na takmičenji i nemam nikakvu sumnju da će ostaviti srce na terenu i sa tim nas sve obradovati...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 jun 2010, 14:54

Po meni u ovoj grupi svi imaju sanse za prolazak u drugi krug i ako je Njemacka apsolutni favorit, mnogo nam je mlada repka tako da i ne ocekujem previse, po meni Ghana,Srbija i Australija su tu negdje, mogu proci dalje ali to im je maksimum.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 jun 2010, 15:27

geronimo je napisao/la:Bitno je da je Jovanovic pravo dobar, jer je godinama blistao u vrhunskoj ligi. :D Sta ce Neven, uopste mu nije tesko biti dobar stoper u tako jadnoj ligi gdje jedan Todosija Milos (izvini ako sam pogresno ukucao) moze igrati u ekipama kao sto su Koln, Hannover...
Samo me nesto cudi i uvijek se pitam, kako to da Nijemci uvijek ili gotovo uvijek dolaze do samih zavrsnica velikih fudbalskih smotri. A gotovo svi igraci te reprezentacije cine igraci slabasne Bundeslige. Zasto to Englezi ne uspjevaju koji igraju "najjacu ligu" svijeta?

@poglavice, znaš ti i bolje od ovoga. ;)
RIP Adis Selmanović

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jun 2010, 17:45

HOPLIT je napisao/la:Bundesliga je mnogo, mnogo podcijenjena iz jedno prostog razloga, tamo ne igraju zvijezde. Slabim poznavaocima fudbala je to dovoljno da je proglase slabom. Meni je baš iz tog razloga iz godine u godinu draža. Počelo mi se gaditi ovo prosipanje para.
upravo tako, bar ne one najvece napucane zvijezde, iako je tu skup, veliki broj jako kvalitetnih ekipa i jako mnogo igraca je bundesliga dala i za svjetsko prvenstvo....a sad su jos pocele i one najvece zvijezde dolazit....2 fudbalera koji su sami vrh svjetskog fudbala su u bayernu robben i ribery....i et neki daju za christiana ronalda 94 miliona eura i osvoje jednu titulu, al bar tamo su zadovoljni sto dres ovog fudbalera kupi veliki broj tinejdzerki i drugih djevojaka koji lude za ronaldom a sigurno se jako dobro poznaju u fudbal (sad da ne bude sve se zene ne razumiju ima ih mnogo koje se razumiju a zna se na koje sam sad mislio).....i jos kad bi neki ljudi po strani ostavili neka svoja druga osjecanja i realno gledali na fudbal ne bi ovde toliko antifudbalski izjava bilo
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jun 2010, 19:06

Bijeljinac je napisao/la:
steve-o je napisao/la:biti ce australci nabrijani pravo protiv srba, u toj utakmici ce igraci poput culine, jedinka, vidosica imati dodatni motiv za pobjedu ;) . steta sto tu nije vise mark viduka :lol:
Al' svi zajedno nemaju klasu jednog Marka Marinog :D tako da Srbiji nece prijetiti tolika opasnost kao Bosni onomad.
Inace siguran sam da ce Lev baciti malog u vatru i protiv Srba. Kako ce odigrati, ne znam, ali znam da ce mu to biti vjerovatno najtezi mec u dosadasnjoj karijeri kada su emocije u pitanju. Evo i sta rece Marko posle izvlacenja:
http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 11361.html
Iz njegovih usta u Bozje usi :)

A sad analiza:
Sto se tice forme srpske reprezentacije, obistinilo se ono sto sam rekao prije nedelju dana, forma ce da bude u usponu. Narocito me raduju golovi protiv Kamerunaca koji su pali iz izradjenih akcija koje su uvjezbali na treninzima ovde u Austriji. Pokazalo se da price o slabom napadu nemaju nikakvu osnovu, a klasa jednog Krasica ili Jovanovica je to potvrdila u subotu. Takodje sva sreca da se niko nije povrijedio jer su Kamerunci igrali preostro (da ih ne cascavam kakvim 'epitetom') za ovakvu jednu utakmicu pred samo svjetsko prvenstvo.
Problemi su:
- golman Stojkovic, nedostaje mu praksa, i to se vidi, po meni je Djuricic nas najbolji golman, ali Antic nece mijenjati Stojketa :roll:
- Stojkovic je jedini ozbiljan problem. U subotu je jako lose odigrao i Lukovic, koji je krivac kod oba gola. Kod prvog mu je 'pripomogao' i Stojkovic, dok kod drugog Subotic nema nikakvu krivicu! Problem je bilo onako naivno ispadanja Lukovica na ivici sesnaesterca, pa je Neven bio u mat-poziciji izmedju dvojice Kamerunaca, s obzirom da je ovaj njihov momak sa loptom imao otvoren put prema golu posle ispadanja Lukovica. Subotic je sasvim korektno odradio posao preksinoc, tako da je uz Nemanju siguran u prvoj postavi.
- Problem u pripremema su bili prvih 20 minuta igre! Taj period je svaki put bio 'prespavan', da bi posle kontrolisali igru (u Austriji) i rezultat (u Beogradu). To je stvar psihicke pripreme, a ne igracke forme, tako da sam siguran da ce Antic na tome da insistira. Iako objektivno, u takmicarskim utakmicama ce svi da grizu od prve minute, tako da ne brinem.
- Problem je i taj tzv. 'kiler-instikt', koje reprezentacije sa naseg podneblja ne posjeduju. U nastavku je Petrovic morao kod 4:2 da dotuce protivnika i sve rijesi, a siguran sam da bi Kamerunci bili ispraceni sa 6-7 komada u mrezi od 'slabog' srpskog napada. Koliko je slab vidjelo se izmedju 20. i 45. minuta :mrgreen:
Forma ce i dalje da bude u usponu, tako da je za ocekivati da startujemo sa pobjedom protiv Gane, protiv Nijemaca ce biti gusto, dok su Amerikanci neki dan pokazali kako se lako na kraj izlazi sa Australijancima, koji osim trke nemaju nista, prije 4 godine su imali i kvalitetnije igracke komponente, toga danas nema kod njih.

Da se ne zaboravi: Prva postava je odigrala samo prvih 45 minuta i lagano rijesila u svoju korist, istina pala su i dva jeftina gola (treci je bio izradjena akcija gostiju), ali sa Nemanjom ce to da izgleda mnogo bolje.
Ja sam optimista i jedva cekam da cujem 'Boze pravde' u nedelju. Za te momente se fudbal posebno dozivljava 8-)
marku marinu nikad nije ni pala pomisao da igra za srbiju...on je od malih nogu u njemackoj i jednostavno tamo se nasao i poprimio njemacki mentalitet....a koliko znam rodjen je u bosni,al et srbija se trudila na razlicite nacine da prisvaja bosanske igrace...medjutim to i nije bas uvijek uspjevalo jer najbolji je primjer misimovic...marin nece mislim ni jednu utakmicu pocet iz pocetka, jako tesko...jer low ce njega koristit ko dzokera, bit ce nesto kao david odonkor na svjetskom prvenstvu u njemackoj....a ove price oko pojedinih igraca su jako smijesne, jer jednom sam procitao podatak koji samo pise na odredjenim stranicama iz srbije da je ballack po nekom dalje porijeklu srbin :D :D :D :D :D inace covjek rodjen u njemackoj i oba roditelja nijemci, al et ljudi svasta kopaju i traže možda čukun, čukun dede samo kako bi se ponosili nekim igračem koji igra za drugu selekciju.....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.