Valjda neće uticati dalje na razvoj Yaranaira .emir18 je napisao/la: ↑10 dec 2024, 16:59Smjena uprave poremetila sve oko konferencije, ali trebalo bi uskoro biti objava.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 dec 2024, 10:43Ima li šta od tih linija, ušutili su se neštoVensanKasel je napisao/la: ↑06 nov 2024, 12:13Početkom decembra Yaranair će objaviti 5 novih linija .![]()
Avijacija u Bosni i Hercegovini
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Avijacija u Bosni i Hercegovini
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
ybt nesto gledam po youtube bh airlines, je li moguce da su 2015te propali, ja sve konto tamo 2005ta 6ta 

naprijed rejal
- VensanKasel
- Kontakt:
Možda ih miješaš sa drugim propalim kompanijama .
U BiH je bio ogroman pokušaj pokretanja nacionalne kompanije u posljednjih 30 godina. Prvo je operirala Air Bosna (1994-2003), pa B&H Airlines (2005-2015), pa Bosnia Wand Airlines (2015) i na kraju FlyBosnia (2019-2020). Uz to u BiH su operirale legacy, regionalne i charter kompanije: Air Commerce (1991-1997, pod kraj samo cargo), Air Srpska (1999-2003), Bosnia Airlines (2004-2005), Arnoro Airlines (2004-2005), Sky Bosnia (2011-2012), te cargo kompanija Bio Air (1997-2002). 2008. je najavljeno osnivanje Sky Srpske, no isto se nije ostvarilo. U Tuzli operira minijaturna cargo-kompanija Icar Air koja sa jednim Let 410 Turboletom leti cargo letove iz Sarajeva.
Vjerovatno misliš na Bosnia Airlines koja je propala 2005 godine .
De link da pogledam .
- VensanKasel
- Kontakt:
Interesantan dan je bio jučer za našu avijaciju .
Prvo informacija da Zwizzair pregovara sa Banja Lukom .
Valentina Kecman, direktorica Aerodroma Banja Luka je izjavila da Aerodrom vrlo ozbiljno pregovara sa Wizz Airom oko otvaranja baza na Banja Luci, a što bi značilo bitno više letova i linija sa Banja Luke. Ovo više nisu preliminarni pregovori, nego se ušlo vrlo duboko u samo pregovaranje. Pregovori sa Wizz Airom traju već duže vrijeme i datiraju još od Milana Račića, a vodila ih je i Natalija Trivić.
Wizz Air je zatražio od Banja Luke da prebaci letove iz Tuzle na Banja Luku početkom ovogodišnjeg zimskog reda letenja kada je Tuzla imala puno dana magle.
Malo kasnije Almir Žilić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK je izjavio da se cifra od milion putnika godišnje sigurno smiješi u narednom periodu.
Završen je parking od 320 mjesta, završen je treći gate i atrij. Očekujemo da će aerodrom biti generator svih pozitivnih pravaca u TK. Smiješe nam se nove linije i neki stari partneri, pregovori su u toku o novim baznim avionima, bazna stanica će sigurno biti vraćena u funkciju. Wizz Air je najavio progovore da se na proljeće ponovo vrati na tuzlanski aerodrom i to raduje naše putnike. Mislim da će u 2025. doći do velikih promjena i zaokreta .
E sad gdje će Zwizzair imati bazu i da li će ?
Prvo informacija da Zwizzair pregovara sa Banja Lukom .
Valentina Kecman, direktorica Aerodroma Banja Luka je izjavila da Aerodrom vrlo ozbiljno pregovara sa Wizz Airom oko otvaranja baza na Banja Luci, a što bi značilo bitno više letova i linija sa Banja Luke. Ovo više nisu preliminarni pregovori, nego se ušlo vrlo duboko u samo pregovaranje. Pregovori sa Wizz Airom traju već duže vrijeme i datiraju još od Milana Račića, a vodila ih je i Natalija Trivić.
Wizz Air je zatražio od Banja Luke da prebaci letove iz Tuzle na Banja Luku početkom ovogodišnjeg zimskog reda letenja kada je Tuzla imala puno dana magle.
Malo kasnije Almir Žilić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK je izjavio da se cifra od milion putnika godišnje sigurno smiješi u narednom periodu.
Završen je parking od 320 mjesta, završen je treći gate i atrij. Očekujemo da će aerodrom biti generator svih pozitivnih pravaca u TK. Smiješe nam se nove linije i neki stari partneri, pregovori su u toku o novim baznim avionima, bazna stanica će sigurno biti vraćena u funkciju. Wizz Air je najavio progovore da se na proljeće ponovo vrati na tuzlanski aerodrom i to raduje naše putnike. Mislim da će u 2025. doći do velikih promjena i zaokreta .
E sad gdje će Zwizzair imati bazu i da li će ?
Ode to sve u BL. Cuj Tuzla imala puno dana magle, a BL zagadjenija od Tuzle 
U Tuzlu ce uvaliti neke anonimuse kao onaj Lumiwings ko sto gledam...

U Tuzlu ce uvaliti neke anonimuse kao onaj Lumiwings ko sto gledam...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne ne, mislio sam na bh airlines, jer me izgled jedne prikolice asocirao na onog teretnjaka sto je vozio posljednji avion kompanije na prikolici. Svejedno sam mislio da ima 20 godina od toga.VensanKasel je napisao/la: ↑18 dec 2024, 23:07Možda ih miješaš sa drugim propalim kompanijama .
U BiH je bio ogroman pokušaj pokretanja nacionalne kompanije u posljednjih 30 godina. Prvo je operirala Air Bosna (1994-2003), pa B&H Airlines (2005-2015), pa Bosnia Wand Airlines (2015) i na kraju FlyBosnia (2019-2020). Uz to u BiH su operirale legacy, regionalne i charter kompanije: Air Commerce (1991-1997, pod kraj samo cargo), Air Srpska (1999-2003), Bosnia Airlines (2004-2005), Arnoro Airlines (2004-2005), Sky Bosnia (2011-2012), te cargo kompanija Bio Air (1997-2002). 2008. je najavljeno osnivanje Sky Srpske, no isto se nije ostvarilo. U Tuzli operira minijaturna cargo-kompanija Icar Air koja sa jednim Let 410 Turboletom leti cargo letove iz Sarajeva.
De link da pogledam .
Nisam znao za te ostale kompanije.
Jesmo li mi jedina drzava u europi bez drzavne avijacije
naprijed rejal
- VensanKasel
- Kontakt:
Koliko ja znam nema Slovačka , Mađarska , Makedonija , Estonija , Litvanija ...Sveti je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:42Ne ne, mislio sam na bh airlines, jer me izgled jedne prikolice asocirao na onog teretnjaka sto je vozio posljednji avion kompanije na prikolici. Svejedno sam mislio da ima 20 godina od toga.VensanKasel je napisao/la: ↑18 dec 2024, 23:07Možda ih miješaš sa drugim propalim kompanijama .
De link da pogledam .
Ko bi reko da slovaci i madjari nemaju flag carrieraVensanKasel je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:51Koliko ja znam nema Slovačka , Mađarska , Makedonija , Estonija , Litvanija ...Sveti je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:42Ne ne, mislio sam na bh airlines, jer me izgled jedne prikolice asocirao na onog teretnjaka sto je vozio posljednji avion kompanije na prikolici. Svejedno sam mislio da ima 20 godina od toga.VensanKasel je napisao/la: ↑18 dec 2024, 23:07
Možda ih miješaš sa drugim propalim kompanijama .
De link da pogledam .

naprijed rejal
- VensanKasel
- Kontakt:
Mađari su se opasno opekli na Malevu , tako da ne žele opet milione odštete plaćati .Sveti je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:55Ko bi reko da slovaci i madjari nemaju flag carrieraVensanKasel je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:51Koliko ja znam nema Slovačka , Mađarska , Makedonija , Estonija , Litvanija ...Sveti je napisao/la: ↑19 dec 2024, 11:42
Ne ne, mislio sam na bh airlines, jer me izgled jedne prikolice asocirao na onog teretnjaka sto je vozio posljednji avion kompanije na prikolici. Svejedno sam mislio da ima 20 godina od toga.
Jesmo li mi jedina drzava u europi bez drzavne avijacije![]()
Slovačka ispašta zbog blizine Beča i Bratislave , samo 80 kilometara autoputa . Bratislava prošle godine je imala 1.8 miliona putnika , a Beč prije 3 dana dostigao već 30 miliona za ovu godinu

Sad sam se sjetio , nema ni Slovenija .
- VensanKasel
- Kontakt:
Yaranair će na početku ljetnog reda letenja uvesti četiri nove linije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Aviokompanija će uvesti letove za Gironu u Španiji, Paris-Beauvais u Francuskoj i Düsseldorf Weeze i Karlsruhe/Baden-Baden u Njemačkoj. Turistička zajednica grada Sarajeva održat će konferenciju za novinare u četvrtak, 9. januara u 09:30 sati na kojoj će uvesti nove letove. Planirano je da sve nove rute počnu u aprilu, sa radom dva puta sedmično. Uz četiri nove linije, Ryanairova mreža iz Sarajeva će se povećati na 11 destinacija u osam evropskih zemalja (Belgija, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Španija, Švedska i Velika Britanija) .
Eto Španije konačno , napada Yaranair .
Eto Španije konačno , napada Yaranair .
Prt novih linija (Karlsruhe/Baden, Diseldorf, Girona,Pariz, Stockholm)
ukupno 11 ruta u osam zemalja
400.000 putnika godišnje ( porast od 170 posto u odnosu na 2024.)
podržavanje više od 300 lokalnih poslova
Kako bi proslavio svoj veliki raspored za ljeto 2025. i pet novih linija iz Sarajeva (ukupno 11), Ryanair je najavio trodnevnu rasprodaju sjedišta, s cijenama od 29,99 eura, što je dostupno isključivo na stranici ryanair.com. Ljetni raspored letenja kreće od aprila ove godine.
ukupno 11 ruta u osam zemalja
400.000 putnika godišnje ( porast od 170 posto u odnosu na 2024.)
podržavanje više od 300 lokalnih poslova
Kako bi proslavio svoj veliki raspored za ljeto 2025. i pet novih linija iz Sarajeva (ukupno 11), Ryanair je najavio trodnevnu rasprodaju sjedišta, s cijenama od 29,99 eura, što je dostupno isključivo na stranici ryanair.com. Ljetni raspored letenja kreće od aprila ove godine.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Odlične brojke za sarajevski aerodrom: 50 posto više putnika u odnosu na januar 2024.
Prema zvaničnim podacima, broj putnika porastao je za 50 posto u odnosu na isti period prošle godine, dostižući ukupno 116.283 putnika. Istovremeno, broj aviooperacija povećan je za 30 posto, s ukupno 1.175 letova.
Prema zvaničnim podacima, broj putnika porastao je za 50 posto u odnosu na isti period prošle godine, dostižući ukupno 116.283 putnika. Istovremeno, broj aviooperacija povećan je za 30 posto, s ukupno 1.175 letova.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- VensanKasel
- Kontakt:
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ne znam je li ovo prava tema. Imam let wizzom za par dana, i nisam jos odradio online check-in jer moram odabrati i platiti mjesto, a realno mi je svejedno gdje cu sjediti. Koliko se sjecam bilo je moguce dobiti mjesto bez naknade. Da li je to moguce i sad ili se ne moze izbjeci da platim svakako random mjesto u avionu?
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Ne moras placati ako necesMilanMladenovic je napisao/la: ↑24 feb 2025, 09:30Ne znam je li ovo prava tema. Imam let wizzom za par dana, i nisam jos odradio online check-in jer moram odabrati i platiti mjesto, a realno mi je svejedno gdje cu sjediti. Koliko se sjecam bilo je moguce dobiti mjesto bez naknade. Da li je to moguce i sad ili se ne moze izbjeci da platim svakako random mjesto u avionu?

Stone hands👊
- VensanKasel
- Kontakt:
- tutankamon1905
- Kontakt:
- AshburtonG
- Kontakt:
Samo gledaj da na vrijeme uradit online check-in. Ja sam skoro bio na standby jer sam se zajebavao i htio u zadnjem trenutku checkirat kartu. Taj besplatni check-in sa random sjedistem pocinje 24h prije leta.MilanMladenovic je napisao/la: ↑24 feb 2025, 09:30Ne znam je li ovo prava tema. Imam let wizzom za par dana, i nisam jos odradio online check-in jer moram odabrati i platiti mjesto, a realno mi je svejedno gdje cu sjediti. Koliko se sjecam bilo je moguce dobiti mjesto bez naknade. Da li je to moguce i sad ili se ne moze izbjeci da platim svakako random mjesto u avionu?
zar nemaš dole na dnu opciju da ne biraš sjedište već da ti automatski dodijele?MilanMladenovic je napisao/la: ↑24 feb 2025, 09:30Ne znam je li ovo prava tema. Imam let wizzom za par dana, i nisam jos odradio online check-in jer moram odabrati i platiti mjesto, a realno mi je svejedno gdje cu sjediti. Koliko se sjecam bilo je moguce dobiti mjesto bez naknade. Da li je to moguce i sad ili se ne moze izbjeci da platim svakako random mjesto u avionu?
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Uspio sam rijesiti problem. Wizz air daje random mjesta 24 sata prije leta.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.