4.9 kod mramora epicentar

Moderator/ica: GracanicaAA
Kakvi smo, dobro nas Allah dragi drzi na dunjaluku ikakoBeduin je napisao/la:Jestel vi osjetili zemljotres j3bote?
Za zivota nisam ovakav zemljotres osjetio, da samo cekas hoce li kuca se srusiti, da Bog sacuva nas. Ovo nije dobro, ovoliko zemljotresa na TK u zadnjih par mjeseci.
Buraz kaze pomjeralo se tlo pod njim, bas jak bio...Ne znam jel me furaSariel1987 je napisao/la:Dize cestu nije treso ko inace strahota
Ne fura vjeruj,cijela kuca se ljuljala..nesto mi se uvali u stomak bas gadan osjecaj.Sviuodbranu je napisao/la:Buraz kaze pomjeralo se tlo pod njim, bas jak bio...Ne znam jel me furaSariel1987 je napisao/la:Dize cestu nije treso ko inace strahota
Sad si našao o kolapsu govoritimohikanac12 je napisao/la:Nadam se pobjedi Sloge koja je trenutno po svemu ispred "velikana" pred kolapsom.
Toliko jak da je do Bratunca protresao????BosanacGorstak je napisao/la:Ne fura vjeruj,cijela kuca se ljuljala..nesto mi se uvali u stomak bas gadan osjecaj.Sviuodbranu je napisao/la:Buraz kaze pomjeralo se tlo pod njim, bas jak bio...Ne znam jel me furaSariel1987 je napisao/la:Dize cestu nije treso ko inace strahota
Skoro je bio jedan zemljotres oko mramora,al slabijeg inteziteta.
Ispod 2,0 Mikro Mikropotresi, ne osjećaju se. Oko 8 000 po danu
2,0 – 2,9 Manji Općenito se ne osjete, ali bilježe ih seizmografi. Oko 1 000 po danu
3,0 – 3,9 Često se osjete, no rijetko uzrokuju štetu. 49 000 godišnje (procjena)
4,0 – 4,9 Lagani Osjetna drmanja pokućanstva, zvukovi trešnje. Značajnija oštećenja rijetka. 6 200 godišnje (procjena)
5,0 – 5,9 Umjereni Uzrokuje štetu na slabijim građevinama u ruralnim regijama, moguća manja šteta kod modernih zgrada. 800 godišnje
6,0 – 6,9 Jaki Može izazvati štete u naseljenim područjima 160 km od epicentra. 120 godišnje
7,0 – 7,9 Veliki Uzrokuje ozbiljnu štetu na velikom području. 18 godišnje
8,0 – 8,9 Razarajući Može prouzrokovati golemu štetu i po tisuću kilometara od epicetra. 1 godišnje
9,0 – 9,9 Katastrofalni potres koji uništava većinu objekata u krugu od nekoliko tisuća kilometara.
Na trenutak sam pomislio da su Fukare otisle na trening dati podrsku igracima pred tekmu.Rekoh njih 30 kad u glas zapjeva cijeli grad se treseHeller je napisao/la: Toliko jak da je do Bratunca protresao????![]()
Kolege ja ga ne osjeti. Aj opet.
Ti si toliko daleko od Tuzle da ne bi fat man osjetio kad bi se u Tuzli detonirao.BosanacGorstak je napisao/la:Na trenutak sam pomislio da su Fukare otisle na trening dati podrsku igracima pred tekmu.Rekoh njih 30 kad u glas zapjeva cijeli grad se treseHeller je napisao/la: Toliko jak da je do Bratunca protresao????![]()
Kolege ja ga ne osjeti. Aj opet.
Gluposti, ne može se predvidjeti. Mada su česti "aftershock", ali dosta slabiji. Kao eho recimo.Beduin je napisao/la:Govore da se ocekuje jos jedan zemljotres, jos neko cuo ovo?
staragarda je napisao/la:Do sad su potvrđena 22 autobusa navijača TC iz svih dijelova podrinja te 3 čarter leta iz skandinavije....mada broj još nije konačan...bit će vatreno....vrijeme je da se sutra preuzme bastion komunizma i pokaže ko je pravi vladar grada
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.