Defanzivac tuzlanske Slobode Muamer Adžem dobio je ponudu jednog kluba iz Kazahstana,
Kako saznajemo, neimenovani kazahstanski klub spreman je otkupiti Adžemov ugovor iz Slobode koji je važeći do kraja sezone za 25.000 dolara.
Adžem je iz gradačačke Zvijezde na ljeto stigao u Slobodu, a dolaskom Zlatana Nalića postao je standardan u prvoj postavi Tuzlaka.
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski, mogao bi u nastavak sezone ući pojačan za igrača direktnog konkurenta za titulu, FK Sarajevo. Riječ je o Samiru Radovcu, fudbaleru Bordo momčadi, nekada nosiocu igre Bordo tima koji u posljednje vrijeme ne bilježi partije koje navijači Sarajeva očekuju od njega. Radovcu je istekao ugovor sa FK Sarajevo, a prema informacijama do kojih dolazi naš portal, do produženja istog nije došlo, pa je izvjesno da će ovaj fudbaler karijeru nastaviti u drugom klubu. Po svemu sudeći to će biti Zrinjski kome ovo nije prvi put da dovodi pojačanja upravo iz Sarajeva. Radovac bi trebao potpisati za Plemiće u narednim danima.
- Samir je(bio) na probi u Norveškoj, ali sasvim moguće da potpiše za zrinjski
Krupa na jesenjoj pauzi zauzima posljednje mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. Odlaskom većeg broja nosioca igre Krupa je, kako je rekao i sportski direktor kluba, Mihajlo Bučinski, rizikovala i pokušala sa nešto mlađom ekipom da ostvari povoljan rezultat, međutim to nije ispalo kako su se nadali. Zbog toga, u zimskoj pauzi će pokušati da dovedu nekoliko iskusnih pojačanja kako bi se vratili u trku za opstanak, a kako saznaje naš portal jedna od meta je i bivši kapiten Željezničara, Aleksandar Kosorić.
Nekadašnji fudbaler Borca i Krupe Goran Galešić vratio se na teren poslije pet mjeseci pauze zbog teže povrede.
Njegova Floriana je u 12. kolu šampionata Malte odigrala bez golova protiv St. Andrewsa na gostovanju, a 29-godišnji vezista je na terenu proveo 58 minuta. – Iza mene je težak period, oporavljao sam se od povrede nekoliko mjeseci i konačno dočekao da zaigram. Mogu da budem zadovoljan partijom poslije duge pauze, rekao je Galešić. Ovaj fudbaler planira da se vrati u BiH već u zimskom prelaznom roku iako ima ugovor sa Florijanom do polovine 2019. godine. - Nažalost, stanje u klubu je dosta loše, prije sezone najavljena je borba za titulu, a sada smo u borbi za opstanak. Nekoliko igrača je već otišlo, a ja planiram da raskinem ugovor u januaru i vratim se u neki domaći klub. Postoje opcije za bijeljinski Radnik i mostarski Velež, a naravno tu je i moj Borac, klub u kojem sam počeo da igram fudbal i koji mi je u srcu, dodao je Galešić. Galešić je u karijeri igrao za Goricu, Beerschot, Koper, splitski Hajduk, Botev Plovdiv, Sheriff Tiraspol, Khimki, Celje, Borac, Krupu, te pomenutu Florianu, a također je igrao za juniorsku i U21 reprezentaciju BiH.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače