Majke ti,jel ti citas post prije nego odgovoris? I ti i tebi slicni? NIKO NIJE NAPISAO DA SE TREBA S.RATI PO NEKOME! Napisao sam da respekt za velicine mora postojati i kad se pomene ta neka velicina tacno se zna ko je on i sta je on,ali kao navijac rivalskog kluba,ne mogu sebe zamisliti da pisem hvalospjev i radujem se uspjehu direktnog rivala.Lopina je napisao/la:Ja navijam za L.A. i volim gledati LBJ-a, Currya, Duranta, Hardena... Nisam navijao ni za Chicago pa sam obozavao Jordana, pa sam svrsavao na pick&roll Malonea i Stocktona...
Ako navijas za neki klub trebas srati i pljuvati po svim ostalim?
2015/2016 NBA Sezona
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: 2015/2016 NBA Sezona
GSW igra najruzniju kosarku u ligi. Basketasi pravi, sto bi rekao kolega Charlie.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
+1Greivis je napisao/la:GSW igra najruzniju kosarku u ligi. Basketasi pravi, sto bi rekao kolega Charlie.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prvo da razjasnimo jednu stvar.Jel to lose biti subjektivan i voliti tim za koji navijas ili treba svi da volimo sve??Druga stvar,NIKADA,a vidim da mnogi to provlace a izgleda da si poceo i ti sa ovom recenicom,nisam pisao o jednom igracu SA i hvalio ga ,a da iza toga nisam imao neki dokaz i fakt.Prema tome,to,koliko god bio subjektivan,govori i o mojoj objektivnosti.Nadalje,ne govorim o tome da ti se treba dopasti neki polutim,ali isto tako mi nije jasno kako neko ko tvrdi da je vatreni navijac svog tima,moze svr.savati na direktnog konkurenta!?To moj mozak ne razumije,niti zelim da razumijem.Sto se tice mog tima,ja ga pratim vise od 20 godina i nije sve tako bilo bajno na pocetku.Sjecam se odlicnih rekorda,da bi sve to nestalo u PO-u,Admiral se proglasavao gubitnikom,mekanim igracem i sl.Sjecam se povreda koje su unistavale sezone,a da se nije znalo sta buducnost nosi.Gledao sam kako HOU dominira,kako nas UTA cisti i imao veliki respekt za te timove,ali nijednom nisam ni pomislio da im se divim.Respekt da,divljenje ne,jer je smisao svakog takmicenja da postanes bolji i kad-tad savladas svog rivala,a ne da ga tapses po ramenu i dajes mu samo jos vece samopouzdanje za dominaciju nad tobom!Donnie Darko je napisao/la:to je razlika između potpuno subjektivnih (gdje ti sigurno pripadaš, to se zna već dugo) i sa druge strane objektivnih navijača, odnosno pratilaca NBA-a. zašto se jedan objektivan navijač lakersa, ili evo recimo lično ja, navijač sunsa, ne može diviti objekivno fenomenalnoj igri warriorsa? zato što su u istoj diviziji? moš mislit.NEZALAGANJE je napisao/la:Samo mi jedna stvar nije jasna,kao navijacu jednog tima(ovo posebno naglasavam) i postovaoca vrhunskih igraca koji igraju za druge timove...Kako mnogi navijaci LAL na ovom forumu mogu svr.savati na igre GSW,tima koji je direktni rival njihovom timu,igraju u istoj diviziji i tima koji je vec sampion,jako mlad i bice u vrhu godinama!??? Znate li sta to znaci za vas tim? Znaci da ce vas godinama "mlatiti" kako stignu,ali izgleda da to vama nije problem!Razumijem ja da se postuje neka igracka velicina,da iza x igraca stoje fakti koji se ne mogu dovoditi u pitanje,ali ja ne mogu ,opet kazem kao navijac drugog tima,pisati hvalospjeve o direktnom konkurentu.Respekt da,hvalospjev ne!Ne mogu zamisliti sebe,da danas sutra,budem sretan zbog uspjeha HOU,DAL ili drugih blizih rivala!To su rivali mom timu i tako ce uvijek ostati,ma kakve sastave imali.Mozda ovo mnogi od vas nece ni shvatiti,jer u meni radi takmicarski duh,ali nijedan pravi navijac svog tima ne moze biti sretan i gledati s divljenjem uspjeh direktnog rivala.To je moje misljenje.
uostalom tvoja ekipa je konkurent za titulu već 8 hiljada godina u nizu, kada si zadnji put bio u situaciji da tvoja ekipa ispadne iz kalkulacija za playoff dva mjeseca, ili u slučaju lakersa, 7 mjeseci prije početka istog? u tom slučaju prirodno staješ na stranu ekipe koja ti se najviše sviđa, a warriorsi su najlakši tim za simpatisati trenutno u ligi.
šta ja trebam podržavati neki polutim sa istoka zato što nisu rivali phoenixu ni na koji način?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja navijam za Milwaukee od 2006-07 ali nemam nikakav hejt prema rivalima iz divizije i konferencije. Jer NBA je kao event okarakteriziran kao zabava, a ne kao sport. A i nama je USA daleko, nije bliska kao fudbal.
Mi izaberemo ekipu za koju navijamo vecinom slucajno jer je vise simpaticna od neke druge ili vise uspjesna. Ali u NBA je kruzni ciklus, danas si dobar sutra si los.
Navijaci Lakersa u BiH ako zele mogu se radovati NBA na drugi nacin dok im je ekipa losa.. Pametnije je diviti se igrama Curryja nego ga hejtat jer mi sa gradovima u USA svakako nemamo nikakve veze. Nije to nas legacy..
Doduse imam vise i manje simpaticne ekipe ali to se sutra moze promijeniti kada se promijene igraci..
Isto tako svi gurate previse svoje, a omalovazavate one koji su protivnici. Uvijek moj igrac je bolji od tvog i kada svi kazu da nije ostali.
Mi izaberemo ekipu za koju navijamo vecinom slucajno jer je vise simpaticna od neke druge ili vise uspjesna. Ali u NBA je kruzni ciklus, danas si dobar sutra si los.
Navijaci Lakersa u BiH ako zele mogu se radovati NBA na drugi nacin dok im je ekipa losa.. Pametnije je diviti se igrama Curryja nego ga hejtat jer mi sa gradovima u USA svakako nemamo nikakve veze. Nije to nas legacy..
Doduse imam vise i manje simpaticne ekipe ali to se sutra moze promijeniti kada se promijene igraci..
Isto tako svi gurate previse svoje, a omalovazavate one koji su protivnici. Uvijek moj igrac je bolji od tvog i kada svi kazu da nije ostali.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 28 okt 2015, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
I ti procitaj moj prvi post ponovo.O kakvom hejtu pricas???tuzlak1987 je napisao/la:Ja navijam za Milwaukee od 2006-07 ali nemam nikakav hejt prema rivalima iz divizije i konferencije. Jer NBA je kao event okarakteriziran kao zabava, a ne kao sport. A i nama je USA daleko, nije bliska kao fudbal.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne mora se odnositi na tebe, ali evo npr prema Jamesu, Curryju i jos nekima je bas ogroman hejtNEZALAGANJE je napisao/la:I ti procitaj moj prvi post ponovo.O kakvom hejtu pricas???tuzlak1987 je napisao/la:Ja navijam za Milwaukee od 2006-07 ali nemam nikakav hejt prema rivalima iz divizije i konferencije. Jer NBA je kao event okarakteriziran kao zabava, a ne kao sport. A i nama je USA daleko, nije bliska kao fudbal.

Belmin6 je napisao/la:+1Greivis je napisao/la:GSW igra najruzniju kosarku u ligi. Basketasi pravi, sto bi rekao kolega Charlie.

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ja GSW ne smatram za neke velike rivale Lakersa i zbog toga se mogu diviti njihovim igrama. Za San Antonio nikad al nikad necu navijati ili "s.v.r.s.a.v.a.t" jer je to ekipa koja je za mene najveci rival Lakersa uz Boston naravno koji mi je opet iz nekog razloga drag. Isto tako, nikad necu navijati za ekipu u kojoj LeBron igra zbog Kobea. Bron maksimalno postujem jer je igracina kakva se rijetko vidja al nikad necu navijat za njega. Spurse pored toga sto si rivali Lakersima, ne volim zbog najveceg sugavca i hinje u kosarci uz Lambieera Bruce Bowena. Zalim sto mu nikad niko nije usta razvalio. Golden i OKC su mi dvije najdraze ekipe poslije Lakersa pa stoga i simpatije prema njima.
Btw ovi sto pricaju da GSW igra najruzniju kosarku lige imaju neki ozbiljan problem.
Btw ovi sto pricaju da GSW igra najruzniju kosarku lige imaju neki ozbiljan problem.
@NEZALAGANJE
Ne postoji takav naboj u NBA okruzenju, da bi to toliko doslo do izrazaja. Kao sto @tuzlak rece, u pitanju je prvenstveno zabava, i rivalitet je tu izrazen na dosta drugaciji, i ono najbitnije - blazi nacin.
Ti si srcan navijac, i apsolutno te shvatam i postujem zbog toga, ali mi nije jasno da ti, kao neko ko toliko dugo prati NBA i pritom vrlo dobro poznajes apsolutno svaki aspekt unutar i oko lige , ne razumije razloge tih pitanja koje si naveo. Mozda je u USA taj naboj znatno veci, ali kod nas preko okeana se to toliko ne osjeti.
btw. svakom istinskom ljubitelju ove igre je jako tesko ostati ravnodusan na Stephove minijature, za koga god i koliko god navijao.
Edit: Ja sam odavno neutralan po tom pitanju jer moji nehljebovici mi uopste ne pruzaju tu mogucnost.
Ali Knickse i Bullse se mrzi bez obzira na okolnosti.
Ne postoji takav naboj u NBA okruzenju, da bi to toliko doslo do izrazaja. Kao sto @tuzlak rece, u pitanju je prvenstveno zabava, i rivalitet je tu izrazen na dosta drugaciji, i ono najbitnije - blazi nacin.
Ti si srcan navijac, i apsolutno te shvatam i postujem zbog toga, ali mi nije jasno da ti, kao neko ko toliko dugo prati NBA i pritom vrlo dobro poznajes apsolutno svaki aspekt unutar i oko lige , ne razumije razloge tih pitanja koje si naveo. Mozda je u USA taj naboj znatno veci, ali kod nas preko okeana se to toliko ne osjeti.
btw. svakom istinskom ljubitelju ove igre je jako tesko ostati ravnodusan na Stephove minijature, za koga god i koliko god navijao.

Edit: Ja sam odavno neutralan po tom pitanju jer moji nehljebovici mi uopste ne pruzaju tu mogucnost.
Ali Knickse i Bullse se mrzi bez obzira na okolnosti.

Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 28 okt 2015, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
E to je vec u glavama nekih likova.Nikada mi nece biti jasno kako se neko ko je toliko toga uradio u ovom sportu,pa i za taj sport moze hejtati!?Pa takvi igraci i tvoj tim i igrace u njemu cine boljim iako su protivnici...Velikani su tu da se postuju!tuzlak1987 je napisao/la:Ne mora se odnositi na tebe, ali evo npr prema Jamesu, Curryju i jos nekima je bas ogroman hejtNEZALAGANJE je napisao/la:I ti procitaj moj prvi post ponovo.O kakvom hejtu pricas???tuzlak1987 je napisao/la:Ja navijam za Milwaukee od 2006-07 ali nemam nikakav hejt prema rivalima iz divizije i konferencije. Jer NBA je kao event okarakteriziran kao zabava, a ne kao sport. A i nama je USA daleko, nije bliska kao fudbal.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ok,ako ih ne smatras rivalom,onda mi je slika jasnija,ali si shvatio moju poentu u pogledu ovih ekipa koje smatras rivalima i igraca koje ne gotivis.Epidaurus je napisao/la:Ja GSW ne smatram za neke velike rivale Lakersa i zbog toga se mogu diviti njihovim igrama. Za San Antonio nikad al nikad necu navijati ili "s.v.r.s.a.v.a.t" jer je to ekipa koja je za mene najveci rival Lakersa uz Boston naravno koji mi je opet iz nekog razloga drag. Isto tako, nikad necu navijati za ekipu u kojoj LeBron igra zbog Kobea. Bron maksimalno postujem jer je igracina kakva se rijetko vidja al nikad necu navijat za njega. Spurse pored toga sto si rivali Lakersima, ne volim zbog najveceg sugavca i hinje u kosarci uz Lambieera Bruce Bowena. Zalim sto mu nikad niko nije usta razvalio. Golden i OKC su mi dvije najdraze ekipe poslije Lakersa pa stoga i simpatije prema njima.

@clutch Da,razumijem da to nije tako,ali ja sam takav plus sam cesto imao priliku boraviti u SA,pa taj tim ne gledam kao samo neki prekookenaski,vec zaista kao svoj.

- BernardBarnjak
- Kontakt:
Greivis je napisao/la:GSW igra najruzniju kosarku u ligi. Basketasi pravi, sto bi rekao kolega Charlie.
Cisto informativno, koje to ekipe igraju najljepsu kosarku?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Grizliji.BernardBarnjak je napisao/la:Greivis je napisao/la:GSW igra najruzniju kosarku u ligi. Basketasi pravi, sto bi rekao kolega Charlie.
Cisto informativno, koje to ekipe igraju najljepsu kosarku?

Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Status note: Dwight Howard, Giannis Antetokounmpo, Kelly Olynyk & Trevor Booker all suspended Wednesday. Statusi za veceras. 

- BernardBarnjak
- Kontakt:
NEZALAGANJE je napisao/la:Status note: Dwight Howard, Giannis Antetokounmpo, Kelly Olynyk & Trevor Booker all suspended Wednesday. Statusi za veceras.
Ovo nisam upratio. Zasto?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Nea veze starta Capela
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Booker zbog udaranja Hibberta u predsezoni,a ovi ostali zbog aferima iz PO-a.BernardBarnjak je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Status note: Dwight Howard, Giannis Antetokounmpo, Kelly Olynyk & Trevor Booker all suspended Wednesday. Statusi za veceras.
Ovo nisam upratio. Zasto?

Cudo i Lawson nije dobio zabranu kakvu, valjda jer je prva protiv Denvera...Dobijali su za 1 DUI po 3 utakmice, on za 2. nista...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Njemu kazna tek treba da bude izrecena ,koliko znam...JHam je napisao/la:Cudo i Lawson nije dobio zabranu kakvu, valjda jer je prva protiv Denvera...Dobijali su za 1 DUI po 3 utakmice, on za 2. nista...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.