FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Imal iko informacije, sta je sa djecom sto smo prodali.?
Marko mensecini nije ni medzu 35 igraca paoka, a vidim da ni ovi nasi amaterski portali nivine nista nepisu.
Marko mensecini nije ni medzu 35 igraca paoka, a vidim da ni ovi nasi amaterski portali nivine nista nepisu.
@Denchi nek mi otvore krilo u jagomiru, al molim te reci mi koga bi ti doveo na gol? Konkretna imena, ne ono "pouzdanog golmana s iskustvom". A evo, ja ću ti nabrojat par ekipa koje su s mladićima na golu pucali na najviše rezultate (i ostvarivali ih): Milan s Donarumom, Atletiko s Kurtoom, Atletiko s De Heom, Barselona s Ter Štegenom (prethodno Gladbah), Real s Kasiljasom i tako dalje. Nemoj mi tih pokušaja spuštanja Boga ti, naveo si Evanderu rezultate koje svakako nismo ostvarili s Pavlovićem, on je za Sarajevo debitov'o kad se Delač povrijedio pod Ješićevim vodstvom. I kažeš, prodajemo mlade igrače, ne možemo formirat tim. Nama su tri godine glavni igrači na okupu, šta smo ostvarili? Koje rezultate, zayebali kone za titulu, odnijeli bod s Pecare? Da te podsjetim kome je Menalo od 165 cm na Pecari zabio gol iz peterca glavom? Jednom iskusnom golmanu s kojim se puca na najviše ambicije.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Nije Kovačević rješenje, ali nije ni Velić. U slučaju izbora između njih dvojice uvijek bih se odlučio za Kovačevića.
Velić je za mene golman ranga Bandovića, malo bolji od Oštrakovića i Plakala (što realno i nije pretjerano teško). Čovjek nije među pet najboljih golmana lige, čak mislim da je naš rezervni golman bolji od njeg. To bi za mene bio naš ponajveći promašaj kad bi smo njemu dali jedinicu.
Ako tražimo golmana iz lige prije bih doveo mladog reprezentativca Trkulju ili Markovića iz Čelika (ne mirišem pretjerano ni jednog ali su bolji izbor).
Kad se sjetim da smo imali šansu dovest Pirića ali ga Čala nije htio čekat
Velić je za mene golman ranga Bandovića, malo bolji od Oštrakovića i Plakala (što realno i nije pretjerano teško). Čovjek nije među pet najboljih golmana lige, čak mislim da je naš rezervni golman bolji od njeg. To bi za mene bio naš ponajveći promašaj kad bi smo njemu dali jedinicu.
Ako tražimo golmana iz lige prije bih doveo mladog reprezentativca Trkulju ili Markovića iz Čelika (ne mirišem pretjerano ni jednog ali su bolji izbor).
Kad se sjetim da smo imali šansu dovest Pirića ali ga Čala nije htio čekat

Pa nisu ga ni navijači toliko htjeli, a znamo i zašto. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Mogu oni raditi cistke koliko hoce, kad ce ih zamijeniti novim parmacima koje ce im dovesti “iskusni” menadzeri u pokusuju poput bilalagica. Dodaj tu jos Husrefa koji je zaduzen da sjebe sve sto izadje iz akademije, i imamo plan za narednu sezonu!
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
+1skoroalen je napisao/la:@Denchi nek mi otvore krilo u jagomiru, al molim te reci mi koga bi ti doveo na gol? Konkretna imena, ne ono "pouzdanog golmana s iskustvom". A evo, ja ću ti nabrojat par ekipa koje su s mladićima na golu pucali na najviše rezultate (i ostvarivali ih): Milan s Donarumom, Atletiko s Kurtoom, Atletiko s De Heom, Barselona s Ter Štegenom (prethodno Gladbah), Real s Kasiljasom i tako dalje. Nemoj mi tih pokušaja spuštanja Boga ti, naveo si Evanderu rezultate koje svakako nismo ostvarili s Pavlovićem, on je za Sarajevo debitov'o kad se Delač povrijedio pod Ješićevim vodstvom. I kažeš, prodajemo mlade igrače, ne možemo formirat tim. Nama su tri godine glavni igrači na okupu, šta smo ostvarili? Koje rezultate, zayebali kone za titulu, odnijeli bod s Pecare? Da te podsjetim kome je Menalo od 165 cm na Pecari zabio gol iz peterca glavom? Jednom iskusnom golmanu s kojim se puca na najviše ambicije.
Pa bar ovog sasu stamenkovica, ako ne mogu brkica, sigurno nikog ispod 28 godina i nikog bez iskustva u evropi ili osvojenog sampionata...mozda ima jos bruku imena nezadovoljnih golmana koji bi nama bili vrh jbg iz nekih jacih klubova ali to ne znam...milance je tuta sezonama s donarumom, atletiko je razvojni klub u spaniji, pravi igrace evropskom vrhu, spiceve i golmane posebno, imaju extra scoute i slucajno se nadju ponekad u borbi za nesto....barceloni i realu mogu i ja bit na golu s istim ucinkomskoroalen je napisao/la:@Denchi nek mi otvore krilo u jagomiru, al molim te reci mi koga bi ti doveo na gol? Konkretna imena, ne ono "pouzdanog golmana s iskustvom". A evo, ja ću ti nabrojat par ekipa koje su s mladićima na golu pucali na najviše rezultate (i ostvarivali ih): Milan s Donarumom, Atletiko s Kurtoom, Atletiko s De Heom, Barselona s Ter Štegenom (prethodno Gladbah), Real s Kasiljasom i tako dalje. Nemoj mi tih pokušaja spuštanja Boga ti, naveo si Evanderu rezultate koje svakako nismo ostvarili s Pavlovićem, on je za Sarajevo debitov'o kad se Delač povrijedio pod Ješićevim vodstvom. I kažeš, prodajemo mlade igrače, ne možemo formirat tim. Nama su tri godine glavni igrači na okupu, šta smo ostvarili? Koje rezultate, zayebali kone za titulu, odnijeli bod s Pecare? Da te podsjetim kome je Menalo od 165 cm na Pecari zabio gol iz peterca glavom? Jednom iskusnom golmanu s kojim se puca na najviše ambicije.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Osttribine
- Kontakt:
Povezivati sa nama jednog takvog golmana Zeljku Brkica i ako mu je karijera u padu pa i zbog godina izmedju ostalog je neozbiljno. Poslije kad dodje eventualno ovaj Velic ili Markovic bice jb njega. Tesko je u ovu ligu dovesti neka imena koja su ostavila neki trag u ligama petice, ili bas moras biti maher (sto kod nas u klubu niko nije) ili ga moras preplatiti drama. Od predstojeceg prelaznog roka ne ocekujem apsolutno nista, daj Boze da me/nas razuvjere.
-
- Kontakt:
@ost upravo to je poenta. Sa odlaskom Delaca, Benka, Jajala...mi mozemo zaboraviti na kvalitetna imena koja ce doci u ligu.
Raja masta o Aleksandrowu, Brkicu, Samirru..nema od toga nista. Fokusirati se na proizvodnju igraca i tjt.
U ovu ligu moze doci Stojcev, Velkoski, Vranjes...igraci koje ni u Burundiju vise niko ne zeli. To jr realno nas domet...
Raja masta o Aleksandrowu, Brkicu, Samirru..nema od toga nista. Fokusirati se na proizvodnju igraca i tjt.
U ovu ligu moze doci Stojcev, Velkoski, Vranjes...igraci koje ni u Burundiju vise niko ne zeli. To jr realno nas domet...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- ThrillerHz
- Kontakt:
X
Sabanovic - X - Mujakic - X
Stanojevic - Adukor - Crepulja
Hebibovic - Ahmetovic - X
Golman, stoper, bek, krilo za prvih 11 minimalno.
Klupu akademcima popunit, i ovim sto ostanu iz trenutnog rostera

1946~
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Cuj x a 'najbolji bek lige' produzio ugovorThrillerHz je napisao/la:X

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Koji mladi igrac je iznevjerio ove sezone?
Zbog cega imate strah od mladog Kovacevica na golu?
Ovde pojedini su fkt smjesni, citavu sezonu spominju mlade igrace, daj pvog daj onog... I lad imamo opciju gurnuti super talentovanog golmana da bude jedinica, fataju se za glavu.
Nasa buducnost su nasa djeca!!!
Cim prije budemo gurali njih, tim prije cemo imati vise uspjeha.. na dugorocnom planu!!!
Trebamo prvo mi izmedju sebe odluciti sta zelimo, dal ganjati djecu il polovnjake..
Zbog cega imate strah od mladog Kovacevica na golu?
Ovde pojedini su fkt smjesni, citavu sezonu spominju mlade igrace, daj pvog daj onog... I lad imamo opciju gurnuti super talentovanog golmana da bude jedinica, fataju se za glavu.
Nasa buducnost su nasa djeca!!!
Cim prije budemo gurali njih, tim prije cemo imati vise uspjeha.. na dugorocnom planu!!!
Trebamo prvo mi izmedju sebe odluciti sta zelimo, dal ganjati djecu il polovnjake..
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.
Sabrine mi moje!
Jos par kola i pocinju spekulacije o pojacanjima.
Evo jedna probna da se zagrijemo:
"Poz svima pratim dugo forum al' evo tek sad sam se registrov'o, inace sam veliki navijac i dodjem kad mogu i na tekme. Da kazem odma' da nam dolazi igrac, necu otkrivati ime da se ne izjalovi citava stvar, ali mogu rec' da je igrac top, prekucao crnogorsku ligu i bio jedan od najboljih stranih igraca u estonskoj. Pozzz svima cujemo se kad se ozvanici.
SARAJEVO SAMPION."

Evo jedna probna da se zagrijemo:
"Poz svima pratim dugo forum al' evo tek sad sam se registrov'o, inace sam veliki navijac i dodjem kad mogu i na tekme. Da kazem odma' da nam dolazi igrac, necu otkrivati ime da se ne izjalovi citava stvar, ali mogu rec' da je igrac top, prekucao crnogorsku ligu i bio jedan od najboljih stranih igraca u estonskoj. Pozzz svima cujemo se kad se ozvanici.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Danas smo imali jednu lijepu i izuzetnu priču.BosnianKingdom je napisao/la:Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.
Muhamedov otac došao je u našu zemlju u potrazi za boljim životom za svog sina i sebe. On je kuhar i trenutno kuha za migrante koji se nalaze na jednoj od lokacija na kojoj dostavljamo hranu.
Međutim, zvijezda dana danas je bio naš Muhamed. Dok su živjeli u Iranu trenirao je fudbal i to mu je mnogo nedostajalo od kad je došao u Sarajevo. Uz pomoć FK Sarajevo uspjeli smo da mu vratimo osmijeh na lice.
Prvo smo otišli s njim da mu nabavimo opremu, tačnije kopačke, štucne, kostobrane, trenerku, šorc i majicu. Nakon toga, odveli smo ga na trening u njegov novi klub - FK Sarajevo.
Muhamed se odlično pokazao na prvom treningu a njegovi novi prijatelji su ga dočekali aplauzom.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
ja shvatam vas i shvatam da ste u crnjaku zbog uprave i svega ali mene lično ne može oduševiti igrač Mladosti ili momak sa tribina Čelika kojeg će neko staviti u prvih 11 Sarajeva i on bi kao trebao biti dobar??? to se NEĆE desiti može samo biti novi Bekić....Osttribine je napisao/la:Povezivati sa nama jednog takvog golmana Zeljku Brkica i ako mu je karijera u padu pa i zbog godina izmedju ostalog je neozbiljno. Poslije kad dodje eventualno ovaj Velic ili Markovic bice jb njega. Tesko je u ovu ligu dovesti neka imena koja su ostavila neki trag u ligama petice, ili bas moras biti maher (sto kod nas u klubu niko nije) ili ga moras preplatiti drama. Od predstojeceg prelaznog roka ne ocekujem apsolutno nista, daj Boze da me/nas razuvjere.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
benko21 je napisao/la:Danas smo imali jednu lijepu i izuzetnu priču.BosnianKingdom je napisao/la:Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.
Muhamedov otac došao je u našu zemlju u potrazi za boljim životom za svog sina i sebe. On je kuhar i trenutno kuha za migrante koji se nalaze na jednoj od lokacija na kojoj dostavljamo hranu.
Međutim, zvijezda dana danas je bio naš Muhamed. Dok su živjeli u Iranu trenirao je fudbal i to mu je mnogo nedostajalo od kad je došao u Sarajevo. Uz pomoć FK Sarajevo uspjeli smo da mu vratimo osmijeh na lice.
Prvo smo otišli s njim da mu nabavimo opremu, tačnije kopačke, štucne, kostobrane, trenerku, šorc i majicu. Nakon toga, odveli smo ga na trening u njegov novi klub - FK Sarajevo.
Muhamed se odlično pokazao na prvom treningu a njegovi novi prijatelji su ga dočekali aplauzom.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Finale Kup-a Juniora FSKS za sezonu 2017/18.
Četvrtak, 10.05.2018 godine u 16:00 sati na Gradskom stadionu u Ilijašu odigrat će se finalna utakmica KUP-a Juniora FSKS za sezonu 2017/18 gdje se sastaju FK Sarajevo i FK Željezničar. Pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala da prisustvuju ovom velikom događaju za naš kanton.
evo ako koga zanima
Četvrtak, 10.05.2018 godine u 16:00 sati na Gradskom stadionu u Ilijašu odigrat će se finalna utakmica KUP-a Juniora FSKS za sezonu 2017/18 gdje se sastaju FK Sarajevo i FK Željezničar. Pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala da prisustvuju ovom velikom događaju za naš kanton.
evo ako koga zanima
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
benko21 je napisao/la:Danas smo imali jednu lijepu i izuzetnu priču.BosnianKingdom je napisao/la:Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.

- BosnianKingdom
- Kontakt:
To je taj momak. Fantastican igrac za svoj uzrast. Vjerovatno da je to bio taj prvi trening.benko21 je napisao/la:Danas smo imali jednu lijepu i izuzetnu priču.BosnianKingdom je napisao/la:Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.
Sabrine mi moje!
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, budzak, Confiance, HyperOS, johntravolta123, Kabinet1987, keli, laznokrilo, MaroonBjelave, mnon46, nedimmmm1337, zagorski i 110 gostiju.