FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 04 maj 2018, 02:01

Imal iko informacije, sta je sa djecom sto smo prodali.?

Marko mensecini nije ni medzu 35 igraca paoka, a vidim da ni ovi nasi amaterski portali nivine nista nepisu.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 maj 2018, 03:48

@Denchi nek mi otvore krilo u jagomiru, al molim te reci mi koga bi ti doveo na gol? Konkretna imena, ne ono "pouzdanog golmana s iskustvom". A evo, ja ću ti nabrojat par ekipa koje su s mladićima na golu pucali na najviše rezultate (i ostvarivali ih): Milan s Donarumom, Atletiko s Kurtoom, Atletiko s De Heom, Barselona s Ter Štegenom (prethodno Gladbah), Real s Kasiljasom i tako dalje. Nemoj mi tih pokušaja spuštanja Boga ti, naveo si Evanderu rezultate koje svakako nismo ostvarili s Pavlovićem, on je za Sarajevo debitov'o kad se Delač povrijedio pod Ješićevim vodstvom. I kažeš, prodajemo mlade igrače, ne možemo formirat tim. Nama su tri godine glavni igrači na okupu, šta smo ostvarili? Koje rezultate, zayebali kone za titulu, odnijeli bod s Pecare? Da te podsjetim kome je Menalo od 165 cm na Pecari zabio gol iz peterca glavom? Jednom iskusnom golmanu s kojim se puca na najviše ambicije.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 04 maj 2018, 07:51

Nije Kovačević rješenje, ali nije ni Velić. U slučaju izbora između njih dvojice uvijek bih se odlučio za Kovačevića.
Velić je za mene golman ranga Bandovića, malo bolji od Oštrakovića i Plakala (što realno i nije pretjerano teško). Čovjek nije među pet najboljih golmana lige, čak mislim da je naš rezervni golman bolji od njeg. To bi za mene bio naš ponajveći promašaj kad bi smo njemu dali jedinicu.
Ako tražimo golmana iz lige prije bih doveo mladog reprezentativca Trkulju ili Markovića iz Čelika (ne mirišem pretjerano ni jednog ali su bolji izbor).
Kad se sjetim da smo imali šansu dovest Pirića ali ga Čala nije htio čekat :damn:

High

Post Postao/la High » 04 maj 2018, 08:04

Pa nisu ga ni navijači toliko htjeli, a znamo i zašto. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 04 maj 2018, 08:22

Mogu oni raditi cistke koliko hoce, kad ce ih zamijeniti novim parmacima koje ce im dovesti “iskusni” menadzeri u pokusuju poput bilalagica. Dodaj tu jos Husrefa koji je zaduzen da sjebe sve sto izadje iz akademije, i imamo plan za narednu sezonu!
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 04 maj 2018, 09:11

skoroalen je napisao/la:@Denchi nek mi otvore krilo u jagomiru, al molim te reci mi koga bi ti doveo na gol? Konkretna imena, ne ono "pouzdanog golmana s iskustvom". A evo, ja ću ti nabrojat par ekipa koje su s mladićima na golu pucali na najviše rezultate (i ostvarivali ih): Milan s Donarumom, Atletiko s Kurtoom, Atletiko s De Heom, Barselona s Ter Štegenom (prethodno Gladbah), Real s Kasiljasom i tako dalje. Nemoj mi tih pokušaja spuštanja Boga ti, naveo si Evanderu rezultate koje svakako nismo ostvarili s Pavlovićem, on je za Sarajevo debitov'o kad se Delač povrijedio pod Ješićevim vodstvom. I kažeš, prodajemo mlade igrače, ne možemo formirat tim. Nama su tri godine glavni igrači na okupu, šta smo ostvarili? Koje rezultate, zayebali kone za titulu, odnijeli bod s Pecare? Da te podsjetim kome je Menalo od 165 cm na Pecari zabio gol iz peterca glavom? Jednom iskusnom golmanu s kojim se puca na najviše ambicije.
+1

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 04 maj 2018, 11:53

skoroalen je napisao/la:@Denchi nek mi otvore krilo u jagomiru, al molim te reci mi koga bi ti doveo na gol? Konkretna imena, ne ono "pouzdanog golmana s iskustvom". A evo, ja ću ti nabrojat par ekipa koje su s mladićima na golu pucali na najviše rezultate (i ostvarivali ih): Milan s Donarumom, Atletiko s Kurtoom, Atletiko s De Heom, Barselona s Ter Štegenom (prethodno Gladbah), Real s Kasiljasom i tako dalje. Nemoj mi tih pokušaja spuštanja Boga ti, naveo si Evanderu rezultate koje svakako nismo ostvarili s Pavlovićem, on je za Sarajevo debitov'o kad se Delač povrijedio pod Ješićevim vodstvom. I kažeš, prodajemo mlade igrače, ne možemo formirat tim. Nama su tri godine glavni igrači na okupu, šta smo ostvarili? Koje rezultate, zayebali kone za titulu, odnijeli bod s Pecare? Da te podsjetim kome je Menalo od 165 cm na Pecari zabio gol iz peterca glavom? Jednom iskusnom golmanu s kojim se puca na najviše ambicije.
Pa bar ovog sasu stamenkovica, ako ne mogu brkica, sigurno nikog ispod 28 godina i nikog bez iskustva u evropi ili osvojenog sampionata...mozda ima jos bruku imena nezadovoljnih golmana koji bi nama bili vrh jbg iz nekih jacih klubova ali to ne znam...milance je tuta sezonama s donarumom, atletiko je razvojni klub u spaniji, pravi igrace evropskom vrhu, spiceve i golmane posebno, imaju extra scoute i slucajno se nadju ponekad u borbi za nesto....barceloni i realu mogu i ja bit na golu s istim ucinkom :rol: a dje nadje bas najmanje klubove.i ove najvece talente medju golmanima na planeti gdje nijedan nije ispod 50 milki eura..a mi ne mozemo dovest lika vrijednosti 300k..naveo sam evanderu rezultate ostvarene s igracima sa strane, dakle ne sa djecom, delač i boki su obojica sa strane, malo bolje citaj prije uleta....nije tacno da su nam glavni igraci 3 sezone na okupu...stanojevic i adukor su novi a glavni su igraci, saric se ove sezone tek pokazao kao bitan(vise silom nego igrom) jedino je Ahmet i Boki tu duze , oba osporavana svake godine, hebib je otjeran na posudbu i tek nakon iste na nekom nivou...ko je cuvao Menala? koji bek :D jer cini mi se da je fudbal timska igra i da bi igrac dosao do gola protivnika mora proci pored nekoga??? meni je frapantno da si misljenja da bi vladan bolji bio u takvoj situaciji ili na proslih par tekmi???
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 04 maj 2018, 12:13

Povezivati sa nama jednog takvog golmana Zeljku Brkica i ako mu je karijera u padu pa i zbog godina izmedju ostalog je neozbiljno. Poslije kad dodje eventualno ovaj Velic ili Markovic bice jb njega. Tesko je u ovu ligu dovesti neka imena koja su ostavila neki trag u ligama petice, ili bas moras biti maher (sto kod nas u klubu niko nije) ili ga moras preplatiti drama. Od predstojeceg prelaznog roka ne ocekujem apsolutno nista, daj Boze da me/nas razuvjere.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 maj 2018, 12:25

@ost upravo to je poenta. Sa odlaskom Delaca, Benka, Jajala...mi mozemo zaboraviti na kvalitetna imena koja ce doci u ligu.
Raja masta o Aleksandrowu, Brkicu, Samirru..nema od toga nista. Fokusirati se na proizvodnju igraca i tjt.
U ovu ligu moze doci Stojcev, Velkoski, Vranjes...igraci koje ni u Burundiju vise niko ne zeli. To jr realno nas domet...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 maj 2018, 14:24

X
Sabanovic - X - Mujakic - X
Stanojevic - Adukor - Crepulja
Hebibovic - Ahmetovic - X

Golman, stoper, bek, krilo za prvih 11 minimalno.
Klupu akademcima popunit, i ovim sto ostanu iz trenutnog rostera :hmmmmm:
1946~

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 maj 2018, 14:26

ThrillerHz je napisao/la:X
Sabanovic - X - Mujakic - X
Stanojevic - Adukor - Crepulja
Hebibovic - Ahmetovic - X

Golman, stoper, bek, krilo za prvih 11 minimalno.
Klupu akademcima popunit, i ovim sto ostanu iz trenutnog rostera :hmmmmm:
Cuj x a 'najbolji bek lige' produzio ugovor :zviz:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 maj 2018, 14:32

Koji mladi igrac je iznevjerio ove sezone?

Zbog cega imate strah od mladog Kovacevica na golu?
Ovde pojedini su fkt smjesni, citavu sezonu spominju mlade igrace, daj pvog daj onog... I lad imamo opciju gurnuti super talentovanog golmana da bude jedinica, fataju se za glavu.

Nasa buducnost su nasa djeca!!!
Cim prije budemo gurali njih, tim prije cemo imati vise uspjeha.. na dugorocnom planu!!!

Trebamo prvo mi izmedju sebe odluciti sta zelimo, dal ganjati djecu il polovnjake..

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 04 maj 2018, 14:51

Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.
Sabrine mi moje!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 maj 2018, 14:52

Jos par kola i pocinju spekulacije o pojacanjima. :tokralju: :njanjanja:

Evo jedna probna da se zagrijemo:

"Poz svima pratim dugo forum al' evo tek sad sam se registrov'o, inace sam veliki navijac i dodjem kad mogu i na tekme. Da kazem odma' da nam dolazi igrac, necu otkrivati ime da se ne izjalovi citava stvar, ali mogu rec' da je igrac top, prekucao crnogorsku ligu i bio jedan od najboljih stranih igraca u estonskoj. Pozzz svima cujemo se kad se ozvanici. ;) SARAJEVO SAMPION."
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 04 maj 2018, 14:52

BosnianKingdom je napisao/la:Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.
Danas smo imali jednu lijepu i izuzetnu priču.

Muhamedov otac došao je u našu zemlju u potrazi za boljim životom za svog sina i sebe. On je kuhar i trenutno kuha za migrante koji se nalaze na jednoj od lokacija na kojoj dostavljamo hranu.

Međutim, zvijezda dana danas je bio naš Muhamed. Dok su živjeli u Iranu trenirao je fudbal i to mu je mnogo nedostajalo od kad je došao u Sarajevo. Uz pomoć FK Sarajevo uspjeli smo da mu vratimo osmijeh na lice.

Prvo smo otišli s njim da mu nabavimo opremu, tačnije kopačke, štucne, kostobrane, trenerku, šorc i majicu. Nakon toga, odveli smo ga na trening u njegov novi klub - FK Sarajevo.

Muhamed se odlično pokazao na prvom treningu a njegovi novi prijatelji su ga dočekali aplauzom.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 04 maj 2018, 15:05

Osttribine je napisao/la:Povezivati sa nama jednog takvog golmana Zeljku Brkica i ako mu je karijera u padu pa i zbog godina izmedju ostalog je neozbiljno. Poslije kad dodje eventualno ovaj Velic ili Markovic bice jb njega. Tesko je u ovu ligu dovesti neka imena koja su ostavila neki trag u ligama petice, ili bas moras biti maher (sto kod nas u klubu niko nije) ili ga moras preplatiti drama. Od predstojeceg prelaznog roka ne ocekujem apsolutno nista, daj Boze da me/nas razuvjere.
ja shvatam vas i shvatam da ste u crnjaku zbog uprave i svega ali mene lično ne može oduševiti igrač Mladosti ili momak sa tribina Čelika kojeg će neko staviti u prvih 11 Sarajeva i on bi kao trebao biti dobar??? to se NEĆE desiti može samo biti novi Bekić.... :thumbdown: dakle ako se išlo na Ofosua i te neke jače igrače, tako treba i nastaviti...taman zajebali nekog na po sezone kao što smo Jajala ;)
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 maj 2018, 15:09

benko21 je napisao/la:
BosnianKingdom je napisao/la:Sa rodjakom bio u gradu, a njegov mali bio na treningu i mi gore na pomocni stadion da ga pokupimo i dosli mi pola sata ranije i sjeli na one stolice da sacekamo. A djecaci dole igraju trening utakmicu, podijelili se u dvije ekipe. I svi u bijelim dresovima samo neki pasa trci u crvenom nekom. U14 ili U15 je u pitanju, ne znam tacno. I ja kontam onaj crveni im neki sudija nesta, kad mali uze loptu, 3x jaci igrac od sve ove nase djece. Govorim ja sta je ovo ba. Kad govori momak ispred nas neka izbjeglica iz Irana trenira kod nas. Momak ima takvu tehniku i dribling kakav nema nijedan prvotimac, a nema vise od 15 godina. Sut duplo bolji od svih ostalih vrsnjaka. Uzme loptu na centru, prodje 5-6 igraca, dupli pas i pred golmanom je. Za 10 minuta dao 4 gola. Ja se zijanio kako mali igra naspram ostalih vrsnjaka.

Muhamedov otac došao je u našu zemlju u potrazi za boljim životom za svog sina i sebe. On je kuhar i trenutno kuha za migrante koji se nalaze na jednoj od lokacija na kojoj dostavljamo hranu.

Međutim, zvijezda dana danas je bio naš Muhamed. Dok su živjeli u Iranu trenirao je fudbal i to mu je mnogo nedostajalo od kad je došao u Sarajevo. Uz pomoć FK Sarajevo uspjeli smo da mu vratimo osmijeh na lice.

Prvo smo otišli s njim da mu nabavimo opremu, tačnije kopačke, štucne, kostobrane, trenerku, šorc i majicu. Nakon toga, odveli smo ga na trening u njegov novi klub - FK Sarajevo.

Muhamed se odlično pokazao na prvom treningu a njegovi novi prijatelji su ga dočekali aplauzom.
:plac: :tokralju: :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 04 maj 2018, 15:14

Finale Kup-a Juniora FSKS za sezonu 2017/18.

Četvrtak, 10.05.2018 godine u 16:00 sati na Gradskom stadionu u Ilijašu odigrat će se finalna utakmica KUP-a Juniora FSKS za sezonu 2017/18 gdje se sastaju FK Sarajevo i FK Željezničar. Pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala da prisustvuju ovom velikom događaju za naš kanton.
evo ako koga zanima
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 04 maj 2018, 15:30

benko21 je napisao/la:

:clap:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 04 maj 2018, 15:33

benko21 je napisao/la:

To je taj momak. Fantastican igrac za svoj uzrast. Vjerovatno da je to bio taj prvi trening.
Sabrine mi moje!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”