FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

brzitesanj
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la brzitesanj » 23 sep 2012, 16:58

Muller je ovim dobrim startom demantirao sve njegove dusmane :D u 4.utakmice 4 gola i 3 asistencije :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 sep 2012, 18:01

4.utakmice 4 gola i 3 asistencije
:)
ta ce mulija i krosonja, obicne kante :lol:
davno sam ja govorio da ih se triba rijesit - dzabe primaju platu ;)

majku mu, koja dominacija nad ekipom za koju slobodno meremo reci da je medju 10 najboljih u evropi.
bayo je ko crna zemlja. salke se nije mogo sastavit s loptom.

jedino me brine svajn. spreman je, igra, al opet nist. bio je dobar nekih 20-tak minutica i onda se izgubio.
triba to prodat i dovest jos jedno mlado krilo il nekog vrhunskog napadaca. morte rec sta vam je volja al drug secko sacira vidi u sredini. malen, jak, eksplozivan, dobar tehnicar, dobar sut, dobro igra sa obje noge. malac bi tribo biti nas sneider.

nenam jel neko gledo tekmu malaga - zenit :? za malagu igra onaj jedan malac, al bas igra :)
ono bi se trebalo ugrabit. momcic ima potencijala u pm. mogo bi se od nj. izbrusit vrhunski igrac.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 23 sep 2012, 18:08

Da nije Isco? :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 23 sep 2012, 18:14

secer je napisao/la:nenam jel neko gledo tekmu malaga - zenit :? za malagu igra onaj jedan malac, al bas igra :)
ono bi se trebalo ugrabit. momcic ima potencijala u pm. mogo bi se od nj. izbrusit vrhunski igrac.
Isco, Isco..
Igracina, vidi se odmah. Ocekivalo se da ce on napustit' MAlagu ovo ljeto, al' eto ostade.
Sigurno da ko god ga dovede nece pogrijesiti. ;)

A ono sto si govorio za Yayu... Sigurno najbolji zadnji vezni na svijetu. 8-)
Nevjerovatno je koliko je taj covjek kompletan igrac. Nekada neunistivi Essien je izgledao smijesno pored njega. On je glavni kad treba zaustaviti, glavni je kad treba povuci naprijed, a vrlo cesto postize i kljucne golove. Ne smijem ni zamisliti sta bi bilo da on recimo igra u Realu. :o
Da ne kazem u Bayernu. :o :o :o
Po meni bolji i od Viere i Makelelea koji su mi bili sami vrh. ;)

Nadam se sto skorijem oporavku Alabe i Gomeza.
Bez Alabe ni Ribi nije isti. Treba podrsku beka, nije to to kad on sam ide na 2-3 protivnika i to konstantno.
A jos kad se na sve to doda motivisani Gomez Mario, pa to ce da bude... 8-)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 sep 2012, 18:17

Toxicity je napisao/la:Da nije Isco? :)
jes, jes :)
JetSet_Hantraga je napisao/la:Isco, Isco..
etotaj, etotaj :)

igra malac, svaka mu cast.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 sep 2012, 18:24

JetSet_Hantraga je napisao/la:A ono sto si govorio za Yayu... Sigurno najbolji zadnji vezni na svijetu.
trenutno jeste, bez sumnje.
ali, sljedece godine cu ti napisat´ je´no ´bic pliz´ i reci: si zaboravija krosa, bitch 8-)
govorio sam da je klasa, govorio sam da treba smrsati par kilica da bi bio jos bolji, al da ce to izgledati bas ovako kako izgleda :shock:
trenutno je medju 5-6 najboljih igraca sredine terena a ima sve predispozicije da postane najbolji.
jos 3-4 kg dole i 2 truncice drskosti + ova sezona za iskustvo i dobit cemo zvijer koja se sa brnjicom i u lancima mora izvoditi na teren :twisted:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 sep 2012, 18:31

Ma Yaya već godinu dana nije zadnji vezni. Al' da je najbolji veznjak u Premiershipu - to stoji. Nego, šta vi mislite ko ispada iz Bayernove postave kada Robbery bude u elementu?
Ja bih glas dao Robbenu, al' sumnjam da će to uraditi Jupp. Mislim da će ispaštati Kroos ili Muller. Kroosovim izlaskom bi to bilo preofanzivno, posebno protiv jačih ekipa (BvB + poodmakla faza Lige Prvaka), a Muller je više timski igrač i čovjek koji pošteno odradi svaki zadatak, tako da bi i njegovo "ispadanje" iz prve jedanaestorke bila greška. Možda da su Robben i Ribery (ili barem jedan od njih) non-stop u problemima (kartoni, povrede i slične stvari), a? :mrgreen: Makar zbog mira u kući. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 sep 2012, 18:59

secer je napisao/la:
4.utakmice 4 gola i 3 asistencije
:)
ta ce mulija i krosonja, obicne kante :lol:
davno sam ja govorio da ih se triba rijesit - dzabe primaju platu ;)
zezas se malo sa nama, jel tako junace? :)
Monolog je napisao/la:Ma Yaya već godinu dana nije zadnji vezni. Al' da je najbolji veznjak u Premiershipu - to stoji. Nego, šta vi mislite ko ispada iz Bayernove postave kada Robbery bude u elementu?
Kako mislis u elementu?? Ako ne budu igrali na nivou, ili sta vec??
Ja ne vidim razlog zasto bi neko drugi ispadao ako oni ne budu igrali na nivou... Trener sada ima dugu klupu, i niko nije nedodirljiv.

Klare

Post Postao/la Klare » 23 sep 2012, 20:16

Evo Hantre, kod njeg ništa novo, živ je, dobro je.

ha, ha, aha, ha, aha
Saxiri na veznom, ma daj dosta je više, dosta što bi već jednog dragulja uništio, no srećom nisi, pa Alaba posta vrsni bek, samo ne zaboravite ko na tu ideju dođe i prije Hejnkesa, ne zaboravite, kada vidite Alabu destroyera slobodno se sjetitte mene. 8-)

Ma šta tebe treba da brine Basti :? , šta, šta, šta si tu :?: :lol: , pa taj je odmah uz bok yayi, pa taj je extra klasa, pa jesi vidio ti onu tehniku :? , ono ljepljenje lopte :? , pa jesi vidio onaj trzaj pri odigravanju pasova :? , si vidio 3 metra širine kada se postavi defanzivno :? , si vidio pluća jednog konja :? , si vidio snagu na lopti :? , teško je njemu uzeti, teško, da ne kažem nemoguće.
Monolog je napisao/la:Ma Yaya već godinu dana nije zadnji vezni. Al' da je najbolji veznjak u Premiershipu - to stoji. Nego, šta vi mislite ko ispada iz Bayernove postave kada Robbery bude u elementu?
Ja bih glas dao Robbenu, al' sumnjam da će to uraditi Jupp. Mislim da će ispaštati Kroos ili Muller. Kroosovim izlaskom bi to bilo preofanzivno, posebno protiv jačih ekipa (BvB + poodmakla faza Lige Prvaka), a Muller je više timski igrač i čovjek koji pošteno odradi svaki zadatak, tako da bi i njegovo "ispadanje" iz prve jedanaestorke bila greška. Možda da su Robben i Ribery (ili barem jedan od njih) non-stop u problemima (kartoni, povrede i slične stvari), a? :mrgreen: Makar zbog mira u kući. :lol:
E ovo sam morao citirati, izvinite, kome smeta, nek' se administraciji žali, meni nek' se ne javlja, jer sam, kad je o ovakvim stvarima riječ, kao ris, tad sam kao ranjena zvijer. :x

Pa zašto ne odeš na temu recimo citya pa im kažeš ko će izletjeti kada se Aguero vrati :? , ili na temu Reala ko igrati Ozil, Modrić, Essien, Khedira :? , Benzema ili Higuain :? , mjesta nema za sve ;) , ili na temu Barce ko igrati Villa, Alexis, Pedro, Meesi, Fabregas, Iniesta, Cuenca :? , Buskec ili song :? , Maskerano, Pike, Pujol :? , Adriano, Alba :? , zašto njih ne pitaš ko im igra u prvih 11? :?: eto, haj reci? :?:

Bayern više nije tim od 11 extra kvalitetnih i ostatka nekog, pa hajmo reći solidnog fonda igrača.
Ne igra se 10 utakmica tokom ovih skoro 10 mjeseci, ne 10, nego preko 50 njih, ima vremena za sve, a rotiraće se zavisno od umora, ili taktičkih rješenja.

A evo vidiš koliko taj prati, od početka sezone trubimo, ne, ne govorimo, nego toliko pričamo da trubimo, svako nas čuje da je tim extra popunjen, konkurencija žestoka, mora se svako boriti za svoje mjesto, na kvaliteti se čak i ne gubi, a on dođe sa pitanjem:"Ko će igrati u prvih 11?", halooooo, dosta te je bilo. :x

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 sep 2012, 23:44

@Klare: Nakon nekog vremena ću se opet složit s tobom jer dobre si gore primjere naveo vezano ovo za rotaciju. Ja isto smatram da to kad će ko završit na klupi opšte nije bitno, jer evo jučer smo igrali s Gustom, a već u utorak protiv Vukova, opet ćemo igrat možda s Martinezom pored Schweinija, pa će nekad biti kombinacija Martinez-Gusta. U suštini sad kod nas nema tih problema ko će ispast iz prve postave. Nema više ispadanja iz prve postave, nego samo igrači zbog rotacije presele na klupu. Sad je mnogo igrača na istom nivou i moraš rotirat, jer kako se sad odlučit ko da igra? Faktički Jupp i ne može pogriješit koga god stavi. Jedino su Tymo i Buyten daleko od postave i neki su treći izbor. Naravno i Can je trenutno daleko, ali on je mlad, bit će vremena za njegove utakmice. Ostali svi koji se vrte tu, su u opticaju da će igrat i svi će dobiti priliku. A faktički samo Lahm i Neuer su stalno sigurni, jer nemaju tu pravu konkurenciju, pa i Ribery naravno. Dobro Neuera možda zarotira Jupp jedino u kupu. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 sep 2012, 00:13

effe_sa je napisao/la:A faktički samo Lahm i Neuer su stalno sigurni, jer nemaju tu pravu konkurenciju, pa i Ribery naravno. Dobro Neuera možda zarotira Jupp jedino u kupu. :)
E ovdje si pogodio izravno u sredu,ja sam cak mislio da se ispravim u prethodnom postu u vezi Lahma i Neuera, s tim da i na krilnim pozicijama imamo odekvatne zamjene koji jako dobro mogu nadomjestiti tandem Robbery.
Htio bih jos da se nadovezem, da Bayern vec mora razmisljati o tim pozicijama na dugorocnije vrijeme, obzirom da su i jedan i drugi u solidnim godinama a poznato je da Bayern takticki najcesce probija po krilima, i tu smo najjaci.
Bojim se da bi mnogo izgubili ako bi na tim pozicijama se u bliskoj buducnosti nasli neki prosjecni igraci, i zato treba postepeno uvoditi u igru kadar kojim raspolazemo kako bi ga usavrsili.

Pazi ovo, decko je dosao u Bayern pun snage, tehnike, brzine i naravno je imao potpunu slobodu na terenu.
Izadji decko na teren i igraj se, al bukvalno
[youtube][/youtube]
Kratak video zapis. A sada se ja pitam ako odgledam cijeli jedan mec iz tog perioda i danas, gdje je Ribery izgubio?
Covjek ima tehniku i dan danas, ali je znatno izgubio svu tu svoju brzinu i snagu, sto je i normalno.
I mislim da jednostavno vise nije za utakmicu od preko 90 minuta. Nasa legenda!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 sep 2012, 00:49

Danas sam cuo kao da je Bayern jucer postavio novi rekord u drzanju lopte neprekidno u posjedu. Nesth tipa 4.54 minute bez prekida smo imali loptu u posjedu! Je li neko cuo nesh o tome?
Stern des Südens

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 sep 2012, 08:55

Klare je napisao/la: E ovo sam morao citirati, izvinite, kome smeta, nek' se administraciji žali, meni nek' se ne javlja, jer sam, kad je o ovakvim stvarima riječ, kao ris, tad sam kao ranjena zvijer. :x

Pa zašto ne odeš na temu recimo citya pa im kažeš ko će izletjeti kada se Aguero vrati :? , ili na temu Reala ko igrati Ozil, Modrić, Essien, Khedira :? , Benzema ili Higuain :? , mjesta nema za sve ;) , ili na temu Barce ko igrati Villa, Alexis, Pedro, Meesi, Fabregas, Iniesta, Cuenca :? , Buskec ili song :? , Maskerano, Pike, Pujol :? , Adriano, Alba :? , zašto njih ne pitaš ko im igra u prvih 11? :?: eto, haj reci? :?:

Bayern više nije tim od 11 extra kvalitetnih i ostatka nekog, pa hajmo reći solidnog fonda igrača.
Ne igra se 10 utakmica tokom ovih skoro 10 mjeseci, ne 10, nego preko 50 njih, ima vremena za sve, a rotiraće se zavisno od umora, ili taktičkih rješenja.

A evo vidiš koliko taj prati, od početka sezone trubimo, ne, ne govorimo, nego toliko pričamo da trubimo, svako nas čuje da je tim extra popunjen, konkurencija žestoka, mora se svako boriti za svoje mjesto, na kvaliteti se čak i ne gubi, a on dođe sa pitanjem:"Ko će igrati u prvih 11?", halooooo, dosta te je bilo. :x
Izvinjavam se što tvoj um nije u stanju provariti nekoliko složenih rečenica te ću se ubuduće potruditi da postam u Paintu.
Ako ti nisi do dana današnjeg shvatio kakav je Robben, onda ti i ja nemamo o čemu pričati. Čovjek koji MORA (po njegovom "nakaradnom" mišljenju) igrati u prvih 11, jer u suprotnom biva uvrijeđen, povrijeđen i(li) nepravedno zaobiđen.
I, zna se ko čini udarnu jedanaestorku u svakom klubu (izuzev Uniteda :mrgreen: ), te ko igra najbitnije utakmice. Pusti ti tu priču o timu; svaki ozbiljniji klub ima barem 15-ak igrača koji konkurišu za prvih 11, ali ima onih koji imaju zacementirano (gruba riječ, ali tako je) mjesto, a jedini preduslov je da su ZDRAVI.
Btw, Clarice, nek' si se vratio smajlijima, sad barem nešto i kažeš u postu. :mrgreen: Dobro, nije baš da kažeš, ali barem se ima šta pročitati/vidjeti. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 sep 2012, 10:30

Sutra od 20:00, naravno na ESP2 direktan prenos FC Bayern Munchen - Vfl Wolfsburg. Idemo razmontirat vukove, tamam da ucvrstimo prvu poziciju,ili ako nas Frankfurt bude pratio,onda odosmo Borusiji na velikih plus 8!!!

Bit ce dobra utakmica, Mandzukic vs Oliv,dva igraca koja su zamijenila dresove...uf jedva cekam
Stern des Südens

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 24 sep 2012, 11:35

Jucer sam malo gledao neke FB Bayern Fan stranice i forume, jedan zanimljiv podatak je, da se šuška da je Bayern zainteresiran za dovođenje Arsenalovog Theo Wallcota. dal tu ima kakve istine vidjet ćemo. isrekno ne vidim njega kod nas,ne s ovaknvim Mullerom ili Robbenom(dok ima svoj dan).mada opet ako Robbena negdje utopimo ko zna

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 sep 2012, 13:03

Monolog je napisao/la:
I, zna se ko čini udarnu jedanaestorku u svakom klubu (izuzev Uniteda :mrgreen: ), te ko igra najbitnije utakmice. Pusti ti tu priču o timu; svaki ozbiljniji klub ima barem 15-ak igrača koji konkurišu za prvih 11, ali ima onih koji imaju zacementirano (gruba riječ, ali tako je) mjesto, a jedini preduslov je da su ZDRAVI.
Mudro zboris za Robbena, ali mislim da stvari sada malo drugacije stoje u Bayernu. Bayernovi krilni su ove sezone itekako dobro svjesni da slijedi rotiranje i to neovisno na povrede, a mislim da se i Robben znatno oslobodio psiholoskog kompleksa koji ga pratio do nedavno. Ni on, a ni Ribery vise ne pokazuju neurozu pri izlasku iz igre, ne znam koliko si to primijetio..
Medjutim, nije to ono zbog cega ja repliciram.
Bayern ima udarnu jedanestorku kako tvrdis i igrace koji prakticno imaju zacementirano mjesto u prvoj postavi.
Ja bih bas volio da vidim ko je to nedodirljiv i zacementiran u prvoj postavi osim Lahma i Neuera?
Jesi li siguran da ako neko od ovih drugih dozivi pad forme nece grijati klupu i dati vise minutaze konkurenciji??

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 sep 2012, 13:19

Robben je doživio totalnu promjenu, sad je pravi timski igrač, uvlači se u sredinu da bi dijelio pasove, učestovao i tu u igri, trči, bori se, vraća se. Jel Robben ikad više trčao? Sigurno znate mnogi da nije. Od njega smo vidjeli spektakla dosta, u prvoj sezoni kad je došao, Robben je bio jedan od najzaslužniji za duplu krunu i finale. Prošle smo sezone vidjeli nezadovoljnog Robbena, neke male trzavice i sebičnost, iako ta sebičnost nije uvijek bila tako negativna, nego su i mediji to napuhali. Po baksuzluku čovjek fuli 2 bitna penala i odmah Arjen Buhman.

Ja sam rekao tokom ljetne pauze, da ne treba razmišljat o njegovoj prodaji nego sačekat da vidimo kakav će biti kad sezona počne i čovjek se transformisao skroz. Ako krenu sad i golovi i više solo prodora, imat ćemo opet fantastičnog Arjena od kojeg će biti velika korist. A ovaj Arjen je sad spreman sjesti i na klupu, radi rotacije. Pred susret sa Stuttgartom je bio prehlađen, a Jupp razmišljao da ga uvrsti u kadar. Robben mu je na to rekao da je bolje da stavi potpuno zdravog igrača u kadar, a njega da izostavi. To je još jedan jasan primjer i ima još primjera kad dobro pratimo Robbena ovih dana kroz intervjue, kroz način kako zrači.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 24 sep 2012, 15:04

@Monolog,
Ako ti nisi do dana današnjeg shvatio kakav je Robben, onda ti i ja nemamo o čemu pričati.
Eto ima ko da mi kaže :roll: , čovjek koji pod gledanjem utakmica podrazumijeva youtube klipove, eto toliko ćemo o njegovom znanju! :!:
ti ga tako možeš spuštati anamo onoj djeci, a meni ne, popamti šta ti kažem. :lol:
Ti nisi svjestan nevažnosti, pa da ne kažem glupoće, tvojih prijedloga za diskusiju ;) :arrow: liga je jaka koliko može skupo platiti pojačanja, to je mjerilo :roll: , skoro svaki klub ima zacementirana mjesta za prvih 11. :roll:
O takvim stvarima se nema šta raspravljati, čisto tvoje nepoznavanje ove igre. ;)
Bilall je napisao/la:Mudro zboris
:shock:
Ko bio nejadan, Mona, ne prosipaj se. ;)

Evo effe objasnio, Robben je u odnosu na prošlu szonu napredovao, prvo na psihičkom planu, a onda i na fizičkom.
Pogledajte samo, samo pogledajte onu utakmicu protiv Schalke, samo, pa samo pogledajte onu proslavu kroosovog :? , Mullerovog :? , ili oba gola :? , sve jasno, onakve emocije se ne mogu odglumiti, a Robben je pokazao nešto veliko.
A tek o igrama i neprestanoj trci s lijeva na desno, u sredinu ne treba posebno trošiti riječi.
I da ponovim još jednom:
Bayern je favorit

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 sep 2012, 16:21

Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la:Mudro zboris
:shock:
Ko bio nejadan, Mona, ne prosipaj se. ;)
:lol: :lol: Ma suha istina je bila sve to za Holandeza svidjalo se to meni i tebi ili ne. Nije prosipanje. Nepostivanje autoriteta, sebicnost, kompleks vise vrijednosti, sve je to pratilo Robbena.
Druga je stvar to sto Monolog ocito ne prati Bayernove utakmice pa ne vidi da je kod Holandeza doslo do promijena na tom polju i da opravdano mozemo ocekivati odlicne partije od njega.
Monolog bi Robbena sada poslao na klupu a ja stvarno ne znam zasto, i volio bih da nam Monolog malo pojasni (nacrta) ovaj njegov post
Monolog je napisao/la:Nego, šta vi mislite ko ispada iz Bayernove postave kada Robbery bude u elementu?
Zasto bi neko ispadao zbog Robbena ili Riberya? Mnogo brate, mnogo ne jasno :?

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 24 sep 2012, 17:28

joj ovog klareta, braco draga. u dva osrednja postica navaljati 37 smajlija :roll:
dovoljno je pogledati post pa da pomislimo kako se radi o nekom teskom narkomanu.
a ako krenemo korak dalje i procitamo ga, dobijemo argument vise.
insan bi pomislio da se neki teski speedash okruzio grupom harmonikasa koji za vrijeme koje nas speedo utrosi da sastavi post deru najbrze kolo. kako oni po dalape, tako nas speedo po tastaturi :lol:
Monolog je napisao/la:Nego, šta vi mislite ko ispada iz Bayernove postave kada Robbery bude u elementu?
kao sto je istina da njih dvojica imaju zagarantovano mjesto u prvom timu(ako budu zdravi igrace svaku tezu utakmicu), tako je istina da ce nazalost jedan od sjajnih momaka morati na klupu.
ja se iskreno nadam da ce na klupi zavrsiti svajnopej - covjek koji, ruku na herciku, nema sta traziti pored krosa koji igra u vrhunskoj formi.
ustvari, libo mene hoce li igrati svinjopej, bitno je da u timu budu roberi, tomas i kros.
sto se mene licno tice na klupu bi mogao i mandza, ma i jedan stoper( :mrgreen: ), samo ne muler.
jbg, kako poslati na klupu covjeka koji nakon odigrana 4 kola ima 4 gola i 4 asistencije :o
ako drug hejnko uradi nesto slicno, onda slobodno mozemo reci da mancini nije jedina trenerska dilobercina.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.