Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
To već odavno nije za sprdanje.
Buraz vazda spominjes Slo, to je drugi narod vazda bio, i u Yugi su bili najbogatija republika uvijek. Ne cudi me sto i danas bolje stoje od ostalih ex republika, i trebali bi nedaju vise pare u Bg.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 apr 2023, 18:33Pa nas i jeebe sto nam je prvi susjed Srbija, pogledaj Sloveniju, najgora zemlja s kojom granice je Hrvatska, a i ona je clanica EU i NATO-a, kud ces dalje.
Sloveniju sam naveo samo zato sto su blizu, bila je u Yu ko i mi. Ali istina je da granicimo sa najvecim olosom i banana republikama, to igra isto mnogo ulogu u svemu jbgg, geopoliticki.alemsa je napisao/la: ↑20 apr 2023, 18:36Buraz vazda spominjes Slo, to je drugi narod vazda bio, i u Yugi su bili najbogatija republika uvijek. Ne cudi me sto i danas bolje stoje od ostalih ex republika, i trebali bi nedaju vise pare u Bg.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 apr 2023, 18:33Pa nas i jeebe sto nam je prvi susjed Srbija, pogledaj Sloveniju, najgora zemlja s kojom granice je Hrvatska, a i ona je clanica EU i NATO-a, kud ces dalje.
Njima Yuga ekonomski nikad nije trebala, dapace. Oni su usli u savez Juznih Slavena, koji je bio dobra ideja, da im strani faktor nece krojiti sudbinu i da su jaci u slucaju okupacije (od kojeg je Evropa strahovala jel). Kad su vidjeli da je kraj hladnog rata i da pada komunizam, oni su odma izasli jer vise nikakve ama bas nikakve koristi od iste nisu imali. To da se desilo 1950-e i tad bi izasli.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 apr 2023, 18:48Sloveniju sam naveo samo zato sto su blizu, bila je u Yu ko i mi. Ali istina je da granicimo sa najvecim olosom i banana republikama, to igra isto mnogo ulogu u svemu jbgg, geopoliticki.alemsa je napisao/la: ↑20 apr 2023, 18:36Buraz vazda spominjes Slo, to je drugi narod vazda bio, i u Yugi su bili najbogatija republika uvijek. Ne cudi me sto i danas bolje stoje od ostalih ex republika, i trebali bi nedaju vise pare u Bg.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 apr 2023, 18:33Pa nas i jeebe sto nam je prvi susjed Srbija, pogledaj Sloveniju, najgora zemlja s kojom granice je Hrvatska, a i ona je clanica EU i NATO-a, kud ces dalje.
Ovo za Vojvodinu je zanimljiv podatakRobust je napisao/la: ↑20 apr 2023, 19:44
Gledaj razlike bih i slovenackog BDP-a kao da usporedjujes bih i ceski dns![]()
, a ista drzava bili
zato su slovenci imali karavanke izbusene u jugi te godine, a bosna niti centimetra autoputa i vecina sela bez normalnog puta i telefona. Najveci problem slovencima nakon raspada juge je nastao sta da rade sa privrednim gigantima koji su vecinski izvozili svoje proizvode u zemlje bivse juge zato je propala iskra, tam i to im je bio najveci problem preveliki kapaciteti za premalo trziste , al uspjeli su se izvuci i imaju bas finu ekonomiju dns
Da, to je zanimljivo definitivno, ma uvijek bili najgori po kvaliteti zivota jbgg. Imaju navodi cak da je Napoleon bio na prostoru Slovenije tada.Robust je napisao/la: ↑20 apr 2023, 19:44
Gledaj razlike bih i slovenackog BDP-a kao da usporedjujes bih i ceski dns![]()
, a ista drzava bili
zato su slovenci imali karavanke izbusene u jugi te godine, a bosna niti centimetra autoputa i vecina sela bez normalnog puta i telefona. Najveci problem slovencima nakon raspada juge je nastao sta da rade sa privrednim gigantima koji su vecinski izvozili svoje proizvode u zemlje bivse juge zato je propala iskra, tam i to im je bio najveci problem preveliki kapaciteti za premalo trziste , al uspjeli su se izvuci i imaju bas finu ekonomiju dns
Nisam se dobro izrazio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.