Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BlueBosnian
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la BlueBosnian » 31 maj 2015, 16:47

:mrgreen:
Zadnja izmjena: BlueBosnian, dana/u 22 jul 2015, 19:17, ukupno mijenjano 2 puta.
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 31 maj 2015, 16:49

Riječ je o narkolepsiji i poznatim paralizama sna. Nemoj ni da mislite o teološkim sranjima i mitomanijama o "džinovima" (pa nek se nađe uvrijeđen ko hoće, bmk). Hipnopompe i hipnagogne halucinacije jer se osoba budi "kada bi trebala spavati", ili konkretnije, buđenje za vrijeme REM sna koja traje 2-3 sata prije buđenja i u kojoj se nalaze, većinom, snovi kojih se svjesno sjećamo dok smo budni. Spavajte redovno, manje alkohola/narkotika i ponajviše manje brige i stresa. :thumbup:
Unico amore sei!
❤️🖤

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 16:50

@Tribalian, ma nisam vidio ovaj pdf iskreno ne znam ni ja kako mi je ovo promaklo .. Upratio sam ga tek nedavno ali bicu od sada :D.

@Otelo, tako je samo sto paralizu sna izazivas namjerno, ne dobijes je tek tako dok sanjas nesto bezveze. Znaci kad legnes spavati probaj se umiriti i usmjeriti svoje misli samo u jedno, a to je da izadjes iz sopstvenog tijela. Lezi na ledja, i ako ti je komp blizu, a mozes i na mobitel, skini neke pjesme za meditaciju i samo se umiri i lagano usmjeri misli ka jednoj stvari. 5-og nema, ostaje ti da istrazujes astralni svijet te komuniciras sa raznim oblicima iz te dimenzije. Ali ovo stvarno moras shvatiti ozbiljno, jer nije zayebancija vec te fkt mogu poceti proganjati svakakve ruzne stvari, te se mozes osjecati iscrpljeno, jer ti ta bica iz druge energije crpe zivotnu energiju.
Evo korak po korak objasnjenja kako da udjes u tzv "sleep paralysis" :
http://paralytics.wikia.com/wiki/How_to ... _Paralysis

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 31 maj 2015, 17:03

Moja droga je ljubav..
Potraga za savršenom ljubavlju - neuspjeh
Optimizam - čekanje
Vjerovanje - snaga
Istina - hvatanje
Laž - bježanje
Potraga za smislom života - uspjeh

A smisao je:
Je.bo ovo.. :mrgreen:

@Trib svraćaš li malo do svjetloradnika? :mrgreen:
M.Keen, Salusa itd kažu da se bliži "Događaj"
Trasnformacija svijesti, prelazak Zemlje i onih koji se probude u 4D..

Slijetanje galaktičkih brodova na naše predivne plaže.. Upoznavanje ljudi sa svemirskom braćom, i braćom iz "unutarnje zemlje" - preživjelim Atlantiđanima, šta već :mrgreen:

:kafa:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 31 maj 2015, 20:53

Zna li neko nešto više o deja vuu? Neki dan mi se desilo nešto, što sam ja sanjao, ili razmišljao o tome, ili doživio u nekom drugom svijetu prije dosta godina, na potpuno isti način kao tada. Paranoičan sam u zadnjih par dana zbog toga.

I drugo pitanje za @Triba. Jesil gledao Greatest Story Never Told?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2015, 20:57

Kawhi je napisao/la:Zna li neko nešto više o deja vuu? Neki dan mi se desilo nešto, što sam ja sanjao, ili razmišljao o tome, ili doživio u nekom drugom svijetu prije dosta godina, na potpuno isti način kao tada. Paranoičan sam u zadnjih par dana zbog toga.

Danas sam naletio na ovo pitanje na reditu, ovo su bili najbolji odgovori:
This is a paraphrased answer from one of my past neuropsychology professors: "it's like your brain accidentally misfiled a short term memory in the long term memory folder." Not sure how scientifically accurate that statement is, but it made sense at the time and that's how I've thought of it ever since.
But really, it happens when your brain glitches and the sensory information reaches your memory banks before it reaches the part of the brain that you use to think about what happened.
Uglavnom nije stvarno, već ti je mozak zajebao u spremanju memorije. Dešava mi se ovo često.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 20:58

Kawhi je napisao/la:
Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.

Nisam to gledao. Ako je nesto o njegovom poreklu, znam dosta o tome.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 31 maj 2015, 21:02

Tribalian je napisao/la: Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.

Cijeli njegov život. Samo što na kraju završi ko pozitivac u WW2. :mrgreen: Čudi me da ti to nisi gledao.

@Donnie ja baš poštujem nauku, al nekako mi to previše pojednostavljeno. Više mi baca na paralelne univerzume.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 21:04

Kawhi je napisao/la:
Tribalian je napisao/la: Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.

Cijeli njegov život. Samo što na kraju završi ko pozitivac u WW2. :mrgreen: Čudi me da ti to nisi gledao.
Evo i ja ne mogu da se nacudim kako to nisam gledao. :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2015, 21:05

@kawhi

Ovo je racionalni odgovor.

Ako želiš biti iracionalan, samo naprijed. Ali zašto paralelne univerzume? Ne vidim baš poveznicu sa istima. Prošli život ok, san odnosno proročanstvo u vidu sna ok, ali ne vidim baš tu paralelne univerzume. :mrgreen:

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 31 maj 2015, 21:10

Kawhi i meni se to znalo desavati i bude bas onako syeban osjecaj nakon toga. Ja vjerujem da sam to sanjao, iako ovo sto je Donnie postavio vjerovatno blize istini nego to sto ja vjerujem :D
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 31 maj 2015, 21:11

Tribalian je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Evo i ja ne mogu da se nacudim kako to nisam gledao. :mrgreen:
Ma i nije toliko loš, na početku. Tamo negdje od 1916. počinje opasno naginjati na jednu stranu. Mada da budem iskren pošten je prema Staljinu. Tek sam nakon tog dokumentarca shvatio neke stvari o njemu.
Čudi me zato što znam da te zanima historija. Ja sam uvijek volio saslušati mišljenje svake strane.
Donnie Darko je napisao/la:@kawhi

Ovo je racionalni odgovor.

Ako želiš biti iracionalan, samo naprijed. Ali zašto paralelne univerzume? Ne vidim baš poveznicu sa istima. Prošli život ok, san odnosno proročanstvo u vidu sna ok, ali ne vidim baš tu paralelne univerzume. :mrgreen:
A šta ja znam ono. Jednostavno me ne zadovoljava racionalno objašnjenje u ovoj situaciji. Ponašam se ko teista.
Proročanstvo u vidu sna mi je bezveze nekako. :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 21:18

Kawhi je napisao/la: Ma i nije toliko loš, na početku. Tamo negdje od 1916. počinje opasno naginjati na jednu stranu. Mada da budem iskren pošten je prema Staljinu. Tek sam nakon tog dokumentarca shvatio neke stvari o njemu.
Čudi me zato što znam da te zanima historija. Ja sam uvijek volio saslušati mišljenje svake strane.
Zanima mene istorija, ali ne i dokumentarac u kome je Siklgruber pozitivna licnost. ;)

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 maj 2015, 21:18

Kawhi je napisao/la:

@Donnie ja baš poštujem nauku, al nekako mi to previše pojednostavljeno. Više mi baca na paralelne univerzume.
Nema nista jednostavnije od procesa i osnovnih zakona u prirodi. Rijesenje za neku nedoumicu je vjerovatno tako jednostavno da mi ne mozemo povjerovati da je to istina. Mozak nas cesto prevari za aproksimacijama i svojim tumacenjima i mislimo da su to nekakve aman misteriozne i neshvatljive stvari.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 31 maj 2015, 21:59

Ono naučno objašnjenje da mozak jednostavno stvara "memoriju" kao da se to već dogodilo ranije i da je to ustvari bug u glavi, je više izvlakuša naučnika jer ustvari pojma nemaju šta je deja vu
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2015, 22:03

topnik1 je napisao/la:Ono naučno objašnjenje da mozak jednostavno stvara "memoriju" kao da se to već dogodilo ranije i da je to ustvari bug u glavi, je više izvlakuša naučnika jer ustvari pojma nemaju šta je deja vu
To nije nikakva izvlakuša, već teorija odnosno potencijalno, i najrealističnije objašnjenje. Još niko nije tačno definisao Deja Vu.

Nauka se ne pravi da zna sve, i to je upravo čar iste.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 31 maj 2015, 22:07

Al neki ljudi vole misliti da zna sve..

Meni to objašnjenje lično djeluje kao jedina normalna stvar koja se mogla reći, a da ima smisla u granicama našeg razumijevanja, i iskreno bezveze mi je.

Al dobro..
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2015, 22:12

Kako god to je najbolje objašnjenje koje imamo. I vjerovat ću u isto sve dok neko ne ponudi bolje.

Sigurno neću vjerovati u prijašnje živote i slične stvari.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 22:13

Al u tom gore citatu od Donnia stoji :
" Not sure how scientifically accurate that statement is,
Covjek je iznio teoriju i sam rekao da nije siguran da je tacna.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 31 maj 2015, 22:18

A i ja sam fino naglasio da je moje lično mišljenje. Nisam predstavljao nikakvu grupu ljudi.

Možda možemo vidjeti 2 3 sekunde u budućnost.. ko zna

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.