Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- BlueBosnian
- Kontakt:
Re: Najveće svjetske misterije

Zadnja izmjena: BlueBosnian, dana/u 22 jul 2015, 19:17, ukupno mijenjano 2 puta.
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
You won't be lonely
It's over..
Riječ je o narkolepsiji i poznatim paralizama sna. Nemoj ni da mislite o teološkim sranjima i mitomanijama o "džinovima" (pa nek se nađe uvrijeđen ko hoće, bmk). Hipnopompe i hipnagogne halucinacije jer se osoba budi "kada bi trebala spavati", ili konkretnije, buđenje za vrijeme REM sna koja traje 2-3 sata prije buđenja i u kojoj se nalaze, većinom, snovi kojih se svjesno sjećamo dok smo budni. Spavajte redovno, manje alkohola/narkotika i ponajviše manje brige i stresa. 

Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
@Tribalian, ma nisam vidio ovaj pdf iskreno ne znam ni ja kako mi je ovo promaklo .. Upratio sam ga tek nedavno ali bicu od sada
.
@Otelo, tako je samo sto paralizu sna izazivas namjerno, ne dobijes je tek tako dok sanjas nesto bezveze. Znaci kad legnes spavati probaj se umiriti i usmjeriti svoje misli samo u jedno, a to je da izadjes iz sopstvenog tijela. Lezi na ledja, i ako ti je komp blizu, a mozes i na mobitel, skini neke pjesme za meditaciju i samo se umiri i lagano usmjeri misli ka jednoj stvari. 5-og nema, ostaje ti da istrazujes astralni svijet te komuniciras sa raznim oblicima iz te dimenzije. Ali ovo stvarno moras shvatiti ozbiljno, jer nije zayebancija vec te fkt mogu poceti proganjati svakakve ruzne stvari, te se mozes osjecati iscrpljeno, jer ti ta bica iz druge energije crpe zivotnu energiju.
Evo korak po korak objasnjenja kako da udjes u tzv "sleep paralysis" :
http://paralytics.wikia.com/wiki/How_to ... _Paralysis

@Otelo, tako je samo sto paralizu sna izazivas namjerno, ne dobijes je tek tako dok sanjas nesto bezveze. Znaci kad legnes spavati probaj se umiriti i usmjeriti svoje misli samo u jedno, a to je da izadjes iz sopstvenog tijela. Lezi na ledja, i ako ti je komp blizu, a mozes i na mobitel, skini neke pjesme za meditaciju i samo se umiri i lagano usmjeri misli ka jednoj stvari. 5-og nema, ostaje ti da istrazujes astralni svijet te komuniciras sa raznim oblicima iz te dimenzije. Ali ovo stvarno moras shvatiti ozbiljno, jer nije zayebancija vec te fkt mogu poceti proganjati svakakve ruzne stvari, te se mozes osjecati iscrpljeno, jer ti ta bica iz druge energije crpe zivotnu energiju.
Evo korak po korak objasnjenja kako da udjes u tzv "sleep paralysis" :
http://paralytics.wikia.com/wiki/How_to ... _Paralysis
- BlueBosnian
- Kontakt:
Moja droga je ljubav..
Potraga za savršenom ljubavlju - neuspjeh
Optimizam - čekanje
Vjerovanje - snaga
Istina - hvatanje
Laž - bježanje
Potraga za smislom života - uspjeh
A smisao je:
Je.bo ovo..
@Trib svraćaš li malo do svjetloradnika?
M.Keen, Salusa itd kažu da se bliži "Događaj"
Trasnformacija svijesti, prelazak Zemlje i onih koji se probude u 4D..
Slijetanje galaktičkih brodova na naše predivne plaže.. Upoznavanje ljudi sa svemirskom braćom, i braćom iz "unutarnje zemlje" - preživjelim Atlantiđanima, šta već

Potraga za savršenom ljubavlju - neuspjeh
Optimizam - čekanje
Vjerovanje - snaga
Istina - hvatanje
Laž - bježanje
Potraga za smislom života - uspjeh
A smisao je:
Je.bo ovo..

@Trib svraćaš li malo do svjetloradnika?

M.Keen, Salusa itd kažu da se bliži "Događaj"
Trasnformacija svijesti, prelazak Zemlje i onih koji se probude u 4D..
Slijetanje galaktičkih brodova na naše predivne plaže.. Upoznavanje ljudi sa svemirskom braćom, i braćom iz "unutarnje zemlje" - preživjelim Atlantiđanima, šta već

I hope you're with me
You won't be lonely
It's over..
You won't be lonely
It's over..
Zna li neko nešto više o deja vuu? Neki dan mi se desilo nešto, što sam ja sanjao, ili razmišljao o tome, ili doživio u nekom drugom svijetu prije dosta godina, na potpuno isti način kao tada. Paranoičan sam u zadnjih par dana zbog toga.
I drugo pitanje za @Triba. Jesil gledao Greatest Story Never Told?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- Donnie Darko
- Kontakt:
Danas sam naletio na ovo pitanje na reditu, ovo su bili najbolji odgovori:Kawhi je napisao/la:Zna li neko nešto više o deja vuu? Neki dan mi se desilo nešto, što sam ja sanjao, ili razmišljao o tome, ili doživio u nekom drugom svijetu prije dosta godina, na potpuno isti način kao tada. Paranoičan sam u zadnjih par dana zbog toga.
This is a paraphrased answer from one of my past neuropsychology professors: "it's like your brain accidentally misfiled a short term memory in the long term memory folder." Not sure how scientifically accurate that statement is, but it made sense at the time and that's how I've thought of it ever since.
Uglavnom nije stvarno, već ti je mozak zajebao u spremanju memorije. Dešava mi se ovo često.But really, it happens when your brain glitches and the sensory information reaches your memory banks before it reaches the part of the brain that you use to think about what happened.
Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.Kawhi je napisao/la:
Nisam to gledao. Ako je nesto o njegovom poreklu, znam dosta o tome.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Cijeli njegov život. Samo što na kraju završi ko pozitivac u WW2.Tribalian je napisao/la: Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.
Nisam to gledao. Ako je nesto o njegovom poreklu, znam dosta o tome.

@Donnie ja baš poštujem nauku, al nekako mi to previše pojednostavljeno. Više mi baca na paralelne univerzume.
Evo i ja ne mogu da se nacudim kako to nisam gledao.Kawhi je napisao/la:Cijeli njegov život. Samo što na kraju završi ko pozitivac u WW2.Tribalian je napisao/la: Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.
Nisam to gledao. Ako je nesto o njegovom poreklu, znam dosta o tome.Čudi me da ti to nisi gledao.

- Donnie Darko
- Kontakt:
@kawhi
Ovo je racionalni odgovor.
Ako želiš biti iracionalan, samo naprijed. Ali zašto paralelne univerzume? Ne vidim baš poveznicu sa istima. Prošli život ok, san odnosno proročanstvo u vidu sna ok, ali ne vidim baš tu paralelne univerzume.
Ako želiš biti iracionalan, samo naprijed. Ali zašto paralelne univerzume? Ne vidim baš poveznicu sa istima. Prošli život ok, san odnosno proročanstvo u vidu sna ok, ali ne vidim baš tu paralelne univerzume.

Kawhi i meni se to znalo desavati i bude bas onako syeban osjecaj nakon toga. Ja vjerujem da sam to sanjao, iako ovo sto je Donnie postavio vjerovatno blize istini nego to sto ja vjerujem 

Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
Ma i nije toliko loš, na početku. Tamo negdje od 1916. počinje opasno naginjati na jednu stranu. Mada da budem iskren pošten je prema Staljinu. Tek sam nakon tog dokumentarca shvatio neke stvari o njemu.Tribalian je napisao/la:Evo i ja ne mogu da se nacudim kako to nisam gledao.Kawhi je napisao/la:Cijeli njegov život. Samo što na kraju završi ko pozitivac u WW2.Tribalian je napisao/la: Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.
Nisam to gledao. Ako je nesto o njegovom poreklu, znam dosta o tome.Čudi me da ti to nisi gledao.
Čudi me zato što znam da te zanima historija. Ja sam uvijek volio saslušati mišljenje svake strane.
A šta ja znam ono. Jednostavno me ne zadovoljava racionalno objašnjenje u ovoj situaciji. Ponašam se ko teista.Donnie Darko je napisao/la:@kawhi
Proročanstvo u vidu sna mi je bezveze nekako.

Zanima mene istorija, ali ne i dokumentarac u kome je Siklgruber pozitivna licnost.Kawhi je napisao/la: Ma i nije toliko loš, na početku. Tamo negdje od 1916. počinje opasno naginjati na jednu stranu. Mada da budem iskren pošten je prema Staljinu. Tek sam nakon tog dokumentarca shvatio neke stvari o njemu.
Čudi me zato što znam da te zanima historija. Ja sam uvijek volio saslušati mišljenje svake strane.

Nema nista jednostavnije od procesa i osnovnih zakona u prirodi. Rijesenje za neku nedoumicu je vjerovatno tako jednostavno da mi ne mozemo povjerovati da je to istina. Mozak nas cesto prevari za aproksimacijama i svojim tumacenjima i mislimo da su to nekakve aman misteriozne i neshvatljive stvari.Kawhi je napisao/la:Cijeli njegov život. Samo što na kraju završi ko pozitivac u WW2.Tribalian je napisao/la: Upravo sam na google to pretrazio, ima i sajt koji se tako zove, udjem , kad me doceka slika nekog coveka sa brkovima.
@Donnie ja baš poštujem nauku, al nekako mi to previše pojednostavljeno. Više mi baca na paralelne univerzume.
Ono naučno objašnjenje da mozak jednostavno stvara "memoriju" kao da se to već dogodilo ranije i da je to ustvari bug u glavi, je više izvlakuša naučnika jer ustvari pojma nemaju šta je deja vu
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
To nije nikakva izvlakuša, već teorija odnosno potencijalno, i najrealističnije objašnjenje. Još niko nije tačno definisao Deja Vu.topnik1 je napisao/la:Ono naučno objašnjenje da mozak jednostavno stvara "memoriju" kao da se to već dogodilo ranije i da je to ustvari bug u glavi, je više izvlakuša naučnika jer ustvari pojma nemaju šta je deja vu
Nauka se ne pravi da zna sve, i to je upravo čar iste.
Al neki ljudi vole misliti da zna sve..
Meni to objašnjenje lično djeluje kao jedina normalna stvar koja se mogla reći, a da ima smisla u granicama našeg razumijevanja, i iskreno bezveze mi je.
Al dobro..
Meni to objašnjenje lično djeluje kao jedina normalna stvar koja se mogla reći, a da ima smisla u granicama našeg razumijevanja, i iskreno bezveze mi je.
Al dobro..
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kako god to je najbolje objašnjenje koje imamo. I vjerovat ću u isto sve dok neko ne ponudi bolje.
Sigurno neću vjerovati u prijašnje živote i slične stvari.
Sigurno neću vjerovati u prijašnje živote i slične stvari.
Al u tom gore citatu od Donnia stoji :
Covjek je iznio teoriju i sam rekao da nije siguran da je tacna." Not sure how scientifically accurate that statement is,
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
A i ja sam fino naglasio da je moje lično mišljenje. Nisam predstavljao nikakvu grupu ljudi.
Možda možemo vidjeti 2 3 sekunde u budućnost.. ko zna
Možda možemo vidjeti 2 3 sekunde u budućnost.. ko zna
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.