Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Semper
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Semper » 28 maj 2012, 18:03

Hajro je za ovog iz Cibone Jordan. Brkić se rekreativno bavi košarkom. Ali treba Petroviću dati šansu da vidimo šta je zamislio.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 maj 2012, 18:11

Boljih nema.

Planinic, Ramljak nece da igraju, Bajramovic, Ikonic se oprostili, Domercant oce da se odmori.

Wright nije ni zamisljen da postize 15,20 poena u prosjeku, nego da upisuje asistencije i solidan je izbor za playa, s obzirom da je na Eurobasketu Sasa bio nas najbolji play.
Pasalic drugi play, koji ce nadoknaditi Wrihtove poene.
Gordic ce na 2, Djedovic na 3, Mitrovic ako je dobar suter zamjena za Gordu.
Pod kosem smo vec sada bolji, makar da stoji obicno drvo od 220 cm i da skuplja lopte, bit ce ovo bolje nego sto mnogi ocekuju. ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 28 maj 2012, 18:49

BIHfan je napisao/la:slika

Koja razlika u visini igraca u odnosu na zadnji eurobasket. :lol:
Prosli put nam najveci covjek bio 210cm, a sad 222 cm. :mrgreen:
Ja imam osjecaj da ce ovo biti bolje nego sto mislimo.
Samo Opacak malo kvari prosjek godina, bas me zanima kako ce Aco ovo da poslozi.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 maj 2012, 19:03

brkic je po meni jedno fino pojacanje, ne na nivou onih koji su neki od nas ocekivali, ali mislim da je momak ok igrac, pogotovo ako ga petrovic bude uspio motivisati i tako izvuci njego maksimum.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 28 maj 2012, 19:25

Kao što sam ranije pisao, spisak tanak, čak šta više i tanji od očekivanog/mislio sam da će biti Naletilić i Suton, nadao se Planiniću/, nažalost Aco i Harun nisu uspjeli dovesti neko kvalitetno pojačanje kojih sigurno ima među igračima rođenim u Bih, ono što mi na prvu upada u oči je da sada, po prvi puta kako naša repka igra, imamo moderni košarkaški roster, kada je u pitanuju visina igrača, to jest po prvi puta imamo više opcija na poziciji centra i to igrače koji to svojom visinom i igrom jesu, po meni štekat će na rezervnom pleyu/za mene je Pašalić ispod prosječan igrač/, kao i na trojci/Opačak, Mašić/, al se nadam da će Aco i Novosel to dobro izmiksati i da ćemo dobiti dobre temelje za budućnost i postepeno uvođenje mladih i talentovanih igrača iz BiH i inostranstva/ako se i oni odazovu-todorović, Đedović, Omeragić već uveliko upitni/, uglavnom treba se nadati da će biti bolje nego do sad.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 28 maj 2012, 19:37

Na OBN-u Aco kaze da su jos dvojica igraca blizu repke, da za sada ispituju puls kada su atmosfera i kvalitet rada u pitanju ali da su velike sanse da zaigraju za nas... Nekako mi se cini da su u pitanju igraci Sirokog, Suton ili neko 5-i,6-i:)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 28 maj 2012, 19:44

Sve u svemu solidna ekipa, a i Aco je sto puta bolji trener od Hadzica ili Bajramovica tako da se nadam napretku.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 maj 2012, 20:32

samson je napisao/la:Na OBN-u Aco kaze da su jos dvojica igraca blizu repke, da za sada ispituju puls kada su atmosfera i kvalitet rada u pitanju ali da su velike sanse da zaigraju za nas... Nekako mi se cini da su u pitanju igraci Sirokog, Suton ili neko 5-i,6-i:)
A kad bi ti zaigrali?

ne znam svidja li mi se da je Masic na spisku, imao je nekoliko vrlo losih izjava. A mislim da nije neki kvalitet da mu se to oprosti.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 28 maj 2012, 20:39

Na kraju, upitan da barem izda pozicije spomenute dvojice, odgovor je bio, 1 i 5. Zaigrali bi iduce godine, sigurno se misli na euro u Slo.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 maj 2012, 20:47

Ovo bi moglo biti dobro.
Vidjet ćemo.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 28 maj 2012, 20:56

ismijah se na spisak al' et' kad vidim ove vaše optimistične komentare, zašto ne?

i dobro ovo što imamo konačne visočije igrače

wright, gordić, djedović, teletović, sinanović :?:

petorka? :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 maj 2012, 21:07

Znaci nije da sam iznenadjen,nazalost negativno.Ovaj put vodimo 5 centara,a deficit smo na suteru samo tako,malo mi je to nejasno.Aco vodi Jozu Brkica pored Kikanovica,Kuzmica,Sinanovica i Nurkica,to nam ne treba.Vodimo neke nove sutere,mozda nam to i bude dobro,iskreno se nadam da je tako.Novi play,diskutabilna odluka,bilo je i boljih al hajde.Za nadati se da ce ubrzati igru i pomoci Teletovicu sa nekim ulazima i povratnim na 3.Definitivno smo najslabiji na niskom krilu,doduse,Djedovic ce to igrati a pokrivat ce ga Masic,imamo i Opacka koji je igrac zadatka,moze pomoci,ali nije to to pa da Bog kaze.Najjaci smo eto dole pod kosem,sa par drva na centru i Mirzom koji ce razvuci reket,al dzaba kad nam centri sluze samo za skokove,kakav preokret u odnosu na proslo prvenstvno.Ima ekipa potencijala pa i da budemo 1. u grupi,al Aco ovo mora do savrsenstva dovesti ako hoce dobar rezultat u kvalifikacijama,za prvenstvno da ne govorim.Falio je tu Ramljak na 3 i bilo bi to za klasu bolje.Bez Brkica bi spisak takodje bio bolji,al hajde.Drago mi je da je dosao ovaj momak sa koledza,moramo i njima dat sansu..Ne znam sta bi vise rekao,osim,malo lakse sa pljuvanjem,ostaje teren da pokaze koliko smo dobri..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 28 maj 2012, 21:27

Slatinash_7 je napisao/la:Znaci nije da sam iznenadjen,nazalost negativno.Ovaj put vodimo 5 centara,a deficit smo na suteru samo tako,malo mi je to nejasno.Aco vodi Jozu Brkica pored Kikanovica,Kuzmica,Sinanovica i Nurkica,to nam ne treba.Vodimo neke nove sutere,mozda nam to i bude dobro,iskreno se nadam da je tako.Novi play,diskutabilna odluka,bilo je i boljih al hajde.Za nadati se da ce ubrzati igru i pomoci Teletovicu sa nekim ulazima i povratnim na 3.Definitivno smo najslabiji na niskom krilu,doduse,Djedovic ce to igrati a pokrivat ce ga Masic,imamo i Opacka koji je igrac zadatka,moze pomoci,ali nije to to pa da Bog kaze.Najjaci smo eto dole pod kosem,sa par drva na centru i Mirzom koji ce razvuci reket,al dzaba kad nam centri sluze samo za skokove,kakav preokret u odnosu na proslo prvenstvno.Ima ekipa potencijala pa i da budemo 1. u grupi,al Aco ovo mora do savrsenstva dovesti ako hoce dobar rezultat u kvalifikacijama,za prvenstvno da ne govorim.Falio je tu Ramljak na 3 i bilo bi to za klasu bolje.Bez Brkica bi spisak takodje bio bolji,al hajde.Drago mi je da je dosao ovaj momak sa koledza,moramo i njima dat sansu..Ne znam sta bi vise rekao,osim,malo lakse sa pljuvanjem,ostaje teren da pokaze koliko smo dobri..
ma covjek ocito zeli da exsperimentise,stvarno zacudjujuci potezi jozi brkicu i perisicu,ako mu je zaista bio cilj da dovede hrvate u reprezentaciju onda svaka mu cast nasao je kvalitet,staje sa goranom sutonom,planinicem,?naravno o ni ne zele,pa je aco odlucio tek tako popunit rupe s prvim koje zelio a kvalitet odlazi u ljepu nasu,a nama ostaje da kidamo zivce i jos jedno ljeto provedemo pijuci lexiliume poslje svake tekme :lol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 maj 2012, 21:40

bas nesto kontao zadnjih 7 dana kako nam roster moze biti bas pojacan, ali bas i unakazen
za sada je vise ono drugo nego prvo

iskreno ocekivao sam nekog jakog stranca tipa jacksona-ricea kada ono zestoki macak u vreci, jedino se sada nadam da ce se ponoviti stara kako aco uvjek ubode sa strancima, ali opet moze biti novi romel beck kojeg je aco doveo one sezone u zadar kada je isti imao sansu za EL

onda sam ocekivao planinica, a dobili smo jozu brkica

zatim sam ocekivao ramljaka a dobili smo perisica

ocekivao sutona dobio opacka, dobro ok gotivim ga jer je za razliku od mnogih vec bio u repki, ali opet ako smo se radi starosti zahvalili kenanu bajramovicu koji radi veoma dobre stvari u turskoj, a NIKADA nije propustio ukupljanje onda .ebi ga

ukratko nadao se

jackson ili rice ili pullen - gordic - pasalic
djedovic - mitrovic ili jeftic
ramljak - masic
teletovic - bavcic
sinanovic - planinic - suton

a sta smo dobili, tresla se planina rodio se mis

+ ako ne doze teletovic mozemo odmah pisat propalo

ipak ja sam optimista i nadam se barem planinicu i ako bi nam i ramljak pao kao samar budali
jos kada dodam da na gore navdene dodas preldzica i begica i mi bi imali tim konkurentan za medalju odmah mi dodje da zaplacem
PS
ovo nije definitivni nego preliminarni spisak
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 maj 2012, 21:51

sta je sa onim adnanom sto igra za njemacki tibing sto ga je Sabit bio zvao na okupljanje..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 maj 2012, 21:54

zgembo89 je napisao/la:sta je sa onim adnanom sto igra za njemacki tibing sto ga je Sabit bio zvao na okupljanje..
hodzic, po meni bolji bi mi bio on nego brkic, pogotovu kada sada imamo sinanovica, kuzmica i nurkica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 28 maj 2012, 22:15

Mozda roster nije sastavljen od zvučnih imena ali je po meni ok...kako kazete nije definitivan...
1 Ovaj amer plus Muha 5-10 minuta kao back-up play plus Gorda koji će po potrebi igrati 1 ali mislim i 2
2 Nihad standard već ima iskustvo plus mitrovič od kojeg očekujem puno i već spomenuti Gordić na 2
3 Opačak plus Mašić solidnjak na ovoj poziciji smo najtanji nadajmo se barem da će u defanzivi biti pristojni...
4 Mirza kao jedina zvijezda u timu plus Bavke par minuta na 4-5 najjače mjesto u timu..
5 ovi nabrojani centri samo da uspiju iskontroliraati defanzivni skok i več su pojačanja....
Nema potrebe da se sikiratte Peršić i Brkić nisu kvalitet za prvih 12..

Moglo bih ovo biti dobro imam osječaja da će Aco maximalno iskoristiti amera jer čovjek ima ulaz prodor 1 na 1,razigrava asistira i mislim da će najviše profitirati Mirza ali i znam da ćete sad reći ovaj je lud ali i Mitrović nešto mi govori da bih mogao postati vazan kotačić sa obzirom na viđeno sa klipova..

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 maj 2012, 22:40

Gledam sad pa mi cemo ovaj ciklus zivjet od prodora, a neki dan smo samo trice sutali.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 maj 2012, 22:51

BIHfan je napisao/la:Gledam sad pa mi cemo ovaj ciklus zivjet od prodora, a neki dan smo samo trice sutali.
sem wrighta, oni koji znaju igrat prodor su teletovic, djedovic i gordic, mada katkada se to zna desiti i bavketu, ali da mi pored zivog ace "trice" petrovica igramo na prodore, pa recimo da ce se veooooooooma tesko desiti

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 maj 2012, 22:55

nerminh74 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Gledam sad pa mi cemo ovaj ciklus zivjet od prodora, a neki dan smo samo trice sutali.
sem wrighta, oni koji znaju igrat prodor su teletovic, djedovic i gordic, mada katkada se to zna desiti i bavketu, ali da mi pored zivog ace "trice" petrovica igramo na prodore, pa recimo da ce se veooooooooma tesko desiti
Pa eto prva petorka ce udarat prodore. Pitam se ko ce nam sutat trice osim Teletovica, nema tu bas nekih sutera.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.