Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

alan_kardec
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la alan_kardec » 18 sep 2017, 00:50

Raonffa je napisao/la:Pa što neće Sale ostati, pravi odlične rezultate, u zadnje tri godine sve izuzev onog ispadanja protiv Litvanije je bilo vrhunski, a ni ispadanje od Litvanije nije neka sramota al' objektivno nije ni nešto sa čim se može biti oduševljen.

zato što je prije nekoliko mjeseci krenula priča od Svetislava Pešića da Đorđević napušta reprezentaciju nakon ep. Ovih dana se to moglo opet pročitati i po nekim komentarima po netu. Srećom, ostaje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 sep 2017, 00:52

alan_kardec je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Pa što neće Sale ostati, pravi odlične rezultate, u zadnje tri godine sve izuzev onog ispadanja protiv Litvanije je bilo vrhunski, a ni ispadanje od Litvanije nije neka sramota al' objektivno nije ni nešto sa čim se može biti oduševljen.

zato što je prije nekoliko mjeseci krenula priča od Svetislava Pešića da Đorđević napušta reprezentaciju nakon ep. Ovih dana se to moglo opet pročitati i po nekim komentarima po netu. Srećom, ostaje.
Ma dobro možda to, nisam upratio, nego onako realno kažem zašto ne bi ostao, čovjek ima rezultate iza sebe, ko misli da bi neki drugi selektor mogao bolje, taj je u najmanju ruku naivan, da ne kažem neku grublju riječ :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 18 sep 2017, 00:56

Kokoškov trenerčina, nebi me čudilo da odrađuje više od pola posla kod onog Snajdera koji je narkoman teški

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 18 sep 2017, 01:12

Da mi bar jednom hoce bit' krivo kad Srbija izgubi ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Ivo Daneu
Kontakt:

Post Postao/la Ivo Daneu » 18 sep 2017, 01:13

Nije dovoljno imati Triglav na dresovina, treba imar Triglav usrcu!

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 sep 2017, 01:27

Srbija je(minimum do 2019.)aktuelni Evropski,Svjetski i Olimpijski vicešampion.Nisam siguran da je neka druga reprezentacija imala ovakav "ačivment"?
Mens sana in corpore sano.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 sep 2017, 01:28

Goran Dragic of Slovenia was named Eurobasket 2017 MVP.
Dragic scored 35 points in the final and ended the tournament with 22.6 points, 4.4 rebounds and 5.2 assists per game.
slika

Kakav igrac :tokralju: svaka cast majstore :clap:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 18 sep 2017, 01:34

djoleprijedor je napisao/la:Srbija je(minimum do 2019.)aktuelni Evropski,Svjetski i Olimpijski vicešampion.Nisam siguran da je neka druga reprezentacija imala ovakav "ačivment"?
A ko je šampion? :lol:

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 18 sep 2017, 01:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Fudbal je napisao/la:Koliko kompleksa na ovoj temi. Srbija je u ovoj godini osvojila vise medalja u timskim sportovima nego sto je bih ikada.
Mi i medalje :rol:
Za nas uspjeh plasirati se negdje :mrgreen:
Dobro, ovo je bilo Evropsko prvenstvo na kojem nismo doživjeli nijedan poraz. :mrgreen:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 sep 2017, 01:38

djoleprijedor je napisao/la:Srbija je(minimum do 2019.)aktuelni Evropski,Svjetski i Olimpijski vicešampion.Nisam siguran da je neka druga reprezentacija imala ovakav "ačivment"?
Ma nista to, morali smo dobiti i Amere da bi pojedinci ovde priznali neke stvari!
Cak bi i u tom slucaju nesto baljezgali, likenja i imali cvrste argumente... :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 18 sep 2017, 01:49

ačivment luzera?

doduše, Srbi slave poraze kao pobjede pa je svejedno :mrgreen:

SemirSema
Kontakt:

Post Postao/la SemirSema » 18 sep 2017, 01:51

Gledaj ti priče, da su nam svi bili prošetali bi se. Isto kao mi, da igraju Nurkic, Teletovic i Musa zajedno jedna od top reprezentacija. Sastali se, jedva Švedsku uzeli, igrači nam se šamarali po terenu.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 sep 2017, 01:56

Steph je napisao/la:ačivment luzera?

pa i vi slavite srpske poraze :lol: . Više vas je večeras ovdje slavilo nego kad ste drmnuli Jermeniju u predpredpredkvalifikacijama. :rol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 sep 2017, 01:56

Nikad zlatni unlocked. :tokralju:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 sep 2017, 02:04

Steph je napisao/la:
ačivment luzera?

De mi reci kakav je osjecaj biti mrtvi komplexas i radovati se neuspjehu mnoogo veceg i superiornijeg od sebe?! :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 sep 2017, 02:06

Jednostavno je bolja ekipa veceras dobila mec. Kokoskov pokazao opet da je daleko najbolji trener na prvenstvu perfektnim planom igre i na kraju nenormalno hrabrim potezom da Dragona ostavi na klupi. O partiji koju je odigrao Dragic ne treba uopce trosit rijeci, ono mogu samo najvece klase koje su se pojavile u Europi i nema sumnje vise da je Dragon iza Parkera vec sad najbolji europski play ikad.

Kao sto sam i pisao prije utakmice, napad Srbije je imao 3 nosioca od kojih se samo jedan pojavio na utakmici (Bogan). Jovic ocekivano nije bio dovoljno spreman, a Kokoskov je takodjer po meni ocekivano izbacio Bobana iz utakmice napadajuci ga konstantno kroz pick. Saletu zamjeram sto nikako nije probao sa Lucicem na 4 pored Bobana koji bi pokrivao prostor koji ostane iza Marjanovica. Ovako s Macvanom i Bircom se jednostavno nisu mogle pokrit sve rupe zbog cega je uostalom Dragon i odradio prvo poluvrijeme kakvo je odradio. Boban cak nije ni u napadu uspio skoro nikakvu stetu napravit Slovencima i to zahvaljjuci odlicnom kretanju slovenacke odbrane koja je pametno skupljala i nije pustala da Boban baca povratne il razigrava cutove.

Bogdan je po meni pokazao da je igrac NBA kaliba, lakoca kojom je izmisljao poene kad je to trebalo je bila fascinantna. Sut za 3 ga nije toliko slusao al zbog prevelikog tereta u ostalim segmentima igre po meni potpuno opravdano. Lucic je po meni odigrao fin turnir u globalu i po meni bi on trebao biti ispred Simona cak i u najjacoj mogucoj ekipi Srbije. Jedino mu zamjerim ono seljacko udaranje Prepelica cini mi se na kraju utakmice al dobro, desavaju se takve stvari.

Sve u svemu, Srbija je mozda propustila i najvecu priliku do sad da uzme napokon to zlato. Slovenija indiviualno sigurno nije kvalitetnija ekipa ni od ovog sastava Srbije al je razliku napravio Kokoskov skoro pa savrsenom upotrebom svih igraca. Omogucio je svojim igracima da igraju kosarku kakva im odgovara i potpuno nametnuo svoj ritam Saletu koji se previse lako upustio u trku po terenu u 2. cetvrtini koja je mozda i kljucna bila. Srbija je opet pokazala zasto je zemlja kosarke i da ima taj mentalitet da ostvari veliki rezultat cak i kada nema najboljih u ekipi. Sad nam predstoji period kosarke u Europi gdje nece biti nijedne dominante selekcije kao Spanije u zadnjih 10ak godina. Rekao bih da su Dirk, Pau i Tony vec dobili svoje prirodne nasljednike u Porzeu, Jokicu (steta prava sto nije igrao ovaj Eurobasket) i Doncicu uz naravno Giannisa koji je mozda vec top 10 igrac NBA lige.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 sep 2017, 02:18

:thumbdown:
Koliko će još sad samo napredovati u NBA. :ljepota: Valjda brzo pobjegne iz Kingsa. :pray:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 sep 2017, 02:21

e moj Kawhko koja si ti neznalica
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 sep 2017, 02:36

Kawhi je napisao/la:

:thumbdown:
Koliko će još sad samo napredovati u NBA. :ljepota: Valjda brzo pobjegne iz Kingsa. :pray:
Jeste da nas je trpao u derbijima k'o nenormalan, ali koliko sam ga samo zagotivio nakon ovog EP-a i pogotovo nakon ovih suza!
Momcina je lider, igracina, ljudina!
Vukao je ekipu kada drugi, stariji i iskusniji nisu tu! Igrao i odbranu i napad, pokidao se maksimalno... :tokralju: :( :tokralju:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 sep 2017, 05:42

Epidaurus je napisao/la: Kokoskov pokazao opet da je daleko najbolji trener na prvenstvu perfektnim planom igre i na kraju nenormalno hrabrim potezom da Dragona ostavi na klupi.
sve to stoji, ali nije kao da je imao nekog izbora sa dragicem sa obzirom da je ovaj izjavio da je jedva mogao trcati na kraju od grceva :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.