Jednostavno je bolja ekipa veceras dobila mec. Kokoskov pokazao opet da je daleko najbolji trener na prvenstvu perfektnim planom igre i na kraju nenormalno hrabrim potezom da Dragona ostavi na klupi. O partiji koju je odigrao Dragic ne treba uopce trosit rijeci, ono mogu samo najvece klase koje su se pojavile u Europi i nema sumnje vise da je Dragon iza Parkera vec sad najbolji europski play ikad.
Kao sto sam i pisao prije utakmice, napad Srbije je imao 3 nosioca od kojih se samo jedan pojavio na utakmici (Bogan). Jovic ocekivano nije bio dovoljno spreman, a Kokoskov je takodjer po meni ocekivano izbacio Bobana iz utakmice napadajuci ga konstantno kroz pick. Saletu zamjeram sto nikako nije probao sa Lucicem na 4 pored Bobana koji bi pokrivao prostor koji ostane iza Marjanovica. Ovako s Macvanom i Bircom se jednostavno nisu mogle pokrit sve rupe zbog cega je uostalom Dragon i odradio prvo poluvrijeme kakvo je odradio. Boban cak nije ni u napadu uspio skoro nikakvu stetu napravit Slovencima i to zahvaljjuci odlicnom kretanju slovenacke odbrane koja je pametno skupljala i nije pustala da Boban baca povratne il razigrava cutove.
Bogdan je po meni pokazao da je igrac NBA kaliba, lakoca kojom je izmisljao poene kad je to trebalo je bila fascinantna. Sut za 3 ga nije toliko slusao al zbog prevelikog tereta u ostalim segmentima igre po meni potpuno opravdano. Lucic je po meni odigrao fin turnir u globalu i po meni bi on trebao biti ispred Simona cak i u najjacoj mogucoj ekipi Srbije. Jedino mu zamjerim ono seljacko udaranje Prepelica cini mi se na kraju utakmice al dobro, desavaju se takve stvari.
Sve u svemu, Srbija je mozda propustila i najvecu priliku do sad da uzme napokon to zlato. Slovenija indiviualno sigurno nije kvalitetnija ekipa ni od ovog sastava Srbije al je razliku napravio Kokoskov skoro pa savrsenom upotrebom svih igraca. Omogucio je svojim igracima da igraju kosarku kakva im odgovara i potpuno nametnuo svoj ritam Saletu koji se previse lako upustio u trku po terenu u 2. cetvrtini koja je mozda i kljucna bila. Srbija je opet pokazala zasto je zemlja kosarke i da ima taj mentalitet da ostvari veliki rezultat cak i kada nema najboljih u ekipi. Sad nam predstoji period kosarke u Europi gdje nece biti nijedne dominante selekcije kao Spanije u zadnjih 10ak godina. Rekao bih da su Dirk, Pau i Tony vec dobili svoje prirodne nasljednike u Porzeu, Jokicu (steta prava sto nije igrao ovaj Eurobasket) i Doncicu uz naravno Giannisa koji je mozda vec top 10 igrac NBA lige.