FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 21 mar 2018, 18:03

benko21 je napisao/la:ihtijarevic je uzgleda bivsi
ne znam za vas, ali meni je ovo fenomenalno ako je tačno... :thumbup:
HeraklitMracni je napisao/la:TAN , e sad znas li ko je u upravi Chelsi-a ? Imal Rusa ?
mutan je i Roman, npr. kupio je jaranu Vitesse Arnhem da bi zaobišao sukob interesa i mogao slati igrače njima a da oba kluba igraju evropu...
sad ga je FA stegao pravilima al bio je lud prije...kad je dovodio haos igrače ali nije bilo rezultata...ima rusa samo im je bord još manji, ima Marina Granovskaia i njegov najbolji haver Tenenbaum, samo je Chelsea bio profi klub i prije kupovine a mi baš i nismo pa nemamo nikakvu strukturu odprije..
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 21 mar 2018, 18:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 mar 2018, 18:05

HeraklitMracni je napisao/la:TAN , e sad znas li ko je u upravi Chelsi-a ? Imal Rusa ?
Nezz,samo znam da se Abramovic za sve pita i da je prisutan na svakoj skoro utakmici i da je tu kad se dovode i prodaju igraci i kada se potpisuju ugovori.Tan kod nas :?: :?:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 21 mar 2018, 20:14

Uprava je idiotska to su dokazali ali i igraci su u tom rangu. Ovi likovi sto igraju za nas nista 3 godine naoravili nisu previse su se opustili,igraju kad hoce kad nece budu neke crne serije gdje nikoga dobit ne mogu,bezmudasi,bez karaktera,bez zelje da ista osvoje,za njih je nemoguce kad gube 1-0 da slucajno cudom nekim preokrenu

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 21 mar 2018, 20:38

Ma tipican primjer odradjivanja (otaljavanja) posla za LD.
Pa i oni su skontali kol'ko je sati,i o kakvoj "firmi" je rijec.
Kako god okrenes sve polazi od glave kuce,kakav domacin takva i kuca,i to ti je...
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2018, 20:56

Hadžić dao gol za Bosnu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 21 mar 2018, 21:16

Anderson što je igr'o u Mančesteru slobodan, treba ga zaganjat. Treba nam neko da ulazi zadnjih 15 min umjesto Sarića. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 21 mar 2018, 21:49

SOK :lol:

Reprezentativac BiH Elvis Sarić, kako sada stvari stoje, na ljeto će napustiti redove Sarajeva.

Sarić je jedan od najboljih igrača “Bordo” kluba, a da stvar po Sarajevo bude gora, baš kao i Haris Duljević, sa Koševa bi mogao otići potpuno besplatno, saznaju ****.

Sariću ugovor ističe na ljeto, a dvije strane ne mogu pronaći kompromis oko produženja ugovora. Otežavajuća stvar je što se Sariću duguje određena suma novca iz postojećeg ugovora te da mu se ne nudi novi ugovor sa poboljšanim uslovima saradnje, tvrdi naš izvor.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 21 mar 2018, 22:36

Zukanovic je napisao/la:SOK :lol:

Reprezentativac BiH Elvis Sarić, kako sada stvari stoje, na ljeto će napustiti redove Sarajeva.

Sarić je jedan od najboljih igrača “Bordo” kluba, a da stvar po Sarajevo bude gora, baš kao i Haris Duljević, sa Koševa bi mogao otići potpuno besplatno, saznaju ****.

Sariću ugovor ističe na ljeto, a dvije strane ne mogu pronaći kompromis oko produženja ugovora. Otežavajuća stvar je što se Sariću duguje određena suma novca iz postojećeg ugovora te da mu se ne nudi novi ugovor sa poboljšanim uslovima saradnje, tvrdi naš izvor.
Popišaj ga. Nek ide.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 mar 2018, 22:55

Zukanovic je napisao/la:SOK :lol:

Nije moguce
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 21 mar 2018, 23:36

ThrillerHz je napisao/la:Mi cemo napredovat kao klub kad osnovna referenca za dobit posao u klubu ne bude “bivsi fudbaler Sarajeva”, “navijac Sarajeva”, “Dedo mu jos od ‘48-e na istoku svaku tekmu stajao” itd, vec kad se budu trazili kompetentni, skolovani i odgovorni ljudi sa jasnim planom i vizijom, a ne s izlizanim frazama “ide dupla”, “grupne faze euro takmicenja”, “najveci bh klub” itd pa se borimo evo 3 godine za ligu za prvaka bez ikakvog napretka, stavise tonemo li tonemo!
Napredovat ćemo onoga trenutka kada u klubu budu ljudi koji će staviti interes kluba ispred vlastitog, koji će rezultate kluba staviti ispred menadžerskih igrača i koji će težiti rezultatima - sa jasnim planom i ciljem: da se na kraju sezone osvoji titula.

Trenutno imamo sve obrenuto. Vlastiti interesi su ispred interesa kluba, menadžerski igrači i mutni poslovi su duboko ukorijenjeni što dovodi do rezultata kakvi trenutno i jesu, nekog plana i ambicija nemamo. Ciljevi više nisu trofeji već evropa i prodaja mladih igrača.

Isto tako, pored ovih gore velikih problema, vučemo još jedan veliki problem sa selektiranjem igrača i ekipe i to dugi niz godina. Ovo je jedan od glavnih problema (pored nesposobne uprave). Već treću godinu imamo problem loše selektirane i previše nepopunjene ekipe. Krpimo se svaku utakmicu, eksperimentišemo, mjenjamo pozicije igračima, PRAVIMO KARAFEKE. Previše pozicija u ekipi nisu adekvatno popunjena, najslabije karike uopšte nemaju zamjenu, veliki broj igrača uopšte ne dobija minutažu i normalno da će rezultati biti katastrofalni.
Nažalost, spomenut ću Zrinjskog kao primjer. Imaju odlične rezultate, onakve kakve mi trebamo imati. ZAŠTO? Zato što imaju jasan plan i cilj - trofej. Pored toga, ono što je najvažnije, imaju kijamet osrednjih igrača, imaju na svakoj poziciji po dva pa čak i tri iskusna igrača, istina, nisu to neki aman-zaman igrači kakvih mi nemamo u ekipi i kakve ne možemo imati ali daleko više imaju konkurencije i opcija. Ne moraju kao mi eksperimentisati i praviti karafeke svaku utakmicu, ni u jednom trenutku im se igrači ne mogu opustiti jer postoji konkurencija. Opet ponavljam, nisu to igrači kakve mi ne možemo imati i kakvih nemamo, nisu ništa specijalno ali ono što je bitno - uvijek ima zamjena i onda ne moraš izmišljati pozicije i od gova.na praviti pitu.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 mar 2018, 00:44

socrates je napisao/la:Ma tipican primjer odradjivanja (otaljavanja) posla za LD.
Pa i oni su skontali kol'ko je sati,i o kakvoj "firmi" je rijec.
Kako god okrenes sve polazi od glave kuce,kakav domacin takva i kuca,i to ti je...
Sta je LD ne mogu skontati?

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 22 mar 2018, 00:49

Nego, koga vi prizeljkujete u prvom pretkolu, jesmol nositelji još ove godine :kafa:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 22 mar 2018, 02:05

Joj al ovdje ima isfrustriranih i iskomleksiranih likova, Selme mi moje :D
Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 mar 2018, 05:10

Glupost, je reci da ovaj hous nije do TANA, ovo je 100% do Tana. Kao on nama dao u nase ruke sportski dio; **** ti taj sportski dio sto je on nama dao ako je rekao npr budzet je 2 m€ A da smo mi 2 m€ trosili prije 15 godina i to i godinama bez titula a vidimo da su plate i zahtjevi igraca za 30^ veci sad nego prije 5 godina.

Cinimi se da su kusta i dino kad su prodavali klub, rekli Tanu samo da uzmemo titulu, dug da vratimo i da imamo gdje trenirat mi bi se zaholcali i doslibi na nivo grupne lige i vjecitih prvaka plbih.

Medutim, kad je Tan odradio sve ostali klubovi su vidjeli sta ce bit i onda su oni se zaduzili kod svoji vlasnika, mismovica ovi kod hdz i samim tim stigli nasu moc placanja. Medutim Tan je ocekivao zalet bez daljenjeg ulaganja al nije moglo jer su drugi imali moc zaduzivanja i dotok dodatni srestava al mi nismo.. TAN KRIV

I za kraj mi nemamo vizije, niti nekoga ko ima viziju da stane pred Tana i da mu kaze Daj pare ovo je nova ideja.

Sabrina kao ni makedonac nikad vodili nisu nikakav klub, to sto je ona zavrsila skolu bez dana iskustva ona nebi u americi mogla bit pomocni trener za girls soccer in high school. Doktori posle medecinske skole (8 godina) idu jos 5 godina na specijalizaciju a ona nije stazirala ni 2 dana POSTALA PRVA OSOBA NAJVECEG KLUBA U BOSNI. Smjesno

Novinari pa i dio navijaca i bih stanovnistva pogotovo gdje nadmetanje u pitanju su spremni osudivat i optuzivat pojedinca, kao sto je bio optuzivan ibrak dino kusta benko itd. Al ti poslovi sto odraduju tipovi sportski direktori su placeni od priliko onoliko koliko je nas (ako je zavrno ibrak). Samo cu reci sportski direktor Dinama zvijezde partizana rijeke maribora klubova koji su napravili ono sto mi zelimo placaju 500 k km i vise na godisnjem nivou sportskig direktora. Ovi su njemu dali 100 k legalno on ako je uzo jos 300k km ilegalno znaci on je svoj trud naplatio onoliko koliko je prilike vrijedio. Dok je ibrak bio bilo je i igraca i izjava i mediski nastupa i titula navijaca i prodo se igrac za 1.3m €. Bio jei punac al bez dokaza. A MOZDA COVJEK NIJENISTA NI UKRO ko zna a navijaci i medije su ga optuzile bez dokaza vec 2 godine. Jer unas je svak lopov ako uradi nesto dobro ili uspije nesto brzo.

Puzigaca je bolji bio od smetljara bekica
Nermin je bolji od rahmanovica
Lasta od truhlod dusmana
Stojcev od mehkog pileci nogu sarica
Tatko od one stuhe novakovica i sofrenca

Svi smo govorili smjecanin i njegova vojska zvana alkosi

Pljuvali srali nismo stali i razumilo da dode do krize losi rezultata.

Jos nisam vidio treneta koji je glavnog igraca prekrizio radi ne discipline ili da ga je zamjenio u 15 minuti ako se ne zalaze da se pokaze da nema oni koji mogu reci trener radi mene zivi, vec da se svaki boji da ce bit smaknut ako ne gine.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 22 mar 2018, 10:08

Nego, jel' neko fakat misli pratiti ovo? :D
Hladno nisam gledao tekmi protivv slobode i.radnika.
Ne planiram ni ostale. Život je previše dragocjen da bih ga trošio na ovaj cirkus.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 mar 2018, 10:36

Pantelija je napisao/la:Nego, jel' neko fakat misli pratiti ovo? :D
Hladno nisam gledao tekmi protivv slobode i.radnika.
Ne planiram ni ostale. Život je previše dragocjen da bih ga trošio na ovaj cirkus.
Brate ovu zadnju u Bijeljini sam pregled'o k'o da gledam SPAL - Bologna. :mrgreen: čips, sok i laganica, bez nerviranja, obično ubijanje vremena.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 mar 2018, 11:22

mma_hz je napisao/la:Daleko je Sabrina od "balijke",a pgt Iliveski ubavo makedonce :puke:
Nisam ni mislio na Valentina. A za Sabrinu kako mislis daleko je ?

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 22 mar 2018, 12:02

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, otvorio je dušu i priznao da su za krizu rezultata odgovorni isključivo stručni štab i igrači.

FK Sarajevo prolazi kroz nezgodan period nakon samo jedne pobjede u nastavku takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Posljednji poraz od Radnika u Bijeljini zadao je nove glavobolje Husrefu Musemiću koji preuzima krivicu.

“Dešava mi se da se probudim noću i pitam šta nam se dešava. Imam 57 godina, četiri decenije sam u fudbalu, skoro dvije kao trener. Imao sam uspjeha, trofeja, velikih pobjeda… Ovo su teški dani, pojedini fudbaleri su plakali nakon poraza u Bijeljini. Nismo bili loši protiv Radnika, ali džabe. Ne može više pod kožu, sve se sručilo na nas, ali život nije stao”, istakao je Musemić otvoreno za Dnevni avaz.

“Ovakve stvari se dešavaju i većim klubovima, boljim ekipama i uspješnijim trenerima. U krizi smo, nedosatje nam barem šest bodova i za taj učinak odgovorni smo samo ja, moji saradnici i igrači. Klub funkcionira, i to dobro. Zato mislim da Alen Hujić nije trebao dati ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora. Peti put sam trener na Koševu i moram istaknuti da u ovom mandatu imamo najbolje uvjete za rad, redovna primanja, možda i prevelika”, istakao je iskreni trener Sarajeva.

Donedavno, sve je izgledalo obećavajuće za navijače Sarajeva, a nakon priprema u Antaliji sve se promijenilo, kao i zaostatak za vodećim ekipama.

“Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Nisam ja tek tako govorio da će nam se obiti o glavu odsustvo Elvisa Sarića, Mersudina Ahmetovića i Almira Bekića kad su s reprezentacijom bili u Americi. Sarić se po povratku razbolio, Ahmetović se poslije povrijedio, Hebibović se povrijedio protiv Slobode. Sve su to bitni igrači za naš tim”, rekao je Musemić i priznao greške stručnog štaba.

“Naravno, bilo je i grešaka stručnog štaba i ne bježim od toga. No, znam da u radu nismo ništa eksperimentisali. Igrači su izgubili samopouzdanje, ne podnose pritisak. Ja im ne zamjeram mnogo šta, osim jedne stvari. Kad smo odigrali prvu lošu utakmicu, rekao sam da će, ponove li to i u narednom susretu, početi duga, loša serija. Nažalost, bio sam u pravu”, dodao je trener Sarajeva.

Husref Musemić ističe da mu je najviše žao navijača koji su podijeljeni.

“Žao mi je navijača. Ne govorim to tek tako, nego zaista iskreno. Na Koševu sam, naravno sa prekidima, još od 1979. godine. Nije to malo. Poručujem im da ćemo u preostalih osam kola pokušati biti mnogo bolji”.

Mnogo turbulencija izazvao je prelazni rok, navijači nisu bili zadovoljni pristiglim akvizicijama.

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, otvorio je dušu i priznao da su za krizu rezultata odgovorni isključivo stručni štab i igrači.

“Kad su u pitanju igrači pristigli u prelaznom roku, moram naglasiti da sam ja insistirao da im ugovori traju do kraja prvenstva, nakon čega treba sjesti za stol i vidjeti ko je zadovoljio, a ko ne. Aleksandar Šofranac i Emir Halilović su imali solidne nastupe, Ljuban Crepulja ima potencijal, dok je Marjan Altiparmakovski došao potpuno nespreman.

Često s njim razgovaram, on mi uvijek kaže da je zadovoljan prijemom i statusom, ali još nisam dobio odgovor kad će pružiti igru na potrebnom nivou. Svjesno sam pustio Pericu Ivetića i Sašu Novakovića, kako bi mnogo veću minutažu imali Alen Mustafić i Nihad Mujakić, igrači iz naše Akademije”, zaključio je trener Sarajeva.
Sarajevo ljubavi moja.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 22 mar 2018, 12:26

sonpenn je napisao/la:Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, otvorio je dušu i priznao da su za krizu rezultata odgovorni isključivo stručni štab i igrači.

FK Sarajevo prolazi kroz nezgodan period nakon samo jedne pobjede u nastavku takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Posljednji poraz od Radnika u Bijeljini zadao je nove glavobolje Husrefu Musemiću koji preuzima krivicu.

“Dešava mi se da se probudim noću i pitam šta nam se dešava. Imam 57 godina, četiri decenije sam u fudbalu, skoro dvije kao trener. Imao sam uspjeha, trofeja, velikih pobjeda… Ovo su teški dani, pojedini fudbaleri su plakali nakon poraza u Bijeljini. Nismo bili loši protiv Radnika, ali džabe. Ne može više pod kožu, sve se sručilo na nas, ali život nije stao”, istakao je Musemić otvoreno za Dnevni avaz.

“Ovakve stvari se dešavaju i većim klubovima, boljim ekipama i uspješnijim trenerima. U krizi smo, nedosatje nam barem šest bodova i za taj učinak odgovorni smo samo ja, moji saradnici i igrači. Klub funkcionira, i to dobro. Zato mislim da Alen Hujić nije trebao dati ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora. Peti put sam trener na Koševu i moram istaknuti da u ovom mandatu imamo najbolje uvjete za rad, redovna primanja, možda i prevelika”, istakao je iskreni trener Sarajeva.

Donedavno, sve je izgledalo obećavajuće za navijače Sarajeva, a nakon priprema u Antaliji sve se promijenilo, kao i zaostatak za vodećim ekipama.

“Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Nisam ja tek tako govorio da će nam se obiti o glavu odsustvo Elvisa Sarića, Mersudina Ahmetovića i Almira Bekića kad su s reprezentacijom bili u Americi. Sarić se po povratku razbolio, Ahmetović se poslije povrijedio, Hebibović se povrijedio protiv Slobode. Sve su to bitni igrači za naš tim”, rekao je Musemić i priznao greške stručnog štaba.

“Naravno, bilo je i grešaka stručnog štaba i ne bježim od toga. No, znam da u radu nismo ništa eksperimentisali. Igrači su izgubili samopouzdanje, ne podnose pritisak. Ja im ne zamjeram mnogo šta, osim jedne stvari. Kad smo odigrali prvu lošu utakmicu, rekao sam da će, ponove li to i u narednom susretu, početi duga, loša serija. Nažalost, bio sam u pravu”, dodao je trener Sarajeva.

Husref Musemić ističe da mu je najviše žao navijača koji su podijeljeni.

“Žao mi je navijača. Ne govorim to tek tako, nego zaista iskreno. Na Koševu sam, naravno sa prekidima, još od 1979. godine. Nije to malo. Poručujem im da ćemo u preostalih osam kola pokušati biti mnogo bolji”.

Mnogo turbulencija izazvao je prelazni rok, navijači nisu bili zadovoljni pristiglim akvizicijama.

“Kad su u pitanju igrači pristigli u prelaznom roku, moram naglasiti da sam ja insistirao da im ugovori traju do kraja prvenstva, nakon čega treba sjesti za stol i vidjeti ko je zadovoljio, a ko ne. Aleksandar Šofranac i Emir Halilović su imali solidne nastupe, Ljuban Crepulja ima potencijal, dok je Marjan Altiparmakovski došao potpuno nespreman.

Često s njim razgovaram, on mi uvijek kaže da je zadovoljan prijemom i statusom, ali još nisam dobio odgovor kad će pružiti igru na potrebnom nivou. Svjesno sam pustio Pericu Ivetića i Sašu Novakovića, kako bi mnogo veću minutažu imali Alen Mustafić i Nihad Mujakić, igrači iz naše Akademije”, zaključio je trener Sarajeva.

S ovim je navukao još veći gnjev navijača! Yebala ga uprava i sabrina i njuška....
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 22 mar 2018, 12:28

Kažem ja , ljudi imaju redovna i najbolja primanja a sto naši ne znaju to je drugo , i onda kao hoće da se javno kaže šta je vizija kluba , pa kažu ti , titule ili bar izlazak u Evropu , prodaja mladi igrača i td , al opet kažem naši ne znaju i kraj onda hoćete jadnog Tana da uzburkati a ko je god bio u klubu ima rijeci hvale na primanja i uslova al djaba uvijek se nadje neki padobranac govoreći da nisu redovna i da tan ne daje pare ...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.