FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- kenanbrajic
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Otkup kluba je nerealan, osim u slučaju da negdje u svijetu postoji zagriženi navijač FK Sarajevo koji je u slobodno vrijeme milijarder. Kad sklonimo navijačku, i sagledamo situaciju dobijemo otprilike ovo:
1. FK Sarajevo u svom vlasništvu ima poslovni prostor u Titovoj, i trening livadu sa šupom za ostaviti lopte. Stadion i prateću infrastrukturu ima u fascikli.
2. Investicija Vincenta Tan-a u FK Sarajevo je nepoznanica. Nit se zna koliko je uložio, koliko je vratio, da li treba da vrati.
3. Organizaciono i igrački u zadnje 3 godine je u silaznoj putanji, što znači da pored novca koji treba da kupiš klub, treba xy eura da se vratiš u borbu za Evropu (pretkola, ne grupu)
4. Liga u kojoj igra FK Sarajevo je amaterska, što znači da ukoliko ne igraš evropu, nećeš privuči kvalitetne igrače, a da igraš evropu trebaju kvalitetni igrači.
5. Akademija FK Sarajevo, možemo to zaključiti več je propao projekat. Spala je na nivo kantonalne škole fudbala.
Kad sve gore navedeno uzmemo u obzir...mrka kapa burazere.
1. FK Sarajevo u svom vlasništvu ima poslovni prostor u Titovoj, i trening livadu sa šupom za ostaviti lopte. Stadion i prateću infrastrukturu ima u fascikli.
2. Investicija Vincenta Tan-a u FK Sarajevo je nepoznanica. Nit se zna koliko je uložio, koliko je vratio, da li treba da vrati.
3. Organizaciono i igrački u zadnje 3 godine je u silaznoj putanji, što znači da pored novca koji treba da kupiš klub, treba xy eura da se vratiš u borbu za Evropu (pretkola, ne grupu)
4. Liga u kojoj igra FK Sarajevo je amaterska, što znači da ukoliko ne igraš evropu, nećeš privuči kvalitetne igrače, a da igraš evropu trebaju kvalitetni igrači.
5. Akademija FK Sarajevo, možemo to zaključiti več je propao projekat. Spala je na nivo kantonalne škole fudbala.
- sarajevo46
- Kontakt:
Hajde ovo da napiše nekakav navijač drugog kluba, ali navijač FKSkenanbrajic je napisao/la: 1. FK Sarajevo u svom vlasništvu ima poslovni prostor u Titovoj, i trening livadu sa šupom za ostaviti lopte. Stadion i prateću infrastrukturu ima u fascikli.

Ovo da ti trebaju pare da se vratiš u borbu isto nije tačno. Pa mi smo se borili za evropu i igrali bolje kad nije bilo za kifle nego sad, a imaju najveće plate u BiH ovi uhljupi. Trebaju sposobni ljudi, ovi trenutno to nisu. Oni koji će pravim i kvalitetnim igračima dati veliku platu, a ne dijeliti svima bruku para. K'o da smo Real pa imamo viška.
Kakav propao projekat sve selekcije prve, po više igrača u mlađim repkama. Druga stvar je što nisu u stanju pridružiti 2-3 igrača prvom timu i dati mu minutažu. Akademija radi svoj posao, dovodi skoro najbolje iz BiH, ima mlade reprezentativce, igra po turnirima ima super uslove. Opet ponavljam jedini problem nastane kad dođe vrijeme da se pridruži prvom timu.
- robertkosar
- Kontakt:
Nije to nista za naseg trenera sitnicaledesma je napisao/la:Husref Musemić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, dobio je i novčanu kaznu za isključenje u duelu između njegovog tima sa Slobodom u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Ne slažem se da ti treba Evropa da bi privuk'o kvalitetnog igrača, trebaju ti samo pare. Jer nije naše igranje Evrope na tom levelu da će igrača vidjet skaut Intera pa dovest, qrac. Duljević ode u Dresden nakon sezone bez Evrope. Samo kihni dobru lovu i dolaze svi redom.
Btw, umjesto što šaljemo mejlove njima, hajmo slat mejlove svjetskim bogatašima. Pošaljemo Romanu i ubijedimo ga da nama može napravit stadion i da se niko neće bunit.
Btw, umjesto što šaljemo mejlove njima, hajmo slat mejlove svjetskim bogatašima. Pošaljemo Romanu i ubijedimo ga da nama može napravit stadion i da se niko neće bunit.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Kakva sramota ovo reci i smatrat se navijacem klubakenanbrajic je napisao/la:Otkup kluba je nerealan, osim u slučaju da negdje u svijetu postoji zagriženi navijač FK Sarajevo koji je u slobodno vrijeme milijarder. Kad sklonimo navijačku, i sagledamo situaciju dobijemo otprilike ovo:

Srami se papak....
Nije ni cudo sto ne zna klub gdje udara, kad imas vlastite navijace koji te ismijavaju...
I onda ovde neko napise kao ajmo se mi organizovati i pokrenut akciju za otkup kluba

Nije ni cudo sto je bio jako mizeran broj ljudi koji su, kad je tek usvojen novi statut, uplatili 1500KM.
I ja ne volim upravu, ne podrzavam, i ovoga onoga... Al ne mpgu presutiti kad neko ovako ismijava klub.. I onda se nadje pametnjakovic i kaze vid brani klub, on ima nekog u upravi...
Fuj!!!
Realno paglu si bolje da nisi i pisao drzi se ovog,i pisi sto manje. Akademija na nivou kantonalne skole,i ako su ono livade sto mi imamo ata su ostali tereni u ovoj drzavi? Znaci nase mladje kategorije deru,pa nam ti strucnjace objasni koje su to kantonalne skole gdje imaju onakve terene,pa nam objasni gdje su te kantonalne skole prve u svim uzrastima?kenanbrajic je napisao/la:Otkup kluba je nerealan, osim u slučaju da negdje u svijetu postoji zagriženi navijač FK Sarajevo koji je u slobodno vrijeme milijarder. Kad sklonimo navijačku, i sagledamo situaciju dobijemo otprilike ovo:
- kenanbrajic
- Kontakt:
Bojim se momci da me niste shvatili. Moj post odnosio se na "Zašto bi neko kupio FK Sarajevo". Nema potrebe za vrijeđanjima tipa "papak" i "paglu". Ako se ne slažete sa mišljenjem, postoji civilizovan način da se diskutuje i argumentuje.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:

Vezni fudbaler Sarajeva je za nacionalni tim imao priliku debitovati na američkoj turneji, a šta se od tada promijenilo govorio je za zvaničnu stranicu N/FSBiH.
„Sigurno su ti nastupi donijeli dosta nekih pozivnih stvari. Velika je čast i privilegija biti član reprezentacije, posebno u ovakvom društvu sa imenima koje ima BiH. Ne može se zanemariti ni činjenica da poslije toga postaneš malo zanimljiviji nekim trenerima i ljudima iz fudbala.“
Kako je doživio prvi nastup uz osmijeh objašnjava:
„Ne bih mogao reći da sam imao tremu, prije je to bila neka pozitivna nervoza. Možda je to zato što smo svi bili igrači iz domaće lige pa se manje-više znamo, te je bilo lakše prevladati taj početak. Sada kad dođu svi reprezentativci mogu samo ponoviti da će mi biti čast da se lično upoznam sa njima, dijelim svlačionicu i igram.“
U BH Telecom ligi počelo je doigravanje za prvaka a igrač Sarajeva smatra:
„Nismo opravdali ono čemu smo se svi nadali. Propustili smo neke prilike, nije se ostvarilo sve kako smo zamišljali. Nismo u nekoj bajnoj situaciji, ali se moramo izvući što prije kako znamo i umijemo. Trenutno se borimo za treće mjesto koje nas vodi u Europu i nadam se da, uz maksimalan angažman svih nas, možemo to i ostvariti.“
Kao igraču, Sariću se novi sistem takmičenja, sa manje klubova, čini posebno zanimljivim:
„Mislim da je to pozitivna promjena, posebno u Ligi za prvaka gdje je svako kolo derbi, svaka utakmica neizvjesna. Niko ne može sa sigurnošću tvrditi da će pobijediti u svakoj utakmici, što daje dodatnu draž, a sigurno da ta neizvjesnost privlači i veći broj gledalaca.“
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
M'rš u pm, mi jedino možemo tvrdit da nećemo nikog dobit dok ti igraš. Neznalicu na tribine!SarajevoJeBordo je napisao/la: „Mislim da je to pozitivna promjena, posebno u Ligi za prvaka gdje je svako kolo derbi, svaka utakmica neizvjesna. Niko ne može sa sigurnošću tvrditi da će pobijediti u svakoj utakmici, što daje dodatnu draž, a sigurno da ta neizvjesnost privlači i veći broj gledalaca.“
- robertkosar
- Kontakt:
Menadjeri su cudo od obicnog parmaka i pakasa naprave reprezentivca. Ovo vnogo treba rudarskom lopatom evakuisat iz kluba. Kladim se u 50 € da ce ovaj klovn od igraca odigrati par utakmica za repku dok se ne utali u inostranstvuskoroalen je napisao/la:M'rš u pm, mi jedino možemo tvrdit da nećemo nikog dobit dok ti igraš. Neznalicu na tribine!SarajevoJeBordo je napisao/la: „Mislim da je to pozitivna promjena, posebno u Ligi za prvaka gdje je svako kolo derbi, svaka utakmica neizvjesna. Niko ne može sa sigurnošću tvrditi da će pobijediti u svakoj utakmici, što daje dodatnu draž, a sigurno da ta neizvjesnost privlači i veći broj gledalaca.“

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Hahahaha!Zip je napisao/la: I ja ne volim upravu, ne podrzavam, i ovoga onoga...

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Potura u Parizu, Sabri u SADu. Majku vam yebem da vam majku yebem bezobraznu, uhljebljenu. ODLAZITE UHLJEBI!
-
- Kontakt:
Jel otišao Musemic ?
Ima li iko od ovoh novinara muda, malo prifesionalnosti da nas ne hebe u mozak sa ovim placenim clancima
Nek postave kad vec ovom debilu saricu nece, nek postave husrefu pitanje sto igra **** Saric a ugivor mu ustice uskoro
Nek postave kad vec ovom debilu saricu nece, nek postave husrefu pitanje sto igra **** Saric a ugivor mu ustice uskoro
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
-
- Kontakt:
najgore od svega sto navijaci pocinnju da gube osjecaj prema klubu ,sve manje na tribinama , upravu uopšte nije briga za ovo stanje u i oko kluba . navijaci izgubljeni ne znamo kako nesto promjeniti ,cinim se da je vecina digla ruke od FKS ,TUZNOO
Ko hoće Poturin broj da joj je*e mamu nek mi se javi u pp
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
-
- Kontakt:
Ne želim nikom solit pamet, ali.. Što čine najvatrenije pristalice Sarajeva osim pianja po forumu? Zašto se ne prosvjeduje? Za početak miran prosvjed. Valjda se zna u koje vrijeme i kojim putem uprava dolazi na posao. Neka ih dočeka ispred ulaza bar 100-200 ljudi zvižducima i psovkama. I ako treba tako nekoliko puta. Nek vide i osjete da su pod pritiskom i da su nepoželjni. Nek im se da do znanja da njihova nesposobnost ne prolazi neprimjećeno i nekažnjeno. Ne kažem da će ovo dovesti do revolucije, ali bolje i to uradit nego ama baš ništa (osim pisanja po forumu i malo sramežljivog skandiranja na utakmicama). Mentalitetom yebayi-ga-ionako-im-ništa-ne-možemo se ama baš ništa neće promjenit.
Usput, jeli se ikad dogodio jedan jedini ovakav prosvjed otkad su kola krenula nizbrdo? Znači, ne da je u pitanju neka utakmica pa zviždanje i skandiranje nego da se pošlo pred urede uprave i prosvjedovalo? Ako nije, to je sramota.
Usput, jeli se ikad dogodio jedan jedini ovakav prosvjed otkad su kola krenula nizbrdo? Znači, ne da je u pitanju neka utakmica pa zviždanje i skandiranje nego da se pošlo pred urede uprave i prosvjedovalo? Ako nije, to je sramota.
- sarajevo46
- Kontakt:
Benkara21 je napisao/la:Ko hoće Poturin broj da joj je*e mamu nek mi se javi u pp

Desio se prosvjed cini mi se u zadnje 3-4 godine samo za Vedrana..a i tad je bilo max 50 ljudi. Sad gdje bio prosvjed ne mogu se sjetiti.
To mi obicni navijaci ne odlucujemo, to trebaju uraditi glavni zaduzeni u HZ. A ja ti garantujem da bi iza njih stalo sigurno odmah 100 ljudi. Kada bi se ta vijest prosirila bilo bi nas i vise.
To mi obicni navijaci ne odlucujemo, to trebaju uraditi glavni zaduzeni u HZ. A ja ti garantujem da bi iza njih stalo sigurno odmah 100 ljudi. Kada bi se ta vijest prosirila bilo bi nas i vise.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
- sarajevo46
- Kontakt:
Namjerno se išlo s tom brojkom na onaj protest. Bio je iza BBI kod Hrvatske ambasade.Zagor je napisao/la:Desio se prosvjed cini mi se u zadnje 3-4 godine samo za Vedrana..a i tad je bilo max 50 ljudi. Sad gdje bio prosvjed ne mogu se sjetiti.
Trenutno korisnika/ca: misstianopenaldo i 10 gostiju.