Sto da se ne zayebavam ? Nije da mogu umrijeti u snu

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa ako ne mozes da meditiras, kako ces onda da se projektujes ?Otelo je napisao/la:Ne mogu ja meditirati, odmah mi misli odu negdje i pocnu izmisljati stvari.
Sto da se ne zayebavam ? Nije da mogu umrijeti u snu
Morat cu onda probati ovu meditaciju sa disanjem jer tako i cesto zaspem. Usporim disanje i onda jednostavno potonem u san.Tribalian je napisao/la:Pa ako ne mozes da meditiras, kako ces onda da se projektujes ?Otelo je napisao/la:Ne mogu ja meditirati, odmah mi misli odu negdje i pocnu izmisljati stvari.
Sto da se ne zayebavam ? Nije da mogu umrijeti u snuZar ne treba mnogo veca koncentracija za projekciju, a meditaciju vezbaj, svima misli odlaze i dolaze u tim trenutcima, ali ako vezes 10 sekundi bez misli i to je neki uspeh.
Otelo je napisao/la:
Preniti cu drugim svijetovima tvoje pozdrave
Da paralizu je tesko dozivjeti bez da se trudis, eto meni se desilo slucajno. Inace najbolje vrijeme i poza da ti se desi (barem sam citao tako) jeste oko 2-3 popodne kad ti se mozak taman lijepo opusta (naravno ako si ustao u 8 kao sav normalan narod) te da legnes na ledja (to je dokazano). I da paraliza ti je prvi dio puta na kojem se odvajas od svoga tijela.Tribalian je napisao/la:Nisam ja ni znao da je to ulaz u "neki svet"Kenchi je napisao/la:Zove se paraliza sna, i ja jesam dozivio, medjutim nisam imao namjeru da ulazim uopste u taj svijet, nego slucajno se eto desilo. Priznacu ti da se se prepao ko p**** iskrenoNismo svi ovo doziveli, ali mnogo ljudi jeste, ta "pojava" ima i zvanican naziv neki, ali to moras nekog psihologa da pitas, ja ne znam tacno kako se to zove.
Sta je sad ?muamerc je napisao/la:Uvijek sam govorio da treba da prestanete sa tom drogom.
Brinem se za Otela, prednjim je zivot.Tribalian je napisao/la:Sta je sad ?muamerc je napisao/la:Uvijek sam govorio da treba da prestanete sa tom drogom.
muamerc je napisao/la:
Brinem se za Otela, prednjim je zivot.
Ja sam sanjavao svakakve pizdarije tako da sam na vlastitom iskustvu naucio razliku između svega.BlueBosnian je napisao/la:Nekad se čoek usere kad sanja kojekakve uvrnute pizdarije, pa pomisli da je paralizovan (odnosno doživio paralizu sna).. Aha, jes', al' od straha..
Nemoj nista da brojis , samo disi i na nos i na usta u pocetku. Pusti neku muziku za meditaciju, jos bolje ako imas slusalice. Nije nista cudno da u meditativnom stanju vidjas razne boje ispred sebe pa i geometrijska tela cudnih oblika. I slusaj sebe i radi onako kako mislis da treba, ako budes trazio "upute" po internetu onda ces samo da se zbunis. Imas na hiljade zaludjivaca i "savetnika" koji po netu koji pisu sve i svasta .Otelo je napisao/la:
@Trib krenem ja sad meditirati i ono disem, cujem se glasno i sve mi crno. Nakon sto sam 3x brojao od 10 disanje mi postalo potpuno necujno a pred ocima bijelo
Dada to je to, svjestan si svega a nista ne mozes uraditi, prezayebano. Medjutim to nema nikakve veze sa tim ako mislis da je neki dzin ili nesto hodalo oko tebe, mislim ne znam moguce je, ali to sto si bio paraliziran nema veze sa tim. Ugl. i meni se slicno desilo samo bez tih hodanja i pritiskanja, bas sam se bio prepaorob do bagro je napisao/la:Ja sam imao taj slucaj sa paralizom tijela.
Desilo mi je se to ujutru prije sabah-namaza, bio sam u krevetu sklopljenih ociju i lezao, nakon nekoliko minuta sam odlucio ustati ali nisam mogao, sa moje lijeve strane je bio prozor, ja veceg straha niasm osjetio, osjetio sam da nesto ulazi sa prozora i da hoda po mom krevetu, bio sam toliko zacementiran odnoso je li "paraliziran" da me je bilo strah oci otvoriti, nisam mogao pomjeriti ni ruke ni noge i sto je jos gore kada sam htio pozvati mamu kao da sam izgubio glas, nisam se mogao dreknuti i osjetio sam da me je nesto pocelo pritiskati usta i vrat, ja taj osjecaj ne mogu opisati i kad je poceo ezan uciti to je nestalo u sekundi kao da se nikad nije desilo, kada sam pitao mamu da li me je cula kako sam se derao ona je rekla da nije nista, a bio sam ubjedzen da sam vikao na sav glas.
Poslije sam jedva sebi dosao, drhtao samo nekoliko minuta, isao se umivati cisto da se smirim malo.
HvalaTribalian je napisao/la:Nemoj nista da brojis , samo disi i na nos i na usta u pocetku. Pusti neku muziku za meditaciju, jos bolje ako imas slusalice. Nije nista cudno da u meditativnom stanju vidjas razne boje ispred sebe pa i geometrijska tela cudnih oblika. I slusaj sebe i radi onako kako mislis da treba, ako budes trazio "upute" po internetu onda ces samo da se zbunis. Imas na hiljade zaludjivaca i "savetnika" koji po netu koji pisu sve i svasta .Otelo je napisao/la:
@Trib krenem ja sad meditirati i ono disem, cujem se glasno i sve mi crno. Nakon sto sam 3x brojao od 10 disanje mi postalo potpuno necujno a pred ocima bijelo
Meni pomaze. A znam i mnogo drugih kojima pomaze, ali to je radnja na duge staze, odvojis svaki dan dva puta po 5 minuta i uzivas. Samo se opusti, i pusti misli na stranu, nista na silu, samo lagano.Otelo je napisao/la: I da li pomaze meditacija ista ?
Pocet cu od nocasTribalian je napisao/la:Meni pomaze. A znam i mnogo drugih kojima pomaze, ali to je radnja na duge staze, odvojis svaki dan dva puta po 5 minuta i uzivas. Samo se opusti, i pusti misli na stranu, nista na silu, samo lagano.Otelo je napisao/la: I da li pomaze meditacija ista ?
@Kenchi , gde si ti bio do sad ?Sto ne svracas cesce na ovu temu ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 57 gostiju.