Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 15:50

Ne mogu ja meditirati, odmah mi misli odu negdje i pocnu izmisljati stvari.

Sto da se ne zayebavam ? Nije da mogu umrijeti u snu :P
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 31 maj 2015, 15:52

Ja sam imao taj slucaj sa paralizom tijela.

Desilo mi je se to ujutru prije sabah-namaza, bio sam u krevetu sklopljenih ociju i lezao, nakon nekoliko minuta sam odlucio ustati ali nisam mogao, sa moje lijeve strane je bio prozor, ja veceg straha niasm osjetio, osjetio sam da nesto ulazi sa prozora i da hoda po mom krevetu, bio sam toliko zacementiran odnoso je li "paraliziran" da me je bilo strah oci otvoriti, nisam mogao pomjeriti ni ruke ni noge i sto je jos gore kada sam htio pozvati mamu kao da sam izgubio glas, nisam se mogao dreknuti i osjetio sam da me je nesto pocelo pritiskati usta i vrat, ja taj osjecaj ne mogu opisati i kad je poceo ezan uciti to je nestalo u sekundi kao da se nikad nije desilo, kada sam pitao mamu da li me je cula kako sam se derao ona je rekla da nije nista, a bio sam ubjedzen da sam vikao na sav glas.

Poslije sam jedva sebi dosao, drhtao samo nekoliko minuta, isao se umivati cisto da se smirim malo.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 15:54

Otelo je napisao/la:Ne mogu ja meditirati, odmah mi misli odu negdje i pocnu izmisljati stvari.

Pa ako ne mozes da meditiras, kako ces onda da se projektujes ? :mrgreen: Zar ne treba mnogo veca koncentracija za projekciju, a meditaciju vezbaj, svima misli odlaze i dolaze u tim trenutcima, ali ako vezes 10 sekundi bez misli i to je neki uspeh.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 15:58

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Ne mogu ja meditirati, odmah mi misli odu negdje i pocnu izmisljati stvari.

Pa ako ne mozes da meditiras, kako ces onda da se projektujes ? :mrgreen: Zar ne treba mnogo veca koncentracija za projekciju, a meditaciju vezbaj, svima misli odlaze i dolaze u tim trenutcima, ali ako vezes 10 sekundi bez misli i to je neki uspeh.
Morat cu onda probati ovu meditaciju sa disanjem jer tako i cesto zaspem. Usporim disanje i onda jednostavno potonem u san.

Preniti cu drugim svijetovima tvoje pozdrave :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 16:01

Otelo je napisao/la:

Preniti cu drugim svijetovima tvoje pozdrave :salut:
:mrgreen:

Kralj !!!

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 16:01

Tribalian je napisao/la:
Kenchi je napisao/la:
Nismo svi ovo doziveli, ali mnogo ljudi jeste, ta "pojava" ima i zvanican naziv neki, ali to moras nekog psihologa da pitas, ja ne znam tacno kako se to zove.
Zove se paraliza sna, i ja jesam dozivio, medjutim nisam imao namjeru da ulazim uopste u taj svijet, nego slucajno se eto desilo. Priznacu ti da se se prepao ko p**** iskreno :D
Nisam ja ni znao da je to ulaz u "neki svet" :)
Da paralizu je tesko dozivjeti bez da se trudis, eto meni se desilo slucajno. Inace najbolje vrijeme i poza da ti se desi (barem sam citao tako) jeste oko 2-3 popodne kad ti se mozak taman lijepo opusta (naravno ako si ustao u 8 kao sav normalan narod) te da legnes na ledja (to je dokazano). I da paraliza ti je prvi dio puta na kojem se odvajas od svoga tijela.

I nemojte se zayebavati sa projekcijom ako ne znate u sta se upustate, vjerujte da moze imati lose posljedice, od trauma pa nadalje.

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 31 maj 2015, 16:02

Nekad se čoek usere kad sanja kojekakve uvrnute pizdarije, pa pomisli da je paralizovan (odnosno doživio paralizu sna).. Aha, jes', al' od straha.. :mrgreen:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 maj 2015, 16:03

Uvijek sam govorio da treba da prestanete sa tom drogom.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 16:06

muamerc je napisao/la:Uvijek sam govorio da treba da prestanete sa tom drogom.
Sta je sad ? :mrgreen:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 maj 2015, 16:08

Tribalian je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Uvijek sam govorio da treba da prestanete sa tom drogom.
Sta je sad ? :mrgreen:
Brinem se za Otela, prednjim je zivot. :-)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 16:09

muamerc je napisao/la:
Brinem se za Otela, prednjim je zivot. :-)
:lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 16:10

BlueBosnian je napisao/la:Nekad se čoek usere kad sanja kojekakve uvrnute pizdarije, pa pomisli da je paralizovan (odnosno doživio paralizu sna).. Aha, jes', al' od straha.. :mrgreen:
Ja sam sanjavao svakakve pizdarije tako da sam na vlastitom iskustvu naucio razliku između svega.

@Trib krenem ja sad meditirati i ono disem, cujem se glasno i sve mi crno. Nakon sto sam 3x brojao od 10 disanje mi postalo potpuno necujno a pred ocima bijelo :lol:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 16:17

Otelo je napisao/la:
@Trib krenem ja sad meditirati i ono disem, cujem se glasno i sve mi crno. Nakon sto sam 3x brojao od 10 disanje mi postalo potpuno necujno a pred ocima bijelo :lol:
Nemoj nista da brojis , samo disi i na nos i na usta u pocetku. Pusti neku muziku za meditaciju, jos bolje ako imas slusalice. Nije nista cudno da u meditativnom stanju vidjas razne boje ispred sebe pa i geometrijska tela cudnih oblika. I slusaj sebe i radi onako kako mislis da treba, ako budes trazio "upute" po internetu onda ces samo da se zbunis. Imas na hiljade zaludjivaca i "savetnika" koji po netu koji pisu sve i svasta .

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 16:23

rob do bagro je napisao/la:Ja sam imao taj slucaj sa paralizom tijela.

Desilo mi je se to ujutru prije sabah-namaza, bio sam u krevetu sklopljenih ociju i lezao, nakon nekoliko minuta sam odlucio ustati ali nisam mogao, sa moje lijeve strane je bio prozor, ja veceg straha niasm osjetio, osjetio sam da nesto ulazi sa prozora i da hoda po mom krevetu, bio sam toliko zacementiran odnoso je li "paraliziran" da me je bilo strah oci otvoriti, nisam mogao pomjeriti ni ruke ni noge i sto je jos gore kada sam htio pozvati mamu kao da sam izgubio glas, nisam se mogao dreknuti i osjetio sam da me je nesto pocelo pritiskati usta i vrat, ja taj osjecaj ne mogu opisati i kad je poceo ezan uciti to je nestalo u sekundi kao da se nikad nije desilo, kada sam pitao mamu da li me je cula kako sam se derao ona je rekla da nije nista, a bio sam ubjedzen da sam vikao na sav glas.

Poslije sam jedva sebi dosao, drhtao samo nekoliko minuta, isao se umivati cisto da se smirim malo.
Dada to je to, svjestan si svega a nista ne mozes uraditi, prezayebano. Medjutim to nema nikakve veze sa tim ako mislis da je neki dzin ili nesto hodalo oko tebe, mislim ne znam moguce je, ali to sto si bio paraliziran nema veze sa tim. Ugl. i meni se slicno desilo samo bez tih hodanja i pritiskanja, bas sam se bio prepao :D

btw. evo vam jedna grupa na fb ako koga vise zanima, ima unutra hrpa dokumenata, knjiga i iskustava svakakvih ; https://www.facebook.com/groups/18273009356/

evo par zanimljivih pitanja i odgovora o projekciji, ali na engleskom :
http://www.erinpavlina.com/blog/2006/12 ... rojection/

ovo mi je nekako zapalo za oko :hmmmm: :hmmmm:

What’s this I hear about sex with demons? Is this even possible and if so, is it a good idea or a bad idea?

A. Demons vibrate at a level of consciousness that contains a lot of lust. Astral sex with other astral beings is possible, and the orgasmic feeling is something you will likely never experience while you’re in your body. But having a sexual union with an entity of a low vibrational frequency is probably not a good idea since you are feeding it some really vital energy when you consent to that. When it comes to demons, abstinence is your condom.

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 31 maj 2015, 16:35

.
Zadnja izmjena: BlueBosnian, dana/u 22 jul 2015, 19:15, ukupno mijenjano 2 puta.
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 16:37

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
Nemoj nista da brojis , samo disi i na nos i na usta u pocetku. Pusti neku muziku za meditaciju, jos bolje ako imas slusalice. Nije nista cudno da u meditativnom stanju vidjas razne boje ispred sebe pa i geometrijska tela cudnih oblika. I slusaj sebe i radi onako kako mislis da treba, ako budes trazio "upute" po internetu onda ces samo da se zbunis. Imas na hiljade zaludjivaca i "savetnika" koji po netu koji pisu sve i svasta .
Hvala :salut:

Na netu sam trazio samo neke osnovne stvari ali znam da sam moram vecinu stvari skopcati.

I da li pomaze meditacija ista ?

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 16:39

@BlueBosnian to o cemu ti pricas su lucidni snovi jel tako? Bio si svjestan toga i mogao si kontrolisati sve sto radis? Odnosno imao si super snazne moci? Kao npr. da letis, skaces visoko i tako te stvari? Lucidni snovi su ajmo reci "predigra" za astral jer u lucidnim snovima zapravo naucis kontrolisati sebe te su oni jako zanimljivi jer si svjestan svega, ako hoces da skocis skocices, hoces da letis letices i tako to, medjutim to je punoo puno teze za vjezbati/nauciti od obicne paralize sna. Astral je vec nesto skroz drugo, cetvrta dimenzija.
I slazem se sa tim da bi neke droge pomogle (nez ako si se zayebavao) jer velika opustenost i smirenost je potrebna u svemu ovome :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 16:42

Otelo je napisao/la: I da li pomaze meditacija ista ?
Meni pomaze. A znam i mnogo drugih kojima pomaze, ali to je radnja na duge staze, odvojis svaki dan dva puta po 5 minuta i uzivas. Samo se opusti, i pusti misli na stranu, nista na silu, samo lagano.

@Kenchi , gde si ti bio do sad ? :mrgreen: Sto ne svracas cesce na ovu temu ?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 16:44

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la: I da li pomaze meditacija ista ?
Meni pomaze. A znam i mnogo drugih kojima pomaze, ali to je radnja na duge staze, odvojis svaki dan dva puta po 5 minuta i uzivas. Samo se opusti, i pusti misli na stranu, nista na silu, samo lagano.

@Kenchi , gde si ti bio do sad ? :mrgreen: Sto ne svracas cesce na ovu temu ?
Pocet cu od nocas :bow:

Znaci:
1. Obicni san
2.Paraliza sna
3. Lucidni snovi
4.Astralna projekcija
5. ?????

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 maj 2015, 16:47

5. Ludara

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 57 gostiju.