FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 29 nov 2020, 13:34

MortemHz je napisao/la:
29 nov 2020, 13:24
ajdohordas je napisao/la:
29 nov 2020, 13:07
Po meni je malo prestrogo ovo što @skoro piše.
Gdje je tačno Hadzija zakazo po vašem mišljenju, ne računajući nedovodjenje napadaca jer se u tome 99,99% nas slaže da jest napravio grešku ?
Naravno da nije zakazao a grešaka će uvijek biti i mora ih biti, to je takav posao. Po mom mišljenju, Emir je trenutno daleko iznadprosječan u svom poslu što potvrđuju posljednji rezultati, odnosno, ovih par godina. Mnogo više dobrih i kvalitetnih igrača smo doveli koji su direktno pomogli klubu.
Uvijek ima prostora za napredak. Naveo si već ali po meni je velika greška što se nije doveo treći napadač baš radi ovoga što nažalost trenutno imamo u klubu. Ahmetović se teško povrijedio, Handžić totalno van forme i nikad gori još kad dodaš situaciju sa kovidom.. koliko god ja cijenio Hareta radi Atalante, Radnika i ostalih strašno bitnih utakmica gdje smo ga svi dizali u nebesa on ipak nije za ovo Sarajevo, žao mi je što to moram napisati ali jednostavno nije. Kad bi se računao neki prosjek i napadači koji su dali najviše golova u posljednih 20-30 minuta on bi daleko bio prvi ali šta ćemo za početak utakmice? Super je on momak, super je za posljednih 20-ak minuta ali za ostalo nije.
Drugo, kad bi već morao tražiti neku zamjerku onda bi onda išla Marinoviću, prvenstveno radi izmjena a i radi drugog poluvremena gdje smatram da može i mora bolje a ostalo je manje-više perfektno.
Sa velikom većinom tvog posta se slažem, i ja trenutno ne vidim neke ogromne greške koje je Hadzija uradio da su direktno uticale na rezultate, osim ovog napadača kao što smo već rekli. Zato mi nije jasno šta tačno mu se zamjera i zašto bi se rastajali sa njim ako mi do sad funkcionišemo dobro sa igračkim kadrom i pojačanjima i rezultatima općenito...druga je stvar sto pojedini očekuju giga mega zvijezde... To najmanje zavisi od Hadžije jer tu ima milijarde faktora, da ne pišem sada o tome detaljno.
Trenutno, za naše ciljeve i imperative Hadzija je i više nego dovoljan što rezultati pokazuju. Onda kada dostignemo veći level i kad budemo težili ka još boljim ciljevima shodno tome tražit ćemo i novog sportskog direktora.
Meni je za sad on okej, jer nekako sa dolaskom njegovim i počela je ta neka pozitivna priča i rezultati.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 nov 2020, 13:42

skoroalen je napisao/la:
29 nov 2020, 13:31
Sve u svemu, nama samo špic gori. Svi ostali problemi su mizerni naspram tog. Dobar špic bi donio sigurnost u ekipu, rasteretio bi Tatara i Rahmana (i ostale igrače), sigurno bi popravio moral ostatku ekipe... Sve se svodi na tog napadača.
S tim da nama treba napadač koji će nositi ekipu kao što sada nose Rahmanović i Tatar, igrač njihovog ili višeg ranga, a ne neko ko će profitirati od sistema i ono, bit solidna rola. S time se ne smijemo zadovoljiti. Ovime ciljam da moramo ići all-in, da moramo rizikovati s nekim skupljim igračem u koga možemo polagati nadu i za Evropu, a ne pijuna koji će nam donijeti titulu s par golova na proljeće, a u evropskim utakmicama nestati. Treba nam neko da povuče kad ne ide Amara, Benju, neko ko može sam riješiti utakmicu.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 29 nov 2020, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 nov 2020, 13:43

skoroalen je napisao/la:
ajdohordas je napisao/la:
29 nov 2020, 13:07
Po meni je malo prestrogo ovo što @skoro piše.
Gdje je tačno Hadzija zakazo po vašem mišljenju, ne računajući nedovodjenje napadaca jer se u tome 99,99% nas slaže da jest napravio grešku ?
Ma nisam ja rekao da ga treba otjerat odmah, al ako ne dovedemo špica u januaru, titula će doći u pitanje. Nas je špic zakinuo direktno za 7-8 bodova, što nije malo.
Osim toga, ja lično nemam nekih zamjerki na rad Hadžića. Više je pozitivnih stvari nego negativnih. Da sumiramo ovako do sad, pozitivne stvari su:
Tatar, Miličević, Šerbečić, Lazić, Crepulja, Kapić, Oremuš, Pejović.
Negativno: nedovođenje špica, bacanje para na Milanovića, Letić, donekle Gavrić. Jukić i Zinedin su dovedeni na zahtjev Vinka, tako da su dijele krivicu. Fanimo tu i tamo, Willian za sirotinju, jednu tekmu rasturi pa je u narednih pet nevidljiv.
Sušić je više doveden kao marketinški potez i da se smiri navijačka hajka na upravu, tu ne mogu krivit Hadžića. Ako se već znalo da ne može nikad bit spreman i da ima hroničnih problema, glupost je bilo dovodit ga, al hajd.
Varešanović djeluje kao dobar potez, al dok ga ne vidim na terenu, neću komentarisat. Generalno imamo problema sa tim "neplanskim" dovođenjem igrača. Imamo tri lijeva krila a samo jedno desno. Imamo tri desna beka a jednog pravog lijevog. Napadača imamo na papiru, al imamo pet prednjih veznih, od kojih je jedan najbolji igrač ekipe i trenutno ga ni Isco ne bi izbacio iz prve postave. Ko bi pored Rahmana uklopio Zinedina, Dala, pa i Salčina, koji je privremeno prebačen na lijevog beka jer nismo imali druge opcije tu?

Sve u svemu, nama samo špic gori. Svi ostali problemi su mizerni naspram tog. Dobar špic bi donio sigurnost u ekipu, rasteretio bi Tatara i Rahmana (i ostale igrače), sigurno bi popravio moral ostatku ekipe... Sve se svodi na tog napadača.
Po meni od svega toga, čiste greške su jedino Milanović i Letić. Iako Letic dobro igra i od kako je otišao od nas i igrao je solidno prije nego je dosao nama, ali eto uzet cemo ga kao grešku.
Za Gavrića se ne bih složio da je donekle promašaj... Jer je doveden kao privremena zamjena u veznom na pola godine eventualno godinu i odradio je korektno period kod nas. Mislim da je i Jukić promašaj, ali Zinedin je još nedorečen. Mislim da ima kuveta u njemu ali mu se nešto specifično dešava... Sačekat ćemo još malo pa ćemo vidjet. Za Sušića se slažem sve što si napisao. Svi ovi bekovi, krila i veznjaci se mogu nekako izbalansirat osim napadača. Tu smo baš baš deficitarni i mislim da će se dovesti neko sigurno na polusezoni.
Ne vjerujem da je Hadzija lud, i svjestan je sta bi znacilo nedovodjenje napadača.. tako da nekako izgurat ova tri kola još i pokušat zadrzat ovu prednost.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 29 nov 2020, 13:53

Hadziji se zamjera sto je i corav prije 6 mjeseci vidio gdje smo najtanji i on nista nije ucinio po tom pitanju. Direktnu odgovornost nosi što nemamo jos 10bd više u odnosu na gurbete, s obzirom kakvu ekipu imamo i kakve konkurente koji jedva prezivljavaju.

Plus si znao da ces na zimu inkasirati strasan novac od Uefinih takmicenja.

Hvala Bogu ukazat ce mu se prilka za popravni. Ne sumnjam da je nece znati iskoristiti.
Strah me je, sto ce ili Amar ili Tatar vjerovatno otici ove zime, i kad dovedes nisi nista dobio, jer ti odlaze jedan ili oba od najboljih igraca. Zato mi je bilo ljetos stalo da se dovede napadač "ubica".
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 29 nov 2020, 14:13

Dolazi Radnik, idemo Borcu, dolazi Sloboda.
Kone idu Zrinjskom, dolazi im Široki, idu Krupi.

Na papiru imaju teži raspored. Najrealnija opcija je da mi uzmemo 7 bodova (2-1-0), kone 5 ili 6 (1-2-0/2-0-1).

Sa 6-7 bodova prednosti imali bi odličnu prednost u odnosu na njih za drugi dio sezone. Činjenica je da imamo daleko kvalitetniji i širi igrački kadar i da raspolažemo sa ubjedljivo više para za eventualno pojačavanje.

Treba uzeti u obzir i sudije i najveću štetu u korist nas a guranje ovih ispod nas što će iznivelisat naš kvalitet sa konkurentima u velikom procentu.

Volio bi da izbjegnemo eventualne nervoze, pritisak i egal borbu, odvikli smo se od toga.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 29 nov 2020, 14:14

bodi123 je napisao/la:
29 nov 2020, 13:42
skoroalen je napisao/la:
S tim da nama treba napadač koji će nositi ekipu kao što sada nose Rahmanović i Tatar, igrač njihovog ili višeg ranga, a ne neko ko će profitirati od sistema i ono, bit solidna rola. S time se ne smijemo zadovoljiti. Ovime ciljam da moramo ići all-in, da moramo rizikovati s nekim skupljim igračem u koga možemo polagati nadu i za Evropu, a ne pijuna koji će nam donijeti titulu s par golova na proljeće, a u evropskim utakmicama nestati. Treba nam neko da povuče kad ne ide Amara, Benju, neko ko može sam riješiti utakmicu.
Neko tipa Benke u sezoni 14/15 ili Komazeca iz jeseni 2013. Takav špic, koji trpa i lijevom i desnom i glavom, i zna povuć loptu i otvorit prostor... Neki univerzalac. Nedim Hadžić je npr odličan špic, al poacher, ubica iz šesnaesterca. On ne bi pravio razliku ako bi linija iza njega zakazala.

@ajdo slažem se da Zinedina treba sačekat, al tu po meni Vinko koči stvar. Ne možeš u formu vratit lika na treninzima. Mora dobit minute, mora igrat 180 minuta u cugu da vidimo na čemu je. Al opet, i tu se stvara problem, hajd izvadi Rahmanovića... Jedino da se proba neka formacija sa tri prednja vezna, ono što je Husref uradio u finalu kupa protiv Širokog, kad su iza Ahmetovića igrali Rahmanović, Kapić i Velkoski. Velkoski se malo više izvlačio na krilo, al zato Kapić i Rahman strogo sredina, s boka se ubacivao Hebib. Rezultata se svi sjećamo.
Jukić je dobro startao u Sarajevu, one tri tekme prošle sezone bio odličan, upisao i odličnu asistenciju protiv Nomada, gol Veležu... I onda je i on stao. Jbg, Tatar prešao na lijevo krilo, poslije se uključio i Fanimo, i Jukića nema. Al da se tim momcima da malo više prostora, možda bi nešta i bilo od njih. Ovako...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 nov 2020, 14:15

ledesma je napisao/la:
29 nov 2020, 13:53
Hadziji se zamjera sto je i corav prije 6 mjeseci vidio gdje smo najtanji i on nista nije ucinio po tom pitanju. Direktnu odgovornost nosi što nemamo jos 10bd više u odnosu na gurbete, s obzirom kakvu ekipu imamo i kakve konkurente koji jedva prezivljavaju.

Plus si znao da ces na zimu inkasirati strasan novac od Uefinih takmicenja.

Hvala Bogu ukazat ce mu se prilka za popravni. Ne sumnjam da je nece znati iskoristiti.
Strah me je, sto ce ili Amar ili Tatar vjerovatno otici ove zime, i kad dovedes nisi nista dobio, jer ti odlaze jedan ili oba od najboljih igraca. Zato mi je bilo ljetos stalo da se dovede napadač "ubica".
Derbi 1:1 izgubili dva boda zbog napadača
Mladost DK 2:2 izgubili dva boda zbog napadača
Velež 0:0 izgubili dva boda zbog napadača
Sveukupno to je 6 bodova za koje je direktno krivac Handzic, odnosno Hadzija jer nije doveo napadača.
A gdje si ti našao 10 bodova ?

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 29 nov 2020, 14:16

Po meni najbolje pojačanje ikad koje je krocilo na Koševo je Mato Jajalo, za samo 6 mjeseci toliko doprinijeti, tako dobro igrati svaku utakmicu malo ko može, uz to sve od Cimirota napraviti stadardnog reprezentativca.

Sad gledam grize sredinu protiv Lazia.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2020, 14:19

Pitar6785 je napisao/la:
28 nov 2020, 22:08
Handzic je fulio 2 100% prilike. I tacno je da je njagov primarni poso da daje golove i jeste lose da iz 5 sansi 3 protiv zelje i2 protiv veleza su nas kostale 4 boda.. al ovde se najvise pise protiv njega jer je on uzet nazub jer se nije diveo 3 spic napadac (iako smo imali najboljeg spica lige i drugog spica koji je bio najbolji rezervni spic lige))ahmet dozivio tesku povred ko garantuje ovde da taj novi nebi bio povrjeden koronu da nebi dobio. Pogledajte SUSICA ..

Normalno je da je uprava ss uzela svjesni rizik i to dokazuje dovodjenje fanima i placanje ostete..

Al sve to na stranu,

Dali je za go zeljeznicara kriv handzic NIJE

DALI JE KRIV STO SUDIJA NIJE DOSUDIO PENAL DANAS NA NJEMU NIKE

DALI JE KRIV STO FANIMO SA 8 metara sam pogadja precku

Dalije kriv sto Hebibovic fula go sa 12 metara, sto na 5 metara sam fulio loptu samim tim i go

Dalije HANDZIC KRIV sto je benjo dobio crveni karton

Dalije kriv Handzic sto trener od 5 izmjena izvrsi 2 i to jednu u 75 minuti a drugu 87 minuta

Svi smo slozni bili da imamo siroku klupu a ispaloje da imamo samo 14 igraca koji konkurisu iako mozes da koristis 17 igraca na svakoj utakmici..

Ovde se natovarili na Handzica koda je in jedini problem, i ni pola se nebi pisalo da je zeljo igro nerjeseno, vec se neki usrali od amawa i zelje..

BRAVO MAJSTORE. :bow:
Posao spica je da ulazi u sanse i zabija. Prvi dio Handzic radi odlicno. Nece u gol, yebiga nije prvi gol-igrac kojeg je stalo. Od svih prilika, samo ono furanje lažnjaka se moze negativo komentarisati, ali i Mesiju se to desava. To sto Mesi pogodi 9/10 je to sto ga cini Mesijem.
Sto Marinovic nije poceo sa Velkoskim kojem je ucinak vec 2 godine vrlo upitan. Mislim na minute koje je Krste odigrao, koliko je zabio, asistirao.
Sad bi trebalo reci Marinovic je kriv sto daje prednost Handzicu.
laž je da Handzic ne ganja, na trci i da nije posvecen igri i timu. Koliko se puta desi da na kladari izgubimo u 90+ min. i onda se ironicno nasmijemo, a u sebi se jedemo. Ne branim ga, ne poznajem ga(kao ni jednog igraca FKS).
Ahmetovic nam bio Tito, a imao je problema sa "polenom" pa nije trpio ovakve uvrede. Poceo je i on trpjeti uvrede, povreda ga spasila da ga mnogi ne stave na stub srama. Velkoski zabio bitne golove Slobodi(neke godine) i Velezu u Kupu, pa ga velicamo jer voli FKS i najzasluzniji za sve Titule. Znaci puno u svlacionici, ma pustite se suplje.
Marinovic je taj koji odlucuje ko ce igrati, a ko sa klupe ulaziti. Dvostruke arsine imate. Jedna greska Dupovca i cijele sezone nije valjao.
Handzic je drugi -treci spic, sto smo se doveli u ovu situaciju je peh koji se desava. Najmanji krivac je Handzic. Pad forme ekipe je shvatljiv, poslije zaista duge serije bez poraza. idemo dalje, do Bordo Titule aBd.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 nov 2020, 14:25

Zagor je napisao/la:
29 nov 2020, 12:55
Jesam li ja jedini koji je misljenja da jucer Pidro nije nesto vele pokazao. Pogotovo da nije za igraca meca kako ga proglasise. Bio je cvrst na lopti sve to stoji, nije je gubio, al meni je napadu zakazao. Hocu reci nekoliko puta mu se desilo da kad krenemo naprijed i neku mu doda on se okrene i loptu vraca nazad. Pa bar 6-7 puta se to desilo juce. Ne znam mozda sam pogresno vidio al tako mi se cini.
Pidro juce mozda najbolju svoju partiju ove sezone odigrao, doduse mozda je razlog sto je izgledao tako dobro jer je na drugoj strani bio Hebibović :-)
Ja se ne trudim biti previse objektivan kad glasam ako su dva igraca odigrala priblizno dobro dam bodove onom koji mi je drazi.
Mi smo juce dosta prilika stvorili a krila i vezni red izuzetno malo bodova dobili kad pogledas kako se glasalo rekao bi da smo se cijelu utakmicu branili.
You are someone else I am still right here

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 nov 2020, 14:27

Pitar6785 je napisao/la:
28 nov 2020, 22:08
Handzic je fulio 2 100% prilike. I tacno je da je njagov primarni poso da daje golove i jeste lose da iz 5 sansi 3 protiv zelje i2 protiv veleza su nas kostale 4 boda.. al ovde se najvise pise protiv njega jer je on uzet nazub jer se nije diveo 3 spic napadac (iako smo imali najboljeg spica lige i drugog spica koji je bio najbolji rezervni spic lige))ahmet dozivio tesku povred ko garantuje ovde da taj novi nebi bio povrjeden koronu da nebi dobio. Pogledajte SUSICA ..

Normalno je da je uprava ss uzela svjesni rizik i to dokazuje dovodjenje fanima i placanje ostete..

Al sve to na stranu,

Dali je za go zeljeznicara kriv handzic NIJE

DALI JE KRIV STO SUDIJA NIJE DOSUDIO PENAL DANAS NA NJEMU NIKE

DALI JE KRIV STO FANIMO SA 8 metara sam pogadja precku

Dalije kriv sto Hebibovic fula go sa 12 metara, sto na 5 metara sam fulio loptu samim tim i go

Dalije HANDZIC KRIV sto je benjo dobio crveni karton

Dalije kriv Handzic sto trener od 5 izmjena izvrsi 2 i to jednu u 75 minuti a drugu 87 minuta

Svi smo slozni bili da imamo siroku klupu a ispaloje da imamo samo 14 igraca koji konkurisu iako mozes da koristis 17 igraca na svakoj utakmici..

Ovde se natovarili na Handzica koda je in jedini problem, i ni pola se nebi pisalo da je zeljo igro nerjeseno, vec se neki usrali od amawa i zelje..

Da sudija je sudio katastrifalno i to u korist veleza koji se nije oglasio ovaj put.. i da sudije su jedni od glavni razloga sto nase ekipe u evropi nemogu meda jer su nasi igraci nauciki da na dodir vjetra dibivaju faule i samim tim ostvrivaju odmor (u ovom slucaju to je velezu odgovaralo al u evropi mi izgledamo ko velez i tuzla itd))

Mi kad god igramo protiv bilo koga fudbal gdje imalo sudija pusti cvrsci fudbal mi oregazimo sve ekipe..

Hocu da kazem moramo gledati nase greske i opravdano je da jritikujemo Handzica ak nije on jedino kriv i nemoze niko mi reci da se handzic nezrtvuje da ne trci da se nebori reakizacuja je losa, al nije on jedini krivac, al takode treba covjeka podrzat do 19 kola cin sudija isvura jraj 19 tog kola urucit papire. A sad ga nagazit stvorit pritisak pa nek budala dobije crveni pa onda igraj sa Rahmanovicem u spicu a svi smo vidjeli nasta lici to
ovo ti je najbolji post u ovih 6 godina od kad si s nama :thumbup:
You are someone else I am still right here

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 29 nov 2020, 14:27

Meni je neshvatljivo vađenje iz igre Rahmanovića, pogotov kada se ganja rezultat, nakon toga nam se šanse smanjuju drastično. Da skroz padne fizički ili da je na rubu crvenog pa uredu al u jučerašnjoj utakmici skroz nelogično, nit je pao fizički nit je imao karton a ubjedljivo je naš najbolji i najopasniji naš igrač.
Ja ga nikad ne bi izveo kada je rezultat nerješen ili minimalan.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 nov 2020, 14:30

Samo da mi neko elaborira kako zna da je Hadžić direktan krivac za nedolazak napadača ljetos? Kako zna da se tu trener ništa nije pitao? Kako zna da to nije bilo u dogovoru između SD i trenera? Postoji li neka izjava gdje Marinović kaže da je tražio da mu se dovede napadač, a da su se Hadžija i Klub oglušili na to? Ako ima, onda zalijepite mi ovdje link, moguće da ne pratim dobro dešavanja. Evo neka mi neko objasni, baš bih se volio prosvijetliti.

Ja koliko znam, igrači se dovode i prodaju uz dogovor SD-a, Kluba koji aminuje na kraju sve to i trenera, s kojim se vrše konsultacije i dogovora ko mu je gdje potreban ili pak, nepotreban. Ja još nigdje nisam vidio da dođe SD i dovede igrače koje on hoće, bez ikakvih usaglašavanja s trenerom. Nigdje nisam vidio da SD treneru dovede stopera, a ovom fali krilo. Tako je i u ovom slučaju, samo što ste se vi obrušili na Hadžića, kao eto jedini je on krivac. Skontajte već jednom da Hadžija i Vinko rade zajedničkim snagama, kao što je bilo i s Husrefom. Pogleda se tržište, dogovori gdje koja pozicija treba pojačanja, dogovori koga treba prekrižiti, trener predoči neke želje, kao što je Vinko Zinedina i Jukića i ide se u prijelazni rok. Husrefu je želja bio Milanović, naprimjer. Šta tu nije jasno?

Niste možda skontali da su se njih dvojica dogovorili da napadač nije prioritet, jer je trener mislio da može izgurati s Ahmetom i Handžićem? Eventualno da krenu po centarfora ako izleti neka dobra opcija, kao Beqiraj recimo.

I na kraju.. Trener nije kriv, jer je možda napravio lošu procjenu, jedinu krivnju snosi Emir? Onda, zar Vinko ne snosi krivicu za Jukića i Zinedina, to su njegove želje koje je dobio na kraju? Nijedan od njih se nije pokazao kako treba.
Utuvite u te svoje tintare da se sve radi u dogovoru, da se može desiti da bude pun pogodak (Emir ih ima dosta) i da neko bude flop, tipa Jukić, Sušić, Zinedin, barem za sada.

Nekom se nakačiti na leđa zbog nedolaska centarfora, kriviti samo njega i nikog drugog, govoriti da pojma nema i da je nivo Olimpica, da ne zna dogovoriti igrača je debilno u najmanju ruku. Čovjek ima bruku dobro odrađenih poslova, bruku pogodaka, tako da vas piiša lagano.

Hadžić bi bio ISKLJUČIVI krivac jedino u slučaju da ima funkciju kao Bjelica u Osijeku, tj. da je trener, da je SD i da je glavni za omladinski pogon, odnosno da je "all in one". Tad bih i ja rekao kriv je, njegova greška i vozdra. Ovako je to smiješno kad se tri strane moraju poklopiti - od SD-a koji pregovara, trenera kojem je taj neko želja i Uprava koja na sve to da svoj 'amin'.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2020, 14:42

Prokomentarisao bih i potez Tatara.
Onaj potez je ravan onom sto je napravio onaj Albanac(bek) sto je zamjenjen skinuo dres i bacio ga, nije vise zaigrao. Potez Tatara je ravan sednjem prstu Pavlovica. Nije on samo poderao dres, nego ga i bacio.
Ocito veliki broj utakmica cini svoje, popustaju zivci, ali ono se nije smjelo desiti. Mislim na bacanje dresa.
Cudno mi malo sto smo prva poluvremena protiv Zeljeznicara i Veleza odigrali sjajno, a u drugom ni sjena onog iz prvog.
Potrosili smo se, odigrati ove tri i na regenerisanje na pauzi. Dobiti dvije kuci i pokusati u BL uraditi sto se moze. Godinu dana bez poraza i prvi na polusezoni uz dobre igre i rezultate u Evropi je dovoljno za reci da je u ovoj 2020 g. SVE ODLICNO.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 nov 2020, 14:47

Handza uz tebe smo, ako citas ovo, poruci benji da je uzvinjenje primljeno i da se dobro odmori i da ne g u z i ovu sedmicu..

Brandao, ako bi mi njega mogli dovest i da bude sretan zadovoljan ugovorom i primanjima on bi bio safet susic

STA JE SA JAKIMOM ADUKOROM, jesmol mi adukora ili ikandu doveli.

Bitno je da handzic ne dobije zuti karton u srijedu i da da 2-3 gola, ako se to desi raznijecemo borac..

Velez ce da izgubi od citua

Kiks protiv mladosti i veleza na kosevu nas je kostada sad zelji bjezimo 9 bodova, a svi znamo da je bila pauza id 6 mjeseci da smo igrali lp i da je to imalo utjecaja. Dok u tim trenucima je zeljo igrao dobro, i to je jedini razlog sto sad rezultati izgledaju poor..

Mene jedini malo strah tiga sto mi na pocetku drugog djela igramo losije, prem da smo kad je vinko dosao uzeli sve tri utakmice

Sto se hadzije tice ahmetovic handzic imaju prevelike plate dovoljno kvaliteta i velku klauzulu u skucaju tjeranja i da je to utjecalo i divodenja crnogorca cija su takode primanja bila 3x veca od ahmetovi.. nismo toliko bogati da smo mogli placat tako skupa 3 spica i da ubjeden sam da ce doc spic nivo benka sad nazimu..

I da odgovorim ovim sto kazu uslovi kakvi su kod nas kako nemaju sta jesti igraci kod drugih itd

Juricic, bojo alispahic bekric stilic eric kosoric hajrudinovic mujezinivic zecevi, jeli ti mislis da ovi igraci nisu mogli igrat u zrinjskim i tc, (mozda stila nebi htio jer je zeljini djete i ima pare))

Bilbija zvani nermin, filipovic onaj 3 ci sto se vratio pa Enid ja nevido da je iko radkino ugovor

Borac
Dove 4-5 igraca zakaricevi niovoa

Kao city

Sta hocu da kaze ovde se pise kao mi imamo pare oni na suhom hljebu.. nije tacno mi jedino sto legalno radimo i uplacujemo sve po pravilima.. tc prijavio sa mu igraci imaju platu penzionera

7ubjedzen sam 100% da zrinjski i zeljo 2-3 m km krijuci utrose bekim putevima (kes na ruke)

Ista stvar sa borcem..

Ako je zeljo prikazao 4 m km suguran sam da nije uplatio 3 m km poreza, vec eto potrosio 2 i dao 2 drzavi..

Necu reci da korona njima nije izbila neke pare id ulaznica sponzora al to nije glavni prihod tih klubova i te prihode su mogli vrlo lahko kompenzirat od ovog ugovora id mt l i nekom posudbom od 400-500 k km sto je recimo primjer za hdz nista isto kao za dzeku koji im te pare moze dat kod hoce..

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 nov 2020, 14:47

Pantelija je napisao/la:
29 nov 2020, 11:26
Mene zanima jedna stvar. Zasto ste tako agresivni ako neko kaze da nesto nije ok? Mislim, da li treba na sve sada sutiti i govoriti da je vrhunski? A nije.

Prvo i dalje nemamo sefa omladinskog pogodna.
Drugo nemamo napadaca a imali smo polaa godine da ga dovedemo. Vrlo lose odradjeno. Katastrofalno.
Treće, ne svidja mi se ovo sto se desava u drugim poluvremenima. Ok, jasno je da debeli u ije psihu svojim egzibicijama, stoji, ali jako kasno se reaguje sa klupe. Da se ne lazemo niko nikad nije imao klupu kao sto ima Vinko. A ne bih rekao da je bas koristi mnogo.

I sta je tacno problem napisati ove stvari? Je li nesto od toga nije istina? Treba teziti boljem, kvalitetnijem a ne glesati na to da imas 5 bodova vise od kluba koji nema za plte i spasava ga nacelnik opstine od zakljucavanja.
Zato sto na ovom forumu imas grupu "slinavih balija" koje klub placa da guse takve rasprave i samo hvale trenutno stanje. Onda okrenu na ironiju i jadni sarkazam i pokusavaju ismijavati sve koji postave pitanja. Kao evo dobili smo Audije, evo mene Sabra placa, .... Klub jako pazi o tome.

Za omladinski pogon, jedna je stvar sto neces svake godine izbaciti 4 Djokanovica za prvi tim, ali da moraju biti fudbalski skolovani i jaki u nasim okvirima to svakako i to svake godine jer imamo daleko najjace uslove. Vidi sad juniore i kadete. Uzas.

Kazu da smo imali 6-7 ljudi u marketingu (niko nije imao diplome i znao sta je to) ali nemamo mali tim od par ljudi za skauting. Ako placam tolike ljude pa bar da mi nadju odlicne talente a marketing mozes i iznajmiti usluge kad zatreba.

Jos od Husrefovog vremena, mi gubimo 75% posjed lopte nakon auta. Lopta se baca niz liniju na najviseg naseg igraca koji je glavom unazad udara pa sta bude. Pogotovo protiv TC-a koji su krali vrijeme i lopovisali da prezive a mi nemamo drugih ideja. Samozdravlje ili neko ko ima vremena moze napraviti bolju analizu.

Svi korneri protiv Veleza su bili apsolutno bezopasni. Pejovic i korneri ne idu zajedno.

Tatar nije trebao dirati dres ali je ono uradio napadu bijesa a ne iz nepostovanja. Bar znam da mu je stalo i da toliko zeli da uspijemo. Za razliku od nekih koji pogode stativu i smjeskaju se.

Vinko je jedan od najboljih trenera u istoriji ali izvoditi Rahmana a ostaviti panja u igri ????????? Nesto je tu cudno. Nama je bod dosao u pitanje a on cuva igrace i ne koristi sve izmjene. Ne kazem da ne zna al nesto je tu cudno.

Najveca greska uprave je ne dovodjenje spica PRIJE POCETKA prvenstva. To nas je kostalo u LP a imali smo zivotnu priliku i sada nas dovodi u opasnost jer smo prosuli previse bodova. Ali ako nemamo pouzdane info nemojte kriviti Hadziju jer mozda mu je receno da Nam nece da daje za novog igraca. Moguce je, ko zna. Ali to je do uprave. A naravno da ako trosis 5 miliona na plate da nemas previse da ostane za nove igrace. Ironicno da i ono sto smo platili na Tinkeca i slicne se nije bas pokazalo, tako da ....

Za onu suplju o godini bez poraza, mozemo ostati na kraju bez poraza i bez titule. Hocete li i tada biti ponosni na rekord ? Situacija je bolja nego prije 3-4 godine ali ide ovo presporo jer svo ovo vrijeme imamo dvostruko veci budjet od svih konkurenata. Zrinjski srecom proda prosle godine Bilbiju jer su kokuzi i to usred prvenstva. Sta bi bilo da im nije odlazio. Sta da su komsije mogle zadrzati svoje spiceve i ostale. Razmislite malo. Kad nam ne ide onda je opravdanje - koliko para toliko muzike, Sada su pare dvostruko vece a muzika nije odgovarajuca. Treba teziti jos brzem napretku.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 nov 2020, 15:06

Bukvalno mislim da raja konta da ovako idu pregovori, taktika zvana Master Leaguea.

Emir: "Đesi ba Vinko, šta ima, šta se devera?"
Vinko: "Pozdrav, ide sve super, radujem se."
Emir: "Jesi li bacio oko malo na Transfermarkt, probrao koga, da to gledamo da završavamo lagano?"
Vinko: "Evo jesam maloprije, baš gledam Tino Sušić postao slobodan, mogli smo njega pokušati, šta misliš?"
Emir: "Daaaaj ba nemoj zaebavat, daj da vidim.. Auu kume, odo' ja ovo zvat' da vidim hoću li znati šta iskamijati. To Vinkec kumaro, odo' samo da vidim s Sabrinom."
Emir: "Đesi mačko, evo Vinko mi govori izletio Sušić na tržištu, šta misliš hoće li poslati onaj berač riže kakvih para ebem ga škrta?"
Sabrina: "Pokušaj, vidi šta možeš, para ima k'o pljeve."
Emir: "Pa to ljubavi, zovem ja odma' sad."
*Dogovore sastanak.

*Emir i Tino u Ibisu.
Emir: "Pa kakav si mi roki, aaa vidi ga isti adžo svoj.. Jes ti igrao adžo, mogao bi ti nastaviti gdje je on stao.."
Tino: "Hahahahah pa mogao bih."
Emir: "E slušaj ovako da ne dužim. Imamo želju da te dovedemo, ti si klasa, bio bi nam dobra reklama i treba nam takav kvalitet. Pričao sam s direktoricom, mi smo imali u planu ponuditi ti jedno 350.000 godišnje, ali pošto sad imamo ovog nekog Vijetnamca pun k'o brod, evo ti još 50.000 i da pružamo ruku."
Tino: "Pa to je odlična lova. Samo možeš li mi malo reći o klupskim ciljevima, očekivanjima, razvoju itd.?"
Emir: "Ma de ba Tino ohani malo, sad sam ti rekao koja je lova, to je tebi jedino bitno. Sve ovo je tip top, imućan gazda, kamp u Butmiru, dupla se uzela prošle sezone, ekipa satra od jačine i to je to. Sutra liječnički u 13h, potpis i slikanje u 16h. Evo ruke, žurim."
Tino: "Aha super, drago mi je. Vidimo se sutra."
*Tino šarnuo.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2020, 15:15

ElCartel11 je napisao/la:
29 nov 2020, 10:18
Zasto ne ubaciti Velkoskog u vrh napada? Igrao je tu poziciju puno godina i sigurno bi bolje odigrao nego Handzic.

ZAŠTO ???

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 29 nov 2020, 15:15

Nepotrebno zaosta prozivate Zinedina. Momak je vrhunski fudbaler, i to ce pokazati. Imao je nekih privatnih problema koji bi sve nas ovdje izbacili iz takta, tako da...
PSPHM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2020, 15:23

JohnKeynes97 je napisao/la:
29 nov 2020, 15:15
Nepotrebno zaosta prozivate Zinedina. Momak je vrhunski fudbaler, i to ce pokazati. Imao je nekih privatnih problema koji bi sve nas ovdje izbacili iz takta, tako da...

I ja slicno razmisljam, nadam se da su privatni problemi iza njega.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Kyle88, rimljanin90 i 67 gostiju.