FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 12 feb 2012, 00:21

@URL o @Los_Blancos, novo izdanje :mrgreen:

Mislim da će Barca daleko dogurat u LP, barem se može očekivati da Pep neće ovako experimentisati u LP, kao što to radi u Primeri :)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 12 feb 2012, 00:48

mandraX je napisao/la:@URL o @Los_Blancos, novo izdanje :mrgreen:

Mislim da će Barca daleko dogurat u LP, barem se može očekivati da Pep neće ovako experimentisati u LP, kao što to radi u Primeri :)
Volim blaugranu i volim i dalje, ali su me pravo razocarali. Nista oni nece osvojiti s ovom igrom. I to ozbiljno mislim. Nek nastavi uigravati djecu i nek se halali i sa LP. S onim majmunom na golu ni do Neuma nece stic....... :oops:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 feb 2012, 00:50

bparena je napisao/la:
mandraX je napisao/la:@URL o @Los_Blancos, novo izdanje :mrgreen:

Volim blaugranu i volim i dalje, ali su me pravo razocarali. Nista oni nece osvojiti s ovom igrom. I to ozbiljno mislim. Nek nastavi uigravati djecu i nek se halali i sa LP. S onim majmunom na golu ni do Neuma nece stic....... :oops:
Pa o tom ti ja i pričam, mislim da do toga neće doći, jedino možda u slučaju nekih povreda/kartona ovih prvotimaca :)

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 12 feb 2012, 01:32

Jedina pozitivna cinjenica je sto ce Real obezbjediti titulu do sljedeceg derbija,Barcelonini igraci ce cestitati na tituli a onda ih unisiti na terenu sto ce ostaviti gorak ukus u ustima Realovih navijaca...

Mogu oni svrsavati da im je Mourinho donio titulu kad je ustvari Barca sama sebe sje#ala...
A ako misle da ce na Nou Campu igrati opusteno i pobijediti ... :lol:

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 12 feb 2012, 01:45

do kraja sezone forsirati tella.. pedro vise ne smije zaigrati ni minute :?

liga je definitivno gotova, sve snage na ligu prvaka ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 12 feb 2012, 01:46

barca sama sebi oduzela titulu... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 12 feb 2012, 01:56

U ovim teskim vremenima,veselimo se sljedecem El Classicu,finalu kupa i ligi prvaka...

[youtube][/youtube]

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 feb 2012, 02:22

Ovaj "moralista" ce vrlo vjerovatno zavrsiti na temi najsmjesniji postovi , ispadose svi igraci Barce oholi ljudi :lol: :lol: . Sinko dragi ispeci pa reci , zamijenio si termine motiv i moral :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 feb 2012, 02:44

Sad su sami sebi oduzeli titulu...cak su i najbolja ekipa svih vremena.
E ne vjerujem majko draga

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 12 feb 2012, 04:30

samosarajvo je napisao/la:Sad su sami sebi oduzeli titulu...cak su i najbolja ekipa svih vremena.
E ne vjerujem majko draga
pa sta tebi nije jasno.. ako su predhodnih godina osvajali sa 4-5-6 bodova prednosti a uvijek dobijali el classico, zar to nije titula koja se uzela preko reala... ove godine ce ih opet dobiti dva puta, a kasnice 10 bodova za njima :roll: ..ako to nije "sami sebi" sta je onda :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 12 feb 2012, 08:13

szlaja je napisao/la:Nakon 364874957 trofeja u zadnjih par godina, ocigledno je da ova ekipa nema ni mrvice morala. Samo na trenutke pokazu da su i dalje najbolji (protiv Reala), ali protiv ovih žnj ekipa kao da im se ne da znojiti. Moral ce biti veci u ligi prvaka, vjerovatno ce je i uzeti. Sve u svemu, ova ekipa je najbolja ikada u nogometu, svoju igru su doveli do savrsenstva, cini li su druge ekipe smijesnim. TO JE CINJENICA KOJU NIKO NE MOZE OSPORIT DRUGIM CINJENICAMA I ISTINITIM ARGUMENTIMA. Ta ekipa je jos tu na okupu, samo je treba "refresovat" i opet ce radit sto su radili.
Drago mi je da cu posle moci pricati da sam zivio u dobu kad je igrala najbolja ekipa ikada, prepiracavt cu djeci kako su to izvodili.

MORALA jel ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 feb 2012, 09:49

sve sto se moze reci za spansku ligu jeste HALALOSUM

kritike guardiole i igraca su smijesne, ova generaciaj je u nizu osvojila 3 lige zaredom i nista problematicno nije da sad ne osvoji

pogotovo je smijesno kritikovati guardiolu, 4. sezona kako je na klupi, 3 lige, 2 lige prvake, najvjerovatnije 2 kupa, 2 svjetska prvenstva i nekoliko ovih superkupova

ova sezona uopste nije lose kako neki to pokusavaju docarati, superkup spanije osvojen protiv jakog reala, superkup evrope protiv jakog porta, spanjolski kup u finalu smo protiv bilbao, u ligi prvaka najveci i apsolutni favoriti, gledajte ljudi malo realnije stvari

ako ovo nije kontinuitet guardiole i igraca ne znam sta onda jeste, raznorazni forumski strucnjaci pokusavaju ispasti pametni, kad nadjete ekipu i trenera u modernom fudbalu koji imaju ovakav kontinuitet na ovako visokom nivou takmicenja, javite se onda i navedite ko su ti, valencija pominje fergusona, kao on bolje motivira igrace, kad je to on imao ovakav niz u 4 godine 2 ili vjerovatno i tri lige prvaka i tri prvenstva

ova generacija je najbolja ekipa ikada u fudbalu, medjutim moraju se dogoditi i povremeni kiksevi, nikakvi to neuspjesi niti silazne putanje nisu, nego jednostavno kako sam rekao kiksevi, to se desilo kad smo ispali od intera u ligi prvaka, to se desava i sad u ligi i to je sasvim normalno, medjutim to da smo najbolji i dalje je neupitno, niti je inter bio bolji, niti je sad real

za ovu generaciju je bitno samo nastaviti dalje sa titulama, kako ovi kiksevi ne bi prerasli zaista u neku silaznu putanju, ako se osvoje kup i liga prvaka sezona ce biti ponovo ne uspjesna nego fantasticna, a i naredne sezone treba ponovo osvojiti ligu i pokazati da nikakvi padova velikih niti kraja hegemonije nema

cak i da ne osvojimo ligu prvaka ove godine, nema razloga za panikom, tek ako i naredne sezone nista veliko ne osvojimo onda se moze pricati o zalasku ove generacije, do tada morate cekati sa kritikama, a vjerovatno cete dzaba cekati

NASTAVIT CE SE HEGEMONIJA ZA ONE STO JE VOLE !!!
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 12 feb 2012, 10:26

I meni je žao što Barcelona ove sezone neće osvojiti prvenstvo, iako je sudeći po El Clasicama Barca jača od Madrida. Blancosi će na kraju zasluženo uzeti naslov, jer su najkonstantniji klub ove sezone.

Sezona još nije gotova i motiva se ima:
- osvojiti Kup kralja
- osvojiti Ligu prvaka i tako postati prvi klub koji je obranio taj naslov
- izbjeći pasillo na Camp Nou-u
- dobiti Madrida u El Clasicu i tako napokon biti gornji kada su u pitanju Clasicosi
- osvojiti Pichichi i Zamoru

Ja sam se nakon kiksa kod Villarreala već bio oprostio od prvenstva za ovu sezonu, tako da me sinoćnji poraz nimalo ne boli, barem će se sada ekipa moći potpuno usmjeriti na obranu Lige prvaka i osvajanju Kupa, a nadam se da će Pep sada davati više prilika Telli i još ponekim mladićima iz La Masije.

Ja sam optimist što se tiče budućnosti, i najveće generacije u povijesti su imale svoje padove. Nadam se da će Barcelona spasiti ovu sezonu s duplom krunom i tako da ovo bude samo manje uspješna a ne neuspješna sezona. Optimist sam jer je ova ekipa pokazala da je najjača na svijetu kada su 100% spremni i kada svakog protivnika shvate max. ozbiljno. Ove sezone Barca ima problema s ozljedama i vidi se da kapetan više ne može igrati konstantno u top formi. Ne treba ovoj ekipi puno, jer nije izgubila na kvaliteti nego joj fali svježine.

Spasiti ovu sezonu, na ljeto u shopping (pojačati obranu) i onda u Superkupu odmah na startu poručiti Madridu da jedino mogu do naslova ako Barca igra loše protiv ostatka Primere.

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 12 feb 2012, 10:36

Iako navijam za INTER moram reci da je Barsa u zadnje 2-3 godine igrala "svemirski" fudbal.Vecina ljudi kaze da je to najsavrsjenija ekipa koja je izasla na teren.Ali svemu dodje kraj pa tako i toj Barsi...

Ocigledno je da igraci nemaju vise neki veliki motov protiv malih ekipa i to im se odbilo od glavu dok MOU perefektno odradjuje te male tekme dok u derbiu pusi kao svi do sada,ehh u tome je razlika trenutno...

Mislim da je vrijeme da se Barsa i PEP rastanu (novinari u Italiji vec pisu da PEP uzima Inter na ljeto :D ) i da dovedu novog trenera i da osvjeze ekipu sa 2 igraca jer bez toga nemaju sanse pored "gladnog" Reala...

OVAJ PAD je normalna stvar koja se desava VELIKIM EKIPAMA...Evo doslo je vrijeme da se prekine dominacija Barse nakon dugo godina,to se isto desilo Interu prije 2god tako da....

Sve je to nogomet i ove stvari su normalne a pustite nase forumase koji shvataju licno neke stvari...

PoZz
INTER SIAMO NOI ! ! !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 feb 2012, 10:52

Grande je napisao/la:Iako navijam za INTER moram reci da je Barsa u zadnje 2-3 godine igrala "svemirski" fudbal.Vecina ljudi kaze da je to najsavrsjenija ekipa koja je izasla na teren.Ali svemu dodje kraj pa tako i toj Barsi...

Ocigledno je da igraci nemaju vise neki veliki motov protiv malih ekipa i to im se odbilo od glavu dok MOU perefektno odradjuje te male tekme dok u derbiu pusi kao svi do sada,ehh u tome je razlika trenutno...

Mislim da je vrijeme da se Barsa i PEP rastanu (novinari u Italiji vec pisu da PEP uzima Inter na ljeto :D ) i da dovedu novog trenera i da osvjeze ekipu sa 2 igraca jer bez toga nemaju sanse pored "gladnog" Reala...

OVAJ PAD je normalna stvar koja se desava VELIKIM EKIPAMA...Evo doslo je vrijeme da se prekine dominacija Barse nakon dugo godina,to se isto desilo Interu prije 2god tako da....

Sve je to nogomet i ove stvari su normalne a pustite nase forumase koji shvataju licno neke stvari...

PoZz

niti je tvoj inter bio blizu barcine igre i trofeja, niti je prekinuta dominacija barce, radi se samo o tome da je izgubljeno jedno takmicenje, a mnoga druga su ili osvojena ili smo debelo u igri za osvajanje

iste stvari pricane su nakon sto smo ispali od intera,medjutim barca se ponovo digla i ponovo se naosvajala trofeja

tako da je nerealno pricati o nekom prekidu dominacije, ne trebate trcati pred rudu, pred nama je da vidimo jel ovo samo jedan kiks ili konacan pad velike barce
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Sintagma
Kontakt:

Post Postao/la Sintagma » 12 feb 2012, 11:20

DesimaL je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
Petardaa je napisao/la:bparena druže lezi pa sutra kad ustaneš pročitaj šta pišeš ;)

koji to ima bolji golman od valdeza a da bi ga mogli dovesti ?!
LLoris, Hart, Handanović
Ali kako nekontate,da pep nezeli da golmani izbijaju lopte,i da igraju od noge do noge.Pa u nekim utakmica valdes je imao vise pasova od svakog protivnickog igraca.Pa pogledaj kup utakmice i pinto uvjek odigrava najblizem igraca,bez obzira kolko to moze biti opasno.
hahaha cuj valdes imao vise pasova od protivnickih igraca :lol:

a znao sam da ce te se da vadite na to da vas nije real pobijedio.

jeb*ga titula je titula.

murinjo je bolji trener od gvardiole.

:lol:
"Here comes Davie"

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 feb 2012, 11:24

Sintagma je napisao/la: hahaha cuj valdes imao vise pasova od protivnickih igraca :lol:

a znao sam da ce te se da vadite na to da vas nije real pobijedio.

jeb*ga titula je titula.

murinjo je bolji trener od gvardiole.

:lol:
boladno je istina, nego nije mi jasno kako ti dosad nisi dobio ban da malo smiris dozivljaje, jer u citavih sedam postova si to uspio zaradit.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 12 feb 2012, 11:39

Barca na kraju može imati uspješniju sezonu od Madrida ako osvoji duplu krunu i još ako dobije i drugi ligaški Clasico u sezoni. Ne bih rekao da je dupla kruna "neuspješna sezona", Madrid duplu krunu (prvenstvo i Kup kralja) nije osvojio još od '89., a prvenstvo i Ligu prvaka od '58. Ostaje gorak okus kada znaš da si izgubio prvenstvo od ekipe koju redovno gaziš i zbog loših utakmica protiv "lošijih" ekipa.

Tako da se (još) ne može govoriti ni o prekidu dominacije na jednu sezonu. Uzet ću primjer iz prošlosti, Di Stefanov Madrid je u svom najplodnijem razdoblju (1955/56.-1959/60.) kada su pet puta u nizu osvajali Kup prvaka, tek su dva puta osvajali prvenstvo, niti jednom nisu osvojili trostruku krunu (Liga, Kup prvaka i Kup kralja). A ova Barca je samo u ove prve tri sezone Guardioline ere već dva puta osvajala duplu krunu, s tim da je 2008/09. Barca postala prvi španjolski klub koji je osvojio trostruku krunu i 2009. su postali prvi i jedini klub na svijetu koji je u jednoj godini osvojio svih 6 trofeja.

Možemo uzeti primjere iz bliže prošlosti:
-Sezona 1997/98., Madrid osvaja Ligu prvaka a u Primeri završavaju na 4. mjestu s 11 bodova zaostatka za prvakom Barcom, a u Kupu ispadaju u 1/8 od Deportiva Alavesa. Barca te sezone osvaja Primeru i Kup.
-Sezona 1999/00., Madrid osvaja Ligu prvaka a u Primeri završavaju na 5. mjestu i ispadaju u 1/2 Kupa.
-Sezona 2001/02., Madrid osvaja Ligu prvaka, a u Primeri završavaju na 3. mjesto i gube u finalu Kupa.

Blancosi će reći da su to sve uspješne sezone, a Barca s dvostrukom krunom (Liga prvaka i Kup kralja) može osvojiti nešto što Madridu ne uspjeva preko 50 godina. Do kraja ove sezone osvojiti dvostruku krunu i do kraja godine osvojiti bonus trofeje (Superkupove i Mundialito).

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 12 feb 2012, 11:43

Definitivno smo se oprostili od titule sa sinocnjim porazom...Nikako ne mogu shvatiti da je Guardiola sinoc prednost dao Sergiu,a ostavio Xavia i Iniestu na klupi,jer zna kako lose Barca igra na gostovanjima,trebao je makar jedan od njih dvojice poceti...
Pique-mozda najlosija utk sezone
Puyol-nista posebno,prije los nego dobar
Alves-los
Abidal-kao Puyol
Mascherano-zaboravio kako se igra u vezi
S.Roberto-1.poluvrijeme katastrofa,2.malo bolje
Thiago-odlican
Messi-los
Alexis-solidan
Pedro-los
Tello-dobar
Cuenca-dobar
Fabregas-los

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 12 feb 2012, 12:31

Donnie Darko je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Mi smo decenijama slavili vi godinama
koliko godina imas? pita me stari da mu mozda nisi sa ocem u razred isao? :?
Dovoljno ;)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.