bordobijeli je napisao/la:Ko bojkotuje neka ga odstrani od tima ako svi bojkotuju onda je do Husrefa. Ja ipak mislim da je problem losa selekcija igraca , Husref je taj koji treba drzati svlacionicu .
Da drzi svlacionicu cime ???? Dodji sebi ba.
1-Ovi koji bojkotuju misle da imaju malu platu pa se okrenuli protiv. Kad imas odlicnu platu niko nece ni pomisliti da to ugrozi. To je ljubav za parama, ne za klubom da se ne lazemo. Bojkot se rjesava na 2 nacina : batine ili kvalitetni ugovori. Navijaci se mogu pobrinuti za degenek. Nadao sam se da ce Sabrina bar moci napisati kvalitetan ugovor baziran na performansama (mala bazna primanja i velike nagrade za pruzeni kvalitet na tekmi, licni i timski,..). Plus velike kazne ako odigras 2 tekme lose pa da vidis sto bi igrac "bacio" (izgubio) veliku lovu zbog bojkota. To je iskljuciva odgovornost uprave.
2-"losa selekcija igraca" jer nisu doveli kvalitet. Igraci su prestali trcati da potpisu za Sarajevo jer smo prestali placati. Obradovic i ostali su van nase platezne moci. Cigansko mali iznosi koji se nude igracima su odbili sve iole vrijedne prinove da dodju. Tako uprava kaze, eto mi pregovarali ali oni nece. Bolje je ponuditi male sume novca a ostalo sacuvati sebi za plate. Ako levat pristane - super, ako ne - nismo mi krivi. Na zapadu se kaze " ako platis u kikirikiju, dobices majmune". To nije usteda i racionalizacija poslovanja. Kao ekonomski najjaci klub u zemlji, koje smo to pojacanje potpisali da je bas ime i da moze praviti razliku na terenu (ala Benko). Nece niko. Zasto ???
3-Trener nije tu da pregovara plate igracima i dogovara prelaske. Za to je zaduzen sportski dio uprave. Ko u nasoj upravi zna kolika je suma para realna za recimo Obradovica ? Video skaut, Ihtijarevic, Sabrina, Valentin, Choo ili neko peti ????
4-Zasto se uprava ne oglasi zbog gola iz offside-a ?
Husref suti i pokusava. Razocarao me je glupim izgovorima. Samo nova uprava ima pravo da ga smjeni, ova sadasnja treba biti smjenjena a ne da oni OPET nekog dovode. Ako se misli da je njegovo proslo kao trener, umjesto trenera treba ga staviti za direktora a Kodru za sportskog. Sabrina nek se bavi ugovorima ako zna, a ako ne pravac Simin Han.