FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

robertkosar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la robertkosar » 12 mar 2018, 13:20

HeraklitMracni je napisao/la:jel Husref otisao ? :geek:
Jest jutros otisao do apoteke da kupi apaurina :mrgreen: ma gdje ce djon obraz po njemu citava zemlja i pola svemira su krivi samo on nije :thumbdown:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 12 mar 2018, 13:23

joker90 je napisao/la:Još se niko nije oglasio da kaže ko je kriv? Još se niko nije oglasio povodom sudjenja? Valjda još nisu ustali, duše drage jučer imale stresan dan, pa valja odmoriti malo.
A kad je ko bio kriv od ovih bolida?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 12 mar 2018, 13:38

Husrefa sam smatrao odličnim trenerom, što je i dokazao na jesen sa onim dobrim rezultatima, tako da mu rezultate na proljeće mogu nekako i oprostiti. Može se pravdati teškim rasporedom (dva gostovanja u Lištici), možda čak i utakmice na Koševu jer smo igrali protiv ekipa koje se više nego dobro brane i koje su nama došle po X, ostao je bez prvog napadača, krila koje jedino zna uć u priliku, povrede odbrane, možda čak i nesreća i loše suđenje, jer ipak, sve je to fudbal.
Ali Husrefov potez da razigrava igrača koji sigurno sa nama neće produžiti ugovor, da mu izmišlja pozicije samo da bi igrao, ne mogu nikako opravdat. To nije igrač koji je prevaga na terenu a pri tome uzima minute omladincima koji su se u veznom redu odlično prikazali. Sve je to dokaz određenih talova sa menadžerima, što naravno i narušava atmosferu u svlačionici i to je Husrefova najveća krivica i nešto preko čega ja ne mogu preć. Barem sam od Husrefa očekivao da to razbije.
Također, mora se reći da je donosio užasne odluke u dosadašnjem toku sezone, a koji se tiču taktike. U prvoj utakmici u Lištici ekipa je trkački poginula i poslije 70' se vidjelo da niko ne može potrčati. Na Koševu je igrao sa veoma nisko postavljenim bekovima, vezni red većinom defanzivno orijentisan, sa Krletom na centru, čak i iza krila. Kao da smo i mi igrali na X. Onda protiv Slobode izvođenje najvišeg igrača kad se vidjelo da su nam prekidi najbolja šansa da nešto uradimo. Istina minimalna šansa, ali za prethodnih 70' igrom pasova nismo ništa mogli napraviti, ovako smo ostali i bez te mogućnosti.
Tako da što se tiče rezultata, Husref je ponajveći krivac. Nisam upućen u dešavanja u svlačionici, ali mislim da je većini demotivirajuće igrati sa igračima koji imaju sigurno mjesto u prvih 11, što sigurno utiče na rezultate. Kad se na to sve doda užasna taktička rješenja, mislim da tu leži srž problema. O njegovom nekorištenju omladinaca se ne treba previše polemisat, takav je trener i to se moglo i očekivati, i to je njegovo pravo.
ALI YEBENI SARIĆ MORA NEKAD BIT KLUPIRAN !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 mar 2018, 13:56

BordoSarajevo je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Još se niko nije oglasio da kaže ko je kriv? Još se niko nije oglasio povodom sudjenja? Valjda još nisu ustali, duše drage jučer imale stresan dan, pa valja odmoriti malo.
Ma od njih nisam vala ni očekivao ništa, ali od Husrefa definitivno jesam. Sabrina i ovaj otpad su makar mogli koju baciti oko sudije, kad već ne mogu o sebi i svojoj krivici. Ali, jok, kod nas mrtva tišina o svemu.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 mar 2018, 14:17

Memara je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:U zadnjih 5 utakmica imamo 5 bodova hehe
Recimo GOSK ima u zadnjih 5 utakmica 8 bodova, svaka cast upravo :bow:
Proljetni dio
1. Željkan 12
2. Zrinjski 11
3. Široki 10
4. Radnik 9
5. GOŠK 8
6. Mladost 7
7. Sloboda 7
8. Sarajevo 5
9. Krupa 4
10. Čelik 4
11. Borac 3
12. Vitez 1

:tokralju:
E nek ti tepas pojedinim klubovim.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 mar 2018, 14:48

joker90 je napisao/la:
BordoSarajevo je napisao/la:
Ma od njih nisam vala ni očekivao ništa, ali od Husrefa definitivno jesam. Sabrina i ovaj otpad su makar mogli koju baciti oko sudije, kad već ne mogu o sebi i svojoj krivici. Ali, jok, kod nas mrtva tišina o svemu.
Ma boli njih tuki ba,sve redom!
Plata redovna,nemaju rezultatsku odgovornost prema vlasniku,tušnuli su par juniora,namakli para...ljepota.

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 12 mar 2018, 14:57

Sve je do nas navijača ako sta mi pokrenemo bice nesto inece ovo sta mi radimo ce nas jos dublje gurnuti na dno zato poduzmimo nesto odmah

ReufHerco
Kontakt:

Post Postao/la ReufHerco » 12 mar 2018, 15:02

zagorski je napisao/la:Ma boli njih tuki ba,sve redom!
Plata redovna,nemaju rezultatsku odgovornost prema vlasniku,tušnuli su par juniora,namakli para...ljepota.
Ovo je realnost...znam se cesto posvadjati sa uposlenim tamo i oni samo kazu nama je samo bitno sta gazda kaze, jel on zadovoljan ili nije, njemu odgovaramo, nije ovo vise fudbal iz doba Haseta kad se igralo za raju. Ima ljudi tamo koji su navijaci kao i mi i koje pojede ova situacija ali dzaba kad glavnu rijec vode ljudi koji nemaju pojma sta je FK Sarajevo.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 12 mar 2018, 15:15

slika

Napravio nam ja novi grb, Amidza ce bit ponosan :ljepota: :ljepota: :ljepota:
1946~

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2018, 16:28

Nikad razrjesena dilema
Tan daje lovu a nasi kradu ??

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 12 mar 2018, 16:45

Čudno je da još nikakvog saopštenja nema iz kluba, upućuje na to da se nešto dešava i vjerovatno su unutarnja previranja. Evo je Avaz napiso članak o dešavanjima kod nas: http://sport.****/domaci-nogomet/359 ... -prate-iza

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2018, 16:51

A sta ce reci debili realno, ne bi ni ja znao nakon tolikih greski
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 mar 2018, 16:58

ReufHerco je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ma boli njih tuki ba,sve redom!
Ovo je realnost...znam se cesto posvadjati sa uposlenim tamo i oni samo kazu nama je samo bitno sta gazda kaze, jel on zadovoljan ili nije, njemu odgovaramo, nije ovo vise fudbal iz doba Haseta kad se igralo za raju. Ima ljudi tamo koji su navijaci kao i mi i koje pojede ova situacija ali dzaba kad glavnu rijec vode ljudi koji nemaju pojma sta je FK Sarajevo.
To je laz.

Gazda im dao u ruke klub bez dugova i doveo jake sponzore. Njegov zahtjev je da ne mogu ici u crveno - dakle moraju pozitivno poslovati. Njegovi zahtjevi su MINIMALNI a ostalo je do nas (sto rece Semjon). Nasa uprava jedva da i to moze a sve joj je servirano i sada se jos krije iza Tana. Budjet se dijeli na dio za igrace i troskove (tu spadaju plate zaposlenima). Dio koji upravi ide na plate je toliko znacajan da to sto ostane za igrace je premalo. Logicno je da niko pristojan nece da dodje kao pojacanje, tako da su igraci koji su ponudjeni Husrefu katastrofa. Dakle uprava je direktno doprinjela ovoj situaciji i odgovorna je za istu.

Isto su napravili i Cali. Prvo je Cala izjavio da ce biti nekoliko pravih pojacanja. Onda je nakon par sedmica rekao nisu dosla pojacanja a mi cemo se boriti sa ovim sto imamo. Jedino sto nije rekao ko i zbog cega nije doveo pojacanja. Znajuci sve sto se dosad dogodilo meni izgleda da je opet problem bio minimalan budjet za igrace.

Odlazak Advana, Kovacevica i jos par njih tukne.Izgleda da su plate koje su im nudjene bile ciganski male tako da ionako problematicne pozicije jos vise oslabismo za saku maraka. Kako uprava Zrinjskog prodade onog naseg Amerikanca u Olimpiju a mi nismo mogli vec ga dadosmo njima besplatno.

Pitanja za upravu ili one koji imaju insiderske :
1 - Ko je doveo Husrefa
2 - Ko je otjerao Semjona

Buduci da je Husref kriv za sve (jer nece da prica protiv uprave) onda onaj iz uprave ko je doveo "loseg" trenera mora da leti. Takodje za njim i onaj ko je otpustio najboljeg skauta kojeg smo imali i koji nam je stedio brdo love sa kvalitetnim preporukama.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 mar 2018, 17:00

"Mi ne znamo bolje, sta ocekujete od nas"?
"Sto smo mi ovdje, pitajte Tana. Otici cemo kad on to kaze".
"Ako je Tan zadovoljan nasim radom, odakle vama pravo da se nesto bunite"?

E to je nasa realnost. Samo pojedini su ovo kasno shvatili, a pojedini jos ne shvataju.
Dragi moji forumasi, to sve je cijena prodaje kluba sumnjivom liku. Bit ce kako on zeli i kako on kaze. A problem je sto on nista ne zeli i sto ga nista ne zanima.
Pat pozicija koja ce trajati ko zna koliko.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 12 mar 2018, 17:05

Husref je ovdje kolateralna šteta, trener je koji je najuspješniji u historiji kluba i ima neke odlične rezultate. Al je zastario, pisao sam nekidan o tome, da se ne ponavljam. Razlika između njega i Čale je samo u tom što Čala nije bio u svijetu fudbala par godina a Husref jest. Sve ostalo tanko. Sa Slobodom izgubljena oba trofeja u finišu, s Olimpikom ništa (očekivano), s Kakanjcima blagi downgrade u odnosu na Ibru Rahimića, mada je situacija tamo nezahvalna zbog Mušije koji je biznismen itd. Al Husref nema plan B, nema alternativne formacije, ne prilagođava se protivniku nego fura svoje. Ako jedan Murinjo na svjetskom nivou može ishlapit, može sigurno i Husref u ovoj ligi.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2018, 17:12

Evander je napisao/la:"Mi ne znamo bolje, sta ocekujete od nas"?

E to je nasa realnost. Samo pojedini su ovo kasno shvatili, a pojedini jos ne shvataju.
Dragi moji forumasi, to sve je cijena prodaje kluba sumnjivom liku. Bit ce kako on zeli i kako on kaze. A problem je sto on nista ne zeli i sto ga nista ne zanima.
Kazu on daje pare al nasi kradu :rol:

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 mar 2018, 17:23

bordobijeli je napisao/la:

Tan je dao za pokrice dugova i sve dok nije Jesic otisao. Od tada on ne da ni za kamp - nove radove on ne finansira. On trazi samo-odrzivost tako da moramo sami pokriti svoje troskove. Dakle on ne daje nove pare tako da nema kradje ali balije (uprava) trose budjet za svoje plate.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2018, 17:26

kengur je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:

Tan je dao za pokrice dugova i sve dok nije Jesic otisao. Od tada on ne da ni za kamp - nove radove on ne finansira. On trazi samo-odrzivost tako da moramo sami pokriti svoje troskove. Dakle on ne daje nove pare tako da nema kradje ali balije (uprava) trose budjet za svoje plate.
Ko postavi upravu ??

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 mar 2018, 17:32

bordobijeli je napisao/la:Ko postavi upravu ??
Tan sa svojim ljudima.

Kakve to veze ima sa "kradjom" ?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 mar 2018, 17:38

Tan je dao odrijesene ruke , Ihtijarevic i nasi su bili za Husrefa a Ilievski i Malezijci za Nijemca . Jedina Tanova greska je u tome sto je nasim hostlaperima dopustio da rade sta hoce !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.