FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 27 maj 2010, 02:17

Nakon što sam rastjerao više od pola ekipe da vidimo šta je ostalo :mrgreen: Ostala je okosnica ekipe, po meni, vrlo dobra. Treba to nadograditi da se ne blamiramo po Europi.
Mislim da "gubitak Bekrića" možemo podnijeti. Još jedan takav "gubitak" baš i ne.

Europski ŽELJO :mrgreen:

-----------------------Šehić-----------------
--desni bek---Mešić---Bogičević-----lijevi bek
------------Ćulum------Svraka----------------
------Bešlija------play-----Višća
-------------------napadač---------

Opet, ko zna sa kakvom formacijom ćemo igrati naredne sezone. Formacija koja je uzela titulu je zanimljiva, malo dekadentna :mrgreen: što se tiče Europe al mi smo Balkanci, iznenađujemo sebe a ne protivnike :mrgreen:
Treba nam napadač tipa Lazara koji ne fula onoliko prilika. Također mislim da je Svraka bolji od Ćuluma. Griješi ali je sve bolji i bolji.

Jest lijepo razmatrati moguće formacije i eventualna pojačanja za kvalifikacije za LŠ :mrgreen: 8-)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 27 maj 2010, 02:30

Treba nam po jedan igrac u svakoj liniji i to minimalo.I odbrambeni i veznjak i jedan napadac.
Ne znam kakva je sudbina Bekrića,hoce li ici odmah ili ce odigrati ove evropske utakmice.
Ali u svakom slucaju treba naci jednog dobrog veznjaka koji ce ga nasljediti i držati sredinu.
Imamo krila i za izvoza :mrgreen: Bucan,Visca,Stanic,Beslija Mirso i Haris...ali nemamo bekova za lijeka.
Mali Colic je odjednom nestao na polusezoni,Radovanovic je na lijevom beku ali mu nema adekvatne zamjene..može tu odigrati Bucan po potrebi ali nije to to.Desni bek -još gora prica..tu su se smjenjivali Bajić (koji je vise stoper i koji je na izlaznim vratima) i Simic, mada ni Sime nije neka klasa za te pozicije.
Znaci bekovi nam trebaju pod hitno :!: ovaj defanzivni blok u vezi Culum-Svraka je sasvim OK :!:
Napadaci :? šta reci za njih..svaka cast Alenu za sve ali covjek ima preko 30 godina i sigurno da nije buducnost kluba.
Popovic nije los ,zna se zagraditi i odigrati povratnu ali je spor do bola,nece moci ona njegova igra u evropi sigurno.
Rovcanin, vidimo i sami kakvi prenosi pucaju tog momka -nije mi jasan nikako :shock:
Mislim da se treba naci neki kvalitetan napadac opcenito.
Sve je ovo fino i lijepo , sve ove želje ali koliko budemo imali para toliko cemo se pojacati.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 27 maj 2010, 02:32, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 27 maj 2010, 02:31

@nikad_izvini
Svaka ti čast za ova dva posta, mudro zboriš mogu ti reći i sa većinom se slažem.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 maj 2010, 02:31

Kada neki 19 - godišnjak postigne 22 gola u 22 odigrane utakmice u jednoj sezoni onda se za njega s pravom može reći da je fudbalski ekstra talenat. To je za "nogom" uspjelo Sadinu Seferoviću, fudbaleru drugoligaša NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta, grada u kojem je i Sadin rođen.

- Počeo sam u Podgrmeču kad sam imao oko 12 godina. Prošao sam sve selekcije i evo sad sam sa 19 godina u prvom timu. Ni ove godine se na žalost nećemo uspjeti plasirati u Prvu federalnu ligu. Situacija je u klubu teška tako da će klub i dalje biti član Druge lige Zapad - kaže Sadin.

I dok se ovaj krajiški klub kao i većina drugih sportskih kolektiva širom BiH nalazi na rubu egzistencije u omladinskom pogonu Podgrmeča treneri rade s mladima svaki dan. Da posao nije uzaludan pokazuje i primjer Seferovića.

- Bilo je tu više trenera kod kojih sam bio, ali me jedan posebno afirmisao. To je Šefik Smajlović koji je i moj trenutni trener. Pratio me je od malih nogu.

Sadin kaže da ne zna da li će narednu sezonu dočekati u Sanskom Mostu.

- Ne mogu reći da sad za sad imam nekih bombastičnih ponuda. Ipak, interesovanje postoji. Prije oko dvije sedmice bio sam na probi u hrvatskom prvoligašu Osijeku. Nadam se da su zadovoljni. Ma da je samo izbjeći neke povrede i ostati zdrav. Tada je sve mnogo lakše.

Ovaj talenat kaže da nema nekog specijalnog uzora kad je fudbal u pitanju.

- Meni su uzor svi naši najbolji napadači, Džeko, Ibišević, Muslimović... Od svakog možeš naučiti ponešto. Ipak, među klubovima imam one koji su mi srcu posebno dragi. Oba su plave boje. Željezničar i Čelzi - otkrio je Seferović za SanSport.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 27 maj 2010, 02:38

Takve igrače poput tog Seferovića treba dovoditi. U ovim entitetskim i kantonalnim ligama ima velikih talenata. Mi, Željo obavezno moramo u ovoj pauzi dovesti dvojicu novih Edina.V. To treba biti politika kluba više nikada se ne smije desiti Ibričić, Zec.
U ovoj pauzi također možemo dobiti dva extra talenta iz omladinskog pogona Pljevljaka i Djipa.

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 27 maj 2010, 03:11

Popovic je prije svega u Želji da zabije, ali i ima jednu izuzetnu ulogu, po kojoj Amar i gradi igru. Primi loptu odigraj na stranu, lik je snazan nije brz, ali kalasicni sidras. Slazem se sa (nikad_izvni i drop) ovim sto je napisano...Lijevi i Desno u odbrani skripi pravo
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 27 maj 2010, 03:15

Evo ja sam se registrovao kad svi predlazu pojacanja, da i ja jedno predlozim. Onaj brazilac sto igra za olimpic je najbolji fudbaler kojeg sam ja gledo na grbavici ove sezone, a gledao sam sve utakmice. Covjek je zalutao u nasu ligu :))

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 27 maj 2010, 03:22

kemo10 je napisao/la:Evo ja sam se registrovao kad svi predlazu pojacanja, da i ja jedno predlozim. Onaj brazilac sto igra za olimpic je najbolji fudbaler kojeg sam ja gledo na grbavici ove sezone, a gledao sam sve utakmice. Covjek je zalutao u nasu ligu :))
Dobro dosao, ali sumljam da takvog igraca trenutno mozemo dovesti u klub, s obzirom na finansijsku situaciju u Olimpiku i stabilan ugovor sa njima
TM '87

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 27 maj 2010, 03:26

LFC_LAVOV je napisao/la:
kemo10 je napisao/la:Evo ja sam se registrovao kad svi predlazu pojacanja, da i ja jedno predlozim. Onaj brazilac sto igra za olimpic je najbolji fudbaler kojeg sam ja gledo na grbavici ove sezone, a gledao sam sve utakmice. Covjek je zalutao u nasu ligu :))
Dobro dosao, ali sumljam da takvog igraca trenutno mozemo dovesti u klub, s obzirom na finansijsku situaciju u Olimpiku i stabilan ugovor sa njima
E jbg onda :D

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 27 maj 2010, 03:30

Ma dobro nikad se ne zna. Mi imamo carobnjaka na klupi, tako da je sve moguce :mrgreen:
TM '87

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 27 maj 2010, 07:12

Brazilac super igrac mlad sto je rijetkost u ovoj ligi samo 21 godinu a dobar igrac,nadam se da ce Osim otici do otoke ili ga pozvat u tuborg na sokic i dogovoriti to :mrgreen: :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 maj 2010, 08:21

jelde da je u tom podgrmeču i ibričić počeo? il' me prenosi?

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 27 maj 2010, 08:31

U posljednje vrijeme često spominju i Muminovića iz sarajeva, ne bi ni on bio loše pojačanje.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 27 maj 2010, 09:47

Isto sam i ja htio napisati. Frajer je ovdje zalut'o. Što bi nama valj'o malo je reći. Ne vjerujem da bi ga onaj pitar u duši pustio u Želju.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 27 maj 2010, 09:48

Raja po ovome što vi pišete oko igrača i njihovih ugovora mi po svemu ovome sto sam pročitao nemamo 2 igrača.Niko ne želi produžiti ugovor.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 27 maj 2010, 10:04

Lazo je preloš!On u Evropi ne bi mogo nista!Njegovi golovi sa 2 metra nekim mažu oči!Nije on kalibar evropskog Želje!!!
ZAMJENA-Džafić

Bekrić je dobar igrač al na izlaznim vratima!
ZAMJENA-Zeba,Thiago(Olimpik)

Šehić ako ode....
ZAMJENA-Radošević

P.S.
Pustimo na stranu Damirov noćni život!Radi se o igraču koji je brz,dobar s loptom a kojeg su vec pomenuti Lazo i Mešanović golovima sa 2 do 3 metra bez ikakve tehnike i brzine sa samo sirovom snagom izbacili iz ekipe!Grehota
TM87

BenjoTM
Kontakt:

Post Postao/la BenjoTM » 27 maj 2010, 10:12

tm-ovac iz mase je napisao/la:Lazo je preloš!On u Evropi ne bi mogo nista!Njegovi golovi sa 2 metra nekim mažu oči!Nije on kalibar evropskog Želje!!!
ZAMJENA-Džafić

Šehić ako ode....
ZAMJENA-Radošević

P.S.
Pustimo na stranu Damirov noćni život!Radi se o igraču koji je brz,dobar s loptom a kojeg su vec pomenuti Lazo i Mešanović golovima sa 2 do 3 metra bez ikakve tehnike i brzine sa samo sirovom snagom izbacili iz ekipe!Grehota
cuj pustimo na stranu to sto lik cuga po cijelu noc ?! jesil ti dobar kume ?!
Samo Ultra

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 27 maj 2010, 10:12

tm-ovac iz mase je napisao/la:Lazo je preloš!On u Evropi ne bi mogo nista!Njegovi golovi sa 2 metra nekim mažu oči!Nije on kalibar evropskog Želje!!!
ZAMJENA-Džafić

Šehić ako ode....
ZAMJENA-Radošević

P.S.
meni se vise cini da je on sam sebe izbacio iz tima :mrgreen:

likson
Kontakt:

Post Postao/la likson » 27 maj 2010, 10:13

ZAMJENA-Džafić

Šehić ako ode....
ZAMJENA-Radošević

P.S.
Šehić ako ode....
ZAMJENA-AVDUKIĆ iz RUDAR PRIJEDORA

ja mislim da je to vec zavrsena stvar u vezi ovog golmana,radosevic se vraca u hajduk.

puzigaca iz borca je opcija,pa cemo vidjeti.

sve u svemu raja bice ovo JAK EVROPSKI ZELJO !!!

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 27 maj 2010, 10:24

likson je napisao/la:
ZAMJENA-Džafić

Šehić ako ode....
ZAMJENA-Radošević

P.S.
Šehić ako ode....
ZAMJENA-AVDUKIĆ iz RUDAR PRIJEDORA

ja mislim da je to vec zavrsena stvar u vezi ovog golmana,radosevic se vraca u hajduk.

puzigaca iz borca je opcija,pa cemo vidjeti.

sve u svemu raja bice ovo JAK EVROPSKI ZELJO !!!
u tom slučaju još bolje...al ne bi bilo loše da Radošević ipak ostane!!!

NAPADAČE MJENJAT POD HITNO!!!!
TM87

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, TheTruth34 i 27 gostiju.