FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

High

Re: FC Bayern München

Post Postao/la High » 04 sep 2012, 12:23

effe_sa je napisao/la:
Tweeds_10 je napisao/la:moze bayern iskesirati effe, to niko ne spori u kompletnoj prici.

ali cinjenica je da ce igrac uvjek prije otici u jedan engleski velikan, nego u bayern - kad bi mogao da bira...

za to ti i ne trebaju neki argumenti da bi zakljucio, vazda tako bilo. liga kao i klub su neatraktivni. naravno govorimo o najboljim igracima ;)
Još zadaću od sinoć nisi uradio a opet došao provocirat. :D :D
Al s tobom ću sad završit, al s jednom rečenicom da te dotučem, ustvari samo da se spustim na kratko na tvoj nivo rezonovanja.

Hulk je otišao za veliku sumu u Zenit za 50 miliona eura sinoć. Ruska liga je po ovome dokazala da je atraktivnija i od BuLi i od Premiershipa.

Znači bitni pojmovi:

Hulk- poznato , veliko ime
Obeštećenje - velika suma
Ruska liga- atraktivna liga

E sad kad produmaš i razmotriš malo stvari koje sam rekao (a ovde sam se još spustio na tvoj nivo rezonovanja, bar onom gore rečenicom, dok ovi dole pojmovi se mogu razradit i mnoge stvari izrečene ovde postavit na svoje mjesto).
E sad budi pametan pa skontaj.... ;) Al ja već od tebe očekujem neku izvlakušu, samo i to će biti zanimljivo vidjet.... :D
Svaka ti čast.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 04 sep 2012, 12:24

pa chelsea je odistao od hulka davnih dana, tj. kad su im rekli da povise ponudu na 50 mil :lol: ... tako da je samo zenit bio u utrci tako da ti taj argument otpada :mrgreen:
pi.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 sep 2012, 12:26

Tweeds_10 je napisao/la:pa chelsea je odistao od hulka davnih dana, tj. kad su im rekli da povise ponudu na 50 mil :lol: ... tako da je samo zenit bio u utrci tako da ti taj argument otpada :mrgreen:
Logika ti je za 10. U biti Bayern će uvijek izbjegavati kupovati velike igrače koje traže veliki klubovi, pa će oni uvijek doči kod nas. tj. Svi će se veliki klubovi međusobno dogovoriti da se nenatječu za iste igrače i nemaš brige ! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 04 sep 2012, 12:33

i ne znam uopste zasto se digla tolika hajka oko ovako banalne stvari. :?

vi tu branite bayern kao da vam zivot ovisi o svakoj rijeci u postu :mrgreen: . . svaki iole ozbiljniji poznavalac nogometa ce ti reci isto sto i ja tvrdim koliko god vi to smatrali provokacijom ili mlacenjem prazne slame.
pi.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 sep 2012, 13:04

Tweeds_10 je napisao/la:i ne znam uopste zasto se digla tolika hajka oko ovako banalne stvari. :?

vi tu branite bayern kao da vam zivot ovisi o svakoj rijeci u postu :mrgreen: . . svaki iole ozbiljniji poznavalac nogometa ce ti reci isto sto i ja tvrdim koliko god vi to smatrali provokacijom ili mlacenjem prazne slame.
Mislim da bi se ti trebao zapitati ćemu služi forum! :lol:

Mi smo ti odgovorili, jer si ti kategorično tvrdio da njega Bayern NE MOŽE dopeljati, a to nije istina. postoje situacije u kojima ga BAyern nebi mogao dovesti, a postoje i one u kojima ga bi, jer niko nemre znati ko će Falcaa htjeti i ko će ga biti spreman platiti toliko koliko ATL.MAD za njega traži. Možda se baš uspostavi da BAyern bude jedini zainteresirani i da mor platiti ono što oni za njega traže...

Sad bum ja tebe pito zaš je Neuer **** MUTD a prihvatio Bayern?

Buš mi odgovorio nije to isto? E pa zajebi sa takvim odgovorom ako ti naši u vezi falcaa ne pašu!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 sep 2012, 13:07

Maradona care odustani,isp'o si k'o kljucevi :roll:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2012, 14:41

effe_sa je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Bundesligaški klubovi posluju zdravo i upravo iz tog razloga neće biti dolazaka velikih zvijezda (hoće onih na zalasku karijere). S druge strane, u Engleskoj to nikoga ne interesuje jer se može potrošiti 200 miliona samo da bi dokazao bjelosvjetskoj javnosti da imaš te pare. :mrgreen:
Zavisi ovde šta podrazumijevaš pod pojmom velika zvijezda? Veliki zvijezda u BuLi već ima, a jedino oni gore skroz nabrojani igrači teško da će ikad doći. Ako njih ubrajamo samo u velike zvijezde, onda ih u BuLi nema. Ali pojam velika zvijezda je širok. :)
Odnosi se na igrače koji su zvijezde u drugim, također jakim, ligama. Recimo Primeri, Premiershipu, francuskoj ligi, talijanskoj. Dakle, dolazak jednog De Rossija, Lavezzija, Cavanija, Falcaoa, Eto'oa, Silve, Aguera... Nijemci su "uzgojili" igrače koji će biti zvijezde (Gotze, Hummels, Reus...), imaju već zvijezde u vidu Neuera, Lahma, Schweinsteigera, dok su otišli oni koji su još veću popularnost stekli u Realu (Khedira + Ozil, s tim da Sahina ne računam, al' vjerujem da može i on postati "vruća roba" ukoliko vrati onu formu koju je imao u BvB-u). Naravno, ovdje nisam računao Martineza, Riberyja i Robbena koji su došli iz drugih liga, s tim da je samo Robben stigao kao velika zvijezda, dok je Ribery svoje ime barem 80% izgradio igrama u Bayernu. Martineza sam opisao u prethodnom postu, tako da znaš već moje mišljenje i očekivanja glede njega.
Kada pogledaš ko prelazi u Primeru i Premiership, a ko u Bundesligu, tada vidiš jasnu razliku. No, opet kažem, vjerovatno bi i Nijemci dovodili da imaju par klubova koji mogu i hoće iskeširati 50+ miliona Eura u jednom prijelaznom roku. Jbg, jedni su popularizirali ligu do krajnje mjere ne gledajući na finansijske izvještaje, dok su se drugi, pak, okrenuli zdravom poslovanju. Da budem iskren, meni je Njemačka simpatična upravo zbog toga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 sep 2012, 16:03

Monolog je napisao/la:
Odnosi se na igrače koji su zvijezde u drugim, također jakim, ligama. Recimo Primeri, Premiershipu, francuskoj ligi, talijanskoj. Dakle, dolazak jednog De Rossija, Lavezzija, Cavanija, Falcaoa, Eto'oa, Silve, Aguera... Nijemci su "uzgojili" igrače koji će biti zvijezde (Gotze, Hummels, Reus...), imaju već zvijezde u vidu Neuera, Lahma, Schweinsteigera, dok su otišli oni koji su još veću popularnost stekli u Realu (Khedira + Ozil, s tim da Sahina ne računam, al' vjerujem da može i on postati "vruća roba" ukoliko vrati onu formu koju je imao u BvB-u).
Ovde se slažem, samo je odmah jasno da kad "uzgojiš" sam zvijezde onda imaš manju potrebu da dovodiš zvijezde jer već u svojim redovima imaš atraktivnih igrača. Samo niko ne može reči da u ovom roku čak i više te "vruće robe " nije došlo. O tome sam već govorio na temi bundeslige, samo vi uvijek odvadite samo ono što vam odgovara. A vidiš jednu sam činjenicu postavio tamo koju mnogi ili neće da vide, ili svjesno zanemaruju a to je da su Bundesligaš ovog ljeta uložili u nove igrače: 241 milion eura, a Primera 132 miliona. Znači Bundesliga se i tu pomjera i ne možemo više govorit o štedljivim bundesligašima (iako oni ni do sad nisu bili toliko štedljivi, ali su bili štedljivi. Među tih 241 miliona je bilo itekako vruće robe, kako je ti nazivaš. A imena ne moram sad navodit, jer već par puta jesam.
Monolog je napisao/la: Naravno, ovdje nisam računao Martineza, Riberyja i Robbena koji su došli iz drugih liga, s tim da je samo Robben stigao kao velika zvijezda, dok je Ribery svoje ime barem 80% izgradio igrama u Bayernu. Martineza sam opisao u prethodnom postu, tako da znaš već moje mišljenje i očekivanja glede njega.
Kada pogledaš ko prelazi u Primeru i Premiership, a ko u Bundesligu, tada vidiš jasnu razliku. No, opet kažem, vjerovatno bi i Nijemci dovodili da imaju par klubova koji mogu i hoće iskeširati 50+ miliona Eura u jednom prijelaznom roku. Jbg, jedni su popularizirali ligu do krajnje mjere ne gledajući na finansijske izvještaje, dok su se drugi, pak, okrenuli zdravom poslovanju. Da budem iskren, meni je Njemačka simpatična upravo zbog toga.
Pa Martinez, Ribery, Robben su svakako ta vruća roba, jer su u rangu igrača koje si nabrojavao kao vruću robu.
Npr. ev jedan Modrić nije ništa više vruća roba nego jedan Martinez. Što isto tako jedan Van der Vaart nije vruća roba? Dugo je sad za obrazlagat i poredit sve i ne mora se čovjek oko svega složit, ali evidentno je da se često na neke stvari gleda različitim pogledima. ;)
I znam da će sad opet počet priča kako sam ja proglasio Bundesligu najjačom , najmoćnijom, Bayern najmoćnijim, ovako, onako....Ja samo ukazujem na neke činjenice da se BuLi i u parametrima u kojima je zaostajala za Primerom i Premiershipom se približava....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 sep 2012, 16:10

Prvo da kazem da postovima ovog Tweedsa i slicnih njemu, vise ne treba pridavati znacaja. Nema argumenata, nema rasprave :)
No,, posto smo prije nekoliko mjeseci imali raspravu slicne prirode ovdje, vidim da je i uvazeni moderator Monolog poprilicno promijenio svoj stav u odnosu na ranije sto me svakako readuje :lol:
Monolog je napisao/la:Treba biti realan i reći da je Mancinijev prvi izbor bio DDR (De Rossi). Eh, kada se Roma predomišljala oko tog transfera (sve dok sam DDR nije rekao da nema namjeru ići iz Rima), onda je logično što je Javi Martinez preskup za Mancinija. Ipak je DDR svjetska klasa, sigurno jedan od najboljih (ako ne i najbolji) zadnji vezni na dunjaluku. :D Martinez to još uvijek nije. Al', ima sve preduslove da to postane. Član je reprezentacije koja hara evropskim i svjetskim fudbalom (ok, nije u prvih 11), produkt je jedne od najboljih fudbalskih škola u Španiji, ima usađen pobjednički mentalitet, igra na (barem) 2 pozicije...Jednostavno, ima sve ono što vrhunskog fudbalera čini vrhunskim.

Bayern je, nakon Robbena, doveo zvučno ime i osobu koja predstavlja nešto u svijetu fudbala (čast Mandžukiću i ostalim, al' oni nisu vruća roba). Igrač kojeg traže City, Barcelona (preskup im je bio, jer ga Bilbao nije htio za te pare pustiti u španski klub) i Real mora da je dobar. 8-)
Vidis kako su stvari stojale u vezi Martineza. Baskijci nisu bili uopste za prodaju svog igraca, i jedini moguci nacin da se on dovede bio je, ili da Martinez sam otkupi svoj ugovor za 40 miliona, ili pak da se Baskijcima ponudi veci iznos od onog koji je ugovorom naveden u odstetnoj klauzuli. Dakle, nije bilo onog, ej vi ste Madristi ili Katalonci, e vama je skuplji nas igrac nego Bayernu.
Bilo koji klub je mogao da napravi sa Martinezom to sto je napravio Bayern, u kasne sate obavili njegov ljekarski pregled, a sutradan otisli u Madrid u sjediste LFP, i raskinuli uovor sa Bilbaom gdje je Martinez ostavio cek od 40 miliona evra koji ce samo biti proslijedjen Baskijcima, te na licu mjesta dobio dopustenje od LFP da potpise ugovor sa Bayernom 8-)
slika 8-)

Pa vidis da se Baskijci josuvijek nesto zale na neke neregularnosti kod transfera i da su najavili tuzbu.
http://euronogomet.com/index.php/vijest ... iv-bayerna" onclick="window.open(this.href);return false;
Iz tog posla su se ranije povukli i Barca i Real sto zbog visine odstete koja je ruku na srce previsoka, sto zbog Martinezove zelje da dodje u Munchen. I on je, hvala Bogu zivi dokaz da Bundesliga nije neatraktivna kako pojedinci bez argumenata zele da je prikazu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2012, 16:45

@Effe,

Haman se naša mišljenja nikad neće podudarati. :lol: Jbg, možda je tako i bolje. :mrgreen: Ko je ove godine stigao u Bundesku kao vruća roba? De Jonga su tražili Newcastle i Monchengladbah i Nijemci su pobijedili. No, De Jong nije vruća roba, da ne bi bilo zabune. To je igrač koji može u budućnosti biti dobar, al' u današnjosti je on i iza Martineza. Ili možda nije tako? Zatim, tu su još Xhaxa, Shaqiri, Dominguez (stoper u Monchengladbachu), VdV (koji se uklapa u ono što sam rekao - igrač kome je karijera u silaznoj putnji što se može primijetiti), Affelay (daleko od neke zvijezde + je riječ o posudbi), De Bruyne posuđen, Diego vraćen...

Što se uzgajanja tiče, tu su Nijemci daleko iza Španaca. Kada pogledaš da su igrači poput Inieste, Xavija, Messija, Ikera, Puyola, Alonsa othranjeni u Španiji, onda ti je sve jasno. Također, ono što obilježava Španiju je povratak "odbjeglih sinova". Ne znam da li ti razumiješ šta ja želim reći, tako da...

Modrić duže igra na vrhunskom nivou u odnosu na Martineza. To je činjenica. Martinez jeste bio pod budnim okom Barcelone (ljudi su doveli jako dobrog igrača za duplo manje novca), ali na Javiju je da i u velikom klubu pokaže koliko zna i umije. Tražen da - najtraženiji ne. Modrić je 2 i po' godine pod Unitedovom, Cityjevom, Chelseaovom lupom + ovo u vezi Reala. Dovoljno, priznaćeš.

Ribery je svoje najbolje partije i svoje ime (eto, čak i postotke navedoh :lol: ) pružio u Bayernu. U Bayernu je stasao u wc igrača. Ne u Marseilleu i(li) Galatasarayu. U Bayernu.

Song i Modrić su veće zvijezde od Shaqirija, Xhake, De Jonga, VdVa, Martineza, Domingueza. To je ono što želim prikazati. Ovaj VdV sad može u rečenicu sa jednim Emreom (možda pretjerujem, al' tako je). Nije to onaj koji je žario i palio prije par sezona (mada, u ovakvom HSV-u će sigurno doći do izražaja). Gledao si ga u Tottenhamu. On nema snage da odigra svih 90 minuta u Premiershipu. :(

@Billal,

Postoje različite klauzule u ugovorima. Recimo, kada te traži klub iz tvoje zemlje, te onaj iz inostranstva. Negdje pročitah (kao što si ti čitao za Cityjevo interesovanje) da je ta klauzula mnogo veća za Barcelonu i Real (budimo realni, ostali klubovi u Španiji ga ne mogu kupiti) negoli za klubove iz drugih zemalja.

I, nisam ja promijenio mišljenje. Ako pogledaš moje prijašnje postove, vidićeš isto ono što piše i danas. Bayern ima pare i moć, al' liga kao liga ne privlači NAJVEĆE zvijezde. To ću govoriti dokle god je ovakvo stanje. A, prilično sam ubijeđen (zbog svega navedenog) da se to stanje neće mijenjati. Nikakav FFP or sth. like that to neće promijeniti. Ne jede burek onaj ko ima, već onaj ko je navikao.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 04 sep 2012, 17:06

Monolog je napisao/la:Bayern ima pare i moć, al' liga kao liga ne privlači NAJVEĆE zvijezde.
rekli bismo(kraljevsko mi) da su obje grupe u pravu, al samo djelomicno.
misljenja sam da bi npr. jedan falkao dooobro izvaga sve ponude i razmislio hoce li preci u celzi u kojem ce za konkurenta imati igracinu toresa(ovo vazi i za junajted, i za real), ili u bayern u kojem bi za glavnog konkurenta imao limitiranog gomeza. dakle, uz lovu, snagu kluba(najvece zvijezde hoce da non-stop igraju u najelitnijem takmicenju) i atraktivnost lige, vrlo bitnu ulogu igra i konkurencija na poziciji na kojoj igra.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 04 sep 2012, 17:13

Evo sad čitam City nudi čitavih 120 miliona za Ronalda.Bez obzira istina ili ne mene zanim slijedeće. Šta može finansijski fer pley promjeniti po ovom pitanju? Recimo ko može osporiti da vlasnik city-ja sam sa sobom potpiše ugovor u kojem će za reklamu za etihad platiti 150 ili 200 miliona funti. sa tim novcem opet može pokriti troškove plaća i novih transfera.
Zanima me da li neko bolje poznaje ovu tematiku?
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 04 sep 2012, 17:24

libje je napisao/la:Šta može finansijski fer pley promjeniti po ovom pitanju?
kakav crni fer plej i kakvi bakraci. s tim novim pravilima se zamazuju oci ovim malim bokcima koji nisu u stanju izvaliti gutu para za pojacanja.
svi silni sejkovi, ruski mafijasi i druga vnago koji su naucili pumpati lovu u klubove, pa pumpat ce je i dalje.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2012, 17:26

:lol:
Apsolutno. Zamazaće se oči javnosti i nastaviti po starom. Samo što će sada prilikom transfera pisati "undisclosed fee", da se ne bi ljudi ibretili što Plattini ništa ne poduzima. :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 sep 2012, 17:53

monolog je apsolutno u pravu, bundes liga nije toliko privlacna za mega zvijezde kao spanija ili engleska, tu postoji samo jedan velikan koji je uz to i bogat da plati megazvijezde, a to je bayern, i to je to

cak ni bayern nije kadar dovoditi te megazvijezde u nekom vecem broju, riberi nije bio megazvijezda kad je dolazio, to je postao u bayernu, robben jeste bio, ali i on je prakticno protjeran iz reala i bio je jako skon povredama i sl, ovaj slucaj martinez je opet poseban, nije ni on neki megastar, jeste igrac koji puno obecava, jeste placen velikim parama, al nije megastar tipa ibrahimovic, anri, fabregas, ronaldo, zidan itd, takvi igraci koji su prelazili iz kluba u klub a da nisi bili potpuno ostarili kao npr raul kad je otisao u salke i sl

u bundes ligi uvijek je bilo megazvijezdi, al su uglavnom tu i stvarane, i to je po meni za pohvalu i cijenim to

mozda ce opet neko pomisliti da potcjenjujem bayern, ali nije tako, za to je najmanje kriv bayern, nije bayern kriv sto nema konkurenta tipa real, united, city itd, pa da se napravi takva zestoka konkurencija da se timovi moraju pojacavati non stop i trositi velike pare

pa evo, sam podatak da je najskuplji igrac u istoriji bayerna jedan martinez, najbolje potvrdjuje ovo sto govorim, megazvijezde jednostavno zaobilaze bundes ligu, iako su po meni tu i oni budale, fino je igrati u njemackoj, mogu se i tu ogromne pare zaraditi recimo u bayernu, liga i njemacka drzava uopste puno su mi zdravije nego recimo engleska, uvijek bi ja licno prije radio, igrao i zivio u njemackoj nego u engleskoj, ali eto, situacija je takva kakva jeste
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 sep 2012, 18:02

Monolog je napisao/la:@Effe,

Haman se naša mišljenja nikad neće podudarati. :lol: Jbg, možda je tako i bolje. :mrgreen:
Nekad se ona i podudare, ja tebi se potrudim odgovorit pa i detaljno, jer ipak ti ponudiš činjenice i neke fakte, za razliku od nekih drugih. :D Npr. kad ti govori o finansijskom poslovanju Bundesligaša onda ti kužiš tu filozofiju za razliku od nekih drugih koji krenu s neosnovanim kritikama i tvrdnjama.... ;)
Monolog je napisao/la:Ko je ove godine stigao u Bundesku kao vruća roba? De Jonga su tražili Newcastle i Monchengladbah i Nijemci su pobijedili. No, De Jong nije vruća roba, da ne bi bilo zabune. To je igrač koji može u budućnosti biti dobar, al' u današnjosti je on i iza Martineza. Ili možda nije tako? Zatim, tu su još Xhaxa, Shaqiri, Dominguez (stoper u Monchengladbachu), VdV (koji se uklapa u ono što sam rekao - igrač kome je karijera u silaznoj putnji što se može primijetiti), Affelay (daleko od neke zvijezde + je riječ o posudbi), De Bruyne posuđen, Diego vraćen...
Pa gledaj sad mi ako ćemo dizat kriterije, onda ni jedan igrač koji je promijenio klub u ovom prelaznom roku nije vruća roba, onda ga nema u Evropi ove sezone. Ev sad bi ti kao mnogi drugi mogao uzet primjer Hazarda, ev ak sad ja tog igrača procjenjujem kao što ti procjenjuješ Riberyja prilikom dolaska u Bayern, onda je Hazard puno, puno manja zvijezda nego što je Ribery tada bio. Tome u prilog ide, što čovjek nije imao neke nastupe u Ligi prvaka, nije igrao jaka takmičenja, nije ga bilo tačnije na velikim takmičenjima (nije ni moglo biti za Belgiju igra), ali ipak će svi sad dići taj transfer u nebo, naravno oni koji vole Premiership, ali prema mjerilima koja si ovde sad postavio, on onda isto nije vruća roba.
Samo pogledajmo, istina ono što govoriš gdje Ribery igrao, ali bio je tad bitan igrač Marseillea, ali je bio prvotimac Francuske i jako se dobro pokazao na SP i tada s tom repkom postao svjetski vice prvak. A plus što se znalo koliki mu je tehnički potencijal koji je pokazivao u svojim klubovima. Znači on je imao s reprezentacijom zapažen nastup i bio bitan dio tima, jedne tada jake Francuske, u kojoj jeste Zidane bio glavna zvijezda, ali nije tamo Franck sjedio na klupi, pa da kažemo osvojio srebro, ali grijao klupu.
Slična je situacija s Tonijem, on je došao u Bayern ko zvijezda. Sad ti možeš opet reči nije bio neka mega zvijezda, al ja ti kažem ak i u današnjem vremenu ideš ovim kriterijima, onda su velike zvijezde samo : Messi, Ronaldo, Xavi, Iniesta, Ribery, Ibrahimović ili slično....
Monolog je napisao/la:Što se uzgajanja tiče, tu su Nijemci daleko iza Španaca. Kada pogledaš da su igrači poput Inieste, Xavija, Messija, Ikera, Puyola, Alonsa othranjeni u Španiji, onda ti je sve jasno. Također, ono što obilježava Španiju je povratak "odbjeglih sinova". Ne znam da li ti razumiješ šta ja želim reći, tako da...
Što se tiče reprezentativaca koji nose reprezentaciju Španije tu su oni odgojili vrhunske zvijezde koji evo dominiraju na zadnjim velikim takmičenjima. Količinski, koliko ko, ima većih talenata teško je reči, ali vrlo moguće da ih Nijemci više imaju, jer ti talenti više izviru u Njemačkoj na svakom čošku....
Što se talenata tiče ono što je 100 % jasno je da ih Njemačka ima više od Engleske, jer engleski klubovi jako zanemaruju talente i pucaju okolo parama, dovodeći igrače sa strane za te pare. Izuzetak je Arsenal i ima po neki svjetli primjer još. Omakne se nešto u nekom klubu.
Monolog je napisao/la: Modrić duže igra na vrhunskom nivou u odnosu na Martineza. To je činjenica. Martinez jeste bio pod budnim okom Barcelone (ljudi su doveli jako dobrog igrača za duplo manje novca), ali na Javiju je da i u velikom klubu pokaže koliko zna i umije. Tražen da - najtraženiji ne. Modrić je 2 i po' godine pod Unitedovom, Cityjevom, Chelseaovom lupom + ovo u vezi Reala. Dovoljno, priznaćeš.
Samo malo, koji je to vrhunski nivo? To stoji ako gledamo onu stranu medalje što je Modrić odigrao više utakmica u Ligi prvaka, ali Martinez je kao prvo kao glavni igrač Bilbaoa uz Llorentea stigao do finala EL, igrao je u klubu s puno manjim potencijalom, tako da je i njegov doprinos morao biti veći. A druga stvar on je član najuspješnije trenutno reprezentacije na svijetu. Jer biti u kadru Španije nije mala stvar, pa koliko je kvalitetni igrača samo sad za EURO ostalo kući. I ja što sam ovako pratio javnost u Evropi (ne sad samo njemačke medije), svi Javija hvale, tako da je itekako vruća roba. O Modriću ne mislim ništa loše, samo sam ubjeđen da će Javi više napravit u Bayernu.
Monolog je napisao/la: Song i Modrić su veće zvijezde od Shaqirija, Xhake, De Jonga, VdVa, Martineza, Domingueza. To je ono što želim prikazati. Ovaj VdV sad može u rečenicu sa jednim Emreom (možda pretjerujem, al' tako je). Nije to onaj koji je žario i palio prije par sezona (mada, u ovakvom HSV-u će sigurno doći do izražaja). Gledao si ga u Tottenhamu. On nema snage da odigra svih 90 minuta u Premiershipu. :(
Ovo o Van der Vaartu si definitivno pretjerao, čuj u rangu Emrea..... :lol: :lol: :lol: Pa čovjek je ipak i tamo često igrao u prvoj postavi. Ako pogledaš dosadašnju karijeru, onda ja ne bi rekao da se i Modrić dokazao više od Van der Vaarta. Problem je kod obojice velika oscilacija u igri, nekonstantnost, s tim da je Van der Vaart bio jako konstantan u HSV-u. A i u Hrvatskoj će ti reči ljudi da je kod Modrića prenapucana i prevelika cijena. Jednostavno kod njega je napravljen dobar marketing. Ali Modrić ima potencijala bez daljnjeg, a ovaj Song, iskreno o njemu nemam visoko neko mišljenje, puno sam sretniji što je Bayern doveo Martineza nego Songa. Vrijeme će svoje pokazat, daleko od toga da je Song loš igrač, solidan je, ali nekako meni kod njega nešto fali, u samoj prezentnosti na terenu.
A generalno u ovoj usporedbi gore se mogu složit da su ova dvojica (Song i Modrić) bolji od ovih gore nabrojanih,ali zato definitivno mi nijedan od njih dvojice nije bolji od Martineza. ;)
Na kraju mislim , da ne samo po cifri, nego i kad se sve sabere da je ovaj put više kvalitete došlo u BuLi nego u Primeru, ali govorim o ovom roku i ne tvrdim da je BuLi time prestigla Primeru, do toga je još jedan duži put.
Premiership je najviše kvalitete doveo, par kvalitetnih igrača je i otišlo a neki se transferi dižu u nebo. Inače Englezi preplačuju određene fudbalere i vrlo rado izliječu s velikim svotama.

A ovo što ste spominjali FFP, on ima djelovanje već sad. Treba samo pogledat klubove poput Intera i Milana, oni se spremaju za FFP, ima tu još par klubova u Evropi. A istina je kad kažete da će to mnogi zaobilazit.
Samo pogledajmo jednu stvar, hoće li jedan šeik uvijek biti zainteresovan za Man.City, isto tako onaj za PSG, šta ako mu igračka dosadi i pronađe novu igračku? Šta ako njega pogodi kriza, ko što je na momenat Abramoviča pogodila, pa mu se smanjilo bogatstvo. Šta ćemo tad? A vrlo je moguće da se to desi. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 sep 2012, 18:07

jbt ovaj new age fudbal vam udario u glavu ... pa zar nije poenta dovesti igrača za 10-15-20 mil i onda od njega napraviti SUPERSTARA a ne plaćati igrača 90-100 il 120 mil.

Mislim da nije poenta da li može Bayern dovesti WC playera u tim nego da li ga može zadržati ... a to može jer Lahm, Nojer, Bastian, Ribery, Robben, Gomez pa i Muller, Kroos, Alaba i Badstubber su long contract igrači i neće otići a uglavnom i WC players (većina igrača je u top 5 na svojoj poziciji...) ... Isto tako imas i talente poput Weisera, Emre Cana, Dale Jenningsa, Derflingera ...

šta jel to Bayernu u igračkom kadru treba Ronaldo il Messi ? mozda za marketing ali sto se tiče tima samo bi "uje*o" timski duh i "hemiju" ekipe ...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 04 sep 2012, 18:24

sto se tice ovog ffp-a, jeste li znali da ce npr. jedan abramovic moci poklanjati(poklanjati, ne posudjivati) novac celziju, novac koji ce klub ulagati kako mu volja bez da mu ovi pacenici koji svrsavaju na taj ffp mogu prigovoriti i rijec. eto, toliko o ffp-u.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 sep 2012, 18:27

secer je napisao/la:sto se tice ovog ffp-a, jeste li znali da ce npr. jedan abramovic moci poklanjati(poklanjati, ne posudjivati) novac celziju, novac koji ce klub ulagati kako mu volja bez da mu ovi pacenici koji svrsavaju na taj ffp mogu prigovoriti i rijec. eto, toliko o ffp-u.
Ma za te neke cake sam čuo...Ma to je ludilo....Samo hajd mi objasni, što onda to ne rade ovi neki drugi što su pritegli kaiš? Ili je npr Berslusconiju nestalo para? :D Uzimam sad Milan samo za primjer, jer Talijani su krenuli s prodajom, manje teške transfere prave, hoće da se konsolidiraju. Ja čak vjerujem da će se do određene mjere i konsolidirat. Ovima je kukala majka ak ih šeici i Abramoviči krenu napuštat :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 sep 2012, 18:33

Platini je bio toliko glup da je izmislio pravilo FFP u kojem stoji da vlasnici neće moći direktno ubrizgavati novac u klub bar ne u ovim količinama kao dosad ali zato indirektno ne stoji nikakva prepreka i onda imaš slučaj Etihad i City sve ostalo je poznato.

Dok se ne makne Francuz sa čela Uefa-e fudbal neće krenuti u zdravom smjeru.Ovo šta se radi je haos.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah i 2 gosta.