Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
jos samo da si pogodio temu raspraveCentre forward je napisao/la:Kakvih sve gluposti ovdje da procitas.Neko od ovih spominje finansije.Bayern je njemacki klub cija je ekonomija jaca od italijanske,spanske,engleske bar 3x.Cuj neatraktivna liga.Mou svrsava na Schwajnija,cijeli Real na Lahma,pisalo se da je Barca trazila dr.Bilala,travnicki sir Ferguson fakticki padno na koljena cijelom Gelzenkinhenu za Noera.Ovo za Martineza je cista ljubomora.Cuj to da je neki engleski klub htio Martineza on bi vec bio tamo.Pa sto ne ponudise milke za njega.Ljubomora je cudo.
Nemoj da krenem te ispitivat njemački jezik, geografiju, kulturu, značajke i slične stvari. Nemoj bezveze da se grizeš za guzicu poslije. A dobro pripremi s kakvom družinom wikipediju i to fino imaš vjerovatno znaš na bosanskom, hrvatskom, srpskom. To valjda razumiješ, kad se dobro naoružaš, onda se javi. Ali nije dovoljna wikipedija i slične enciklopedije da bi se znalo pričat o fudbalu. Mene bi iskreno bilo sramota doći tamo na temu engleskog fudbala i lupat o stvarima, o kakvim ti lupaš.Tweeds_10 je napisao/la:druze. zivio u njemackoj. nesmal' rodjen tamo, uz njemacki fudbal i bundesligu odrastao. ne mogu mrziti tu ligu nikako, dapace poslije shipa mi je najzanimljivija.
Moraš prvo ti znat, kad hoćeš da se napraviš pametan, moraš doći spreman , ti si došao i lupio par gluposti, a nigdje kod tebe argumenata. Imaš fino portale raznorazne pa možeš sve pročitat. Neću ja za tebe svaki put. Ako uletiš ko padobranac, onda bar ti imaj argumente. Ti si uletio u neobrano grožđe, nisam ja.Tweeds_10 je napisao/la: ti kao govoris kako se trebam pustiti djecacke price, a onda dodjes i napises post koji je protkan argumentima koji se temelje na magli. kako ti znas da je mancini htio martineza ? fina hipoteza, al vodu ne pije. dokaze ?
E evo da si živio u Njemačkoj ovu glupost ne bi nikad lupio. Mogao su ti živit u Njemačkoj, a navijat za klub iz Engleske, to je pravo izbora, samo da se zna da ne idem na tu kartu. Ali ne možeš toliko znati o Njemačkoj a lupat o Bayernu, jer u tom slučaju bi morao znati kolika je finansijska moć tog kluba. Vidi se da ne poznaješ poslovanje, pa onda lupaš. A vjerovatnija je druga mogučnost, da ti sve to znaš, al si uletio ovde da se napraviš pametan.Tweeds_10 je napisao/la:cinjenica da je bayern inferioran pored ostalih velikana koliko god se vi hvatali na slamke tipa robben i martinez..
Nema tu kolateralne štete, čovjeka tamo tada nisu cijenili, igrao je jedno vrijeme, bio neko vrijeme i prva postava. Poslije je došao u Bayern. Što ga neko drugi nije kupio, što li je Bože tad Robben tako se brzo opredijelio za Bayern? Bayern strateški kupuje igrače....E sad ti meni reci kakva je strategija Chelsea, za kojeg navijaš ak se ne varam, kakva je strategija PSG-a ili Cityja.? Nisi primijetio da se uprave tih klubova ponašaju poput dijeteta dok menager igra.Tweeds_10 je napisao/la: robben je kolateralna steta reala, prodali bi ga i zelji da su im ponudili finu lovu. a ja koliko se sjecam ni s kim robb nije tad povezivan . .isto kao sto sada za martineza niko nije pokazao interes osim bayerna
Jao Antoneeeeeeeeeeeeanton 1983 je napisao/la:Slažem se,izuzev što Talijane papamo za doručak.Tweeds_10 je napisao/la:za martineza ste imali pol poziciju, niko ga od velikih klubova nije trazio. .a jos ste i pri tome ponudili i 40 mil![]()
bayern nema tu moc da se natjece s klubovima iz engleske i spanije, donekle i italije(samo sto ove financije hebu). da je chelsea ili manu bio in za martineza i da je ponudio 40 mil, vec bi bio u londonu, ili manchesteru.
to je fakat.
i objasnio sam ti, da ako ti klubovi tog igrača neće htjeti mi imamo šanse. Nije da se radio o nekom igraču čiju odštetu ili plaću nebi mogli isplatiti. Pa igrač dolazi iz **** Atl, madrida, a ne Barce i Reala. Zbudi se, malo realnosti i stvarnosti ti ne bi škodilo
Sta se dogodilo? Covjek izjavio da zeli u Bayern i da se odrice 2 miliona evra godisnje od plateBilall je napisao/la:slazem se da je Javi Martinez daleko od Bayerna. Citam da su Spanski giganti zainteresirani za njega i to je jos jedan razlog zbog cega sigurno nece u Bayern. To je tako.
Paralela se moze povuci izmedju Javi Martineza i jos nekih Njemackih igraca kao sto su Gommez, Laham ili Neuer primjera radi. Igraci koji su mogli napraviti transfer u inozemstvo, ali zeljeli su da ostanu u svojoj zemlji i nastupaju za neki domaci klub. Imali su oni i bolje ponude ali su se opredijelili za Bayern.
Ne znam gdje je kraj tvojim glupostimaTweeds_10 je napisao/la:ti kao govoris kako se trebam pustiti djecacke price, a onda dodjes i napises post koji je protkan argumentima koji se temelje na magli. kako ti znas da je mancini htio martineza ? fina hipoteza, al vodu ne pije. dokaze ?
Ma kontate vi sta ja hocu da kazem,nije bedTweeds_10 je napisao/la:jos samo da si pogodio temu raspraveCentre forward je napisao/la:Kakvih sve gluposti ovdje da procitas.Neko od ovih spominje finansije.Bayern je njemacki klub cija je ekonomija jaca od italijanske,spanske,engleske bar 3x.Cuj neatraktivna liga.Mou svrsava na Schwajnija,cijeli Real na Lahma,pisalo se da je Barca trazila dr.Bilala,travnicki sir Ferguson fakticki padno na koljena cijelom Gelzenkinhenu za Noera.Ovo za Martineza je cista ljubomora.Cuj to da je neki engleski klub htio Martineza on bi vec bio tamo.Pa sto ne ponudise milke za njega.Ljubomora je cudo.
Gledaj druže, što se Real tiče, možda je bilo razmišljanja, ali nisu zagrizli pravo, Barca je odustala najviše zbog toga što bi morala platit 53 miliona eura za njega, to zbog poreza. Ali to nije naš problem. Npr. Real ima takav ugled i zbog različiti faktora ima prednost kod većih igrača. Ali to sad nije poenta, ono što je nama interesantno je to što mi mnogima možemo parirat i što imamo veću likvidnost od brojnih klubova, ovih veći. Mnogi veći klubovi opšte nisu mogli platit to obeštećenje za Martineza, a rado bi ga oni platili, nije to sad bitno u smislu koliko vrijedi, nego je bitno klepit Bayernu, ili nekom drugom velikom klubu igrača ispred nosa. Jedan City bi ponudio i više para što se obeštećenja tiče, ali Martinez je pametan momak i gledao je sportsku perspektivu.Bilall je napisao/la: Jao Antoneeeeeeeeeeee![]()
Ma sta se ti slazes sa njim Bgt. Ma nemoj da ti nadjem 50 linkova gdje je navedeno da su i Barca i Real imali namjeru dovesti Martineza ali je ocito da im je visina odstete bila prevelika. Ja sam mislio da Bayern nece moci dovesti Martineza iz razloga sto su oni bili zainteresirani.
Sad opet moram u raspravu sa tobom ali ovaj put sa jednim pitanjem?anton 1983 je napisao/la:No mi se moremo nositi sa najvećima i ako se stvari poklope mi Falcaa bi mogli dovesti. Prije par godina to nije bio slučaj![]()
Proglasicete me za dezurnog pesimistu,ali Omere treba uzeti u obzir da smo odigrali samo dvije ligaske utakmice protiv jednog Furtha i protiv Stuttgarta kojem nista nije islo kako treba,a Bayernu sve nakon sto ih onaj gol probudiOmerbavarac je napisao/la:Da malo prekinem raspravu o jacini i atraktivnosti lige jednom surovom realnoscu.![]()
Zato što volimo piskarati po forumu!schweinsteiger je napisao/la:Ne znam zasto se palite vise na ove djecacke provokacije
Zar niste naucili s Romariom,Valenciom,Magicom i slicnim tipovima.Ljudi koji pogledaju maksimalno 2 utakmice Bayerna u Ligi Prvaka dodju i provociraju nesto.Batalite![]()
Bez obzira na to sve ne treba umanjiti vrijednost ovog statistickog podatka.schweinsteiger je napisao/la:Omere treba uzeti u obzir da smo odigrali samo dvije ligaske utakmice protiv jednog Furtha i protiv Stuttgarta kojem nista nije islo kako treba,a Bayernu sve nakon sto ih onaj gol probudi
Mislim da sa ovim nebi pogriješili! Kad samo pogledam dva finala i sa kojom lakoćom ih je riješio brzo bi zaboravio SVOG Gomeza!anton 1983 je napisao/la:PS : Ja uvijek imam strah od tih igrača iz Južne Amerike, a da prije toga nisu igrali u BUNDESLIGI
Sam da kažem da Gomeza nikada nebi prodao za 20-25 miljona eura a dao 20 miljona eura viša za Falcaa. Ja ne znam zašto ljudi misle da je jedan Falcao na tržištu skuplji od Gomeza?libje je napisao/la:
Mislim da sa ovim nebi pogriješili! Kad samo pogledam dva finala i sa kojom lakoćom ih je riješio brzo bi zaboravio SVOG Gomeza!
Da se ja malo umiješam ovde. Meni npr Gomez jeste drag, ali ja nemam problem da ga kritikujem ako treba, a anton je toliko za njega vezan da ga ni za šta na svijetu ne bi dao....libje je napisao/la:
Bi li pristao prodat Gomeza za nekih 20-25 milja (i ovoliko ako bi dobili) i namiriti nekih 40-45 (jer realno toliko moćemo izdvojiti i iduće sezone) i dovesti
anton 1983 je napisao/la:Jedno je zabijati u finalu EURO LIGE i SUPER KUP-a,
anton 1983 je napisao/la:zabiješ 40 golova, još uvijek si smeće
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.