secer je napisao/la:
nejasno ti je zato sto ne znas.
mozda bi znao da si pobrojao sve napade koje je pokrenuo, sve sanse u koje je gurao saigrace, golove u kojima je ucestvovao, duple pasove koje je odigrao, itd.
osim toga, ostali igraci nisu prisiljeni da ga ´hrane loptama´ kao sto rade sa gomezom.
S ovim tvojim pohvalama na račun Mandže se moram složit, pa hebo te u zadnje vrijeme se stalno skoro s tobom slažem šta je ovo....

Et okrenuh se protiv Ante, valjda onaj otrov prestao djelovat (doduše ti si imao te insinuacije da me barba Antun otrovao nečim, dal vodom ili nekom vrstom ribe više ne znam

).
Doduše ovde moram malo pojasnit svoje mišljenje. Moje je sad mišljenje možda malo više negdje na sredini. Mandžo mi je jučer bio dobar, a dobar mi je u suštini u svakoj ovoj utakmici koju je za nas odigrao. Ja sam odmah bio za taj transfer, podržao sam to ili pozdravio(kako god

), drago mi je bilo što ga dovodi naša uprava, jer ima tu agresivnost i zato što je to konjina u pozitivnom smislu, čovjek koji ruši zidove da dođe do cilja. I npr. na krilo kad izađe Mandžo i tu se s loptom snađe, a znamo da to nije Gomezova jača strana, ta situacija kad primi loptu na krilu.
Sad se samo nadam da će to Jupp dobro izbalansirat.
I generalno će Jupp morat ove sezone mnogo da rotira, pa šteta je da u veznom redu skoro svi ne dobiju priliku, svi imaju kvalitet. Jedino mi je tu sad Tymo u zaostatku, ja prije njega vidim i Cana. A Tymo naravno može baš u nekim utakmicama poslužit.
E sad anton je u pravu kad kaže da Gomez ima taj nevjerovatni killer instinkt u šesnaestercu. Prema tome, tu je jako teško ocijenit, koja je varijanta bolja.
Šta Jupp treba da radi kad se Gomez oporavi?
Treba dati podjednaku šansu tada i jednom i drugom. Znači Gomez ima brojne zasluge, ja ne dam da se po njemu pljuje, jer ima fantastičnu kvotu, a to neki ne kuže. Kad kažu da Gomez ne zabija protiv veliki ekipa, onda se to obara činjenicom da je zabijao protiv Cityja, Napolija, Reala....To znači pada u vodu. Taj fakt.
Znači ostaje nam ovo što pričamo ko je više koristan sistemu igre, ko pridonosi boljoj igri. A u suštini je u svemu najteže ocijenit ko čini igru efikasnijom, jer jedan trpa ko lud, a drugi mnogo trči, mnogo učestvuje u igri, pa i ima i bolje tehnike, tačnije ima bolju kontrolu lopte, može je dužu u hodu zadržat kod sebe.
Znači , Mandžo se pokazuje sad, bori se, zabija golove, mnogo, mnogo se trudi....Gomez je mnogo zabijao, ima killer instinkt. Ko treba da igra? Treba da igra onaj koji bude bolji i spremniji u datom trenutku, znači nisam za to da sad Gomez dođe i da Mandžo tek tako ode na klupu. I to samo što je Gomez, Gomez. To ne želim.
Ja stajem u odbranu Gomeza često, jer mu se prigovaraju neke stvari koje opšte ne stoje. Ev naveo sam ovaj argument, golovi protiv veliki ekipa. Ali to isto tako ne znači, da je Gomez Bogom dat, da igra uvijek kad je zdrav.
Treba da igra onaj koji je bolji i koji više koristi ekipi u datom trenutku.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland