FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

meho-medo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la meho-medo » 03 sep 2012, 18:50

secer je napisao/la:cestitam antone, sastavio si dobar post.

D
a li bi Bayern trebao dovesti novu zamjenu na lijevom beku?
ne.
Contento i eventualno Rafinha, mogu zamjeniti Alabu kada je potrebno?
da.
Bayern bi trebao prodati čim može Tymu i Buytena
da.
osim toga, misljenja sam da bismo trebali prodati gomeza i svajnstajgu koji ulazi u godine, uzeti 70-80 miliona i kupiti jednog falkaa koji je, barem po meni, najkompletniji napdac na svijetu, kao i boatenga princa - prgavu dzukelu koja fali bayernu. jer, ako je jedan dobar igrac kakav je mandzo uradio ono sto je uradio ucinivsi bayernovu ofanzivu nepredvidljivom, okomitijom, opasnijom, fleksibilnijom, itd. postavlja se pitanje sta bi tek uradio jedan falkao.
sto se tice princa, mislim da bi nam sjeo k´o budali samar. on bi bio taj koji bi razbio ovu dosadnu harmoniju i medjusobno lizanje igraca. on bi bio taj koji bi po potrebi ujedao, grebao i stipao protivnicke ali i svoje igrace.
trebam li spominjati koliko je opasan po protivnicki gol 8-)
Bayernu treba „desetka“ ala Ozil
ne treba.
najdominantniji od svih dominatora - lui van hal, bijase cova koji je ostembiljao bayernovu igru nametnuvsi taj stil preko krila, dok je riberi glavni izvrsitelj tog stila.
misljenja sam da bi upravo zbog tog stila i najbolja desetka cesto ´plivala´.
za stil koji fura bayo je najprece imati tehnicki jakog napadaca koji ce igrati sa nasim krilnim napadacima.
dakle, mesi :oops: , falkao, aguero, ili ako ima neko njima slican.
Za Princa jesu li ovo samo tvoje zelje ili se on dovodio u vezu s Bayernom :roll:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 03 sep 2012, 18:53

anton 1983 buraz momacki si sastavio post svaka cast sve pohvale,a ovaj decko sto se javlja i dolazi da provocira
decko bayern sve sto je osvojio osvojio je casto i posteno, za razliku od juventusa koji jeste veliki klub ali je def.pokazo ko je i sta je 2006 .
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 03 sep 2012, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 03 sep 2012, 18:55

anton 1983 je napisao/la: I sad meni je totalno nejasTno što je to jučer Manđa učinio da bi Bayernova igra bila tečnija.
nejasno ti je zato sto ne znas.
mozda bi znao da si pobrojao sve napade koje je pokrenuo, sve sanse u koje je gurao saigrace, golove u kojima je ucestvovao, duple pasove koje je odigrao, itd.
osim toga, ostali igraci nisu prisiljeni da ga ´hrane loptama´ kao sto rade sa gomezom.
kako gomo lijepo pred kameram iskritikuje mulera sto je zabio a nije njemu dodao :roll:
Za Princa jesu li ovo samo tvoje zelje ili se on dovodio u vezu s Bayernom
samo moje zelje, tako da nema mjesta strahu i kolutanju ocima ;)
ps.
nema potrebe da citiras toliki post da bi odgovorio jednom kratkom recenicom.
ruzno izgleda, sto jes´ jes´.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 18:58

secer je napisao/la: nejasno ti je zato sto ne znas.
mozda bi znao da si pobrojao sve napade koje je pokrenuo, sve sanse u koje je gurao saigrace, golove u kojima je ucestvovao, duple pasove koje je odigrao, itd.
osim toga, ostali igraci nisu prisiljeni da ga ´hrane loptama´ kao sto rade sa gomezom.
kako gomo lijepo pred kameram iskritikuje mulera sto je zabio a nije njemu dodao :roll:
To se sve jučer dogodilo ili ti pričaš o nećem drugom?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 sep 2012, 19:04

Jedan od najboljih postova na temi Bayerna svaka cast zaista.

A ovaj doso ovde da provocira?pa vi ste zadnja rupa na svirali,godinama liga namjestena dokazano sudski da namjestaju i to naveliko,tako da ne trolajte puno zna se sve.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2012, 19:22

secer je napisao/la: nejasno ti je zato sto ne znas.
S ovim tvojim pohvalama na račun Mandže se moram složit, pa hebo te u zadnje vrijeme se stalno skoro s tobom slažem šta je ovo.... :lol: :lol: :lol: Et okrenuh se protiv Ante, valjda onaj otrov prestao djelovat (doduše ti si imao te insinuacije da me barba Antun otrovao nečim, dal vodom ili nekom vrstom ribe više ne znam :lol: :lol: ).

Doduše ovde moram malo pojasnit svoje mišljenje. Moje je sad mišljenje možda malo više negdje na sredini. Mandžo mi je jučer bio dobar, a dobar mi je u suštini u svakoj ovoj utakmici koju je za nas odigrao. Ja sam odmah bio za taj transfer, podržao sam to ili pozdravio(kako god :) ), drago mi je bilo što ga dovodi naša uprava, jer ima tu agresivnost i zato što je to konjina u pozitivnom smislu, čovjek koji ruši zidove da dođe do cilja. I npr. na krilo kad izađe Mandžo i tu se s loptom snađe, a znamo da to nije Gomezova jača strana, ta situacija kad primi loptu na krilu.
Sad se samo nadam da će to Jupp dobro izbalansirat.

I generalno će Jupp morat ove sezone mnogo da rotira, pa šteta je da u veznom redu skoro svi ne dobiju priliku, svi imaju kvalitet. Jedino mi je tu sad Tymo u zaostatku, ja prije njega vidim i Cana. A Tymo naravno može baš u nekim utakmicama poslužit.

E sad anton je u pravu kad kaže da Gomez ima taj nevjerovatni killer instinkt u šesnaestercu. Prema tome, tu je jako teško ocijenit, koja je varijanta bolja.

Šta Jupp treba da radi kad se Gomez oporavi?
Treba dati podjednaku šansu tada i jednom i drugom. Znači Gomez ima brojne zasluge, ja ne dam da se po njemu pljuje, jer ima fantastičnu kvotu, a to neki ne kuže. Kad kažu da Gomez ne zabija protiv veliki ekipa, onda se to obara činjenicom da je zabijao protiv Cityja, Napolija, Reala....To znači pada u vodu. Taj fakt.
Znači ostaje nam ovo što pričamo ko je više koristan sistemu igre, ko pridonosi boljoj igri. A u suštini je u svemu najteže ocijenit ko čini igru efikasnijom, jer jedan trpa ko lud, a drugi mnogo trči, mnogo učestvuje u igri, pa i ima i bolje tehnike, tačnije ima bolju kontrolu lopte, može je dužu u hodu zadržat kod sebe.
Znači , Mandžo se pokazuje sad, bori se, zabija golove, mnogo, mnogo se trudi....Gomez je mnogo zabijao, ima killer instinkt. Ko treba da igra? Treba da igra onaj koji bude bolji i spremniji u datom trenutku, znači nisam za to da sad Gomez dođe i da Mandžo tek tako ode na klupu. I to samo što je Gomez, Gomez. To ne želim.
Ja stajem u odbranu Gomeza često, jer mu se prigovaraju neke stvari koje opšte ne stoje. Ev naveo sam ovaj argument, golovi protiv veliki ekipa. Ali to isto tako ne znači, da je Gomez Bogom dat, da igra uvijek kad je zdrav.
Treba da igra onaj koji je bolji i koji više koristi ekipi u datom trenutku.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 19:28

No isto tsko treba reči, da je ova vaša rasprava o gomezu i manđi brutalno nepotkovana, jer je činjencia da je Bayernov kadar toliko jak postao da se raznorazni izsotanci prvotimaca UOPĆE NEPRIMJETE!!! Kako se onda u ovu vašu teoriju uklapa činjenica da mi igramo ovako dobro a Badstuber nam igra lijevog beka?

Zar je moguće da neko može doči ovdje i reči, vidiš, pa netreba nama Alaba na lijevom beku kada je igra toliko dobra, sa jednim Badstuberom na toj poziciji! tečnija je, deblja, ŠPEKASTIJA; SEXUALNIJA...

Zapitajte se...

Isto tako secko reci ti nama kako je naša igra tako tečna sa onim "lošim" Schweinijem?

Neprihvačam ništa drugo izuzev da je igra sa Manđom drugačija nego sa Gomezom jer su različiti napadači, kao što je drugačije kad igra Džeko ili Aguero u Man Cityu...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 03 sep 2012, 21:06

anton 1983 je napisao/la:Zar je moguće da neko može doči ovdje i reči, vidiš, pa netreba nama Alaba na lijevom beku kada je igra toliko dobra, sa jednim Badstuberom na toj poziciji! tečnija je, deblja, ŠPEKASTIJA; SEXUALNIJA...
Drug moj ode ti malo predaleko!
Daj mi nađi ovdje post gdje je neko ičim i dao nagovjestiti ovako nešto a kamoli da je napisao!
Ok svatam da ti je GOMEZ jako drag igrač i da zbog nečeg imaš veliko povjerenje u njega al...
Ne znam da li si primjetio ali ni jedan igrač ne odigrava klasični dupli pas sa njim u i oko šesnesterca.
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 21:11

libje je napisao/la:
Drug moj ode ti malo predaleko!
Daj mi nađi ovdje post gdje je neko ičim i dao nagovjestiti ovako nešto a kamoli da je napisao!
Ok svatam da ti je GOMEZ jako drag igrač i da zbog nečeg imaš veliko povjerenje u njega al...
Ne znam da li si primjetio ali ni jedan igrač ne odigrava klasični dupli pas sa njim u i oko šesnesterca.
Poanta je u tome da ti vidiš ono što želiš, pa je moja konstatacija koju sam izveo samo da bi tvoju sjebao,jer u nju nevjerujem, identična po važnosti i argumentiranosti,kao što je i tvoja da je IGRA Bayerna sa Manđom bolja.

A i ne razumijem kako niko nije vidio ovo:
secer je napisao/la: ok, mozda i nece; mozda ce ga iznijeti ova ogromana klasa koju imamo u ostatku ekipe a koja je nabrijana do bola i koja ce samljeti svakog moguceg protivnika.
Pa kako neko može tvrditi da će Gomeza izvuči raspoloženost ostatka ekipe, a da se ta ista stvar ne može primjeniti na Manđu? Znači postoji šansa da će Gomez biti dobar zato št je ostatak momčadi dobar, ali Manđa zato neće biti dobar, nego će sam zbog sebe biti dobar.

Nevolim licemjerstvo i duple stavove za istu stvar. U tom je poanta! :evil:

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 03 sep 2012, 21:55

ljudi mi mozemo spekulirati tko ce igrati u napadu ali o tome ce odluciti Jupp kada se Gomez oporavi

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 03 sep 2012, 21:57

Vidim opasno se zakuhalo lijepo lijepo ima se sta procitati dosta argumenata sto je dobro naravno uz uvazavanje svacijeg misljenja po na osobno .Koliko sam zapazio tema se vodi na relaciji mario gomez i mandzukic .Sta reci iskren da budem nisam ljubitelj gomeza takav je kakav je donio nam je mnogo radosti i golova a , Boga mi i gnjeva i srdzbe sto se tice gomeza i njegovih golgeterskih predispozicija svi znamo za taj njegov veoma dobar osjecaj pred golom pored toga da ne bude samo ovo jedina njegova osobina je da je izuzetno fiz.jak kada ulazi u duel i to dosta dobro koristi a usto nije ni spor u vecini navrata ,ali nazalost sve to sto ima uprska svojom traljavom tehnikom nazalost koja nije na zavidnom nivou istina je da je on viskog igrac i da je tesko takvom tipu igraca imati dobru kontrolu nad loptom pri prijemu , ali to nije opravdanje da se ne radi na tome i poboljsa u tom segmentu nije samo cekati loptu serviranu od roberya ili.. i to je to .On kao igrac jeste dobar da nije dobar ne bi dao 37 golova u prosl.sez na cemu mu komotno mogu pozavidjeti mnogi vrhunski napadaci golovi su takovi kakvi su ali su golovi ,ali dolaskom mandzukica u kojeg nisam puno ulijevao povjerenje da bi se odma mogao pokazati bayern je dobio nesto novo ono sto mu je trebalo radilicu zdrijepcevu krv mali koji ima milju konja u nogama i snage ,laktovi rade svaka borba za loptu je kao da je posljednja ucestvuje u akciji cas pred golom oci ne mogu da prate prijeti sa svih strana to je to sto nam je trebalo mali je izuzetno pokretljiv kao i gomez mada je mandzo malo bolji bolja mu je tehnika ,e sad pitanje dali mandzo ostaje ili njegovo visocanstvo gomez vraca na mesto prvog nap.misljenja sam da ce tu odlucivati zalaganja na treningu sigurno je da ce jup kada se gomez oporavi pruziti mu priliku da pokaze stza moze mando vec ima neko vrijeme pred sobom koje jako dobro koristi i mislim da ukoliko gomez pokaze prosjecne partije u tekmama koje nadolaze i u kojima bude igrao da ce se lagano seliti na klup bez obzira kazem na njegove golove predhodnih sezonai njeg. 30 mil obziro da sumnjam da ce jup sta mjenjati iz postojeceg sastava ako ovo bude donosilo i u narednom periodu dobre rezultate u postojecem sastavu ocigledno je da sam mandzukice jako dobro funkcionise ovo bar do sada ostaje da se vidi sta ce gomez pokazati uglavno bit ce zestoko relacija mandzo Vs gomez hektolitre krvi i znoja.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 03 sep 2012, 22:15

secer bi Falcao-a :lol:

nema sanse da ga dovedete i kad bi htjeli, ne iz financijskih razloga. ;) liga je neprivlacna koliko god je vi kovali u zvijezde.
pi.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 22:18

Tweeds_10 je napisao/la:secer bi Falcao-a :lol:

nema sanse da ga dovedete i kad bi htjeli, ne iz financijskih razloga. ;) liga je neprivlacna koliko god je vi kovali u zvijezde.
Zato smo doveli Martineza i Robbena, jel tako?

Ako će on biti na prodaju i ako će on htjeti ća iz Atletica i mi platimo ono što se za njega traći, a u fajt se neumješaju chelsea, MUTD i City on ide nama jer ga BArci Realu neće prodati, vjerujem da bi rađe kod nas nego u PSG, a talijane papamo za doručak!

8-)

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 03 sep 2012, 22:23

za martineza ste imali pol poziciju, niko ga od velikih klubova nije trazio. .a jos ste i pri tome ponudili i 40 mil :lol:

bayern nema tu moc da se natjece s klubovima iz engleske i spanije, donekle i italije(samo sto ove financije hebu :mrgreen: ). da je chelsea ili manu bio in za martineza i da je ponudio 40 mil, vec bi bio u londonu, ili manchesteru. ;)

to je fakat.
pi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2012, 22:30

Tweeds_10 je napisao/la:
bayern nema tu moc da se natjece s klubovima iz engleske i spanije, donekle i italije(samo sto ove financije hebu :mrgreen: ). da je chelsea ili manu bio in za martineza i da je ponudio 40 mil, vec bi bio u londonu. ;)

to je fakat.
Što te zovu padobranac? Pusti se te dječije priče, to si prosipao još po koji put ovde bez pravih argumenata.
Npr. Man. City je najvjerovatnije htio Martineza, a onda Manchini kad je skontao da je ovaj već sigurno dogovorio s Bayernom , a s Bayernom je dogovorio još prije Euro-a i kad je vidio da neće promijenit mišljenje, Manchini je izjavio da je Martinez njima preskup. A ko je to njima preskup, ljudi kupuju igrače ko na menageru bez imalo strategije i plana.
Za Robbena su bili npr. zainteresovani drugi klubovi. Tako da ti ta priča pada u vodu. A nakon ovog prelaznog roka o neatraktivnosti lige se ni ovi odvažniji hateri Bundeslige ne usuđuju pričat. A nemojmo se zavaravat, mislim priznaj sam da blage nemaš o BuLi...... :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 03 sep 2012, 22:31

Tweeds_10 je napisao/la:secer bi Falcao-a :lol:

Slijedeće sezone nastupa financijski ferplej pa će mo vidjeti ko je gdje! Svi ovi SILNI transferi što se dešavaju u nekoliko zadnji sati su upravo zbog toga. Iduće sezone koliko zaradiš toliko potrošiš. Potrošiš više no što zaradiš slijedi izbacivanje iz euro kupova,znači nemaš gdje zaraditi.A onda slijedi ono neminovno tj prodaja igrača a tu slijedi........ FC BAYERN!
Još da nam je raspodjela od TV prava iole drukčija gdje bi nam kraj bio!
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 sep 2012, 22:32

Tweeds_10 je napisao/la:za martineza ste imali pol poziciju, niko ga od velikih klubova nije trazio. .a jos ste i pri tome ponudili i 40 mil :lol:

bayern nema tu moc da se natjece s klubovima iz engleske i spanije, donekle i italije(samo sto ove financije hebu :mrgreen: ). da je chelsea ili manu bio in za martineza i da je ponudio 40 mil, vec bi bio u londonu. ;)

to je fakat.

:mrgreen: ajd ti djecak na spavanje. Ja mislim da ti je danas skolska godina pocela. Nadam se da si uradio domacu zadacu jer vidis kasni su sati :ugeek:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 22:33

Tweeds_10 je napisao/la:za martineza ste imali pol poziciju, niko ga od velikih klubova nije trazio. .a jos ste i pri tome ponudili i 40 mil :lol:

bayern nema tu moc da se natjece s klubovima iz engleske i spanije, donekle i italije(samo sto ove financije hebu :mrgreen: ). da je chelsea ili manu bio in za martineza i da je ponudio 40 mil, vec bi bio u londonu, ili manchesteru. ;)

to je fakat.
Slažem se,izuzev što Talijane papamo za doručak.

i objasnio sam ti, da ako ti klubovi tog igrača neće htjeti mi imamo šanse. Nije da se radio o nekom igraču čiju odštetu ili plaću nebi mogli isplatiti. Pa igrač dolazi iz **** Atl, madrida, a ne Barce i Reala. Zbudi se, malo realnosti i stvarnosti ti ne bi škodilo ;)

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 03 sep 2012, 22:38

effe sa

druze. zivio u njemackoj. nesmal' rodjen tamo, uz njemacki fudbal i bundesligu odrastao. ne mogu mrziti tu ligu nikako, dapace poslije shipa mi je najzanimljivija.

ti kao govoris kako se trebam pustiti djecacke price, a onda dodjes i napises post koji je protkan argumentima koji se temelje na magli. kako ti znas da je mancini htio martineza ? fina hipoteza, al vodu ne pije. dokaze ?

cinjenica da je bayern inferioran pored ostalih velikana koliko god se vi hvatali na slamke tipa robben i martinez..

robben je kolateralna steta reala, prodali bi ga i zelji da su im ponudili finu lovu. a ja koliko se sjecam ni s kim robb nije tad povezivan . .isto kao sto sada za martineza niko nije pokazao interes osim bayerna
pi.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 22:42

Tweeds_10 je napisao/la:
ti kao govoris kako se trebam pustiti djecacke price, a onda dodjes i napises post koji je protkan argumentima koji se temelje na magli. kako ti znas da je mancini htio martineza ? fina hipoteza, al vodu ne pije. dokaze ?
Najbolje bi bilo da ti nama daš DOKAZE da Bayern ne bi mogao kupiti Falcaa! :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.